Tävlingar på Sköna Hem

Är just nu på Sköna Hem's hemsida och tävlar för fullt, de har "tusentals" (16 st) tävlingar just nu där man kan vinna allt ifrån ljusstakar och löpare till datorer och skrivare! Man måste i och för sig svara på en fråga vilket kan ta lite tid, men det är väl värt det ifall man har möjlighet att vinna något av detta:

   

Family Living!

Har fått mitt första nummer av tre från Family Living! Och jag vet redan nu att jag älskar den här tidningen! Denna tidning är precis vad jag letat efter, den har verkligen samma smak som mig! Så nu håller jag på att lusläsa den för tredje gången! :)


Åhlenshuset!

Har inrett min egna lilla lägenhet på åhlens hemsida! Ni hittar mig under namnet: Ciccis Krypin - Vardagsmys med höstkänsla. Ni kan rösta där med poängerna 1-5. Kika in och inred en själv!

Dagisstart!

Idag var det premiär för DAGIS! Kasper var till en början otroligt mammig, det trodde jag aldrig han skulle vara! Men han höll fast vid mig som en bläckfisk! Haha, jag var visst en bläckfisk då jag var liten, så lite han han nog ändå ärvt från mig! :) Men det avtog ganska snabbt, för sen lekte han på precis som alla andra barn. Det var bara en gång han kom på sig och började gråta.. vet egentligen inte varför men känner på mig att det kan ha berott på att en annan pojk hade en grej som han ville ha :) Idag stannade vi bara 1 timme och tiden gick jättefort. Imorgon blir det att vara där 2 timmar.. det blir alltså att leka ute med barnen också.. och senare i veckan blir det lunch, och sen prova att sova middag där. Ska bli intressant att se hur det går! Kasper ska få sova inne på madrass.. Dom hade så otroligt många barn som sov ute i vagn nu att det blev lite stressigt, så dom sa att de barn som KAN sova inne får GÄRNA göra det.. och eftersom Kasper är ett "både och" barn så får dom nog lägga honom inne då! :) Tog lite bilder på gullponken idag. Först tidigt på morgon i sin snygga tiger-pyjamas! Sedan då jag äntligen fått på honom ett par byxor och ska förbereda honom och vagnen för promenixen till dagis!

 

Dagens middag idag blir Ris- och Köttfärsgratäng! Riktigt gott och Kasper älskar det! (dock inte stefans favorit, men den går ned som han säger) Det är kokt ris med lök o grönsaksbuljong i botten, sedan krossade tomater. Sedan häller man på stekt köttfärs och ev. champinjoner. Sedan kokar man bearneise och blandar i en burk creme fraiche och häller över. Skivar tomater och lägger på, sedan riven ost! Riktigt mumsigt och ENKELT att göra! Blir även alltid över så att man kan äta rester dagen därpå eller frysa ned - smakar lika gott ändå faktiskt!

 

...priserna..

Tänkte bara visa er våra FINA priser från surströmmingsfesten!

  


Surströmmingsfest 2008

Så nu var det avklarat! Det blev faktiskt ganska lyckat måste jag säga. Lagom mycket folk kom och vädret höll i sig bra! Tipsrundan blev lite av ett fiasko för mig o steffe (4 rätt) och carola o tomme (2 rätt) men jag och steffe fick då välja pris i alla fall! Fick mig en sminkspegel från Ikea och steffe tog nåt slags grillgaller.. Kasper fick också ett pris, och tänk, han valde faktiskt väldigt snygga ljushållare i ek.. haha.. han vägrade välja mjukiskissen som jag höll fram!
Sedan blev det lagtävling. Vill egentligen inte berätta, men måste ju erkänna att Stefans lag vann och mitt lag kom sist.. *suck* Det värsta var nog sista avslutningstävlingen i sång då vårat lag fick lov att framföra Linda Bengtzings låt "Ja ljuger så bra".. hatar att stå framför folk och "släppa loss" :P Sedan blev det lite mer alkohol i form av Aqua tini, Bacardi breezer och öl framför en brasa! Mysig, men jäklar vad segt det gick för mig.. och där kring två-tiden gav vi upp. Men roligt hade vi, alla vi "Kvarnbäckare"! :) Javisst ja, kan ju även berätta att Kasper fick kramas med två hästar och två kaniner.. han skulle få rida men bangade ur i sista sekunden :)

  
   

Och till alla ni häst-älskare därute, fick ett klockrent kort på hästen "Nisse" Så denna är till er:

Nya möbler till Kasper!

