Loppis idag!

Blir bara en jättesnabb uppdatering just nu. Men vill speciellt säga: Stackars er som missade Loppisen i stan idag! Jag har fyndad så jag tror jag spricker! Det var en kvinna där som sålde sprillans nya Mique - Dixie - Pluto - produkter plus en massa annat!!! Jag slösade runt 280 spänn på hennes bord men då jag räknat ihop ordinarie pris (prislappar kvar) så hamnade jag på 2300 spänn!!! Å då har jag inte ens räknat med allt, bland annat en Storelight garbo lampa som ska in i Kaspers rum.. efter att ha googlat så kostade den runt 400 spänn nypris och jag fick den för endast 50 kronor!! :) Jag är otroligt lycklig just nu, haha :) Ska ta en massa kort och visa er sedan! Måste ju även berätta att hon sålde FRANKA bäddset för spjälsäng eller barnvagn.. nypris 400 spänn styck och jag fick dom för 20:-/st!! Hur mjukt och lent tyg som helst! Ska visst vara ett perfekt bäddset att ha då dom har feber m.m. Tjohoo!! FYND, FYND, FYND!!! :)

Ikväll kommer svärmor o Kalle och ska äta och sova över här! Vi bjöd dom lite med "utnyttjar-tankar" eftersom Steffe o Kalle ska ut och måla huset vårat imorgon bitti :) Å imorgon är det kalas hos kusin Agnes som fyller 3 år! :) Ska försöka hinna med en update imorgon! Kram på er alla och trevlig, solig helg

Graviditetsvecka 28

Då har man gått in i vecka 28 då! Känns bra som vanligt :) Längtar dock till barmmorske-besöken på tisdag då vi får se om SF-måttet blivit bättre eller om det blir ul.. Men annars så mår jag då ganska bra trots halsbränna, foglossning och en massa rännande till toan :)

Idag har vi hunnit ha främmande av Carola och hennes troll Wille o Kevin! Så vi har busat, ätit lunch och fikat lite bullar :) Dock så blev det lite "tjafs" med alla leksaker eftersom Kasper ska ha allt som Wille har... men så länge man är konsekvent så kanske det ger med sig... förhoppningsvis :)

Sitter faktiskt nu och väntar på nästa storfrämmande, jag ska sköta Kaspers underbara kusiner Ebba o Agnes i några timmar och Kasper håller på att tjata ihjäl mig om när dom kommer :) Men det dröjer nog inte länge nu! :)

Havandeskapspennings-pappersarbete.....

Äntligen så är alla papper i ordning så idag ska jag skicka iväg min ansökan till havandeskapspenning!! Men det var inte så bara, har fått ringa runt som en tok och bett om en massa intyg och senast idag kom jag på att jag nte fixat moderskapsintyget.. så det var bara att fara till barnmorskan och vänta tills hon blev ledig och sen kunde skriva ut detta intyg.. men nu så! Ska kännas så skönt när detta brev är i brevlådan!

Annars så har jag/vi inte gjort så mycket, hann en sväng till mamma/mormor eftersom vi ville träffa henne en snabbis innan hon sticker på weekend till umeå.. Där passade jag på att göra våran middag, Lasagne, så den ska vi snart avnjuta! Känner mig faktiskt väldigt nöjd middagsmässigt den här veckan.. det har blivit ordentlig och vällagad mat måste jag få säga! Igår åt vi stekt fläsk/korv med potatis o löksås och i måndags var det den väldigt goda kasslergrytan! För vissa veckor skäms man när det blir "snabbmat" som varma mackor, korv o makaroner m.m...

Nä, ska gå och mysa med pojken lite nu innan man ska iväg och arbeta!

Jämförelse; Graviditeter

Sitter just nu och läser igen mina gamla anteckningar om graviditeten med Kasper på hemsidan familjeliv och det är riktigt intressant, jag blir chockad över hur mycket jag glömt! För trots att den här andra graviditeten är mycket annorlunda så är det mycket som är exakt likadant! Men kasper så var mitt SF-mått 22 cm i vecka 25 och jag låg därför även då på understa kurvan så jag kanske har gått och oroat mig nu i onödan den här gången.. Med kasper så började krampen i vaden i vecka 26 och så är det ungefär nu också.. fick "senadrag" första gången för några veckor sedan men den värsta krampen var i lördags.. har fortfarande jätteont i vaden och haltar sådär jättetöntigt! Sen läste jag att i vecka 28 så hade jag gått upp c:a 10 kilo med Kasper... jag ligger på +7 kg nu så där är det också ungefär samma.. fast det var ju självklart mindre kul..  Men det är otroligt roligt att man skrivit ned sånt här så att man nu kan jämföra! :)

En liten tävling..

