Sätesförlossning eller Kejsarsnitt??!!

Nu har jag haft en HEL "grubblar-dag".. Jag blir tokig! Jag har suttit framför datorn och surfat och letat efter mer information angående Sätesförlossning! Jag tycker det är mycket som min läkare glömde att informera om.. exempelvis att en sätesförlossning tar oftast längre tid och att bebisen kan vara medtagen efter denna "tuffa" förlossning.. Man brukar också oftast få värkstimulerande dropp så att värkarna ska hålla i sig ordentligt.. Då jag läser på olika forum där folk diskuterar hittar man också en massa olika informationer - Det är jätteolika mellan olika sjukhus.. På vissa sjukhus så är det enbart kejsarsnitt som gäller vid säte.. Blir helt galen och vet inte riktigt nu hur jag vill göra.. Det enda jag vet säkert just nu är att jag på måndag ska ringa till min Barnmorska och prata ut med henne.. Jag skulle också gärna ha den "allra senaste" informationen om sätesförlossning - är det för mycket begärt?!

Uppdatering; Vändningsförsök..

.. Det så kallade vändningsförsöket som aldrig blev av....

Vi var på sunderbyn igår klockan 8.. det började med ultraljud där det ännu en gång konstaterades säte.. Efter det så sa läkaren att hon ville skicka en remiss till röntgen för att se om mitt bäcken är nog stort för sätesförlossning.. medan vi väntar på att få komma till röntgen så blir det lite blodprov och ctg-kurva vid ev. vändningsförsök.. men mitt i allt så blev det dags för att röntga.. Å dessa röntgenbilder visade då att jag var väääääldigt stor i bäckenet.. Jag skulle kunna föda två barn samtidigt sa hon - vet dock inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte, haha! :) Så efter många om och men så besutade vi oss för att skita i vändningsförsöket och istället vänta tills bebisen vill ut.. sen får man ju se om det går att föda i säte, det är visst många faktorer som ska klaffa.. Men om det inte skulle funka så blir det akut kejsarsnitt.

Vi valde alltså att INTE göra Vändningsförsöket eftersom läkaren skrämde upp oss med att säga att det kan få igång en förlossning och då blir det kejsarsnitt "utan värkar" och det är inte bra.. plus att bebisen bara väger runt  2400-2500 g ännu så då får vi räkna med 2 veckor på prematuravdelningen.. Så det kändes helt enkelt inte värt det, både för bebisens skull, våran skull och Kaspers skull..

Känner mig relativt nöjd med beslutet men måste påpeka att jag delvis kände mig lite påkörd av läkaren som verkligen sa sin alldeles egna åsikt - att "Ta till kniven" (kejsarsnitt) är det sämsta alternativet och att föda med rumpan eller huvudet först spelar absolut ingen roll för bebisens skull..  Så vi får hoppas att allting går bra! Det enda "konstiga" är att läkaren sa att det var jäääääättevanligt med sätesförlossning och ändå så har jag aldrig hört någon som haft en sån.. Känner ni någon???? ....

Trött idag trots solsken!

Här är vi alla i familjen just nu lite krassliga.. Jag har haft ont i halsen, huvvet och har haft hosta ända sen lördag - börjar bli smått less.. å även Steffe och Kasper är hängiga.. Kasper har vaknat väldigt tidigt i två dar nu och varit otroligt gnällig och snorig, så vi får se om det slår ut ordentligt eller om det stannar där..

I helgen har vi ju som sagt varit i Ostvik hos svärmor och hennes karl.. Även Kaspers kusiner Ebba o Agnes var där så det var fullt hus! Speciellt med tanke på att det regnade hela helgen och vi för mestadels höll oss inne.. Vi hann då i alla fall med Byske Marknad innan vädret blev sådär tråkigt så där inhandlades det lite karameller och annat gott :) Det blev ju tyvärr inget Lilleputtland som vi tänkt och eftersom dom stänger för i år den 1 augusti så hinns det inte med i år..