Kasper fick några nya barnmöbler i veckan! Det var K's mormor a.k.a min mamma som hade shoppat lös på, tro det eller ej, COOP.. Hon hade hittat ett bord och fyra pallar för halva priset = 200:-
Tyckte verkligen att de var finfina! Tror även att jag nu ser framför mig hur jag ska "möblera" klart rummet.. Ska upp med några tavellister på väggen brevid bordet, där Kasper kan ha sina böcker.. och på väggen åt andra sidan ska jag sätta upp mina lime-gröna "snöflingor" som jag berättat om tidigare.. Ska även ta mig i kragen och köpa ramar till mina Karin Mannerstål-teckningar som Kasper fick i Doppresent, och dom ska hamna till vänster direkt man kommer in i rummet! Låter väl bra?!! :)

  

Kasper har faktiskt lekt otroligt mycket uti bordet! Han går själv och sätter sig på pallarna och läser böcker! Han tycker även att hålet i mitten av bordet är spännande. Hålet har ett nät där han kan ha sina små fiskar.. så det där locket som ligger över hålet.. det är inte där så ofta! På tal om fiskar.. vi ska iväg på SURSTRÖMMINGSFEST i kvarnbäcken nu! Blir mat, tipsrunda, lekar och lite alkohol, ska bli skojj! :)

Dagens middag!

Idag blir det riktigt gott till middag.. Steffe och eventuell bjuden broder ska få äta tacopajen som jag gjorde till lunch idag! Den är otroligt lätt att göra och det går relativt fort! Den fick även riktigt bra betyg av Carola! Barnen åt väl inte så värst mycket, men tror det har med taco-smaken och pajdegen att göra.. säkert lite ovant, i alla fall för Kaspers del..
Jag och Kasper ska lyxa till det med Kotletter, enkelt stekta, MEN med den underbara kryddan "Örtagård".. Mums! Vi kommer nog att köra enkel beasås och pommes frites till.. God fredagsmiddag helt enkelt!! :)

  

Fick besök av en hök/falk?!

Det var fan en hök/falk eller liknande som flög in i vår inglasning igår! Jag satt i soffan när jag helt plötligt såg någoting stort komma i hög fart och helt plötsligt bara "dongade" huvvet i inglasningen! Då jag springer fram ser jag en skit-stor fågel stå där, tänkte direkt "EN ÖÖÖÖÖÖRN" *Wow* fast då insåg jag ju att örnar är mycket, mycket större.. men det såg ut som en örn.. så det måste ha varit en hök eller falk... Och pricken över i:et - det allra läckraste - och hemskaste.. det var att höken/falken hade fångat en relativt stor (vanlig) fågel med sina stora klor!! Så den här höken/falken är lite omtömlad och den mindre fågeln ser nästan död ut, fast sprattlar lite.. Sedan tar den fågeln i klorna igen och försöker flyga iväg.. fast det gick inte så bra och han stannade uti våra buskar och "staketet"..  han försökte om och om igen komma över men insåg att det inte gick så han satt bara där och vilade.. sen var det som om han kom på sig, gick till sin halvsprattlande fångst och satte sig på fågelstackarn - som att han skulle vakta sitt byte.. och där satt han och "power-nappade" i c:a 30 min.. sen försvann han! Men läckert var det.. Feg som jag var så vågade jag inte gå nära, tänkte att den här "örnen" skulle attackera mig, så jag tog lite kort på ett längre avstånd.. så bilderna blev ju lite sisådär..

  


Schabloner!

Nästa gång det blir för oss att göra om någon vägg i huset så blir det att måla!!! Hittade skitläckra tips på olika schabloner på www.inredningsportalen.se Är speciellt sugen på att göra någonting spännande i Kaspers rum... får se vad som händer och sker! www.schablononline.se har en massa, exakt som det låter, schabloner till försäljning!


