Dagen D!

Ok, ett snabbt inlägg bara innan kalaset brakar lös! :)

Kasper vaknade 06:00 - tjohho!! :) Han visste exakt vad han väntade för då vi legat och dragit oss i sängen en halvtimme så säger han PAKET! Då kunde han inte vänta längre, sötnosen!! :) Så det var bara att hämta alla paketen och börja öppna! Han blev väl mest glad för filmerna, musse pigg-målarboken och spindeln.. tror jag i alla fall! :) Kasper hann även bli ledsen eftersom det var pappa Steffe som fick solglasögon (speciella fiskesolglasögon typ) så det var bara att springa och hämta hans gamla små solglasögon som han hade 07-08.. haha lite små men han nöjde sig då i alla fall :)

Igår gjorde jag två smörgåstårtor av polarbröd.. gick galant tills det var dags för dekorationen av gurka, citron och tomater.. jag är så jäkla dålig på sånt!! Tillslut blev jag så less på pillandet så det blev som det blev.. ska ta kort så ni får se :) Just nu håller jag på med tårtan men tänkte avvakta med grädden och godiset ett tag.. dom första "gästerna" som kommer blir Kasper farfar och Anita och det är kring 10 eftersom Anita ska iväg och jobba sen.. Så nu har jag inte tid att vara beroende av bloggandet något mer.. uppdaterar imorgon med bilder! :) 

Vecka 16!

Idag har jag gått in i vecka 16! Mår prima förutom mitt humör som far upp och ned.. skiftar mellan sur, glad och ledsen! Helt sjuk så man bara måste skratta åt det helt enkelt! Hade även faktiskt tänkt ringa och boka tid för ultraljud.. men då hittar jag inte lappen med telenr.. så ska ta tag i det till veckan istället.. för det börjar ju närma sig, ultraljudet kan man ju göra mellan veckorna 17-19... Längtar!!!!!! :)

Gjorde om swedbank-provet i onsdags och klarade det!!! Mycket tack vare min svägerska som kom förbi då och då och hjälpte mig! Så det tackar vi tusen gånger så mycket för!

Imorgon är det stor-kalas hos oss då både sambo/fastmän och lillälsklingspojken fyller år! Så ikväll ska jag ta och göra två st "polarbröds-smörgåstårta"! I vanliga fall brukar vi ALLTID ha en gigantisk smörgåstårta som kostar runt 800 spänn att göra.. men kände för att hålla lite i plånboken denna gång eftersom det nästa år blir lite större firande pga att då fyller steffe hela 30 år.. Men det ska bli gott med den billigare varianten av smörgåstårta också.. har även en massa fika, tårta, kladdtårta med björnbär o philadelphiaost.. och så ska svägerskan göra en cheesecake! Så jag kan inte tänka mig att någon kommer att gå härifrån hungrig?!

Nä, ska ta mig i kragen och börja städa/röja bort litegrann inför imorgon! Trevlig helg!

PS/ Har fått lite "cravings" nu!! SURT!!! Sura godisar eller citron spelar ingen roll, bara det är suuuuurt! :)

Liiiite trött...

.. är jag nu.. kom just hem från swedbank.. blev totalt 8,5 timmar framför datorn där idag.. gjorde provet som inte blev i fredags.. tog 4,5 timme!! 63 frågor... och klarade det INTE! Var endast 4 rätt ifrån att bli godkänt, det sved! Riktigt svårt var det också! Ska göra om det imorgon redan medan jag har allt i huvvet! Så imorgon blir det minst 8 timmar till! Känns som att jag har fyrkantiga ögon, så nu ska jag nog gå och sova.. men först en macka eftersom jag bara fick i mig ytterst lite spaghetti med gräddsås till middag tack vare noll i matlust/aptit..magen knorrar rejält nu..

Paltkalas med släkten!

Idag har vi varit iväg på Paltkalas med hela (nästan i alla fall) min släkt på mammas sida! Och vi är inte en liten släkt, vi skulle väl ha blivit över 40 pers med respektive men nu kom ju som sagt inte riktigt alla! Gott var det i alla fall och riktigt trevligt! Vi hann till och med spela ett sällskapsspel, fast det blev lite högljutt eftersom vi var så många som var med..