Imorgon är det ju som sagt det spännande VÄNDNINGSFÖRSÖKET på Sunderbyn som gäller! Jag är nervös men samtidigt så ska det bli riktigt roligt på något konstigt sätt :) Jag hoppas verkligen att det funkar och att jag sedan kan föda "som vanligt" efter det.. Så det blir att hålla tummarna för det - och att det inte tar så ont! :) Eftersom man gör ultraljud både före och efter vändningsförsöket också så KANSKE man får se vad det är som gömmer sig därinne också.. kanske, kanske :)

Idag blir det då att bygga färdigt vår altan! Äntligen! Det är trappsteget ned till gräsmattan som saknas, så det fixas idag! Kommer att bli skitfint! :) Får se om jag och Kasper hittar på något annat medan karlarna arbetar... :)


Ultraljud idag!

Idag klockan 14 så blev det ett tredje ultraljud som konstaterade att lill-bebisen ligger i säte. typ snedställning med huvudet uppåt åt högra sidan och rumpan nedåt. Så det blev ett inbokat vändningsförsök på Sunderbyn på Torsdag klockan 8 på morgon! Läkaren sa att det mest troligt skulle funka eftersom bebisens rumpa inte hunnit ned till bäckenet ännu så det ska nog gå att "rucka" på honom/henne. Å jajemänsan, bebisen döljde sig för mig den här gången också.. fick alltså inte veta om det var en tjej eller kille där inne utan måste vänta... blir bara mer och mer nyfiken!

Uppdaterar om helgen senare.. nu är det soffan med Kasper som gäller! :)

Bm-besöket!

Ok, en snabb uppdatering!

Mest troligt ligger bebisen i säte fortfarande efter att två personer klämt och känt på magen! Så det blir ett ulrtaljud nästa vecka så får vi se hur det ser ut!

Nu drar vi iväg!

Försäkringskassan...

... å med den rubriken, vad tror ni jag kommer att skriva härnäst?????!!!

Fy vad jag är less försäkringskassan!! Har ju varit supernöjd den senaste tiden eftersom jag fixat alla dessa papper som de vill ha inför havandeskapspenningen.. sen så hör dom av sig och vill ha med papper i och med föräldrapenningen -  vilket är exakt de papper jag redan skickat in.. får lov att ringa till dom och dom säger ju så klart att jag redan skickat in det.. Klart då! tänkte jag! Men idag så ringde en kvinna från Göteborg - faktiskt riktigt trevlig måste jag ju säga, trots allt - men hon ville veta något om mina arbetsgivare m.m. hängde inte riktigt med, men typ att hon vill veta hur mycket jag jobbat på swedbank eftersom från dom får jag sjuklön ifall jag sjukanmäler mig.. Så nu har jag suttit i över en timme och grävt bland mina papper och pärmar och försökt hitta alla kontrolluppgifter från swedbank och även skattedeklarationen så man vet hur mycket man tjänat 2008 typ.. och så blir det att ringa upp kvinnan imorgon och få detta ur världen.. Det enda positiva med hela grejen var att hon sa att min föräldrapenning var redan räknat och det är fatiskt bättre än den jag hade med kasper.. så vi får ju se om det stämmer! :) Men jag blir alltid nervös då försäkringskassan begär papper m.m. man är så rädd att något inte ska stämma eller att man har gjort fel och man blir återbetalningsskyldig en massa.. Men som jag vet så har jag gjort rätt och att allt kommer att lösa sig.. Men ni kan ju ändå hålla tummarna för mig, för säkerhets skull! :)

Måste ju även berätta om en liten incident idag... Den var både jäkligt komiskt och ändå inte! Hela familjen var på väg till bilen då jag vänder mig om och ser att Kasper har sin ballong från PDOL med sig - ni vet en sådan med lustgas.. Å just i det ögonblicket ser jag hur han släpper taget om den.. Eftersom ballongen inte hade nog mycket tyngd i snöret så började den ju fara högre och högre upp.. Så jag tar värsta satsen och försöker börja springa efter den  - vilket inte var lätt med en stor, tung väska och en filt i famnen + en stor gravidmage.. Så det slutar med att jag slirar på gräset och faller pladask - å ballongen hinner försvinna.. Steffe springer ända bort till dagis i jakt på den och var faktiskt riktigt nära den en gång.. men tillslut bestämde sig ballongen för att fara iväg till gudarna! Hela situationen måste ha sett riktigt rolig ut! Jag skrattade till och med i början tills jag insåg att jag ramlade ju faktiskt pladask på MAGEN och efteråt fick jag ont! Å så Kaspers tårar då han insåg att pappa inte kom hem med ballongen var ju inte heller rolig.. Vilket trauma!  Nä, allt löste sig då jag senare på dan for in och köpte en ny ballong för 80(!) spänn, så nu är Kasper överlycklig igen över sin spindelmannen-ballong! :) Magontet sitter faktiskt i litegrann ännu, men jag har då full rulle i magen med sparkar och buffar så jag är inte så där jätteorolig - MEN - ska bli skönt att få träffa barnmorskan imorgon och ändå kolla upp det litegrann!

