Vikt & mätning!

Okej - dags att bikta sig. Vikten idag stod på 84,7 kg = -0,5 kg. Är väl relativt nöjd fast ändå kan jag bli sur på mig själv eftersom jag unnar mig så mycket på helgerna.. hade jag inte gjort det kanske det hade varit 1 kilo minus istället.. Men,men.. lätt att säga så i efterhand! Nu till påsk ska jag då unna mig i alla fall! Vi är bortbjudna torsdag, fredag och lördag så det blir mycket av det goda kan jag tänka mig! :) Men satsar ändå stenhårt så det inte blir ett alltför stor plus på vågen! Ikväll har jag hunnit med en 50 minuter hård powerwalk - har aldrig varit så andfådd plus att jag joggade dom sista 5 minutrarna typ. Anledningen var att seffe skulle på innebandymatch och jag skulle vara hemma senast 21:15 MEN eftersom jag varken hade klocka eller mobil med mig så visste jag aldrig vad klockan var.. så i stress panik-gick jag jäkligt fort! Vilket är bra, haha! :)

Jaja, dags för måtten då också och jag kan meddela att även där har det minskat. Från och med start den 4 januari har jag minskat:

vä.arm = -4 cm
midjemått = -5 cm
magen = -10 cm
höft = -4 cm
hö.lår = -2,5 cm

Man ska väl vara nöjd antar jag men samtidigt så är jag otroligt nojjig över mina höfter och lår som är gigantiska. Men förhoppningsvis så ska väl dom här ordentliga promenaderna ge lite mer resultat framöver!

Snabb helg-uppdatering!

Ok, helgen har gått fort - som vanligt! I fredags blev det en "snabb" middagsbjudning då min käre broder och hans flickvän skulle komma å hälsa på. Som vanligt blir han några timmar försenad och det blev besök under s.k. middagstid. (undrar om han hunnit räkna ut det?) :) Så det blev att bjuda på lite Tortillini med marinerad Kycklingfilé i vitlökssås. Till efterrätt blev det en Jappmousse. Riktigt gott! Lördag for vi på fäbodanappet men det varken nappade eller blev någon vinst på lotten - om man inte räknar med att Kasper vann en godispåse?! :) Rikigt tråkigt väder och lite gnälliga barn så det blev enbart två, tre timmar där sen gav vi upp och for hem. Bjöd broder o flickvän på middag igen eftersom han fyllde hela 28 år. Även mamma o pappa blev bjudna och vi serverade grillad Fläskfilé med strips och en massa tillbehör. Provade att göra ett Vitlökssmör med Chili & lime-krydda som blev underbart! :) Till efterrätt så premiär-gjorde jag en Pannacotta vilket visade sig vara väldigt enkelt att göra, dock så blev den inte riktigt lika god som svägerskans! Men tillsammans med smält marbou-choklad som jag ringlade över och lite jordgubbar på sidan om så blev det ändå smaskigt! :) Å idag så har det varit en riktigt "tråkig" söndag. I alla fall på dagen då vi gjorde absolut ingenting - förrutom stefan som var ute och skottade i nästan 2 timmar!! Nu på kvällen har dock svägerskan, M och småkusinerna förgyllt våran söndag med ett besök! Alltid lika trevligt att få surra av sig lite och låta barnen springa bort lite energi :) Bjöd på en Ananaspaj som blev sisådär - men då var den också gjord i all hastighet och tror jag slog rekordet - tog inte ens 10 minuter totalt och 20 i ugn! :)

Och efter att ha skrivit detta inlägg så inser jag att det blev en riktigt MATHELG! :P
Imorgon är det måndag igen och detta innebär en hemsk invägning. Har verkligen frossat i helgen så vet, tack vare tjuvvägning imorse, att det inte kommer att visa något positivt. Jag har verkligen ingen självbehärskning på helgerna, fasiken också! Ska även mäta med måttband så om det blir en positiv upplevelse så kommer jag säkert att berätta det! :)

Bilderna!!

Nu finns bilderna uppe på Annas blogg: http://husetvidkullbacken.blogspot.com Fasiken vad supersöta mina barn är! :P

Fotografering hos Anna Eman

Imorgon bär det av till Anna Eman som är en otroligt duktig fotograf. Fick ett presentkort i doppresent till Charlie och nu ska det användas, speciellt med tanke på att vi aldrig tagit s.k. 6-månaders kort på honom. Ska även dra med mig Kasper och mormor och FÖRHOPPNINGSVIS så är Kasper på bra humör så kanske vi får några bra kort på honom också! :) Det enda som stör mig liiiiiitegrann är att Charlie lyckats riva sig på näsan så nu har han ett sår där och Kaspers hår har blivit klippt och det blev nästan liiiite för kort så det blir "stubb-varning". Haha, men språlla trolla, mina barn är det vackraste i alla fall! :) Ni kan kika in på Anna Emans hemsida om ni vill: http://www.husetvidkullbacken.blogspot.com/ 

Så här brukar det se ut hos oss..

