Tuppjuck!

Helt sjukt... Kasper fick 'tuppjuck' idag och slog till tangentbordet ordentligt . Det resulterade i att jag inte kan skriva 'a' eller 'o' med prickar ovan.. ni vet, dom typiska svenska, sist i alfabetet.. oh, det e inte 'easy' att skriva utan dom... kanske man maste kopa nytt trots att det bara ar runt ett ar gammalt.. alla symboler har hamnat pa fel stalle ocksa... helt sjukt! Sa jag tror att jag vantar med inlagg tills jag har fixat detta!


Vecka 12

Idag går jag in i vecka 12! Känns riktigt skönt eftersom risken för missfall sjunker drastiskt... Annars så känner jag att illamåendet börjar släppa liiiiiite i alla fall.. det är inte lika hemskt som för nån vecka sen.. får se om det håller i sig och går åt rätt håll.. :)

Jag hade faktiskt en sån här typiskt graviditets-dröm inatt.. drömde att jag var iväg på öppna förskolan med bebisen och Kasper och jag höll på att stressa ihjäl.. hade svårt att hinna med Kasper när jag höll i en bebis samtidigt..  Tror att det har att göra med att man är lite nervös, det är nog ganska stor skillnad med att ha ett barn och att ha två.. :)

Jaja, nu ska jag gå och äta frukost med min underbara Kasper! Trevlig helg på er allihopa! :)

Bjuder på en fin bild nu också då jag inser att det var otroligt längesen. Den här ursnygga bilden är från julafton.. kolla in läder-slipsen ;)


Q

Nu när Kasper äntligen verkar piggare och leker för fullt med stövlar på och sin väska i hand.. jo, då är varken "mami" eller "papi" så värst krya.. Jag mår piss i hela kroppen med frossa, illamående m.m. Illamåendet kan ju dock vara graviditetens fel, men bara att känna sig svag i kroppen är en pärs.. Steffe for till jobbet idag med tung huvudvärk och riktigt ont i halsen, så vi får väl se om han kommer hem tidigare i dag...  Det är så typiskt, för på lördag ska vi ju fara och se finalen av Pite Revyns show.. och sedan blir vi bjudna på middag med dom... så skulle inte förvåna mig ifall vi ligger riktigt sjuka då, bara för att det händer något roligt för en gång skull..

Läste i PT att det var ett par som inte fick döpa sin son till Q eftersom det var en bokstav och inte ett namn... lite förståeligt ändå, för isåfall kanske man döpt ungen sin till A så att det barnet hamnar först i kö till maten bland annat, haha :) Hade ni så då ni gick skola? På min skola tog man oftast efternamnet... jag var gode arg för att morsan gifte sig med farsan... ÖÖÖÖÖÖhlund.. :P

Sjukt barn!

Kasper är nu inne på sin tredje dag som sjuk.. det började i måndags då dom ringde från dagis och sa att han hade feber.. eftersom jag hade jobbat natt och låg och sov så kom mamma och ställde upp! Jag börjar faktiskt själv känna mig lite hostig och febrig, inte skönt.. och jag som ska jobba ikväll och imorgon kväll.. får se hur det blir..


You make me happy...

Nu har jag äntligen jobbat färdigt för den här gången! Riktigt skönt och det blir en ganska fin lön nästa månad! Fast jag kommer nog aldrig att klå denna underbara månad! Allt som allt från Öjagården och Swedbank = över 15 efter skatt!!  jippie!!!!! :) Å jag måste ju säga att denna lön kom lägligt med tanke på att jag har två pojkar som snart fyller år, ett CSN-lån som ska betalas för i år och jag behöver verkligen ett par ordentliga vinterkängor ex. Gore-tex!

Annars så har jag två saker att tipsa om! Det första är svägerskans nya bogg "Citroner Gula" www.citroner.com Hon skriver på ett riktigt skönt sätt och själva layouten är otroligt proffessionell och charmig! Så ni kan ju kika in och göra er en egen uppfattning!

Det andra tipset är ISA FORM som just nu har ett "Alla Hjärtans Dag"-erbjudande! Hon har 15 % rabatt på två olika tavlor just nu.. och jag är jäkligt sugen på en av dom!!!! Just denna:


Rosa Rosa Rosa!!!!