Oj, vilken roman jag skrev ikväll! Men nu rundar jag av eftersom jag måste gå och packa inför vår roadtrip till svärmor och ostvik! Å vi har lånat till oss en husvagn också så det blir mer semesterkänsla och mindre trångt i huset! :) Blir väl uppdatering efter helgen! Peace Out! :P


PDOL

Så har man varit på PDOL 2009.. måste säga att det känns mer och mer som att det blir mindre på något sätt.. bara samma stånd som säljer exakt samma grejer - halsband, kepsar och t-shirts.. Sen karusellerna.. var väl sisådär.. Man vinner några små gosedjur som - då man räknar - kostar extremt mycket! Helt sjukt egentligen.. Det som är riktigt roligt dock är ju att få träffa en massa människor som man inte sett på år och dar! :)

Måste ju även berätta att Kasper vägrade att åka några karuseller idag.. vet inte om det berodde på rädsla eller om det var för att det var så livat med hög musik och en massa människor som påverkade.. Vi får nog lov att fara förbi Pite Havsbad igen som förhoppningsvis har kvar sina karuseller ett tag till, där är det ju mycket lugnare.. för det komiska är ju att Kasper surrat hela dagen om att åka karusellerna och har nu fortsatt med detta sedan vi kom hem ikväll, stackars pojk  - det är inte lätt! :)

Nä, nu ska jag krypa upp i soffan och bara må gott.. känner att det blir en relativt tidig kväll för sängen.. Go'natt allihopa! :)

Om jag får en flicka....

så vill jag gärna ha detta....

       

Lite Hello kitty känns aldrig fel på en liten tjej.. Tycker även att brunt och rosa är en otroligt fin färgkombination så lite sånt kommer det nog att bli i så fall.. åsså Meandi.. love it! :) Såg även att Åhlens fått in en massa urgulliga klänningar! ojojoj..

Fast nu måste jag ju också poängtera att jag blir jätteglad om det nu skulle bli en liten bus-pojk också! Bara jag får ett friskt barn så är jag supernöjd! :) Men det skulle vara ROLIGT att få prova på att köpa rosa och klänningar också! :)

Tiden går så fort!

Idag har vi hunnit med en sväng på stan och sedan fått besök av våra "Ume-vänner" Simon, Åsa, Hampus och Viggo! Tyvärr så blev kasper väckt och en nyvaken Kasper kan vara ganska gnällig ibland .. Men vi får ta igen lekstunden en annan gång istället! :)

Igår blev det bad tillsammans med Kaspers kusiner Ebba o Agnes och även Robin o Liam. Riktigt skojj, tror vi badade/fikade/solade  i c:a 4 timmar innan hemfärd vankades.. Riktigt trevligt var det och lite färg fick vi allt! känns ju riktigt skönt att vi for iväg med tanke på skitvädret idag!! Verkar även som att det ska bli detta väder resten av veckan också - det är dock mindre kul eftersom på fredag bär det av till Kaspers farmor och Ostvik!  Vi hade under denna helg tänkt hinna med Byske Marknad, Lilleputtland och även bad i Skellefteå.. men nu får vi väl avvakta på grund av vädret! Bäst att hålla tummarna! :)

Imorgon så har vi planer på att gå på PDOL, om vädret som sagt tillåter! Så att nu Kasper får lite Karusell-åkning :) Å från det ena till det andra - Idag har jag haft den här graviditets-paniken! Haha, ganska komiskt egentligen men den kom! Så det blev att fara och inhandla bebisblöjor 3-6 kg (Inse så små!!!!!), barnolja, ersättning (ifall det är snålt med bröstmjölk denna gång också) och amningskupor.. Hade även tänkt köpa en ny nappflaska och napp men det var slut såklart! .. Så nu är det bara att gräva fram skötväskan - vet dock inte vars jag har gömt undan den - och bärja packa "BB-väskan" så jag kan stilla den här underliggande stressen :)

På fredag är det förresten dags för det efterlängtade Barnmorske-besöket - är riktigt nyfiken på att få höra om bebisen fixerat sig eller inte.. kanske det blir ultraljud och vändningsförsök... lite pirrigt! :)

Bild-Bomb!

