"Kändis"Bloggar..

Har fastnat i blogg-träsket.. älskar att kika in på andras sidor och få inspiration och bli imponerad.. MEN! Har även fastnat i "kändisblogg"-träsket.. Måste ju erkänna att jag då och då kikar in på Linda Rosing's blogg och även Carolina Gynning's nya blogg.. Och tro det eller ej.. men Linda Rosing's blogg är MYCKET bättre! Hon är väl si och så som person men verkar då verkligen kämpa på ordenligt på sitt eget sätt..

Försöker hitta nya kändisar som bloggar men hittar (eller kommer att tänka på) enbart B-kändisarna från olika dokusåper som exempelvis Olinda o Elita.. Vet ni någon ni kan tipsa om??

Tips!

Måste bara skriva ett kort och snabbt inlägg! Måste bara tipsa om sidan www.tjuvlyssnat.se !! Höll på skratta ihjäl mig!! :)

Fick ett galet il...

.. för musik just nu!!! Det var jättelängesen jag satt ned och bara lyssnade. Tycker att det nu för tiden enbart blivit Rix FM den korta stund man kör bil.. Så nu sitter jag med mina stora hörlurar och njuter av all sorts musik. Här kommer lite tips till er och öronen!

Vi kan ju börja med den underbara KURT NILSEN! Han blev Norges vinnare i Idol och även i den "internationella" idoltävlingen som avgjordes i Storbritanien! Han har en ljuuuuv röst! Vissa stunder låter rösten lite country och ibland får han lite rock över den! Favoritlåten sjunger han tillsammans med 3 andra norska artister, "Hallelujah" - Leonard Cohen's klassiker. Gå in på youtube så förstår ni min gåshud! Det roliga är att Kurt Nilsen's utseende inte riktigt passar ihop med rösten.. men liiiite söt är han ändå, och väldigt charmig! Tips på låtar ni hittar på www.youtube.com : Hallelujah, She so high, Beautiful day, Stuck in a moment, When the stars go blue. (Många U2-covers!)



DAVE MATTHEWS BAND är aldrig fel!!!! Favoritlåtar: Crash Into Me, Satellite, The Space Between, Dreamgirl m.m. Är ett jäkligt bra rockband med annorlunda sound i vissa fall.. Använder mkt instrument - härligt!


STAIND!!!  Detta band är en stor anledning till varför jag föll pladask och förälskade mig i Stefan - han sjöng deras låtar i bilen och på kvällarna!!! Favoritlåtar: Outside, It's been a while, Epiphany, Fade, So Far Away, Open Your eyes. Shit! Det går egentligen inte att säga.. alla låtar är skitbra!!! :)


Om ni är party-sugna kan jag säga att jag just upptäckt LADY GAGA och hennes låt "Just Dance" och KAT DELUNA med "Run the show" Härliga party-låtar som just nu ligger på NRJ's topp 5.
 

Bad o Tivoli

Måste ju bara visa upp min underbara Kasper (o Steffe med på ett hörn) då vi besökte Pite Havsbad som hade lite karuseller och annat skojj! Det var hans allra första åkturer och han tyckte det var jättekul! Det kanske inte syns på bilderna för han verkar mest vara allvarlig och koncenterad. Men jag lovar - det var verkligen svårt att få honom att komma ut från tåget! Det hela avslutades med en flaska välling i vagnen - några minuter senare slocknade sötnosen!

     

Var och badade för några dagar sedan. Det blev Kaspers premiär-dopp, om man inte räknar med hans lilla pool här hemma! Trots blå läppar och skakande i hela kroppen ville han inte ur vattnet och absolut inte hem!
     

Tidningsställs-djungeln

Behöver verkligen ett nytt tidningsställ.. har ett fult, beiget gammalt ett som kanske kostat mig en 50-lapp.. ville först ha ett nytt vitt i plåt som har texten "News" utristat, men insåg efter en olycka ( Kasper ramla på det gamla och fick "träpinnen" mellan revbenen *AJJ* ) att jag vill antingen ha ett mjukt tidningsställ eller ett tidningsställ på väggen..

Gillar tidningshållaren "Pictura" som gör det verkligen stilrent och samtidigt som man får en fin framsida så länge som man har "fina" tidningar.. kostar runt 600:-


Det här tidningsstället är skitfint och är verkligen min stil - men dock för hårt pga gjort i trä.. Men annars skulle jag nog ha köpt det för 350 spänn på Åhlens!


Tidningsstället här heter "Läsbart" och har skitfin design! Kostar dock 1895 kronor *suck*


Gummikorgen är ett vackert och läckert ting! Detta har Sandra/Tjohalia och funkar utmärkt som tidningsställ! Är dessutom handgjort på återvunna bildäck!!! Kostar 459:- på www.rummet.se


Det jag vill ha är en sort tidningskorg helt i tyg. Har sökt överallt på internet men hittar den inte - haha, jag vet att den FINNS! Petra/svägerskan har en sådan hemma som hon fått efter en prenumeration på en inredningstidning.. Den är lite fyrkantig och vit - skittafin!! :) Någon som vet vars man kan hitta en liknande?????