Åh, har just nu fått ett il i kroppen som säger "ÅHHHH, vad jag hoppas att det är en liten tös i magen, en liten prinsessa!" :) Nu måste jag bara konstatera att SJÄLVKLART blir jag jättesuperduperglad oavsett vilket kön det nu blir, men att få både en son och en dotter skulle vara skitkul!

Var förresten på Kapp Ahl och shoppade lite bodys igår i storlek 56! Det var längesen! Det är så att Stefans mammas (min svärmor) sambos (Kalle) dotter Josefin och hennes karl (Magnus) fick förra veckan en liten MAX och även Kalles son Anton och hans sambo (Maria) har fått en liten pojk i veckan som ska heta SIXTEN! Så Kalle blev morfar dubbelt upp inom en vecka! :) I alla fall så var det skitskoj att få köpa smått, köpte två likadana bodysar fast i olika färger - en s.k. omlottbody (med knappar även på sidan av magen så man slipper trä över huvudet) Det komiska med det hela var att den blå färgen var på halva rea-priset = 30 spänn, medan den brun/oranga låg på ordinarie pris = 70 spänn! Men jag kom ju billigt undan hur som helst så det spelar ju egentligen ingen roll, men liiiiite sjukt :) Hittade faktiskt denna body i ROSA också........ojojoj,  lite sugen var jag på att köpa den också, men man kanske ska vänta ett tag :)

Annars då.. jaa.. idag har hunnit vara på 70-års kalas, hjälpt revyn litegrann, skickat en beställning till H&M1400 spänn och en beställning med mammas väninna till IKEA för 850 spänn! Det gäller att låta pengarna rulla,. hehe :) Nä, men har ju både en underbar pojke  och en fantastisk fästman som fyller år den 28 februari så det är nästan bara presenter i H&M-beställningen i alla fall..

Nä, nu ska jag sluta "surra" och se ett avsnitt av Gossip Girl medan Stefan är borta och dömmer fotboll på Domarcupen!

Bonus!

Hade ett väldigt lyckat samtal med min chefSwedbank igår! Fick se på mitt totala resultat 2008 och låg på 110 % och mer - känns riktigt bra! Plus så berättade hon att jag skulle få en bonus tack vare att jag var på tredjeplats i hela Sverige en månad i våras! Jippie säger jag bara! :) Aldrig fel med lite extrapengar i fickan!

Annars då.... hmm.. är jäkligt trött varenda dag och eftersom min mage inte klarar av kaffe längre så blir det som en ond cirkel - piggnar som aldrig till riktigt.. men,men - vad ska man göra? :) Vet ju att det också brukar gå över efter v. 12 ungefär, så jag väntar :)

Idag så ska Kasper en sväng på dagis och sedan ska jag skjutsa honom till hans mormor och morfar som ska sköta några timmar medan jag är och hjälper PiteRevyn med biljettförsäljningen! Ska bli roligt att få vara social, men samtidigt jobbigt eftersom jag inte är hemma nå före 18:30 så det blir en sen middag idag!

Nä, måste gå och äta frukost med Kasper nu, magen ger ifrån sig en massa knorriga ljud!


Vecka 10...

Okej, kanske ska skriva lite mer om min lilla bebis i magen! Jag är nu i vecka 10, snart i v. 11.. har mått illa och varit allmänt svag och trött i flera veckor, har en jäkligt jobbig halsbränna och känner mig allmänt uppsvullen.. haha, steffe har faktiskt försökt räkna mina suckar för en dag :) Så lite jobbigt är det, men förhoppningsvis så ska i alla fall illamåendet börja gå över snart! Är som sagt inte så "långt gången" och egentligen ska man väl vänta tills vecka 12 innan man skvallrar sin nyhet.. fast då jag var gravid med Kasper så berättade vi i vecka 10 - vilket visade sig vara vecka 8 (efter ultraljudet)..

Det blir ju lätt att man jämför den här graviditeten med sin första.. och det känns inte alls likadant.. jag mådde inte alls så här dåligt i början med Kasper.. och halsbrännan kom då inte nå före vecka 20-25.. Så vi får ju se hur fortsättningen blir.. hoppas verkligen på att få slippa foglossningen den här gången!

Nä, nu ska jag varva ned lite på soffan efter att både ha jobbat natt OCH jobbat på Swedbank..  Men tack för alla grattishälsningar, det värmer gott i kroppen!! :)

ÄNTLIGEN!