Ännu en tävling hos...

..Tjohalia (Sandra) på hennes superfina blogg! Man kan vinna underbara skålar från marimekko och den enda man behöver göra är att skriva en kommentar att man vill vara med! Tjohalia drar 3 st vinnare!!
Gå in på http://tjohalia.blogg.se


Läckra grejer!

Kolla in denna sida: http://www.worldwise.se 
Hittade en massa läckra grejer där!!!

För alla ni som har svårt att hålla koll på när ni exempelvis öppnade en barnmatsburk senast eller när ni vattnade blommorna..... hittade underbara "Daysago" som visar hur många dagar det har gått..


"Gobaby" är en sorts filt som gör det enkelt att linda in bebisen och samtidigt kunna sätta henne/honom i ex. en bilbarnstol utan problem.. man slipper knappar och blixtlås.. Kanske inget att ha under den kalla vintern, men på vår/sommar/höst då den mer ilar i luften.. underbart!
 

För er som har barn som också vill sitta i en vanlig stol som alla andra... "Kaboost" är en stolsförhöjare som funkar på alla stolar!



Hittade även den här barnvagnen! Jag har då aldrig sett någon liknande tidigare! Vet dock inte om jag skulle vilja ha en själv, liiiiite synd är det ju om barnet som får sitta bakom och liksom bara kika ut mot sidorna.. Men smidigt att slippa tvillingvagn eller dubbelvagn.. Madonna och Gwyneth Paltrow använder den visst...
 





Rolig lista!

Hittade den här listan på en annan blogg och tänkte att jag också skulle vara energisk och svara på den!
Kopiera den ni också och fyll i!

10 favoriter
Dialekt: Irländska
Mat: Kan inte välja en! Lax, Grillat, Kryddstark mat...
Låt: Hallelujah (org. Leonard Cohen)
Tecknad figur: Dora?
Sport: Fotboll
Komiker: Carina Berg (ja, jag vet, hon är ingen riktig komiker - men jäklig kul ändå!)
Veckodag: Fredagkväll
Glassmak: Gammeldags vanilj
Soloartist: Sarah Brightman

9 för tillfället
Humör:
Lugn och rofylld
Tanke: Undra hur mycket jag ska betala till A-kassan varje månad egentligen? Tror jag betalar för mycket!
Kläder: Uppvikta jeans, linne och en lång tröja över.
Bakgrund: Två tavlor av karin Mannerstål (ska eg. upp i Kaspers rum - men har ej fått tummen ur....)
Känsla: Godissugen
Tid: 19:13
Bästa sak: Disktrasan
Irritationsobjekt: Disken efter middagen är kvar!

8 första
Bästa vän: Barndomsgrannen Jessica
Husdjur: Tutti Frutti - min takråtta
Kyss: Sent! I 7:an med R.N :)
Piercing: Näsan
Förälskelse: IRL: "Dääjjvid" I kändisvärlden: Leonardo DiCaprio  *Suck*
CD skiva: Fan, kommer inte ihåg! Men första band: Midi, Maxi & Efti!!
Bil: En kornblå Ford Sierra.. Ska dock skrotas snart *suck*
Ord: Vet inte, men mitt första namn jag skrev var Cecilia och Cia (min moster) Det har stått på väggen utanför mitt rum hemma hos mamma och pappa i flera år :) Haha, dom tapetserade över det någon gång i tonåren!

7 senaste
Telefonsamtal: Steffe.
Mat: Köttfärslimpa
Dryck: Vatten
Biltur: Igår, jag och Kasper skjutsade in Steffe till jobbet så att vi kunde ha bilen!
Tv-program: Noddy - kaspers ultimata favorit!
Spelad låt: Maia Hirasawa - The worrying kind
Köpta klädesplagg: Munkjacka och kofta

6 har du någonsin
Dejtat någon av dina bästa vänner: ja
Brutit mot lagen: Ja.
Blivit arresterad: Nej.
Badat naken: Ja.
Varit med på TV: Japp, jag, Carola och Carina blev stjärnor i Allsång på Skansen. Detta klipp finns även med i Robert Gustavssons film!!!!! Om ni ser den, vi är tjejerna som vinkar frenetiskt mot kameran (jag försöker nog mest gömma mig och dö av pinsamhet)
Varit med i tidningen: PT - Vi var några tjejer i 9:an som höjde rösten mot att byta lärare hela tiden pga att det skulle påverka våra slutbetyg osv...