Har själv varit med och tävlat på http://demina-smycken.blogspot.com/ 
Man har chans att vinna detta fina halsband!


Ny vecka, nya tag!

Gud vad helgen gick fort! Jag och kasper har sovit i Kvarnbäcken heeeeela tiden medan pappa Steffe varit på fisketripp! Det har varit skönt för min del eftersom jag fick välbehövd sovmorgon! Tack mamma o pappa! :) Så vi har varit ute och busat i solen, varit i stan och shoppat upp en massa pengar och ätit gott! Var även en snabbis på stan igår också och köpte lite graviditets-vitaminer-kolijox! Tänkte att det skulle få bebisen i magen att växa lite mer så att SF-måttet ser lite bättre ut nästa vecka! :) Sen så blev det även en massa bebis-kläder-inköp... två omlottbodysar (det bästa!), ett par byxor och två par sockar.. kände att det behövdes fastän man  har mycket från Kasper.. måste nog ta fram kartongen med stl 50-56 och se vad man har! Det är ju inte sååååååå länge kvar.. bara typ 90 dar, haha :)

Idag kommer då Kaspers farmor och hennes Kalle och ska vara barnvakt på eftermiddagen/kvällen då jag jobbar 16-21 och steffe slutar 20:30.. så jag hade tänkt bjuda på nån kasslergryta som jag faktiskt aldrig gjort tidigare men det lät då gott i alla fall.. med lite paprika, purjolök, creme fraiche, chilisås m.m... Får väl updatera er om hur den smakade senare! :) Fick då, från det ena till det andra, en fin "Swedbank-vecka" i veckan! Jobbar mån-tors och det känns väldigt skönt!

Graviditetsvecka 27!

Ojj, såg just på www.familjeliv.se att jag idag gick in i vecka 27! Tur att någon håller räkningen åt mig för jag hinner då inte med! :)

Bullbak!

Idag har jag kämpat med muffins och bullbak i måååånga timmar! Det blev väldigt goda och väldigt sockriga bullar! :) runt 120 stycken så trots att jag är en sån som ger bort det mesta så blir det mycket kvar! Känner mig supernöjd men måste ju dock säga att jag knappt kan gå normalt nu på grund av foglossningen.. det känns! Men ska nog krypa ned i sängen snart och bara soooova! Det blev en snabb uppdatering nu, men Greys Anatomy börjar ju faktiskt närsomhelst :)

Busunge vid bordet....

Måste ju bara visa er bilder på min urgulliga busiga 2-åring som fjantar sig vid matbordet!

   

Har varit hos Barnmorskan idag!

Idag har jag varit och kollat bebisen/magen och tagit en massa blodprover och värden.. låg helt okej på blodvärde faktiskt däremot så hade jag lite för högt blodtryck - fast inte FÖR högt ännu i alla fall.. Hjärtljuden lät riktigt bra och låg mellan 140-150 slag så det har blivit lite lägre än förra gången.. Dock en grej som gjorde mig orolig var SF-måttet.. alltså då man mäter livmodern.. Man kan följa den lägsta kurvan, mellersta kurvan eller högsta kurvan och jag är på gränsen på den lägsta kurvan... så mest troligt är lillbebisen riktigt liten i magen.. Jag ska tillbaka till Barnmorskan på två veckor och då ska vi mäta SF igen och förhoppningsvis har magen växt ytterligare, annars blir det att fara på tillväxt-ultraljud.. Ah! Att en sån liten grej ska göra en så orolig!

Från det ena till det andra så måste jag berätta att min älskade Kasper slog sig ordenligt igår.. Åh, det tar så ont i mammahjärtat!! Han busade med mormor då jag kom hem från jobbet och dom sprang runt och skrattade.. men hux flux så snubblar kasper över sina egna fötter och hinner inte ta emot sig då han faller mot golvet - resulterar i att han slår in näsan och munnen i golvet.. AJJ, så det blev näsblod ur båda näsborrarna plus att han slog upp överläppen litegrann och började blöda.. Lillälsklingen min!! Å så hade vi inge isglass hemma heller att kyla ned det med utan det blev en iskall, blöt handduk istället vilket gjorde Kasper mest irriterad! Inte lätt, men det är väl livets hårda skola?!

