Halloween

Så var helgen nästan över och så även febern i huset. Kasper har varit så pass kry idag att vi farit runt en sväng och ropat "Bus eller godis" och Kasper fick alltifrån Godis till bullar till frukt till pengar! Han var supernöjd både över att få godis och även för att få ha på sig sin Batmankostym. Det enda som saknades var inköp av pumpa trots att vi sökt överallt. Men tack och lov verkar han ha glömt bort det nu för vi har inte hört han surra om den på några timmar nu :) Annars så är det bara mys på schemat just nu och kanske se nån skräckis senare.

    

Kan ju säga att det var lite svårt att få hålen i masken att pricka ögonen så på grund av dålig syn och risk för krock så fick han ha själva "ögonbindeln" uppvikt på huvudet istället :)

Feber i huset!

I går efter att Kasper kommit hem från dagis så la han sig pall på soffan - tänkte inte mer på det förrutom att det kanske varit lite mycket för honom då han varit hemma i en vecka.. Kort därefter så var han BRÄNNHET och japp, det var 40 graders feber! Denna eländiga feber höll i sig hela natten och nu på morgon, så nu håller vi tummarna att det ska ge med sig. Stackarn, kan inte ha mycket ork kvar i kroppen nu efter flera dagars förkylning och så nu feber! Tack och lov har vi då ändå fått i honom lite mat och välling!

Så vi får se om det blir något Hallowen-firande för oss i helgen. Vi hade ju planer att fara runt och "trick or treata" hos vänner och släkt iklädd Batmankostym.. Kasper alltså :) Hn hade verkligen sett fram emot att få en massa godis i en påse - vår lilla gottegris :)

Nä, blir att lägga sig en sväng på soffan nu då både Kasper o Charlie vaknade 05:15 i morse och nu har dom somnat om igen.. och just då jag skriver detta så hör jag Charlie - tji fick jag!


Kyckling-fajitas!

Idag blir det kycklingfajitas till middag - har redan tjuvsmakat lite och det var väldigt smaskigt! Har just nu två killar som snarkar för fullt - en i soffan och en ute i vagnen - ärligt talat skönt med lite egentid och tid för att göra middagen i lugn och ro! :)

Annars händer det inte alls så mycket. Har fått hem inbjudningskorten nu så håller på att leta ihjäl mig efter adresser - varför måste folk flytta och tjorva till saker?! :P Så förhoppningsvis så får jag iväg dom imorgon om steffe kommer ihåg att köpa frimärken :)

Sitter också och är extremt godissugen - om man nu ska erkänna sånt.. Det blev ju inte bättre då jag läste att ICA har erbjudande i tidningen: 2 stora marabou choklad för 28 spänn.. Det var nog tur att jag hade med mig barnen när jag for och handlade idag eftersom man lärt upp Kasper att det inte är godis på vardagarna - då kan man ju fasiken inte köpa själv heller! Men jäkligt gott hade det varit nu!

Nä, nu ska salladen hackas! :)

Söndagsmys

Idag är det verkligen lugna puckar hos oss. Jag och Kasper har myst på medan Steffe är på Revy-möte. Charlie tar igen sig nu på eftermiddagen med tanke på att han var vaken 07-12:30 - tror det är vaken-rekord från hans sida :) Har ju även glömt bort att säga att nu är Charlie 2 månader! Som sagt: Tiden går fort! :) Han är då hur söt som helst och har ler/skrattar och pratar jättemycket! :)

Annars så händer det inte så mycket och till veckan blir det också lugnt - inget inbokat eller planerat utan det blir väl mest en massa vardagliga stuff..

Från det ena till det andra! Hade nog den sjukaste drömmen i natt! Drömde om en bekant som ska ha en liten knodd i början av december - känner bara en som ska ha det så om du läser det här - det är du! :P Jag drömde då i alla fall, kortfattat, att jag förlöste hennes bebis eftersom det var på en fest ute i buschen och det blev panik eftersom hon gjort illa sig en massa.. till min hjälp hade jag skådisen Peter Stormare vid min sida.. Å utanför var det fullt med gigantiska dinosaurier - jag sa ju det - helt sjukt! Tror att Kaspers dinosaurie-dille har smittat av sig på mig! Men slutet gott allting gott, hon födde då en välskapt liten pojke och han såg ut precis som Charlie.. Så konstig dröm att man nästan kan tro att jag är gravid igen - vilket jag INTE är :P

Efterkontroll, personal shopper och inbjudningskort..