5 nej tack
Skolämne: Matte - klarade Matte B på komvux, men det var jäkla säkert ett gränsfall
Mat: Fan, äter ju allt... kan väl säga Bruna bönor - fastän jag aldrig ätit det...
Musik: Svensk hip hop (undantag: Mange Schidt o Adam Tensta)
Dryck: Likörer, ex. Bailey's..
Djur: Alla sorts kryp

4 saker
Du gjorde igår kväll:
Spelade Yatzy och tittade på 'Ugly Betty' och 'Big Shots'
Du kan höra just nu: Tv:n.. nåt barnprogram..
Du inte kan leva utan: Kasper, familjen, vänner och snus!
Du gör när du har tråkigt: Zappar mellan hundra tv-kanaler...

3 personer
Du kan berätta allt för:
Mamma och Carola
Du tycker om: Kasper och Stefan
Du inte gillar: En kärring som svarade då jag ringde till försäkringskassan angående föräldrapenningen.. Jäkla 08:a!

2 val
Coca Cola eller Fanta:
Coca Cola.
Hund eller katt: Är verkligen en kattmänniska!

1 önskan
Att få ett fast heltidsjobb med BRA lön!

Indiska...

.. har många fina grejer, både nya saker och rea-fynd!
Här är lite som jag är sugen på:

Colourful Bowls, Aquarious Bowl
 

Leaf Tray, Leaf Dining
 


Magmedicin

Idag blir det att hämta ut ny magmedicin! Har just pratat med min läkare angående mina magsmärtor och illamående som nu hållit i sig sedan i maj!Har gjort tester, kollat upp lever o galla med ultraljud, ätit olika mediciner, jag har gjort allt! Men det har aldrig blivit bra till 100 % och efter ett tag blir det lika dåligt igen! Nu känner jag att det är någon sorts mag- eller tarmkatarr som jag har.. så läkaren har nu skrivit ut samma magmedicin som jag käkade i juni, Omeprazol (tidigare losec).. Fast den här gången ska jag ta 2 tabletter om dagen och i 1 hel månad!! Så nu gäller det att alltid komma ihåg att ta dom! Känner att jag måste få bort denna jäkla plåga innan jag ska börja om att arbeta ordentligt! Har haft det nog jobbigt att fara iväg och jobba vissa kvällar på Swedbank.. Men nu håller jag tummarna så jäkla hårt att detta ska vända och allt ska bli bra igen!!


Matdag!

Idag har jag fullt sjå med att laga mat. Eftersom jag jobbar idag 15.30-21 och imorgon 17-21 så är det skönt att ha planerat och gjort maten så att det bara är att värma upp sedan! Har gjort en stor köttfärslimpa med creme bonour inuti och bacon runtom. Jag har aldrig riktigt varit förtjust i köttfärslimpa (eller köttbullar för den delen) men grabbarna gillar det massor! Så det blir köttfärslimpa med potatis och gräddsås idag till middag och så blir det nog rester över till imorgon men då kör vi med makaroner till istället för att få lite variation! Har även stått och gjort hemmagjord korvstroganoff. Så det ska Kasper och jag äta till lunch idag! Bilden på köttfärslimpan är då den just har hamnat i ugnen - alltså ofärdig! Mest pga av att den är inte färdig än, haha :)
 

Har ju även glömt att tala om att jag fått in en "ny" möbel i huset! Då vi köpte det här huset så fanns det en gammal byrå/skåp lämnad kvar. Den har nu mamma målat upp åt mig och satt dit samma tapet som jag har i mitt vitrinskåp! Blir skitfint! Funderar dock på att kapa ner benen på den eftersom den är väldigt hög, men vi får väl se. Så det kommer att bli att förvara alla påslakan, gardiner och dukar i denna, helt perfekt!! :)
 

Då jag likaså hade kameran framme och höll på så sprang jag ut till garaget och tog kort på slutresultatet av mitt arbete förra veckan!