Tänkte att ni skulle få se hur det brukar se ut hos oss några timmar varje dag.. Å fastän det kanske inte ser så roligt ut utseendemässigt så är det bland det roligaste Kasper vet just nu och jag unnar honom det trots städningspasset man får senare. Charlie är också otroligt nöjd med denna virvelvind på golvet och han är hur glad som helst! Kan bekräfta att det ni ser är; täcken från vårat sovrum, täcken från gästsängen, överkast från gästrummet, alla soffdynor, alla kuddar till soffan, alla kuddar från sängarna, Kaspers täcke o kudde o mysfilt. Bland annat.

 
/På den här bilden kan det ju bara konstateras att Charlie har fått morfars utstående öron ;)

Kan berätta att nu är pojkarna något så när friska. Charlie har dock den envisa hostan kvar + att jag tror det är nån tand på g eftersom han är rosig om kinderna och halvgnällig - så vi får vänta och se. Idag har vardagen kommit igång. Kasper var på dagis och sedan for han och jag iväg till logopeden i stan för att kolla upp hans stammning som han hade i somras. Allt var då bara frid och fröjd där och vi fick några småtips på att få honom att känna sig trygg i sitt talande. Liiiiiite onödigt kändes det men det är ju ändå aldirg fel med lite småtips! Kan ju också meddela för er som är intresserade att nu är vikten nere på 85,2 kg igen! Så -0,6 kg, rätt nöjd med tanke på att jag syndade rejält denna helg också - men det var det värt! Har faktiskt även kommit igång med "hurtandet" nu! I söndags blev det en ordentlig rask promenad på 75 min, igår en på 40 min och idag var jag och motionerade med underbara Carola i mörka stensjökullen/blåsmark i 60 min :P Förhoppningsvis får jag lön för mödan på måndag! :)


Mums!

Har suttit och gått igenom lite recept och funderat ut lite på vad jag ska bjuda på för middag nästa helg då vi ska ha middagsfrämmande. Jag o Steffe har ju följt stjärnkockarna på 3:an och vi har verkligen blivit matinspirerade OCH hungriga ;) Så nästa helg ska grillen fram så det är vi då klara med. Men eftersom jag verkligen älskar både förrätt och efterrätt så är jag väldigt sugen på att prova göra någonting "nytt". Har insett att det är väldigt mycket saker som jag inte har lärt mig göra ännu men som jag älskar, så nu ska det bli ändring på det. Satt för några veckor sedan och såg filmen "julie & julia" som är en riktigt matfilm och denna film har nu inspirerat mig att själv ta tag i matlagningen och i alla fall prova på lite rätter som jag aldrig gjort men som jag alltid velat göra.

Efterrätter som ska göras:
Pannacotta (ÄLSKAR)
Creme Brulée
Cheesecake (japp, sant, har aldrig gjort det)
Sufflé

Och även:
Risotto
Matmuffins
Foccacia

      


Sjukstuga, växt, stygn, mössor m.m.

Hade först tänkt uppdatera på "sjuk-fronten" och tyvärr ser den inte bättre ut alls! Kasper har den envisa hostan kvar och titt som tätt misstänker jag att han har feber i kroppen. Han har även två nätter i rad vaknat upp och skrikit/gråtit och varit riktigt upprörd. Första natten förstod vi inte alls vad det var och fick honom att somna om, men igår så såg vi att han sprattlade med benen och gnuggade filten runt om fötterna. Då får vi ut från honom att han har ont i benen. Mest troligt växtvärk! Å extrem värk! Det är inte ofta Kasper klagar på värk men dom här gångerna har det riktigt synts i hans ansikte hur ont det tar! Inte lätt att växa och bli stor! Charlie är också riktigt krasslig! Han har en obehaglig hosta som ibland gör att han spyr upp slembollar (bokstavligen!) och han är nu inne i sin 3:e dag med feber. Ikväll högsta toppen på 39 grader. Huvva! Han äter typ hälften så mycket än vad han brukar, han har diarre och han kräks av flytande alvedonen och mollipecten/hostmedicinen. Har ikväll inhandlat supp som är supermycketbättre! Börjar också bli orolig över hans utslag som han haft sedan förra förkylningen - typ för 4 veckor sedan - som nu verkar ha blivit mer. Det som gör mig fundersam är att det blir som runda ringar och dom är lätt upphöjda. Tack vare google så blir man ju lite mer orolig.. kanske nässelutslag? Eller så bara på grund av förkylningen då.. MEN ska ju in till vårdcentralen imorgon för att ta bort Charlies stygn - ÄNTLIGEN - och då ska jag passa på fråga om utslagen och självklart då även hostan och feber. Om man ändå som förälder kunde ta över allt, skulle inte tveka en sekund!!