Igår var jag ju i Skellefteå och jag måste säga att jag är så otroligt nöjd efter mitt shoppande! Hittade två par mammajeans och 4 mammatröjor! Känns riktigt bra trots ekot i plånboken..

Kort om hur min vecka ser ut nu då...

Mån: Snabb tripp till stan med ärenden + Swedbank 13-17
Tis: Swedbank 9-13 och även 17-21
Ons: Swedbank 17-21. Baka.
Tors: Storhandla. Baka.
Fre: Göra smörgåstårtor. storstäda.
Lör: Kalas!!

Mammakläder och mys!

I eftermiddag bär det av till svärmor/kaspers farmor/stefans mamma och hennes Kalle för lite middag och bara ta det lugnt! Ska bli riktigt skönt! Lördagen ska vi tillbringa inne i Skellefteå city då jag hade tänkt slösa lite pengar! Behöver verkligen nya mammakläder, speciellt byxor, och eftersom pite stad inte ens vet vad mammakläder är för någonting så måste man emigrera till ske-å! :)

lördagkväll så kommer Steffes kompis Tobbe och hans (gravida) flickvän hit! Ska bli riktigt trevligt att få surra graviditets-krämpor, haha :) Blir väl även att se lite melodifestivalen trots min stora besvikelse förra helgen.. Den här gången vet jag inte alls vad jag ska tro, så får se om jag ens satsar nå pengar.. Eventuellt skulle jag kunna tänka mig Maja Gullstrand som jag älskade när hon var med i Fame Factory.. eller så Molly Sandén som har en riktigt bra röst.. men vi får väl se hur låtarna låter och hur svenskarna tänker!

Till veckan som kommer blir det fullt upp.. har fått mer dagjobb på swedbank + kvällarna som vanligt, ska baka inför kalaset på lördag, slå in paket m.m. Så kommer nog att tråka ut er med allt det senare!

vecka 15 imorgon!!

Imorgon går jag in i vecka 15 och jag blir galen på mitt eviga springande på toaletten! Är konstant kissnödig fortfarande! Har för mig att det gick över mycket fortare med Kasper och att det kom tillbaka runt vecka 30.. Men icke det nu.. jag känner att jag börjar bli galen på att så fort jag vaknar upp i sängen, oavsett om det är natt eller morgon, så måste jag springa upp på toa.. Längtar verkligen tills det börjar lugna ned sig!

Sitter just nu även och får uppstötningar/halsbränna.. mest troligt eftersom jag drack varm choklad till frukost... det blev för sött för magen.. Men annars ska man inte klaga! ;) Vågade ställa mig på vågen igår och insåg att jag INTE hade gått upp något ännu, blev glatt överraskad eftersom jag känner verkligen att magen har växt och jag måste erkänna att jag har tänkt att det inte är gravidmage utan en "fett"-mage som uppstått på grund av för mycket slisk-ätande.. men icke, står kvar på samma inskrivningsvikt! Visst, har ju ändå ett BMI som säger övervikt men skit i det! BM trodde att jag mest troligt inte går upp så mycket denna gång så vi får väl be till gud och hoppas att hon har rätt!! :)

Från det ena till det andra.. om ni vill veta.. så bebisen i min mage är nu 11-12 cm lång och väger runt 100 g! enligt min bok "mamma-praktika" Börjar verkligen längta efter bebisen nu!!!

Nä fy, nu måste jag sätta igång och plugga, har ett prov om "Lagen om finansiell rådgivning" på Swedbank imorgon!! Fast lite snabbt så bjuder jag på ett kort på en nyfödd liten Kasper just hemkommen från BB - en helt underbar känsla!


Rosa bebiskläder....