MAT!

Eftersom jag inhandlade en ny receptbok förra veckan så har jag suttit nästan varje dag och fyllt i den med både gamla och nya recept. Det tar ett bra tag! Det värsta är nog att man går konstant och är sugen på mat!
Satt just och skrev ned ett recept på "Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar". Såg skitgott ut, och om man vill kan man ju alltid servera det som förrätt - tillsammans med en liten sallad med bönor och vinägrett! Mums! :) Ska prova den någon helg här framöver och berätta hur det smakade!

Har faktiskt länge sökt efter "nya" förrätter och appertifer.. Det känns som jag alltid bjuder på samma sak och är sugen på att få prova något annat.. Är ofta inne på http://www.tasteline.com/ och söker efter nytt och idag hittade jag några intressanta varianter:

Heta guacamolesnurror, Kantarellpaj med rucola, Prosciutto med vitlöksost & kapris
  

Efter middagen hos Affe & Katta i torsdags så fick jag faktiskt lära mig någonting nytt! Jag älskar ju grillad paprika som tillbehör till grillat kött och har ibland slängt på några stora paprikabitar på grillen strax innan ätdags. Affe berättade för mig att man kan slänga paprika på kolen just innan man börjar grilla köttet och låta hela paprikan bli kolsvart. Då det är dags att äta så tar man upp paprikan, sköljer i kallt vatten och drar av skalet. Då blir det mer smak av paprikan och den blir jättesaftig! Ska testa det nästa gång!

Tips!

Måste ju bara tipsa om några underbara sångerskor och deras låtar som jag älskar och går konstant och nynnar på. Vissa så pass mycket att Kasper börjar gunga på kroppen, skratta och tralla med!

Miss Li - Oh Boy


Maia Hirasawa - The Worrying Kind, Gothenburg, And I Found This Boy


Laleh - Hide Away


Leah Andreone - It's Alright, It's Ok, You Make Me Remember, Imagining You
(en gammal kärlek sedan 14-års åldern)


Ni kan se dessa på www.youtube.com om ni vill - själv älskar jag att få bilder/videos till låten jag lyssnar på!

Garaget & Zohan..

Den här dagen har varit låååång! Jag har rensat upp i garaget i flera timmar. Packeterat om olika kartonger för att få mer plats, sorterat dom i olika staplar och markerat dom - så man ska hitta det man söker nästa gång! Har även paketerat Kaspers bebisgrejer som exemelvis babysittern, bilbarnstolen, babygymmet, liggdelen till vagnen m.m. Har kastat en massa skit och det största av allt - Jag har vikt och satt Kaspers gamla kläder i plastbackar! Tog en evighet, men det kändes otroligt skönt då det var klart! Blev väl runt 4 stycken sådana, storlek 50/56, 62/68, 74/80, plus en back med Stefans gamla bebiskläder och en kartong med gamla och ärvda overaller o jacker m.m. Inte illa! :) Man får ju riktiga flashbacks från när Kasper var nyfödd, man tänker - var verkligen killen våran sådär liten???!!! Tiden går alldeles för fort!

Steffe och brorsan har hunnit riva bort "staketet" runt altan. Blir riktigt öppet och fint - speciellt med tanke på att all vitfärg hade flagnat och den liksom lutade utåt. Så det var första startskottet på att riva altan och inglasningen! Eftersom vi ska gräva upp hela tomten och lägga jordvärme så passar vi på att skrota hela altan eftersom den är ingenting att ha med sina ofräscha, fläckiga träplankor eller inglasningen som har en massa glepor och som är snett byggd. Ska bli roligt till våren då man får göra en helt ny en, och få bestämma själv hur man vill att den ska se ut! :)

Steffe och jag hann faktiskt med en mysig filmkväll! Vi snaskade på och såg på "Don't mess with the Zohan" - med Adam Sandler! Den var väl helt okej, men ingen sådan där höjdarfilm.. Var ganska förbryllad faktiskt, eftersom jag älskar allt som har att göra med Sandler.. Men filmen har sina roliga stunder, så ni kan ju absolut kika lite på den i alla fall! :)


Oplanerad shopping igår!