Bjuder på gladare bilder trots sjuk-elände. Här är grabbarnas nya Villervalla-mössor som jag fyndande på rea i Luleå. Supersnygga enligt mig! :)
 

Måndag!

Charlie har fått den hemska hostan men vi håller tummarna att han ska slippa febern som Kasper haft. Kasper är inte riktigt kry ännu plus att han snittade upp tummen litegrann igår på min rakhyvel så han har det jobbigt i alla fall. Jag har världens skuldkänslor och det tar ont i mammahjärtat men gjort är gjort, men tänker inte på allt jämt tyvärr. Så nu går Kasper med tummen uppe i vädret titt som tätt men annars har det läkt bra över natten och nu tycker han mest att det är coolt :) Vi har faktiskt haft mycket otur sedan vi kom hem från sunderbyn.. Bland annat har Charlie hunnit få kaffe över sig. Skrik inte rakt ut som jag gorde, för det blev i slutändan bara nån droppe på låret - men ändå - gjorde säkert skitont och han blev rädd då jag tvärryckte honom från mormors famn och spola bokstavligen hela honom under disk-kranen eftersom jag inte riktigt såg exakt vars det for och jag ville vara på säkra sidan. Charlie har även hunnit få ett pallben (ikeas plastpall) i huvudet av Kasper. Var visst en lek som blev alltför vild dom få sekundrarna jag tittade bort. Resulterade i en liiiiten bula och 1 sekunds gråt sen var allt frid o fröjd igen men ändå..

Kan ju även berätta att det var vägning idag o vi kan låtsas som om jag stått still men faktum är att jag ätit alldeles för mycket slisk och det resulterar i uppgång för min del.. så 0,6 kilo plus. MEN det ska bort denna vecka o förhoppningsvis mer! Har fått ny gnista som förhoppningsvis håller i sig! Å håller tummarna att solen stannar kvar också! :)

Nu ska jag gå och äta en liten lunch bestående av lax och klyftpotatis a la weight wathcers. Tjing bye! :)

Redan Söndag!

Den här helgen har gått alldeles för fort. I fredags blev Kasper sjuk - hosta o feber och han blev hängig bara pangbom kring lunchtid. Så fredagen blev väldigt lugn. Lördagen försökte vi göra det bästa av "Situation sjukt barn" så Steffe gick ut och skottade av altanen våran och jag var ute i garaget och sökte efter alla Kaspers gamla overaller eftersom den Charlie har nu har blivit lite tight. Hittade den och en massa annat så det blev storsortering med bortkastning och loppislådor. Tog även fram lite gamla leksaker som Kasper hade vid 6 månaders ålder, vilket var en succé både för Charlie och Kasper! :) Hann fara iväg med en massa skräp till återvinningen och nu ser faktiskt vårat garage liiiiiite bättre ut. Inte lika mycket huller om buller längre!

Såg självklart Melodifestivalen efter mitt uttalande "Om inte anna Bergendahl vinner så ska jag sluta se skiten". Men hon vann! Tack och lov! Kan vara tack vare mig och mina 8 röster jag gav. Totalt typ 33 spänn. :P Nu är det bara att invänta Eurovision Song Contest och hålla tummarna. :)

Idag händer dock inte så mycket. Funderar på middag.. kanske kycklingwok idag om jag ids fara och handla kycklingfilé... Måste ju säga att det blivit otroligt slappt med bantningen i typ två veckor nu och imorgon blir det hård disiplin igen! Ska ned dom där sista 10 kilona jäklat säkert så imorgon som sagt, då kör det igång igen! :)

Bjuder på lite bilder också! Å måste kommentera och säga att Kasper var med hela tiden men fick endast ett kort
på honom och det var ett s.k. blunderkort. Han är verkligen svår att få ta kort på nu för tiden

     

Mexicansk Kycklingpaj

Den här Mexicanska Kycklingpajen var så otroligt god så att jag måste dela med mig! Fick receptet av min underbara svägerska som hade gjort den här till 30-år festen vi hade. Otroligt enkel att göra och fort går det!

