Dripp dropp eller nått

Sitter och funderar starkt på hur det kommer sig att vissa pojkar aldrig växer upp?! Steffe är ikväll och spelar tv-spel med grabbarna och det var som att han stressade hem från jobbet enbart för det - som ett litet barn, haha :P Själv bjöd jag hem svärmor på middag ikväll och barnens kusiner E & A som hon skötte. Det blev den gooooooda indiska fläskfilégrytan än en gång. Så att jag är mätt är bara förnamnet!

Men nu ska jag strax gå och lägga mig då jag har tid hos ögonläkaren kl. 10 imorrn. Ska bli intressant och se om dom hittar anledningen bakom mitt dubbelseende den här gången då.. Gruvar mig lite på grund av alla tester som tar över 1 timme och sen ska det visst droppas nå i ögat och mätas nå. Så då kommer man att få se suddigt resten av dan, en sorts fylla i sig en fredagkväll :P


Men go'natt på er alla och hoppas ni får en trevlig helg imorgon! :)

Tider att passa

Först och främst - jag har haft en underbart skön helg i Ume med min fina Vettan :) Lite shopping, god mat o dryck, en massa surr och bara mys! :)

Annars så har jag direkt kommit in i vardagen igen! Har plockat och städat och dammsugit och tvättat och gjort lunch. Å kollat igenom almanackan som börjar bli fylld med bilbesiktning, ögonläkaren för mig, tandläkaren för Charlie m.m. Hatar att ha massor "att göra", en massa dagar och tider att passa. Ingen som vill bjuda på middag så man får skriva in det istället????!!! ;)

Men hade egentligen ingen vettigt att skriva så får väl avrunda här då. Peace out! :P

Smått o gott

Ids inte skriva sammanhängande text idag så här får ni lite update i punktform :P

* Charlie har börjat gräva i skafferiet som en galning! Han är ute efter hårdbröden där som han gärna går runt och snaskar på. Ska inköpa barnsäkerhets-tjosan så fort som möjligt. Det eller göra om köket helt och hållet och då skaffa ett "stående", vanligt skafferi och inte en jäkla skafferi-låda.

* Kasper fick nässelutslag igen tisdags då Steffe klippte gräset för sista gången i år. Klippt, blött gräs luktar starkt och fick mina aningar då vi var ute och lekte. Så vi sprang in men det var redan försent. Bara ta fram Tramadol och ge honom en hutt, tack och lov stannade det av då och idag har han inget kvar tack och lov.

* Charlie har börjat "försöka" prata nu! Det som kommer ut ur munnen är *maamaa* *papa* *Moooooommooooo* *(h)Eeeiij* Så förhoppningsvis kommer det bara mer och mer nu :) Men han är supersöt då han pratar sitt egna bebisspråk också fastän man inte förstår ett dugg :)

* Charlie och Kasper har redan börjat med syskon-bråket. Det är minst några gånger om dan dom skriker och knuffar varann. Charlie har världens temperament och Kasper vill inte att Charlie ska förstöra det han håller på med. Det är inte lätt att ha syskon alla gånger :P

* Vi har äntligen fått objektivet till kameran och det blev ett helt nytt ett! Å det kostade ossit å inget! :) Tack och lov för reklamation! Å tack underbara Nikon för bra service!

* Jag drar till Ume imorrn. Ska bli skitskoj fastän man kommer att sakna gullpluttarna här hemma. Men blir skönt att få ladda upp batterierna litegrann!


Var längesen jag bjöd på bilder så lägger upp nå bilder från bl.a. lilleputtland :)

    


Foton = Minnen!

I går blev jag äntligen klar med att ladda upp en massa kort på Fujidirekt.se. Totalt 1016 st kort blev det! Men ska försöka få ner det till i alla fall 800 st innan jag gör en beställning. Men då jag nu suttit i över 4 dar och sållat bland korten så inser man ju hur jäkla kul man haft det senaste året. Å speciellt på sommaren då det varit 30 års fest, 3 stycken bröllop, en lyckseletripp och en massa mer! :) Men eftersom jag nu legat ungefär 1 år bakåt med framkallningen och insättning i fotoalbum så blir det en jäkla massa kort. Så kan gissa på att jag måste köpa mig mer fotoalbum från Åhlens, kanske till och med önska mig i julklapp ;) Sen så vet alla vad jag ska syssla med på kvällarna här framöver.. Det är nog det värsta med att ha fotoalbum där man måste limma fast korten själv. Det blir jättefint MEN det tar tid!


Fredag igen!

Så var det redan helg igen och vi har jäklat ossit inplanerat. Känns skönt att bara ta det lugnt men samtidigt så är det lätt att det slinker ned en godispåse och annat onyttigt när man då handlar... Men har då hunnit med en liten promenad idag så det känns rätt okej :) Sitter förresten med ett vinglas i handen och försöker fantisera mig bort att jag är utomlands som Carola eller bara i Stockholm som Vettan :P Fast i och med denna avundsjuka så har jag faktiskt tagit tag i mig själv och bokat in en resa ner till Ume/Vettan nästa helg! Så förhoppningsvis har jag lite pengar då så jag kan shoppa loss lite, speciellt i butiker vi inte har här som exempelvis Polarn o pyret, Lagerhaus o Åhlens :) Nä, det här blev en jättekort uppdatering men nu börjar ju IDOL :)

Seeeeeg..