Nu har jag äntligen fått in bilderna i datorn! Så här kommer det lite badbilder från Sikfors och Havsbads-bilder! :)



Jag får bjuda på lite Altanbyggebilder någon annan gång för det här tog en evighet! Ska gå och sätta in alla bullarna i påsar nu och sedan försöka få lillpojken att sova middag! :)

PS/ Bilderna kommer huller och buller eftersom jag inte är så tekniskt lagd.. hä blev som hä blev!

Graviditetsvecka 35!

Så var man inne i vecka 35! Känns som vanligt SKÖNT att det börjar närma sig för nu trycker det både uppåt och neråt! Speciellt uppåt och därför så har jag små aningar om att bebisen har fixerat sig och att hennes/hans ben är det som gör att det trycker rejält uppåt, speciellt då jag sitter! Har heller ingen ork längre, blir helt slut av små grejer!  Just nu håller jag på att tvätta flera maskiner och även baka bullar samtidigt som jag har en vild 2-åring som bara vill bygga koja av soffkuddarna! *Puh!* Så som sagt, är helt slut och håller på att svettas ihjäl - varav denna bloggpaus uppkom! :)

Igår var jag, Kasper, mamma, Carola, Wille och Kevin på havsbadet! Vi hade tänkt åka lite karuseller men det öppnade vist inte förrän klockan 15 på vardagar! Så det blev istället lunch först, sedan Dinosaurielandet och Hopplandet! Dyrt men skoj för barnen! :) Dock så höll både Wille och Kasper på att "skita ned sig" av rädsla då dom tog första stegen in mot dinosaurierna.. smått gulligt, fast jag förstår dom eftersom det var ganska mörkt och läskiga ljud! Men tillslut så gav rädslan med sig och det blev mer spännande istället :) Hopplandet var en liten besvikelse eftersom vi vuxna ej fick vara med och klättra som vi först trodde, utan barnen ska klara det själv - vilket inte var så himla lätt för Kasper som ändå bara är 2,5 år! Men han kunde då klättra upp på de lite mindre banorna, fast nog var han lite rädd där också! Sen blev det lite lek och klättring vid lekparken också! Så fullt upp hade vi och på väg hem så somnade ju självklart Kasper av utmattning! :)

Ska sätta in korten på datorn sen så ni får se gullungarna! :)
Nu ringer klockan och säger att bulldegen jäs färdigt så nu är det bara att fortsätta!

Mera sol! :)

Äntligen verkar det som att solen kommit tillbaka! :) Härligt! Igår var vi och badade i Sikfors och det var riktigt kul OCH skönt för min del! Det var inte överfullt med folk utan precis lagom så vi hade yta i poolen att lära Kasper att simma! :) Gullponken var jätteduktig! Dock så hade han både armringar och "badring" (sån där som man har på badhus, kallas det också badring eller nåt annat?! :) Men han var jätteduktig och mot slutet innan vi skulle hem gick det riktigt fort för honom att ta sig från ena sidan av poolen till den andra! Jag = Stolt mamma!

Idag så begav sig Steffe till en stuga för lite fiske.. han blir borta till imorgon så vi får se vad jag och Kasper ska hitta på idag! Nåt kul ska vi väl göra antar jag! :)

Har förresten fått dom där "graviditets-mardrömmarna" nu... Blir helt utmattad av dom, men det är ju tyvärr inget att styra över.. Men jobbigt är det!

Bjuder även på en liten badbild på Kasper, dock inte från igår eftersom dom bilderna inte är i datorn ännu!


Dålig sömn...

Är faktiskt riktigt less nu på att vareviga natt sova dåligt.. vaknar stup i kvarten och måste vända mig trots att bäckenet knakar och foglossningen tar ont.. sen så vaknar jag av halsbränna eller att jag måste dricka vatten.. Blir rent ut sagt GALEN på detta! Men,men.. bara några veckor till!

