Det börjar ljusna!

Här börjar det verkligen att ljusna tack och lov! Barnen har varit friska hela veckan och det känns så otroligt skönt. Själv har jag haft problem med magen men idag var det en hel dag utan krämpor och jag har liksom bara gått och tänkt på hur bra jag mår... SKÖNT och ÄNTLIGEN! :)

Har börjat planera inför helgens bravader vilket inkluderar skoter/pimpling, i alla fall för dom äldsta grabbarna i familjen och sen blir det att bjuda svärmor m. karl på 3-rätters varav förrätten och efterrätten är tagen från 'Halv åtta hos mig'. Å det känns också jäkligt bra att jag nu har ork att få göra något som jag verkligen tycker är jätteroligt - Laga nya, spännande maträtter! :) 

Söndag blir det 4-års kalas för underbara Kasper och då bjuds det på fika, marsipantårta, zuleikatårta och även daimcheesecake - vilket, tro det eller ej - är allra första gången för mig eftersom jag är "cheesecake-oskuld" :P Kasper har i alla fall längtat efter sitt kalas nästan hela februari och har dag för dag kryssat i almanackan och räknat dagarna och på söndag smäller det alltså. Fast den bästa presenten från oss - Ett begagnat Nintendo DS äldre modell - får han öppna först på den riktiga födelsedagen på måndag :)

Till veckan blir det mest troligt lite jobb och jag är så jäkla sugen att få komma ut ur huset och "socialisera"! Å även spännande att få prova något nytt som personlig assistent! :)

Det var i alla fall veckans update och avslutar med det självklara, ska fresta er med lördagens 3-rätters meny:

FÖRRÄTT:
Räkcheviche med rostad lantbröd och aioli
VARMRÄTT:
Helstekt marinerad fläskfilé, bakad potatis med kryddsmör och smörstekt sparris.
EFTERRÄTT:
Toblerone pannacotta med bärmix.

 


 


Bilder från recept.nu


Å inte det..

.. Den onda cirkeln är INTE bruten ännu. Igår drabbades vi alla i familjen av magsjuka och influensa. Fyfa, går inte att beskriva hur förjäkligt det känns.. 

Kortfattad update..

Bye bye förlovningsring.

Charlie somnade om på soffan just så passar på att skriva av mig lite.

Idag har varit en upptäckar-dag för min del. Började fundera kring min "gamla" förlovningsring som jag nu haft på Boströms ur och guld i över 3 år (fick lov att kutta upp den då fingret svällde upp/blivit för fett efter att jag fött Kasper) och tänkte att jag måste nog hämta ut den snart innan det är dags att köpa vigselringar. Började söka deras nummer på internet och då står det att dom har utförsäljning/rea och att butiken ska upphöra. Vilken jäkla tur att jag kollade upp det tänkte jag då. MEN tji fick jag då dom redan stängt igen. Så nu sitter jag här och tänker - vars fasiken är min ring nu då? Är sur på min själv att jag inte hämtat ut den och jag får ju faktiskt skylla mig själv om dom "kastat bort" den. MEN samtidigt så känns det som att dom hade kunnat höra av sig och säga att dom skulle sluta. Shit piss. Men har i alla fall mailat Boströms så kaaaaaanske man får något svar.

Annars då... ska till VC imorgon och kolla upp om Charlies hals blivit nå bättre. Han hostar inte lika mycket längre men tyvärr så händer det att han kräks då han då väl hostar. Å angående Kasper och dagis så hade det gått riktigt bra och han hade haft roligt och ätit som han sa "Väldigt god mat, men vet inte vad det var" = pasta med skinksås. Så idag gick det jättebra att lämna honom och jag har fått ro i mammahjärtat! :)

Idag får vi besök av kusinerna E & A en liten stund och senare får vi se om vi tar oss iväg till Stensjökullen för att fira den blivande 31-åringen Tomas och då även 3-åriga Kevin i efterskott!

Kom ju även på att jag inte visat hur det ser ut hemma hos oss nu så bjuder på en liten bild-kavalkad (om det ens heter så ;)

   

Det är alltså det som nya som kom fram efter att julen plockats bort. Nya gardiner, nytt sidobord och nya tavlor.

Måndag och hjärtedag!

Känns som att man nästan bara haft negativa inlägg i bloggen den senaste månaden och tyvärr så fortsätter det litegrann. Vi fortsätter att vara hemma från dagis med Charlie på grund av att han har en virusinfektion. Vi trodde det höll på att bli bättre, men då vi kom hem från havsbadet - som för övrigt var jätteroligt, speciellt att få bada i äventyrsbadet dagen efter med Kasper - då vi fick höra av mina föräldrar att Charlie knappt sovit något under natten och hostat lite. Då Charlie vaknade från sin middagsvila på lördagen så möts jag av spya i hela spjälsängen. Efter att jag badat honom och fått honom ren så fortsätter han spy slem, skum och galla. Så vi for in till akuten där det konstateras det att han är röd i hals och öra och har en infektion/inflammation.. så nu är det ipren supp som gäller i 3 dar.. Sitter fortfarande och grubblar på varför vi inte fick nå pencillin men läkaren vet väl bäst. Nu håller vi bara tummarna att det ska bli bättre.