Fan, va dålig fantasi jag har när jag ska skriva in rubriken - så den ber jag så mycket om ursäkt för! :)

Igår så tog jag tummen ur arslet och gjorde klart inbjudningskorten till dopet. Blev inte att göra dom hos Carola utan tog den enklare genvägen och gjorde en variant på extrafilm.se Blev riktigt fina om jag får säga det själv. Så nu väntar jag bara på att dom ska komma hem till mig, skulle ta drygt en vecka, så ska jag skicka iväg dom till ungefär 35 hushåll.. :)

I dag så begav jag mig till MVC för den efterlängtade efterkontrollen - eller så inte :P Då jag väl kom dit så fick jag först en pik för att jag inte tagit en kölapp då jag skulle anmäla mig, bad om ursäkt, tog en kölapp och väntade 1 minut för att sedan säga en mening och sen få gå vidare till andra avdelningen av vårdcentralen. Trodde jag skulle ha BM ingela men så dök BM Elisabeth upp istället och det kändes så jäääkla skönt! Elisabeth är den BM jag hade med Kasper och på den efterkontrollen så på nåt konstigt sätt kändes det skönt att slippa visa upp sig för ännu en ny person :) Det mesta var då bara bra, förutom vikten, men det visste jag ju redan - BMI:t ligger på fetma och behöver gå ned typ 3 kilo för att hamna på övervikt (ja vet, inte så mycket bättre egentligen). Det krävs för att jag ska kunna fundera på preventivmedel som p-pills eller liknande.. Nu kan jag ju inte äta det ännu eftersom jag ammar, fast det känns som att det avtagit ganska mycket så får se hur länge till jag håller på. Eftersom jag redan haft min första mens så är det ett litet tecken på att man inte ammar så mycket - nåt sånt sa elisabeth..

Annars så har jag hunnit vara så kallad "personal shopper" idag åt brorsan. Han sticker till Sthlm imorgon med jobbet och ville ha följande: vita skor, ljusbrun skinnjacka, t-shirts, huvtröja, läderarmband och öl. Så jag, charlie och mamma for iväg. Men just nu verkar det vara modernt med skinnjacka med mudd både som krage och där nere vilket inte var rätt. Kommunicerade med broder över mms eftersom han var på jobbet. Hittade dock ett par skitsnygga vita Lacoste för 995:- på euroskor, 3 snygga t-shirts på MQ för sammanlagt 450:- och läderarmband på H&M. Så vi kände oss ganska nöjda ändå. Måste ju säga att det är riktigt kul att få shoppa åt andra utan att slösa pengar själv :)

Nä, ska gå och mysa med karln min i soffan nu, var ett tag sen eftersom han pluggat stenhårt varje kväll - har jag berättat att han ska ta C E körkort? Min älskling ska bli en s.k. "truckdriver" :)

Nostalgi

Min underbara moster Cia har satt upp lite nostalgi-foton på sin facebooksida och jag kunde inte låta bli att sno några. Måste ju bara visa er!! :) Första bilden är mitt dop, år 1984. Andra bilden är på min kära brormosters mc och sista bilden är på mig, Carola å Linda, år 1990 - fast det syns väl! ;) åh, alla dessa minnen! Skulle kunna sätta upp hur mycket bilder som helst, fast tror det är mer roligt för mig än för er, så dessa får räcka! :)

  

Oj - glömde bort att..