Efter ett besök hos några bekanta i Öjebyn igår så beslöt sig jag och Stefan att bege oss in till den "stora" staden och kika runt lite. Blev lite stressigt eftersom vi bjudit hem svägerskan med familj på middag kring halv 6. Men jag antar att då det blir sådana här sista-minuten-oplanerade grejer så hittar man mer att handla :)

Hittade mig ett par skor på Wedins (som just nu har det mesta på halva rea-priset), likadana skor som jag nu nött upp, fast i silverfärg. Tror att ordinarie pris var runt 200:- och nu betalade jag en 50-lapp! Kände mig otroligt nöjd!

Sprang in på Vero Moda på Nya Gallerian och var ute efter någon sorts kofta eller tjocktröja.. Skickade ner Stefan o Kasper på Claes Ohlsons så jag kunde kika själv i lugn och ro! Hittade både en grön, tunn kofta för 129:-  och en lång tjocktröja för 199:- Lyckan blev total efter det också!
 

Kan aldrig låta bli att gå in på Lindex varje gång jag är på Gallerian! Så självklart hittade jag litegrann till Kasper också. Var ute efter något sockpar - hittade 3 par för 69:- Hans fötter har ju växt något otroligt under sommaren och kände att det behövdes några nya, fräscha sockar nu inför dagis-premiären! Hittade även en rea-ställ där, och fann ett par skitläckra! byxor för endast 50 spänn! och eftersom dom var i Kaspers storlek så kände jag att det var ödet att jag skulle köpa dom, haha :) Hittade en t-shirt som matchade jättebra för en 20:a! Kanonfynd!

Så den här lilla trippen - tror vi hann allt på 45-60 minuter, var verkligen lyckad! Vi hann till och med handla, laga mat (grillat), snabbstäda/plocka undan och duka innan våra matgäster kom! Vi var speedade! :)

Buzzador

Har ju glömt att berätta att jag signat upp mig som "Buzzador"! Läste en liten notis i tidningen Solo att man kunde gå med i Buzzador för att få testa nya produkter och tjänster. Efter att man testat en grej så gäller det för mig att bedömma det och sedan berätta för familj, vänner, arbetskamrater och kanske till och med min blogg om vad jag tyckte om det. Ska bli spännande att få sin första "Kampanj" att testa! Kommer att hålla er informerade!

Väskor o skor!

Är väldigt sugen just nu på att shoppa mig en väska och ett par skor! Skor är någonting jag VERKLIGEN behöver eftersom ballerinaskorna från Wedins som jag just nu alltid använder är uppnötta underifrån helt och hållet. Dessutom så börjar det bli lite kallare och känner att jag har behovet av ett par fina höstskor istället för mina gamla billiga gympadojjor.. På www.laredoute.se finns det mycket fina skor!

Först hittade jag 3 par ballerinaskor! Det första paret är "La Redoute Creation". Andra paret har märket "Rocket Dog" och Tredje paret har märket "Mellow Yellow".
  

Hittade även några härliga stövlar som skulle vara perfekt nu på hösten. Vill jättegärna ha skitfina högklackade stövlar men med tanke på hur ovan jag är och hur osköna jag tycker att dom är så satsar jag hellre på mindre klack.
  


En ny väska är ju inte heller fel. Just nu använder jag en gigantisk, enkel, svart väska från H&M - tror den kosta 179:- .. den är jättepraktisk med tanke på att det alltid behövs packas ned något extra åt Kasper då man ska någonstans. Men känner ändå att jag skulle vilja ha en mindre, vid t.ex. shoppingdags och då bara jag själv ska iväg någonstans.. Har väl runt 10 väskor hemma just nu. Alltifrån mindre party-väskor till vanliga, tråkiga väskor.. MEN dom flesta är trasiga någonstans, antingen någon dragkedja eller något hål inuti väskan! Kikade i alla fall in på http://www.nelly.com  och hittade ett par snygga varianter.. det kostade lite väl mycket för min del - men drömma kan väl alla?!