Känner mig otroligt seg efter Charlies tjorvande på natten och tidig morgon varje dag. Känner att låsningarna i ryggen har börjat smyga sig tillbaka och är inte alls sugen på att börja "banta" nu... men imorgon ska jag fasiken ta tag i promenaderna och har redan bokat in en tid med Carola imorgon kväll! Men helgen har då gått väldigt fort, Kasper och Steffe var iväg långt åt tjottahejti på L's stuga och fiskade hela lördagen, vi hade kattvisning med svärmors katter, Carola o pojkarna kom förbi på kvällen och idag var vi iväg hela familjen och badade på badhuset och sen vidare till mamma och pappa för lite palt. Typ that's it för i helgen.  :)

Bröllopstankar

Som de flesta vet så har ju jag och Steffe planer på bröllop nästa år och vi hade ju till och med satt datum = 6 augusti = vår 10-årsdag.. MEN nu är det så att nästa år så är det revy-SM det datumet och eftersom Steffe mest troligt kommer att vara där med resten av revyarna så har vi börjat fundera på ett annat datum. I och för sig så kan ju faktiskt Steffe sluta ut att fara på revy-sm just nästa år men vi vill ju även att alla andra från Revyn ska kunna komma på bröllopet så... Jag och Steffe har då i alla fall börjat dividera om ett annat datum men vi (läs; jag) velar fram och tillbaka. Steffe säger att han inte "bryr sig" om själva datumet men samtidigt trycker han på ett sommarbröllop medan jag skulle faktiskt kunna tänka mig ett höstbröllop, typ september... Men jag skulle även vilja ha ett datum som "betyder något".. Fattar ni? :) Åhhh, blir galen å det här är bara en liten detalj, hur ska det då gå med allt det andra då det närmar sig??!! :P

Men tänkte även att ni därute kunde säga sitt, vad tycker ni?
SOMMARBRÖLLOP (juli),
HÖSTBRÖLLOP (september)
"MITTEMELLANBRÖLLOP" (augusti)???? 

haha, nåt av desa månader blir det då, tror jag... :) Känns så långt borta men tro det eller ej, STEFFE säger att man ska boka kyrka minst 1 år i förväg, haha :)


Snabb redovisning av måndagen

Detta har vi gjort idag:

* Dödat en massa getingar + 1 äcklig spyfluga!
* Lekt ute i sommarvärmen på förmiddagen (sandlådan)
* Lekt ute på kvällen (studsmatta, gunga o lekpark)
* Ätit blodpudding (barnen gillar det, själv får jag tvinga i mig det)
* Tittat på gamla videor på Kasper som bebis
* Jag o Charlie har hälsat på "gammelmormor"
* Kämpat med en trotsig 3-åring som vill sova middag kl 16 fast han inte får.
* Postat en massa "viktiga" brev, bl.a. dagisansökan för Charlie.
* Hämtat ut ett paket från H&M (fleecekläder o långkalsonger typ)
* Fått besök av Linda på eftermiddagen.

Detta har jag INTE gjort idag:

* Tvättat
* Städat
* Diskat
* Plockat undan

 Och jag kan ju bara säga att om jag hoppar över detta bara en endaste dag så ser det ut som en svinstia. Fy bubblan va lessamt det kommer att bli att vakna imorgon MEN samtidigt är det faktiskt skönt med en s.k. vilodag nån gång! :P

Ikväll blir det kräftskiva!

Vi har "lånat bort" barnen till mormor och morfar ikväll och ska hålla i en kräftskiva! Ska bli skitskoj och skitgott! :)

Har bland annat gjort munsbitar med pesto i, pestosås, crostini med romblandning, räkröra. Plus en pannacotta med varma björnbär kokta i en sockerlag med apelsinsaft o skal. Förhoppingsvis blir allt en succé! Kan ju bara säga att svägerskans recept på pannacotta är underbart gott. Det är farinsocker istället för vanligt socker och smaken blir karamell-aktig och skulle vi inte få främmande ikväll så hade jag nog ätit upp alla 7 portioner själv! :)

Är ganska bra på att planera tiden och göra mycket i förväg så just nu har jag ingenting kvar att göra förrutom lite tilltugg till då dom kommer (nachochips, philadephiaost o sweet chili) och salladen till maten. Plus sminkning, ombyte, skjutsa barnen och sedan en öppning av en bacardi breezer! :) Är inget stort fan av vitt vin men ikväll ska det även drickas Drostdy Hof som faktiskt blivit en favorit!



Hoppas ni får en trevlig kväll!


Höstbarn!

Mina underbara barn hade en härlig ute-dag hos farmor o kalle förra helgen! :) Dock är det ju bara att konstatera - det är svårt att få 2 barn att sitta still och titta in i kameran samtidigt! :)



  
   



RSS 2.0