Kasper är då i alla fall på dagis idag efter ett 2-veckor långt uppehåll och jag kan då bara säga att det var inte lätt. Han ville verkligen inte dit, jag fick tvinga på honom kläderna och allt som allt tog det väl 45 minuter att få honom på pulkan. Det tar så jäkla ont i hjärtat fast det är ju tyvärr ett måste... Förhoppningsvis går det bättre imorrn.

Å javisst ja, Glad alla hjärtans dag allihopa! Kan ju meddela att jag gav Stefan den allra bästa presenten någonsin!!! Han fick en ask gelehjärtan av mig som han då i sin tur kunde ge till mig! ;P Då jag vet att han aldrig kommer ihåg att köpa något. Ha! Tror jag ska börja med sådana här presenter jämt!

Update - som vanligt :)

Kan ju börja med att säga nej - vi är inte riktigt friska ännu. Jäkla host-elände. Fast det är då i alla fall på bättringsväg för barnen tack och lov! Men i och med att Kasper inte börjat äta ordentligt ännu och Charlie fortfarande är lite orolig på natten så har dom varit hemma från dagis hela veckan. Är själv drabbad av envis hosta men jag överlever.

Snabb update är i alla fall att i veckan har jag jobbat 2 nätter på öjagården och det var faktiskt hur kul som helst att vara tillbaka! Imorgon vankas det snabb intro på ett nytt ställe där jag ska jobba extra, bland annat på onsdag, och direkt efteråt så beger jag mig till Pite Havsbad tillsammans med Stefan och resten av Revy-gänget för lite bad, spa, middag, show och övernattning. Ska bli så himla kul att få fara iväg och göra något då man varit inne med sjuka barn sedan mitten av januari nästan.

Kan ju även berätta att jag i förrgår köpte min allra första "Bröllops-tidning" och har nu fått lite mera inspiration och liiiiite mera pirr i magen. Så nu får vi ta oss i kragen och fara in och kolla på lite ringar och dylikt så man i alla fall har ett humm av vad man vill ha! :)

Blir galen..

.. på denna feber och hosta.. Trodde att det började gå över för Charlie då han var någorlunda pigg och lekfull igår på dagen men tji fick jag... han började "tjorva" på kvällen och bli varm/få feber igen och jajemänsan, hostan i natt har inte varit att leka med och vi får inte i någon hostmedicin utan att han spyr - hur f*n gör man då? Kanske måste försöka med någon annan "godare" hostmedicin än mollipect. Kasper fick då i sig en hutt men honom går det att muta med godis. I alla fall så sitter jag här nu 05:00 och har knappt fått något sömn. Steg upp 03:30 för att Kasper hosta/var törstig/ropade på mig osv.. och då jag äntligen fick lägga mig igen så började Charlie. Så tillslut inser man att det bara är att göra morgon kring 04. Tjohooo.. Så nu funderar jag på om vi ska in till läkaren så att det inte är nått annat som ex. lunginflammation.. fast det stör mig nå djävulskt att akuten börjat ta betalt för barn under helgen, 270 spänn, snålj*vla landsting.


Fasiken, detta kändes som en mindre positivt inlägg.. men känner att det är dags för barnen att få vara barn igen och ha roligt och slippa allt elände..

Sjukstuga update!

Här är det fortfarande jobbiga tider. Charlie är fortfarande sjuk - stackarn - och har det inte blivit feberfritt imorgon så får vi väl ringa och höra vad dom säger på VC. I natt så kom storebror över till storsängen och var kokandes het - jag lovar, man hade kunnat knäcka ett ägg och steka det på honom! Så idag har han enbart legat på soffan och knappt ätit något, stackarn! Själv så börjar man känna av febern komma smygande med huvudvärk och noll ork i kroppen. I och för sig så kan det ha och göra med att vi knappt sovit på nätterna ända sen i söndags.. Men så ligger det då till här hos oss, så en mindre rolig helg blir det - tack och lov för melodifestivalen på tv! :P

Mmmm

Måste ju bara visa er hur duktig jag och Kasper var igår kväll. Vi bakade Karins Kakor och Kolasnittar. Utseendet kanske inte blev det bästa men dom smakar ljuvligt! Plus att jag tycker det blir otroligt snyggt och charmigt hemma då man har kakor framme i glasburk (en idé jag snott av svägerskan) och man frestar allt främmande som kommer och hälsar på. Men självklart bjuder vi på kakor och kaffe om ni kommer på besök! :) Kan ju även berätta att det blev tosca-kladdkaka i långpanna idag också, så nu är frysen snart full inför Kaspers födelsedag.

Sen kan jag uppdatera er på min jobb-front och säga att det snart kör igång för min del. Nästa vecka blir det intro på Öjan och en snabb intro på ett annat ställe där jag mest troligt kommer att få jobba extra. Å nu på torsdag ska jag på intervju för ett kortare vikariat. Håll tummarna för mig! :)

Tro det eller ej, jag bjuder på bilder också!

 

RSS 2.0