Okej, kan ju börja med att berätta att schlager-pengasatsningen sket sig totalt! Jag hade verkligen ett stort förtroende för gruppen Cookies n Beans och jennifer Brown.. men icke det, jäkla skitsverige.. Blev speciellt chockad och arg över att cookies n beans inte ens fick någon plats i andra chansen.. jag hade kunnat skicka dom direkt till eurovision song contest! Men,men, detta är ju varför jag hatar den svenska melodifestivalen...

Från det ena till det andra.. har hållit mig sysselsatt.. har jobbat på Öjagården söndagnatt, storstädat i huset (till och med vissa lister har dammtorkats!) och nu snart bär det iväg till swedbank för lite mer jobb!

Gick på stan i söndags och shoppade upp mycket pengar!! Gick in på MQ där min underbara Carola jobbar nu för tiden.. hon fick mig att inse att det finns faktiskt vissa klädesplagg som är av det billigare slaget.. speciellt vid rea-sektionen där jag hittade 2 par linnen och en klänning totalt 400 spänn! Så nu har jag tappat  "oskulden" på MQ! Köpte även lite mer presenter till Kasper och en liten rosa body till bebisen i magen! Min kära mor köpte även hon en liten ursnygg pyjamas åt bebisen, men knallrosa stjärnor överallt.. Så nu håller vi verkligen tummarna! (eller utmanar ödet?) :)


Alla hjärtans dag!

Snart kommer Stefan hem från domarkurs så då kan vi äntligen börja känna av Alla Hjärtans Dagen! :) Jag fick gelehjärtan imorse och måste ju erkänna att jag under dagens lopp gått och käkat någon då och då, så jag har inte så många kvar :) Steffe har inte hunnit få något av mig än eftersom han for iväg imorse halvt stressad, men han kommer att få en eller två små presenter.. Kasper har fått en krokodil som han först blev "rädd" för.. han tycker om att låtsas vara rädd och springa iväg som en tok.. men i alla fall så har vi haft det jättemysigt, vi tog kartongen som jag slagit in krokodilen i och målade den och gjorde ett litet krokodilhus! Vi har även gjort hemmagjod pizza tillsammans, gick väl sisådär och i slutet så kavlade kasper enbart mjölet och lät det falla ned på golvet, var väl kanske mindre roligt men skit samma! :)

Ikväll blir det Schlager, vad annars? :) Har satsat pengar på svenskaspel.se den här gången också men nu kan jag faktiskt vinna upp till 1000 spänn och jag tror faktiskt stenhårt på de artister jag spelat på! Ska inte berätta vilka ännu utan ni får en uppdate imorgon!


Vecka 14

Så går man in i vecka 14! Känns riktigt bra måste jag säga, mår mycket bättre nu än förut.. det enda som är tråkigt är att jag inte riktigt har någon matlust.. så ni kan ju tänka er hur svårt det är att komma på vad man ska laga för middag då allt känns blä..

Idag blir det kanske att fara en stund till Nimbys värld (heter det så?) på havsbadet.. det var otroligt längesen vi var där och tror att Kasper får ut så mycket mer av det nu när han är större, så vi ska iväg och leka ordentligt!

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag och jag har faktiskt köpt fina hjärtesaker till både Kasper och Stefan! Tänkte att jag skulle skriva det på bloggen så att Steffe ser det och faktiskt köper någonting till mig också!! Man får ju inte vara dum, haha :)

Graviditetsdrömmar!

Nu märks det verkligen på nattsömnen att jag är gravid! Har börjat drömma konstiga, lustiga drömmar.. hinner oftast med 2-3 drömmar på natten också - som jag kommer ihåg! Den senaste drömmen som jag hade mellan 6 (då kasper vakna till) och 06:40 (då vi steg upp) var att hela familjen var i thailand och svärmors kalle och jag hade tjorv med biljetterna hem. Fick lov att ringa hem till nån konstig typ i sverige som knappt kunde svenska... jag vaknade av att jag stod vid gaten och alla andra hade stigit på planet och jag visste inte vars jag skulle gå.. blir galen av sådana där drömmar där jag stressar och håller på att missa ett plan... har ni aldrig haft den där evighetsdrömmen av att packa en väska som aldrig blir färdigpackad för man har alltid glömt något?