1 grillad kyckling (Räcker med att ta "dom finaste" bitarna kött)
150 g philadephiaost
1/2 burk chunky Salsa
1 st gul lök
c:a 4 st stora färska champinjoner
c:a 5 st mindre feferoni.

pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

Blanda ihop degen. Tryck ut i pajform. Förgrädda i ugn 225 grader, 10 minuter.

Bena ur kyckling.Hacka lök och champinjoner och fräs upp detta. Sist i med kycklingbitar. Låt puttra någon minut. Blanda i philadelphia och chunky salsa. Klart! Hacka feferoni och strö över pajskalet. Över med kycklingröran. På med riven ost. In i ugnen i 10-15 minuter. Klar att ätas med exempelvis en god sallad, lite guacamole och tacochips.

Var faktiskt jätteduktig och kom ihåg att ta bilder! Så njut!

   

Lika som bär!

Kasper


charlie



Kasper


Charlie


Då var allt avklarat!

Nu är man tillbaka i vardagen igen! Operationen på Charlie gick jättebra och helt utan komplikationer! Men som alla säkert förstår så tar det ju ändå ont i mammahjärtat både vid nedsövningen och vid uppvaket. Charlie blev nedsövd med mask eftersom dom inte hittade några tydliga kärl på händerna o armvecken. Där stretade han emot lite och fick i samma veva hicka, stackarn! Men somnade tillslut och dom satte själva nålen i en blodådra på huvudet (Bra med lite hår i alla fall) :) På uppvaket så hade Charlie redan börjat vakna när jag kom dit vilket inte var bra eftersom han var riktigt ledsen. Men att få komma upp i mammas famn gjorde att han somnade om direkt och sov i över 1 timme till! Jag fick kramp i en fot och en arm men annars gick det bra :) Då han väl vaknat till ordentligt så var han otroligt hungrig eftersom han inte fick någon flaska på morgonen och klockan var då halv 12. Han slukade ersättningen så han blev blå i ansiktet pga att inte hade tid att andas - så det blev några pauser då för andetag och gråt. Sedan dess har han varit riktigt pigg och alert. Dock fíck han ju inte stå något just efteråt så det har varit jobbigt för både honom och mig. Fick även order att INTE använda gåstolen på över en vecka! Så just nu är det mycket bära och mycket sitta på golvet med honom. Fullt upp med andra ord - MEN - han mår då jättebra! :)

Kan ju också berätta att man blev "utkastad" från Sunderbyn måndag kväll klockan 21 pga rumsbrist och stooooor kris.. Dom visste ju att min mamma sov hos min syster i Luleå så dom frågade om det fanns en möjlighet för oss att sova där. Dom vågade inte skriva ut oss eftersom våran doktor eva är jättenoga med att få träffa sina egna patienter och skriva ut dom själv, så därför fick vi enbart s.k. permis. Så det blev att sova i soffan där och charlie i åkpåsen på golvet. Vi sov båda två faktiskt relativt bra som tur var. Dom ville att jag skulle höra av mig på morgonen för att få veta vilken tid doktor eva skulle gå rond så ringde dom kring 9-tiden. Fick prata med den drygaste kvinnan som mest suckade och sen tvärsa: "dom får ringa dig sen då dom pratat med eva". Fine! Väntade och väntade och klockan 11 ringde jag upp dom igen. Då fick jag prata med en trevligare person som bad att få ringa upp på några minuter - vilket dom gjorde och vi fick en tid hos eva 14:15. Då vi väl träffade eva så var hon inte alls så glad att dom skickat iväg oss och speciellt inte så sent på kvällen. Hon blev också ganska irriterad över att vi behövt ringa två gånger då hon redan hade sagt till en sköterska på avdelningen att hon skulle komma mellan 10 och 11! Så hade dom bara framfört det så hade vi fått fara hem tidigare! Tyvärr så finns det stora brister där. Det som irriterar mig mest är att dom sket fulla fan i oss så fort vi lämnat avdelningen. Jag ställer upp för dom och lämnar ett rum för ett sjukt barn (min största anledning, inte deras "kris") och sen så känner dom inte ens till oss. Jag menar, dom borde väl bry sig då det är dom som gett oss permis, inte jag som har bett om det. Om något hade hänt hade det jävlat säkert blivit en anmälan från min sida! Usch, nu blev jag irriterad! Men tack o lov gick allt bara bra! 