... jag hade en blogg! :P Har varit ganska fullt upp här! I fredags så drog vi iväg till Ostvik där svärmor o Kalle finns. Där blev det en massa god mat och för Kaspers del både traktorkörning och ett besök i slakthuset där 3 älgar just blivit ... ja, ni vet! Jäkligt god älgfilé åt vi då i alla fall! :) Lördagen lämnade jag Kasper och Stefan hemma och umgicks med underbara Vettan och lika underbara Carola! Jag och Carola är ju världsbäst i att hyra film så denna gång blev det ÄN EN GÅNG två riktiga B-filmer "The Cell 2" och "Young, Sexy & angry" Det var faktiskt riktigt längesen jag såg så dåliga filmer så på ett sjukt sätt blev det riktigt kul! :P

I går så började den onda cirkeln om.. Charlie har blivit ordentligt förkyld! Nu är det riktigt extremt så mycket snor han har - det låter som att han har en tiger i näsan eller nåt! Konstant! Spelar ingen roll hur mycket jag än försöker snyta honom så 3 sekunder senare är snoret tillbaka! Imorse var han riktigt hängig så det blev lite alvedon för lillgrabben, dock så vågade jag inte ge en supp eftersom jag inte vet vad han väger - så det blev lite flytande istället.

Annars så är det  - som vanligt - tvättning som gäller idag, samma som igår.. Nu är det påslakan å lakan som får sig en omgång.. Det är ganska komiskt att så fort jag tvättat så spyr Charlie ned typ 5 bodys på raken och Kasper dräller youhurt över hela sig.. NÄSTAN jämt! ;)

Nä, nu är det Piteå-tidningen och kaffelito (kaffe med varm choklad) som gäller :)

Virrpanna

Idag så har vi lyckats missa faderskapsbekräftelse-tjosan.. Så lite pinsamt blev det men tack och lov fick vi en ny tid på onsdag! :) Får se om jag lyckas komma ihåg efterkontrollenMVC imorgon. Har också gått och trott att min underbara vän Sandra skulle komma och hälsa på idag.. men det visade sig att då jag startade mobilen så kom hennes sms från i fredags fram.. så nu var hon ju tillbaka i ume - väldigt tråkigt att jag missade henne!

Annars så har det inte hänt såååå mycket;

* Gått med Kasper till dagis
* Sövt Charlie i vagnen
* Plockat undan som en tok
* Tvättat 2 maskiner
* Rensat i mina lådor i toan (smink, smycken, hårprodukter o annat krafs)
* Tömt diskmaskinen
* Handlat lite mat
* Hämtat kasper på dagis
* Gjort mellis till Kasper
* Shoppat 2 tröjor till pappa från Halens (40 % på hela herr)
* Druckit coca-cola (skäms!)
* Laddat upp en massa kort på fujidirekt.se (för framtida framkallning)


Bilden i PT idag!

Här är den underbara bilden som hamnade i PT idag! Men jag måste ju bara få säga; Jäklar, det är inte lätt att få till det.. Men efter många om och men så blev det "godkänt"! :P




Såg här såg resten av bilderna ut av våran lilla "photoshoot" ut..

     

Höst-Myset!

Lovade ju lite pix... Så här mysigt har vi det nu hos oss:

   

Imorgon blir det fullt upp med "fika-främmande" i form av svärmor/farmor och svärmors-sambos-sons-sambo Maria och lillponken Sixten! :) Senare mot kvällen ska vi bjuda T & M med deras lilleman ( 1månad äldre än Charlie) på middag och se lite fotboll! :)

BVC-update + annat smått..

Idag har vi varit på BVC med lilla Charlie - och han har äntligen gått upp ordentligt! Nu väger han hela 4120 gram och är 58 cm lång! :) Å jag som just köpt blöjor 2-4 kg. Men han är ändå så finlemmad att han kan ha dom :) Men nu följer han då sin egen kurva igen! Det blev även en undersökning av läkaren som dock konstaterade något mindre roligt - Charlie har ljumskbråck! Att vi inte sett det förrut?! Det kommer fram jättetydligt när han blir upprörd och gråter. Så det kommer att bli en operation för honom i framtiden (då han blir äldre) men vi vet inte när.. Det är visst en jättevanlig operation men eftersom det betyder att han kommer att bli nedsövd så är det ju klart att mammahjärtat är nervöst.. Men han lider då inte av det i alla fall! Läkaren sa dock att vi skulle vara vaksamma och ifall han börjar gråta hysteriskt och inte kan tröstas så ska vi kolla upp så att det inte är bråcket som blir klämt - kan innebära syrebrist för tarmen.. ojoj.. Det låter nog hemskare än vad det är, eftersom läkaren var kolugn och sa att det var väldigt vanligt bland pojkar.. Så vi hoppas ju självklart på det bästa!