Första väskan heter PRECIOUS CROWN BAG SMALL och kostar 599:-
Andra väskan heter och kostar BANK SMALL BAG och kostar 499:-
Tredje väskan heter BULLET BIG BAG och kostar antingen 439:- eller 379:- beroende på storleken.
Fjärde väskan heter WIN BIG BAG och är min favorit eftersom jag alltid förälskar mig i stoooora väskor! Kostar 619:-
Alla väskorna är märken Friis & co

   

Egentligen skulle jag vilja ha en riktigt härlig färg på väskan, typ kornblå eller röd, men är för feg. Då måste man ju alltid tänka på vilka kläder man har på sig för jag hatar verkligen då det skär sig! Så det blir alltid att jag kör på ett säkert kort och köper mig en svart eller brun väska! Men det är ju inte fy skam det heller, det finns ju så otroligt många olika varianter!



Film, film, film..

Har just sett filmen Evan den Allsmäktige.. Måste ju erkänna att det blev en liten besvikelse... Den var ju helt okej ändå, men hade höga förväntningar eftersom jag gillade "Bruce den allsmäktige" och jag gillar även skådisen Steve Carrell.. Men allt som allt så ger jag den ändå bara en 2:a - Godkänd.




Jag är faktiskt medlem på en superbra svensk sida: www.filmpunkten.se där man hittar alla olika sorters filmer, får tips och får ge bedömningar. Dessa bedömningar gör också så att filmerna får ett sorts slutbetyg. Så vill ni se vilka filmer jag bedömt - runt 155 st - så hittar ni mig där med namnet FANTAISHA - japp, använder det namnet nästan överallt! :)

Har shoppat lite idag..

Sprang in en snabbis på Åhléns idag! Hittade direkt ett tjockt "kollegieblock" som jag såg kunde fungera som en ny receptbok åt mig! Har länge hållit utkik efter en sådan här eftersom min gamla receptbok blivit lite smetig och har även andra anteckningar i sig som inte hör till i en sådan bok! Så hittade ett block som var indelat i fyra smådelar - förstår ni vad jag menar? :) Så att jag kan dela in mina recept lite grann. Annars tar det en evighet för mig att hitta ett specifikt recept. Har nu delat in det i:  1. Vardagsmat 2. förrätter o annat småplock 3. varmrätter; kött, fisk o fågel 4. Efterrätter o andra bakverk. Så nu måste jag bara sätta mig ned och fylla i den med alla mina gamla recept.. tar väl sisådär 2 månader eller nåt! Haha, nä, ska nog försöka hinna med det i helgen.. fast jag måste påpeka att jag är jäkla noggrann då det gäller att skriva i böcker.. ett litet stavfel och jag måste riva bort sidan och börja om.. Hittade även en liten, snygg kalender! Denna tjej (jo, jag!) ska ju faktiskt in i arbetslivet om några veckor! Blir jäkligt spännande.. Å tänkte att det då är ett måste med en sådan där liten grej där man kan klottra ned jobb, möten m.m. och eftersom jag mest vickar runt inom äldreomsorgen och nästan aldrig vet hur många timmar jag får ihop per månad.. så kan det behövas skrivas ned! Allt ryms inte i huvudet - tyvärr! Ett stort plus med denna kalender är att framsidan, med den fina bilden, är som en plastficka. Så man kan alltså byta bilder allt eftersom! Så nu hade jag tänkt hålla utkik efter några snygga kort, exempelvis Grattiskort, som enbart har en snygg bild utan text. Ombyte förnöjer! :)



Tänkte även visa er lite tidigare shoppinggrejer.. Hann springa in på Åhléns då vi var i Lycksele också. Hade då rea på lite grejer.. hittade denna fina lilla fjäril som jag shoppade för runt 1 tia eller nåt.. passade perfekt till min blomma ute vid ingången! Har även tidigare i sommar shoppat en sten med texten "Welcome" och fått en sten med texten "Love" (tack Cärol), även dessa från Åhléns! (Jopp, gillar nog Åhléns ganska mycket)

  