Måste ju även berätta att jag var på MÖHIPPA i lördags! Eftersom min underbara svägerska ska gifta sig i juni så fixade vi möhippa åt henne nu! Å det blev bland annat Motorcykel, höghöjdsbana, uppträdande på Nodo, massage/bastu m.m. Men jag tror att ni får läsa mer om hennes möhippa av henne själv på www.citroner.com fast gissar på att hon inte återhämtat sig ännu och därför inte hunnit uppdatera bloggen! :)

annars så.. ska jobba på swedbank idag 15:30-21, känns skönt att man har fått lite mer timmar där den här veckan.. och så fik jag en natt på Öjan på torsdag! Pengar, pengar! :) Det enda jobbiga är att vi måste ha barnvakt fredag då jag ska sova ut eftersom Steffe och hans polare ska iväg på en fisketripp fredagmorgon till söndag.. tjohoooooo.. Äh, det kan vara skönt att få bli gräsänka en helg och vi har nog en massa att göra i alla fall, jag och kasper! :)

Graviditetsvecka 26!

Oj, nu hinner jag verkligen inte med! Idag gick jag in i vecka 26 och det känns riktigt skönt eftersom enligt http://www.familjeliv.se/  så har bebisen stor chans att överleva om man skulle föda nu.. allti lugnande att veta! :) Själv så känner jag mig lite seg idag.. har otroligt ont i bäckenet.. vet inte om jag hade det med kasper.. det knastrar ibland därifrån då jag suttit still en längre tid.. ibland tror jag att benet ska ramla av - ni vet, så där som då man råkar bryta av barbiedockans ben.. haha, gud, vilka konstiga jämförelser jag har! :)

Idag blir då i alla fall en ganska lugn dag.. hade tänkt ta tag i att baka litegrann.. bakade faktiskt underbart goda chokladmuffins tidigare i veckan efter att jag snott ett recept från chefens blogg http://waterdrops.bloggagratis.se (hoppas det är okej att jag länkar? :) ...är väldigt sugen på att göra dom igen eftersom det "bara" blev 11 stycken... måste ju även tillägga att jag bara ätit två men jag har faktiskt bjudit bort resten :)

Här har ni receptet ni som vill prova:


Chokladmuffins

c:a 8 st


150 gr smör

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

3 msk kakaopulver

1 tsk bakpulver

100 gr mörk choklad, 70 %

Till servering: vispad grädde


  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret och låt det svalna
  • Vispa äggen och sockret vitt och pösigt.
  • Blanda mjölet, kakaon och bakpulvret och sikta ner det i äggsmeten omväxlande med smöret
  • Fördela smeten i muffinsformar (stora).
  • Dela chokladkakan i 8 bitar och tryck ner en bit i varje muffinsform.
  • Sätt in mitt i ugnen.
  • Grädda i 12 minuter (enligt receptet. Jag gräddar i ca 15-20 min)
  • Servera cokladmuffinsen ljumma med en klick löst vispad grädde till.

Snodde listan som verkar cirkulera i Pite-bloggarna! :)