Från det ena till det andra då.. idag ska jag jobba på Swedbank 13-17.. Mamma ska hämta Kasper på dagis lite tidigare eftersom Steffe jobbar kväll och jag fick lite mamma-noja och tänkte att Kasper kommer att svälta ihjäl innan jag skulle komma hem :P Ja vet, lite svamligt, men då vi är vana att äta middag senast halv 5 så blir det ju klart skillnad för Kasper om jag kommer hem halv 6 och har ogjort middag. Så det är vad som sker idag!

Snabb uppdate!

Har varit och jobbat 16-21 nu och har världens migrän, kan bero på att jag inte jobbat framför datorn på ett tag eller eftersom middagen blev lite och snabb.. Men,men, ska gå och lägga mig med 2 alvedon i kroppen snart!

Var och shoppade igår.. två presenter till Steffe, riktigt fina och är väldigt nöjd! Var även på Barnens hus och shoppade åt lilltrollet, bland annat ett släp till bobby-caren..  Tillslut var jag inne på Sandlund och köpte mig ett par Gore-Tex Wiking vinterkängor, otroligt nöjd! Så allt som allt... kontot mitt blev runt 2000 spänn fattigare.. men det var det värt! :)

Middag o Melodifestivalen, vad annars?

Alla ni som känner mig vet ju att jag är lite Melodifestivals-galen.. egentligen är jag inte så förtjust i den svenska delen, speciellt inte sen dom började med deltävlingarna, MEN jag kan ju ändå inte låta bli att se på det varje lördag!! Något som jag började med förra året och som är jäkligt kul är att jag spelar på svenskaspel.se om vem som kommer att vinna och ta sig vidare.. Skitskojj! Förra året vann jag en liten peng på grund av att jag spelade på Frida och igår vann jag 50 spänn på en satsad 10:a eftersom jag tippade att Emilia skulle ta sig direkt till final.. Måste ju dock säga att jag är lite smått chockad att varken Shirley Clamp eller Marie Serneholt ens tog sig till 2:a chansen utan den platsen knep Caroline af Ugglas..... Fast i och för sig så tyckte jag inte att låten var sååååå hemsk, bara speciell och lite oschlager.. :)

Vi var i alla fall hos Svägerskan med familj och åt en underbar Filips filé, helt underbar! Några timmar senare fick vi en riktigt god efterrätt med grädde, kesella, vit choklad - tror inte det var nåt mer - serverat med hackade vindruvor och kiwi, mums! Det enda som var lite jobbigt var att jag inte riktigt kände mig 100 % kry.. det känns att kroppen inte riktigt återhämtat sig efter sjukhet och skit....

PLUS så var vi och badade i Hortlax Badhus igår! Det var riktigt kul att få bada med Kasper och efteråt äta hamburgare och glass -  en riktig familjedag! Måste ju erkänna att vi varit jättedåliga med att fara med Kasper och bada, det har som bara varit på sommaren ute.. Men igår slog vi till och det märktes att Kasper är en bada-människa.. Men liiiite feg var han nog i början i alla fall... Vi for hem där kring halv 2-2 och då gick jag och Kasper och la oss och sov i 2 timmar!!! Var helt slut efteråt!

Är i vecka 13 nu...

Det tar sig, sakta men säkert så blir man "gravidare" - haha, kan man ens säga så?! :) Mår väl sisådär.. har varit sjuk hela veckan med förkylning, illamående och smärta i magen så visst, det hade kunnat vara bättre.. men, men, ska då bara mysa framför tv:n ikväll vilket kan vara riktigt skönt!

Kasper har haft en riktig "aj, aj"-dag.. vet inte om det kan bero på att han fått plåster av farmor som han får leka med då och då.. men han har faktiskt haft oturen att slå i armen, benet m.m. i dörrar och väggar plus att Baltazar sa ifrån och klöste han lite på benet - detta rivsår har nu Kasper pekat ut några gånger idag..