Vill avsluta detta inlägg med att tipsa om tidningen Family Living - En tidning i min smak just för att den visar inredning för ett hem med familj - gillar verkligen inredningstipsen för barnrummen!  Brukar "tjuvläsa" den hos svägerskan, men ska nog unna mig en prenumeration själv snart!

Blev utmanad av Sandra...

Har fått en utmaning av Sandra alias Tjohalia.. Så här går den till: Varje spelare börjar med att skriva 6 underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blivit "tagna" ska skriva 6 saker om sig i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren ut 3 nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort så skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dom veta att de blivit "tagna" och att de ska läsa ens blogg för mer information.

Underliga / Egendomliga saker om mig själv:

* Ser många filmer med "spola fram-knappen", i alla fall de som inte är sååå spännande. Då kan jag sitta och spola och samtidigt ändå läsa texten så jag vet vad som sägs!
* Funderar på barnnamn minst 1 gång om dagen! Både tilltalsnamn och andranamn. Fast NEJ, har ingen bulle i ugnen ännu! :)
* Träffar alltid Stefan i ögat när jag kastar någonting på/mot honom. Har bl.a. träffat ögat med en godis och en kudde. Så man kan säga att jag är pricksäker...
* Då jag blev gravid med Kasper började jag fejk-rapa.. alltså luftrapa.. har aldrig tidigare kunnat göra det, men nu är det svårt att få bort!
* Läser alltid dödsannonserna i tidningar.
* Brukar ibland fara och handla mat på 3 olika ställen pga olika erbjudanden.. Vilket i slutändan kanske bara sparat mig 20 spänn eller nåt.

Jag vill utmana tre tjejer:
* Carola (blogg.cartom.se)
* Malin (mallaching.bloggagratis.se)
* Åsa (ozzan.blogg.se)

Vi får väl se om de har tid, men skulla va kul!!

Onödig info! :)

Tänkte att ni nyfikna själar därute skulle tycka att det var skoj om jag skrev lite om mig själv som ni kanske inte redan visste.. (fick idén av Sandra aka Tjohalia)

* Trots att jag hoppade av gymnasiet andra året bevisade jag för mig själv 2005-2006 att jag ÄNDÅ är relativt smart. Betygen visar endast  VG och MVG'n - mest av det sistnämnda! :)
* Har varit piercad i läppen (2 veckor), näsan (4? år) och naveln (6 år). Nu är endast hålet i naveln kvar :)
* Trots OTROLIGT STOR scenskräck och ENORM blyghet har jag lyckats spela bartender (med repliker!!) på gymnasiet och varit utklädd till en kacklande höna på scen (det är sant!) framför hela Pite Revyn o deras respektive!
* Jag är liiite för överrörlig i benen och kan böja knäna/benen åt fel håll vilket gör att jag ser ut som (enligt stefan) en struts när jag står.


Ellos..

..har riktigt fina grejer nu i sin nya höst/vinter-katalog! Hittade limegröna panellängder som jag funderat på länge. Det enda som blir dyrt är att jag behöver totalt 5 längder till vardagsrummet - alltså 3 st 2-pack.. men tack och lov så kostade gardinerna endast 99 kr för 2-packet! Så det blir att beställa snart! Hittade även två par tyger i metervara. "Höstbär" och "Anna". Funderar på att göra lite nya gardiner till köket. 
 
Skulle också vilja unna mig ett ordentligt påslakanset, helst i satin. Tycker att jag på senaste tiden endast köpt billiga varianter men tycker verkligen att man ska satsa på bra kvalité eftersom bra sömn är guld värt!
  

Älskar detta fat!! Det är i metall och ellos har även en bild på hur man kan sätta upp fatet på väggen som dekoration. Skitläckert! Kostade dock 199:- så om man ska ha tre stycken på väggen så måste man vara beredd på att punga ut c:a 300 spänn..


Måste också få säga F*N, för jag hittade ett jättefint bord åt Kasper - men som kostade 900:-. Lite väl dyrt för mig med tanke på att det bara är ett barnbord. Men det var jättefint, med hjul och förvaring under. Det fanns även pallar som hörde till -skitläckra! kostade 350:-/st... Fan vad jag vill ha detta!! Blir väl runt   2-2,300:- *suck*

  

Behöver..