Vad heter ni? Cicci & Stefan
Hur träffades ni? Genom Carola och Tomas
Hur länge har ni varit tillsammans?
I augusti blir det 8 år
Är ni förlovade? Förlovade sedan julafton 2003
Bor ni ihop?  Japp, sedan 2002 tror jag.
Har ni barn? Underbara Kasper och bebisen i magen
Har båda körkort? Ja
Isåfall, vem kör bäst? Självklart jag, fast Steffe klagar ALLTID på hur jag kör!
Kommer du ihåg er första kyss? Joo, tror faktiskt att jag gör det trots att det var längesedan.
Vem sa "Jag älskar dig" först?  svårt, tror att det var båda två samtidigt eftersom vi pratade nog "fram det"
Vem är äldst?  Stefan är 4 år äldre
Vilka stjärntecken är ni? oxen och fiskarna
Håller ni i handen på stan? Har kanske hänt 3 gånger det senaste året... som sagt 8 års förhållande... :)
Vem är längst?  Steffe med några centimeter..
Vem sjunger bäst? Vi är inte Idol-material men ingen av oss är tondöva.. oavgjort!
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nope
Kände ni varann innan ni blev ihop? Första gången vi träffades var väl under våren 2001 och då klickade det inte alls.. men sen i slutet av juli och början av augusti så tände det till ordenligt!
Vad har ni gemensamt? Ojj, konstigt att denna fråga var svår.... det mesta men ändå inte..
Blev du kär i första ögonkastet? Nä, tyckte faktiskt att Steffe var världens divigaste karl och lite stroppig sådär.. Men han vann sig i längden.
Har ni någon speciell låt? Jaa! Vi har flera speciella låtar från bl.a. Creed och Staind som är "våra"
Har ni några "frikort"?  Man skulle ju lätt kunna säga Brad Pitt och Angelina Jolie.. men ändå, nääää.. :)
Har ni stora framtidsplaner? Bröllop är väl tänkt nångång, bara scenskräcken min försvinner :)
Har ni gråtit i varandras armar? O ja!
Har ni varit utomlands tillammans?  Japp, sista minuten till Kreta och Marmaris
Vilket är ert bästa minne? Självklart kasper!
Vem lagar bäst mat? Det måste väl bli jag eftersom om Steffe lagar mat så blir det korv o makaroner eller hamburgare :)
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Kvällsbus med Kasper, sen lägger vi oss oftast på soffan och pratar och gluttar på tv.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?  Njaee, inte nu för tiden
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? En bit blev det, kvarnbäcken v.s. Hemlunda
Blir du lätt svartsjuk? Kanske lite men inte som förr, men det är nog bara nyttigt i ett förhållande att då och då bli en gnutta svartis.
Brukar ni bråka?  Nu för tiden blir det mest hetlevrade disskutioner.
Ringer eller SMS:ar ni mest?  Ringer, varken jag eller Steffe är sms-nördar
Vilken är hans finaste kroppsdel? Stefan har bara fina kroppsdelar så det går inte att välja den finaste!
Brukar nån av er prata i sömnen? Jag har varit farlig på det.. nu för tiden har det lugnat ned sig, dock kan jag vakna av att jag grinar hysteriskt i sömnen..

Bjuder även på lite gamla foton på mig och stefan! Första kortet börjar på 2002 och sista kortet är 2006 (med kasper i magen). Måste ju även påpeka hur svårt det var att hitta några kort på mig och stefan tillsammans - antagligen eftersom det oftast är jag eller steffe bakom kameran på våra kort :)

   

pappersarbete..

idag är det pappersarbete som gäller.. eftersom jag varit sjuk förra veckan så blev det lite papper att fylla i där till försäkringskassan och sen ska dom även ha in andra papper angående min anställning osv.. Ska även ta mig en tripp till chefen på Öjagården och få hon att skriva under omplaceringspapper till havandeskapspenningen.. Förhoppningsvis så kommer allt att gå bra nu, utan något som helst tjorv! :)

Ikväll jobbar jag på Swedbank.. är fortfarande väldigt trött och slut i kroppen men ska i alla fall försöka mig på att jobba lite.. Men det hjälper ju inte att man har en sjuk, snorig liten söt pojke som vaknar titt som tätt på nätterna.. gud, vars kommer allt snor ifrån? :) Förhoppningsvis så går trippen och mathandling fort så jag hinner hem innan Kasper sovit färdigt så kanske jag också hinner snarka en stund :) Å måste ju bara tillägga att jag lämnar inte Kasper själv sovandes hemma utan min kära mor kommer och passar honom :)

Kasper sjuk

Så var Kasper sjuk... drygt 2 kg snor har vi väl fått ur från honom igår och idag.. natten har varit tuff, han har vaknat och gråtit stup i kvarten och ropat snooooor... inte lätt att vara 2-åring och inte kunna andas av allt snor.. Så idag ska vi bara ta det lungt! Fast jag måste ju säga att Kasper aldrig är "sjuk" när han är sjuk.. just nu leker han för fullt och är ändå gode pigg.. han brukar dock bli lite gnälligare under dagen så vi får väl se hur det går.. Själv hoppas jag på att han vill sova lääääänge efter lunch eftersom jag är skitta-trött :)

3-barnsmamma idag!

Idag har jag haft fullt upp! Jag har varit tillfällig 3-barnmamma åt 3 underbara pojkar; Kasper, William och Kevin.. dom två sistnämnda är då Carolas underbara pojkar! Jag fick ett il imorse och ringde och sa att jag skulle plocka upp hennes pojkar och ha en riktig utedag med dom i kvarnbäcken. Så vi fikade Tom & Jerry-kex, drack festis och sedan lite grillkorv och bröd till lunch som vi självklart grillade ute! Det var lite smått blött och halvkyligt på förmiddagen men medan de minsta grabbarna sov middag så kom ju solen riktigt ordentligt! Sen kom Carola o Tomme och vi hann surra nån timme eller två med dom :) å nu på kvällen har jag tagit det lugnt i soffan själv eftersom jag inte är ett hockey-fan och skickade iväg Steffe till brorsan!