Isa Form's nyhet..

..är några riktigt fina kalasinbjudningskort! Var på jakt efter några då Kasper snart fyller år och helt plötsligt så skriver Isabelle/Isa Form på sin blogg www.isa.nu att hon just konstruerat dessa kort! 130:- för 10 st! Får se om jag beställer dessa eller ifall jag avvaktar tills Kasper är lite större och kommer att ha mer "riktiga" kalas med kompisarna istället för bara familjen/släkt/vänner.

Så här ser korten ut i alla fall, men gå in på ISA FORM's hemsida för att se hur dom ser ut inuti!

  

Min härliga Kasper!

Det här är min underbara Kasper, en grej som han och Steffe kör då och då:

Pappa: Vem är bäst?
Kasper: mamma
Pappa: Näää, men vem är bäst?
Kasper: Mamma!
Pappa: Men mormor då, är mormor bäst?
Kasper: Moooooooormoooooor!
Sen dess så säger han mest att det är mormor som är bäst. Så tack Steffe för att du påminde honom! haha :/

Kasper har även fått dille på glassbilen-pappret man fått hem i brevlådan.. så gick in på hemsidan för att kolla när den nu skulle dyka upp, och just då man kommer på deras sida så låter en glassbil.. ni vet.. na-na-na-na-na, na-na-na-na-na.... sedan dess så kör Kasper det någon gång om dagen, speciellt då han ser pappret... han sjunger och gungar på kroppen och ropar GASSBIL - CHARMTROLL! Behöver jag tillägga att han tycker om glass?


Gud, va jag grinar!

Har sett "HOPKINS" ikväll på kanal 5.. Ni som inte vet - en sorts dokumentär-serie om ett sjukhus i USA och alla patienter där.. Har som aldrig riktigt stannat av och sett det förut, men ikväll då jag zappade så var det just om en liten pojke - kanske runt 2 år (som Kasper) - som hade ett hjärtfel... Blir tagen och fortsätter se.. Läkarna vill göra hjärtbiopsi för att se om det är gammal ärrvävnad eller något annat.. Då dom väl börjar söva ned honom och tar bort lustgasen (el vad det nu är) från ansiktet så är han alldeles vit och ögonen helt döda... jo, då visar det sig att hans hjärta slutade slå... dom började med hjärtmassage och tack och lov så fick han tillbaka pulsen.. dom här minutrarna så grinade jag HEJDLÖST! När sköterskan efteråt ska gå och berätta för föräldrarna vad som hände så grinade jag ännu mer.. Mammans stirriga blick - panik/chock, allt i ögonen - och då hon brast i otröstlig gråt.. Då grinade jag ännu mer! Efter detta blir det tal om hjärttransplantion och bara det är ju en evighetsväntan.. dom hittade ett hjärta men det hann sluta slå.. så dom fick fortsätta vänta..

Denna historia slutade i alla fall LYCKLIGT! Lilla pojken fick ett nytt, friskt hjärta och blev sedan utskriven ur sjukhuset! Och vad gjorde jag då? Jo, grinade lite till! :) *Puh* Att tv-program kan vara så känslosamma, är helt slut i kroppen just nu!

Kaspers Önskelista!

Satt och grubblade både för min egen skull och för att ganska många har frågat.... Detta är vad jag tror Kasper önskar sig i present då han fyller 2 år:

* Något med Tom & Jerry (har en extrem T & J -period just nu)
* Böcker, ex. med spöken (Har även denna period nu)
* Släp till sin Bobby-car
* Villervalla-munkjacka (kanske mer vad mamma tycker han ska ha/få :)
Dinosaurier
* Play Doh
* Musse Pigg o co
* Filmer
* Trummor eller andra instrument..