Hade förresten världens sammandragningar i söndags! Det började då vi hade främmande på kvällen och där kring 23:30-tiden så trodde jag verkligen att det var på gång så jag började klocka.. Men tji fick jag, endast förvärkar! :) Men jag hade faktiskt aldrig det med Kasper (förutom den där konstanta mensvärken) så jag hann bli lite nervös denna gång! Steffe också eftersom han druckit några öl, haha! :) Men nu är det då lugna puckar!

I helgen har vi ju som sagt byggt på våran altan, så den är näääääästan färdig! Vi ska ju ha ett trappsteg runt om hela så nu har vi beställt lite mer virke som kommer på fredag! Sen har vi diskuterat och beslutat att avvakta med inglasningen till nästa år eftersom pappa hade nå virke hemma till det som han ville "förbereda" på någe sätt.. typ slipa upp det först eller nåt :) Så det blir mest troligt att köpa ett sånt där "vindskydd" eller "läskydd" eller vad det nu heter - och ha det på ena sidan och sen får vi se vad vi hittar på! Har även hittat ett nytt trädgårdsbord med stolar som jag vill ha, får se om vi ska införskaffa det nu eller om vi väntar.. Fast det är väl egentligen nu man ska satsa på det då det är reor överallt!

Jaja, uppdatering om denna dag då.. Om solen och det fina vädret håller i sig och värmen stiger lite mer så blir det nog bad idag! Kasper bangar då inte i alla fall! Själv är jag sugen att fara och bada vid någon pool, exempelvis Sikfors, så vi får väl se om man får någon med sig dit! :)

Ruschig lördag!

Denna dag har varit riktigt fullspäckad - och självklart rolig! :) Det började med att vi alla steg upp i Kvarnis eftersom alla vi sovit över där.. Steffe var likaså och spelade poker fredagkväll i Böle så det blev närmare till Kvarnis och få lite sömn där. Jag, mamma och Kasper begav oss då idag till Loppisen - "Vad annars?" som svägerskan sa i telefon! :) Där var det smockfullt med folk men jag fyndande ändå ganska fina grejer. :) Sedan blev det lunch bestående av grillkorv och nudelwok från seveneleven och sedan hem till Hortlax där Steffe, brorsan och pappa höll på med våran efterlängtade altan! Vi hade även främmande av Tobbe O och Marie och sedan dök även Simon upp med sina små pojkar! Så efter att jag ordnat lite fika åt dom och lagt lite kött i marinad så for jag till Svägerskan som behövde hjälp med att fixa håret inför ett bröllop dom skulle på.. och så efter det så skjutsade jag dom till Stockbäcken där bröllopet skulle hållas! Sedan var det bara att fara och handla mat och sedan hem och förbereda middagen.. Blev "självklart" grillat med tillbehör! :) Å nu är det nu.. sitter framför datorn och ska skicka in en massa kort till Fuji Direkt eftersom jag just nu har portofritt där och har hundratals kort oframkallade.. från jul 2008.... så det kommer nog att ta ett tag.. håller bara tummarna att det inte ska tjorva som det gjort tidigare i veckan!

Graviditetsvecka 34

Så gick man in i en ny vecka igen! Nu har jag faktiskt börjat räkna nedåt! :) Ska bli skönt att få ut det lilla knytet trots att jag är lite nervös över att "börja om igen".. För äntligen har ju Kasper börjat sov bättre/längre på morgnarna och det är verkligen guld värt! Men med lillbebisen så vet jag ju att det blir mycket vakennätter m.m... Men jag vet ju även att man överlever på något sätt! Fast lite nervös får man väl ändå vara?!! :)

I veckan har vi först hunnit vara en tripp till Boden! Ja, ni hörde rätt, haha! :) Vi hämtade upp mamma/mormor och moster Cia på tågstation då de kom hem från Smålandstrippen! Så det blev ett kärt återseende för Kasper eftersom han inte träffat mormor på en hel vecka! :) Plus att han fick presenter, bl.a. ett set med golfklubbor! Det ska börjas i tid :)

I går var vi hos svärmor/farmor och hennes Kalle som både fyllt år! Så det vankades kalas med tårta, fika och räkröra tidigare på dagen och senare så blev vi bjudna på middag! Det blev rådjurssadel med en annorlunda mesost/rönnbärsgele-sås..  Väldigt gott! Trots att man fick dåligt samvete för att man åt från "Bambi"..  Dom blev då väldigt nöjda med presenten vi köpt också så det känns riktigt bra! Vi hade köpt en digital fotoram åt dom och nu har jag ju insett att jag själv vill ha en! :) I början blir det ju för tusan som en drog - man måste se vad nästa kort ska visa! :)

Å idag blir det målning av huset som gäller - i alla fall för Stefan.. Vi ska försöka bli färdig med allt det vita runt fönstrena och knutarna innan helgen.. i alla fall på baksidan, eftersom våra planer är att få börja smått med altanen på lördag! :)

Barnmorskan idag!