Annars så har jag varit och shoppat lite idag.. var och bytte Kaspers vinterjacka.. hade först köpt en cool kornblå dunjacka åt honom men då jag kom hem så var Stefan väldigt realistisk och sa att den kommer att bli dygnsur om det snöar - vilket är sant! Så då var det bara att byta till en annan cool vinterjacka! :) Det blev också lite kläder inhandlat.. :)

Har äntligen tagit mig i kragen och skickat in bild på pojkarna till Piteå-Tidningen, ni vet, "Välkommen till världen"-bilden.. Så det kommer att synas på lördag - håll utkik! :)

Har varit duktig med kameran så ni ska få en "sneakpeak".. Så det här är dom senaste grejerna vi köpt/fått:

     

Imorgon ska jag försöka vara lika duktig och visa er bilder på allt det nya jag fått av min underbara mor! Så det har blivit en riktig mysig höst-stämning här i Hortlax! :)


Tjolahopp! Kom inte på nåt bättre :)

Igår gick jag och nattade Kasper i våran säng... slutade med att jag också somnade så nu har jag då fått ordentligt med sömn! Blev amning och ersättning kring 00:15 och tror jag fick Charlie att somna om runt 02:00.. det tar lite längre tid numera eftersom han är ett litet matvrak och vill ha 165 ml ersättning redan! Han äter MYCKET mer än vad Kasper gjorde så vi är smått överraskade. Fast det är ju klart, Charlie har ju lite att ta igen både eftersom han var så liten då han föddes, men även eftersom han knappt gick upp något den första månaden. Ska på BVCtorsdag för vägning och läkarbesök. Ska verkligen bli spännande att se hur mycket han gått upp! :)

Annars så händer inte så mycket.. vi ska fara och äta nyttig middag på Sunes idag.. egentligen ska jag ju hålla mig undan sån mat, men mamma sa att hon ville bjuda oss och broder så vi kunde ju inte tacka nej! :) 

Har även nu fått se dagiskortet på Kasper och jag måste ju bara tro att han kommer att bli modell när han blir stor - världens sötaste och jag är världens malligaste mamma! :) På dagiskortet såg han "nalta" trött ut men det var ju inte så farligt! Så då jag får hem korten i brevlådan så ska jag försöka scanna in dom så ni får se! :) 

Bjuder på lite nya kort då jag varit så duktig och ladda in dom på datorn! :)

   

Kalas-time!

Idag bär det snart av på 4-års kalas hos Wille! Dock så har jag en liten pojk som sover i spjälsängen och en större kille som tillslut däckade i soffan.. Så det blir att väcka dom snart och bege sig. Vi var även på "kalas" i fredags hos svägerskan med familj då hennes karl fyllde år. Så vi fick mumsa på Tacos och sedan en underbar Pannacotta till efterrätt! Egentligen kan man säga att jag och Steffe kalasa igår också eftersom vi beslöt oss för att göra riktigt god mat i form av grillat med italienskt tillbehör såsom ruccola, soltorkade tomater, brieost m.m. Riktigt gott! :) Sedan då båda barnen somnat så startade vi igång en film, The Proposal" och då klockan blivit tolv så beslöt vi oss för att se en till film, I Love You, Man. Dock så gav jag upp kring 01:15 och gick och la mig.. Självklart så vaknade ju Charlie då, men jag gjorde en deal med Steffe, så han gav Charlie ersättning och fick därmed en välförtjänt sovmorgon idag :) Själv så har jag kanske fått max 4,5 timmars sömn men det är bara att gå och lägga sig i tid ikväll istället! Men ibland är det bara skönt att få vara uppe lite sent och få egentid. :)

RSS 2.0