Förvaring av leksaker

Har länge och väl funderat på bättre förvaring i Kaspers rum.. Någonstans där man kan "gömma" leksakerna för en stund.. Känns som en omöjlighet eftersom på något sätt så finns det leksaker överallt fastän man just plockat och stökat bort! Hur gör ni det??? :)

Vill även ha en fin hylla för alla Kaspers böcker som för närvarande mest ligger i nedre delen av vårat vardagsrumsbord.. Skulle gärna ha dom samlade på en tavellisthylla och bara sätta upp/fast några strechiga band som håller dom på plats så de inte ramlar ned.. har sett något liknande på en blogg och tror även att de har sådana hyllor på vissa dagis.. Tycker att böckerna blir bättre visade då.. så slipper man leta ihjäl sig efter en speciell bok i en typisk bokhög.

Hittade en blogg http://livingbyw.blogg.se som tipsade om Oliver Furniture som har jättehärliga (relativt dyra) barnmöbler. Där hittade jag exakt en sådan där hylla för böcker som jag tänkte på! Dom säljer den här hyllan på Syster Lycklig! Älskar den butiken! Ett måste för er inredningsälskare om ni är i Stockholm! och speciellt om ni gillar barnmöbler och leksaker med det lilla extra! Men det går ju även att shoppa lös på deras hemsida! :) Hyllan kostar 995:-

 

Hittade en jättefin handmålad kista på www.stuffis.se som har barnets namn på.. kostade 649:-


Har även svårt att hålla ordning och reda i badrummet med tanke på att vi nu har mer schampo/balsam/två/badolja att samla på tack vare Kasper.. Plus en massa badleksaker.. Jag hittade en läcker "Octopus" som håller reda på alla flaskor man har.. kostar 195:- styck på www.formodesign.se

Tårtfat

Vi var på 60-års kalas i helgen och strax innan begav jag mig till Maggans Djungelkiosk här i hortlax för en sista-minuten-present! :) Hittade en fantastiskt fint tårtfat som var bladformat på sidorna och som hade en riktigt härlig plommonlila färg! Köpte även två små tillbehörande skålar. Allt detta fick jag för 150 spänn! Helt otroligt! Tårtfatet hade tidigare kostar runt 350-400 kr, så det var ett riktigt fynd! Hann tänka att "ett sådant ska jag köpa själv också".. men fick då veta att detta fat var det sista.. Typiskt! Tyvärr så hade jag inte möjlighet att ta kort på fatet pga direkt paketinslagning på plats.. men ni överlever nog. MEN nu har jag verkligen fått Tårtfat i skallen! Har ju enbart kakfat nu.. men skulle verkligen vilja ha ett fint tårtfat som står på fot!

www.produktsajten.se hittade jag fina grejer!
Det första heter 'Sagaform tårtfat Juicy' och det andra heter kort och gott 'Ringo'

 


Tävling...

Hittade en väldigt nice blogg på VIT DESIGN's hemsida.. http://www.vitdesign.se/mamamekko och just nu har denna tjej en tävling med fina priser från DIDDI Design - Smycken.... Så kika in och lämna en kommentar så är ni också med och tävlar!

Lycksele

Det har varit väldigt tyst här på bloggen och det beror på att vi varit iväg på bilsemester till Lycksele tillsammans med svägerskan o hela hennes familj! Men nu är vi tillbax och lika skönt är det. Kasper har varit en vilding!! Han satt inte stilla för en sekund vare sig vi var på badlandet, djurparken eller bara utanför husvagnen.. han har sprungit runt och ska göra saker som man inte riktigt kan göra när man är så liten.. Han har total-sargade ben, fulla med rivmärken, skrapsår, blåmärken och en trasig tå/tånagel.. *Huvva* Men trots detta har han knappt gråtit någonting - hårdingen! Dock så tog det extremt ont att skrapa bort lite tånagel o hud.. då var han otröstlig.. å inte nog med att han skrapa upp den en gång.. utan tre till gånger efter det.. ajjj.. Men vi har då i alla fall haft riktigt skitskojj allihopa och riktigt fint väder har vi haft!! :)

        

RSS 2.0