Idag blev det en tur till barnmorskan för lite koll på magen! :) Allt såg riktigt bra ut! SF-måttet ligger nu på 30 cm så snart kanske jag kommer ifatt den mellersta kurvan! Blodtryck och blodvärdet var jättebra och bebisens hjärtljud låg på 140. Det enda som Elisabeth (BM) kommenterade var att om inte bebisen fixerat sig inför nästa gång - 24/7 - så blir det nog ultraljud och ev. vändningsförsök.. blev faktiskt lite pirrigt eftersom hon började fråga ut mig om jag kunde tänka mig sätesförlossning eller kejsarsnitt.. och jag visste inte riktigt vad jag skulle svara eftersom jag inte är insatt i något av det! Men som sagt, mycket kan hända på två veckor! Förhoppningsvis så beslutar sig lilltrollet att vända på sig innan dess! :)

Middagsfrämmande!

I helgen har vi både varit middagsfrämmande och haft middagsfrämmande! :) I fredags blev vi bjudna på en underbar kycklinggratäng/ris hos svägerskan och hennes nyblivna make! Vi hade hur trevligt som helst och barnen lekte riktigt bra med varandra! Så det blev mycket surr och mycket vin/öl/whiskey för en del.. haha, då jag kom hem insåg jag att det tagit lite väl för steffe - ögonen i kors - men jag kan verkligen INTE klaga eftersom han masserade mig i säkert 45 minuter då jag satt framför datorn och vi lyssnade även på "gammal" musik som jag helt klart kopplar till början av vårat förhållande.. Riktigt mysigt! :)

I går hade vi bjudit hem Tomas och Carola med barnen och även Tobbe och höggravida Marie! Vi hade också hur trevligt som helst! Det blev grillad fläskfilé och grillad kyckling med strips och hemmagjord klyftpotatis! Plus en massa tillbehör! :) Efter maten mutade vi barnen med en Tom & Jerry-påse var och satte dom framför en film...... så då kunde vi vuxna spela lite poker och surra på! :) Supertrevlig kväll!!

Idag har vi haft systeryster med familj på besök! Så då blev det lite kaffe och fika på bordet! :) Det är alltid lika kul då dom kommer.. det är sjukt hur onödigt sällan vi träffas! Man kan ju tro att Luleå ligger i en annan världsdel! Men förhoppningsvis blir det några vändor till nu i sommar! Plus att pojkarna Robin o Liam mest troligt ska komma upp och vara några dagar hos pappa/deras morfar! Så då blir det förhoppningsvis mycket bad för dom och Kasper! Kasper är så otroligt förtjust i dom, så det blev lite tårar då dom skulle hem.. han ville ju så gärna följa med... :)

That's it! Blev en kortfattad uppdatering av helgen! I morgon vankas det Barnmorske-besök i stan och sedan ska Sandra äntligen komma och hälsa på! Ska bli skojj att träffas!! :)

Graviditetsvecka 33!

Så var man inne i vecka 33! Håller på att avlida av värmen men samtidigt njuter jag av att sommaren är här - hmm, lite dubbelmoral får man väl ha?! :) I veckan har det varit lugnt, lite bad har hunnits med och även en tripp till Svärmor där man myst på! :) Min mage den växer som bara den! Det känns som att jag ska spricka snart och ändå har jag så många veckor kvar! Börjar även bli lite orolig över vikten eftersom jag närmar mig snart vikten som jag hade då jag födde Kasper.. i och för sig så började jag den här andra graviditeten 7 kilo plus så... fast hade gärna inte passerat 100-kilos gränsen den här gången heller.. får hålla tummarna!

Nä, nu ska jag gå och sova! Bjuder även på en liten badbild på min underbara Kasper! Badtrollet nummer 1!


RSS 2.0