Känns som att det är dags för mig att få utropa ett riktigt ordentligt TJOHOOOO!! :) Eller som Gert Fylking skulle ha sagt: ÄNTLIGEN! Kasper ska bli storebror! Är beräknad till den 20 Augusti så det blir en riktigt varm sommar för min del, men det är det absolut värt!!! :)

Så jag kan ju varna er redan nu, den här bloggen kommer nog att förvandlas till en gravid/mamma-blogg, kommer att hålla er uppdaterade!

Veckan som gått..

.. har varit lite seg måste jag få säga! Har inte varit pigg alls och tyvärr så går det ju ut över Kasper - vi har inte hittat på mycket vettigt, mest varit hemma eller hos mamma... usch, fy och blä! :/ Men IDAG ska vi i alla fall fara till Kaspers farfar och köra skoter, åka bob och grilla korv i kåtan! Så det tror jag verkligen att Kasper kommer att gilla!

Uppdatering Kasper då... jo, han imponerade på mig igår måste jag säga! Han ser på Dora Utforskaren och helt plötsligt pekar han och säger BLÅ! Och han pekar verkligen på en blå båt! Jag som inte trodde han fattat det där med färgerna riktigt! Men tji fick jag!

Världens gulligaste pojk!

Gud, vilken fin pojke jag har!!! :) Charmtrollet nummer 1! Det finns egentligen ingen speciell anledning till varför - jag tror ni mammor där ute förstår! Nu sitter han i badkaret med mormor i alla fall! Han insisterade promt att hon också skulle ned i badkaret, så hon hade inget val, haha! :) Så nu får jag lite egentid framför datorn istället.. Han har förresten haft en jobbig period.. mycket "Hä min", lite egoistisk m.m. så vi har fått lov att säga till på skarpen då han tar av en alla saker osv.. Men det verkar minska mer och mer med det, förhoppningsvis är det helt borta snart! Han har även blivit otroligt duktig på att gå på pottan, han har morgonkissat några dagar i rad nu.. känns väldigt positivt!! :)

Annars så har det inte hänt så värst mycket, har städat bort julen, klarat försäkringsprovet som tog 4 timmar! och jobbat.. Jag har även shoppat lös lite på MAGGANS DJUNGELKIOSK, hade svårt att välja av alla hennes grejer, men tillslut blev det servetthållare från Pluto och "kaffeburk" från Cult.. (egentligen ingen kaffeburk utan typ kruka men det blev en sån hemma hos mig) Känns bra att ha fått lugnat ned shopping-nerverna litegrann! :) Fast vill och för sig köpa några små  ljushållare från dixie som jag vill ha ovanför öppna spisen...........

Har även  nu ÄNTLIGEN fått upp bänkskivan i tvättstugan, så nu har jag en massa plats att vika kläder m.m. Ska ta kort på det senare! Har även tänkt köpa lite tyg och hänga upp under så att man kan gömma undan tvättkorgen och kattlådan.. Ska bara ta tummen ur först...

Var även på "kalas" igår, då vi firade Carolas älskling Kevin som redan fyller 1 år (idag!) Stora killen som man ser som Lilla bebisen då man jämför med min grabb! :)

Från Maggans..... (jag har dock den lägre Cult-krukan i vitt med ett svart lock)
  


Härliga dagar!

Så var det 2009! Tiden bara flyger iväg! Å det känns som att jag håller på att spricka efter all god mat som man har ätit! I tordags bjöd vi svägerskan med familj på Orientalisk Gryta - skitgott! Å i fredags så var vi bjudna till min moster Cia som bjöd på kött o gratäng m.m. mums!!!

Igår och idag har vi mest tagit det lugnt och bara myst tillsammans... varit ute, handlat mat, lagat mat.. det vardagliga helt enkelt.. Riktigt skönt faktiskt! :) Ikväll har Steffe farit på PiteRevyns genrep, egentligen var det tänkt att jag också skulle fara men eftersom Kaspers barnvakter (mormor o morfar) är sjuka så gick det ju inte.. Får se om jag hinner se den någonting i helgen kanske...

Annars så ser min framtida vecka ut ungefär såhär:

Mån: Hjälpa PiteRevyn och sedan jobba natt på Öjan
Tis: Sova och förhoppningsvis så kommer Ida och Felicia och hälsar senare på dagen.
Ons: Tid hos Ögonläkaren och jobba natt på Öjan
Tors: Sova och sedan jobba kväll på Swedbank
Fre: Hjälpa Revyn och sedan förhoppningsvis hitta på något skoj med Vettan som är "hemma"


RSS 2.0