..verkligen vissa saker. Har tänkt på det ett bra tag men antingen blir det aldrig att jag tar mig iväg och handlar det eller så hittar jag inte exakt det jag vill ha. Bland annat behöver jag ett snygg plåtburk där jag kan förvara maskindiskmedlet under diskbänken. Visst, det är inte så många som ens skulle se denna burk-manick, men JAG vill kunna njuta av den. Plus att jag vill ha en burk med ett ordentligt lock ifall Kasper skulle få för sig att rota där under. Har ju faktiskt en sådan där "nitsch"  - heter det så??!! - för burkar. Älskar ju plåtburkarna från Dixie, "Boite a..." har redan dessa burkar för spaghettin, kakaon och tvättmedlet. Skulle vilja ha (som jag faktiskt behöver) den för kattmat/kattsaker, en burk för sysaker eftersom den jag har nu är alldeles för liten! Vill ha burken för frukostflingor, både för att ett vanligt stort paket inte ryms i vårat lilla skafferi och även för att "jag har hört någonstans" att man inte ska ha bl.a. flingor i påsar i paket. Burken dom har för fotografier skulle också vara behövt här, beroende på hur stor burken är. Har mycket foton och dom hamnar lätt lite varstans. Här kommer ett litet smakprov på dessa burkar:



Om ni är sugna på att se mer varianter så finns de på www.dixie.se

Underbara mamma!

Nu har mamma kommit på "besök".. Känns knäppt att säga så eftersom hon är här och hälsar på väldigt ofta - kanske inte alltid mig utan mest Kasper. Hon är en typisk mormor! :) Idag hade hon i alla fall varit och shoppat lite på DIN STIL - en underbar affär i Piteå och köpt massor till mig och Kasper!
   

Fick flera sådana här "snöflingor" som jag kallar det. Man kan antingen sätta fast dom på väggen eller så kroka fast flera i varann och hänga upp - det är bara fantasin som sätter stopp. Har tänkt ha dom i Kaspers rum eftersom det snart ska bli mer lime-färger där. Sedan fick jag tre plastlådor till Kasper, två med riddarmotiv och ett med djurmotiv - älskar dom! Fick även dom spretiga "dekorativ-stråna" med lite turkosa pärlor! Har en kärlek till färgen turkos också, så det passar utmärkt i mitt vardagsrum!

TACK älskade mamma! Små detaljer till hemmet som uppskattas väldigt mycket!!

Tjohalia...

...har just nu en skitfin tävling på sin blogg http://tjohalia.blogg.se där man kan vinna en underbar Marimekko-skål i valfri kulör. Trots att det är över 214 stycken just nu som har tävlat så ger jag inte upp hoppet om att denna skål hamnar på min köksbänk!


Mer Tapeter!

Jag är en sådan som fastnar så lätt för vackra tapeter. Det är ett under att jag klarade av att välja någonting till hemmet, för det finns så otroligt mycket fint att välja mellan. Har nu hittat 3 stycken helt fantastiska tillverkare som jag tänkte ni skulle få ett smakprov från.

Först ut, Jocelyn Warner:
     

Sedan hittade jag Signature Prints:
      

Fastnade även väldigt mycket för Ferm Living:
    
Just nu gillar jag färger - turkos, rött, blått, plommonfärg m.m. och även allt skimmrande - speciellt i bronstoner!
Det finns MYCKET mer fint som de har, men ni får väl kika vidare själva!


Nostalgi-Tripp!

Fick ett mejl från facebook som ville att jag skulle testa mina kunskaper om GB Glace och deras underbara glassar genom åren.. Sagt och gjort så testade jag det.. fast kände mig helt borta så jag fuskade och gick in på deras hemsida  http://www.gb.se/ Fick VÄRLDENS barndomsminnen och började dregla direkt!

Tidigast man kan se deras glassar är 1967 - då lanserade de bl.a. "Snövitpinne" och "Regnbågspinne".. Bara namnen gör ju så att man blir glad! Priserna var väl runt 75 öre till 1,25 kr. Haha, läckert!! Se 1:a bilden till vänster


1977 så hade det hunnit komma lite mera varianter att välja mellan. Vissa smaker finns ju kvar än idag!!! Bland annat 88:an, Sandwich, Igloo m.m. Mums!! Se 2:a bilden från vänster

1987 så börjar jag känna igen mina favoriter sedan jag var liten. Jag älskade Puckstång i vanlijsmak och "raket-glassen" X17 (fanns en X15 tidigare och senare som X21). Sambon säger att hans favorit var Bubble Pop - glassen som hade ett tuggummi som själva pinnen. Calippo hette Pop Up då. Tror även att det var runt de här priserna när jag var liten också. Se 3:e bilden

1997 var jag runt 13 år, haha, tror ja.. och då började det ploppa upp många nyheter, som Solero, Caribic, Cool Bits och så fanns det ju såklart alla dessa goda Magnum-glassar (premiär 1989) - i FLERA olika varianter! Jag älskade den vita magnumen! Se på den 4:e bilden

Nu för tiden så äter jag inte alls så mycket glass - antar att det var godare och mer speciellt när man var yngre.. Men Kasper är ju faktiskt en riktigt gottegris när det kommer till glass, så snart har man väl koll igen på vad som är gott och vilka som hör till favoriterna. Kolla in den allra sista bilden längst till höger och se bara vad priserna har förändrats!!

          

RSS 2.0