Ber om ursäkt för den dåliga kvaliten på korten men hade våran gaaaaaaamla digitalkamera som tyvärr inte ger bättre resultat.


Alldeles för stor sjukhus-skjorta! stl 100.



 
Operationskläderna jag fick lov att ha på mig då jag följde med vid nedsövningen.


Just efter han ätit flaska efter uppvaket. Gode spak och gode söt i sin lilla "nät-mössa"


Efter lite mera sömn så blev han pigg! :)


Otroligt dålig bild men den här bilden visar på hur skönt han tyckte det var att bli av med nätet!


"Operation Ljumskbråck" imorgon

Ikväll far jag o Charlie till Sunderbyn och blir inlagda eftersom imorgon är det den stora dagen för 'Operation Ljumskbråck'. Är liiiite nervös men vet ju att det kommer att gå bra. Mamma följer med oss och mest troligt sover hon hos min storasyster med familj så hon kan umgås med oss imorgon. Vi kommer hem tisdag så förvänta er inget bloggande förrän då.


Vikten...

Jo, vägde mig ju faktiskt igår trots att jag egentligen inte ville alls! Vågen stod på 85,2 kg vilket var en besvikelse eftersom jag tidigare i veckan stått på 85.. Men det är klart - efter all alkohol, god mat och det värsta - bakismaten = ostbågar, coca-cola o choklad - så kan man väl inte förvänta sig något annat. MEN som sagt, var ju ändå ett minus. -0,3 kg. Fast för mig är det noll. Anser att man ska ha gått ner minst ett halvt kilo för att ens säga att man gått ner något. Några hekton hit och dit kan ju skifta för var dag beroende på hur man ätit/druckit/kissat/skitit. Haha, ursäkta "språket" :P Men har även svårt att ta nya tag nu. Det räcker med att bara titta ut genom fönstret så försvinner den där drivkraften som man kanske haft. Vill jättegärna gå ut och gå både för kropp och själs skull men med all snö överallt så stretar det emot. Plus att jag verkligen inte har någon matlust. Den försvann för typ 2 veckor sen då all stress kom i och med festen och Charlies planerade operation. Så då blir det att jag knappt äter något på dagarna och sedan syndar jag istället för då är jag helt slut i kroppen o vrålhungrig. Fan, börjar bli lite stressad. Nu har jag mars, april, maj o juni på mig och eftersom jag har MINST 10 kilo kvar så vill jag ju "vara ute i god tid". Hade varit skönt och ha gått ner dom innan maj månad är slut så jag kan sluta stressa över det.

Insåg också en sak efter lördagens stora fest. Faaaaan, vilket scenskräck jag har. Har ju i och för sig alltid vetat det MEN det var riktigt jobbigt att stå på scen o prata. Det jag insett är ju att jag och Stefan faktiskt ska vara VÄRDPAR på Tomas o Carolas bröllop = stå i centrum o prata. Visst, vi har redan kommit överens att Stefan ska prata på mest.. men ändå! Så funderar skarpt på att börja träna inför detta redan nu. Hur man nu tränar på nåt sånt här, men på nåt sätt kan man väl minska skräcken?!

Updatering 30-årsfest m.m.

Så var det över! Massor av fixande och matlagning och så var det över på en kväll! Men vilken kväll det var! Det var skitskoj och alla verkar då ha haft kul! Vi bjöd på en underbart god buffé och dom 30-åriga grabbarna var supernöjda med kvällen som bland annat underhölls av vissa som sjöng karaoke. Steffe tog mig på orden då jag sagt att det var hans sista chans att få vara ordentligt bakis en söndag så han drack liiiiite för mycket och avslutade kvällen med att sova på toan - men man fyller ju bara 30 år en gång! ;) Men tack alla ni som var med denna kväll! Hoppas ni hade lika roligt som oss! 

Bjuder på en bild på karlarna när dom kom till festen! Det är tur jag älskar min Stefan och att han alltid är vacker i mina ögon oavsett vad han har på sig ;) Jag har en bild på baksidan (läs: stringen) också men tror jag låter er slippa den! :)




ps/ Måste ju också ha ett litet inlägg om mitt älskade Melodifestivalen som jag fick se en dag senare än vissa. ANNA BERGENDAHL - vilken underbar röst! Å låten! Fick rysningar och nästan tårar i ögonen! Vet inte vad jag hade gjort om hon inte hade tagit sig till final! Så snälla, rösta på henne i finalen, jag vill verkligen se henne representera Sverige i ESC!

 


RSS 2.0