Kanske någon annan har någon bra idé på vad 2-åringar vill ha eller har nytta av?! :)


Från det ena till det andra.. måste ju säga att jag sovit riktigt dåligt inatt, både för att jag känner av halsen otroligt mycket men även för att Kasper vakna till och jag lät han sova bredvid mig heeeela natten... det betyder oftast att jag sover mindre bra.. Kasper är duktigt på att bre ut sig i sängen så det blir nästan att man sover med ena benet nedanför sängen och han har till tendens att ta min kudde.. så med tanke på att min nacke värker så betyder det nog att jag sovit utan ett bra tag.. Men man ska inte klaga :P

Tidig morgon med bebis i magen och pigg 2-åring!

Klockan är nu 06 på morgon och har varit vaken sedan kl 05.. allt tack vare en pigg 2-åring som beslutade sig att vakna då och en bebis i magen som gör att mamma måste springa upp och kissa hela tiden! Så vad gör man? :)

Kasper var otroligt charmig då han vaknade.. Han hörde ett ljud och kastade sig ned på kudden igen..
Jag: Men är du rädd Kasper?
Kasper: Jåå
Jag: Men det är ju bara Baltazar (katten)
Kasper: Spööööööke
Jag: Men ser du inte Baltazar, det är ju bara han (Katten kommer och stryker sig mot oss)
Kasper: "Balta"! (Med ett leende)

30 sekunder senare....Kasper pekar mot garderoben..

Kasper: Spöööke.. huuuuhh..
Jag: Nä, det finns ju inga spöken..
Kasper: Gå upp
Jag: Jo, vi ska stiga upp, klättra ned då (från sängen)
Kasper: "Diiiiiiiil" (Krokodil)
Jag: Nä, det är inga krokodiler på golvet
Kasper: "Diiiil"
Jag: Mamma bär dig!

Jag kunde inte låta bli att småskratta, han låter skithärlig då han ska vara "rädd", han är inte det egentligen utan vill mest bara leka..

En lördag fylld med Revy och mat!

I lördags var vi som sagt på Revy och det var jätteroligt!! Som jag har längtat till att få se den, speciellt med tanke på att jag hjälp dom att sälja biljetter.. Så nu äntligen, och jag måste säga att dom var riktigt bra i år - trots att både Steffe och Svägerskan har uppehåll.. :) Efter Revyn så blev vi bjudna på middag - potatisgratäng, fläskfilé med salami, och en massa sallader! Mums! Vi satt uppe på scenen och hade det riktigt mysigt.. Där kring 12-tiden så blev jag dock dumpad av Stefan.. av en kille.... jo, det är sant.. Nisse, Steffes gamla kompis som nu bor i Ume var och hälsade på, så det blev att dom tog fram gitarren, satt sig i det lilla köket och började lira och sjunga! Tillslut så skjutsade jag hem svägerskan och hennes karl och då kändes det ändå skönt att få lägga sig själv också.. sa till Steffe att han "fick stanna" och han fick ett fjortis-flin över hela ansiktet - Överlycklig! :)

Söndagen blev fylld med en sjuk karl (riktigt förkyld på riktigt) och middag med svärmor o Kalle, gjorde det enkelt med fläskfilé och strips fast med en lyxigare variant på sallad... blev riktigt gott.. Söndagnatt kände ag dock att det var någonting på gång i kroppen igen och jajjemänsan, vaknade upp med en stickande och svullen hals och feberkänsla.. Det har som blivit en ond cirkel!!! Man blir frisk i nån dag och sedan sjuk igen! Blir galen, men,men, vad ska man göra....

Uppdatering på magen-fronten då; Längtar massor efter bebisen nu! Såg på nll.se att Susanne och Toni fått sitt andra barn igår, en liten flicka! Vi låg på BB tillsammans 2007 då vi fick Kasper och Elis, men den här gången hann dom ett halvår före! :) Annars så mår jag relativt bra bortsett från halsont och lite svaghets-känsla.. Börjar faktiskt känna av magen mer och mer nu, känns lite pinsamt att säga att man bara är i vecka 12 och redan har mage.. men som sagt, blev ju inte riktigt av med den efter Kasper så det är väl bara självklart att det går fortare den här gången då, kan ju inte hålla in den nu längre :) Men ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket, utan längtar mest tills jag får den där stenhårda kulan! :)

RSS 2.0