Imorgon så blir det nog liiiiiiite loppis.. Det är "bya-tjosan".. Böle, pålberget och arnemark har lite loppis, våffelförsäljning m.m. som jag, stefan och kasper tänkte underhålla oss lite med.. OM det är fint väder, eftersom det mesta sker utomhus.. Fast tror vi skippar arnemark eftersom det kändes långt åt tjottahejti.. :) Sen kanske vi hinner förbi favoritkusinerna en snabbis innan steffe ska iväg på dömning.. Sen är vi sugna på att bjuda nån på middag.. nån intresserad? :)

Graviditetsvecka 25 och försäkringskassan!

Då var man i vecka 25 då! Känns riktigt bra! Har dock lite mer foglossning än förut men det är väl sånt som hör till.. plus att jag gissar på att det har smugit sig på X antal kilon nu.. har faktiskt inte vägt mig utan försöker ta det lugnt på den fronten - än så länge :) Har också börjat skriva en ansökan för havandeskapspenning eftersom jag tror det blir omöjligt för mig att jobba juli och augusti då det går nog jäkla tungt för ryggen nu.. men att skriva en liten ansökan är inte så bara!! Ska få chefen att skriva under en omplaceringsblankett och sedan skriva en "rapport" om hur min arbetsdag (natt) ser ut.. sen ska jag få nå papper från min barnmorska också.. jag måste ju bara påpeka - Sverige är verkligen ett "pappers-galet" land.. inte riktigt sådär miljövänligt precis! Men,men.. förhoppningsvis går det bra!

Måste ju även berätta att jag ringde till försäkringskassan.. och dessa samtal slutar ju nästan ALDRIG bra.. *suck* Ringde för att dubbelkolla när man senast skulle skicka in ansökan och fick ju då självklart prata med en dryg 08-kärring! 5 veckors handläggningstid sa hon med den drygaste rösten, "så det börjar ju bli dags att du skickar den nu".. jojo.. men sen skulle jag bara fråga lite snällt om hur föräldrapenningen funkade.. eftersom det är ju att - har man blivit gravid innan första barnet fyllt 21 månader så får man behålla sin förra föräldrapenning - tänkte bara höra hur exakt det var eftersom min graviditet började bara nån dag innan.. Då säger hon: Om du föder ditt andra barn innan ditt första fyller 2,5 år så får du behålla samma... sa då att jag var beräknad till den 26 augusti och den 28 augusti fyller Kasper 2,5 år.. så hur exakt är det då.. Hon svarade med en ännu drygare röst "Då får du väl se till att du inte går över tiden då" "annars räknar vi om föräldrapenningen.. ÅHHH, kan bli tokig - måste jag boka in ett kejsarsnitt för att slippa gå och vara orolig resten av graviditeten eller??? Tror jag ska gå in på kontoret här i stan för att få prata med någon "lokal förmåga" och förhoppningsvis få lite lugnande besked..

Äntligen är datorn fixad!

Det tog ett tag men nu är då datorn fixad - känns riktigt skönt! Man inser inte hur mycket man använder datorn tills den pajar! Men nu så! Annars har det inte hänt så mycket sen senast.. jag är just nu sjuk med krasslig hals och väldigt lite ork i kroppen.. Får lite ångest över pengarna man förlorar men samtidigt så känns det som att jag ska tuppa av så fort jag gör något ansträngande.. Tror verkligen att det är dags att börja med järntabletter nu! Å nu hinner jag inte skriva något mer eftersom jag har en pojk som vill att jag ska gosa på soffan med honom! :)


Längesen!

Ok, nu var det längesen jag skrev en snutt.. så kan ju först och främst berätta att data-skrällen plågar mig igen med att stänga av sig hela tiden - vi ska inhandla en ny snart.. Annars då?! Vi har njutit av det härliga vädret och just nu jobbar jag min andra natt på Öjan.. Känner mig faktiskt rätt så tärd tack vare foglossningen men ska försöka hålla ut de 4 timmarna som återstår!

Måste ju även berätta att jag var på loppis förra helgen och fyndade ordentligt!! Tre par skor till Kasper för 60 spänn! Jättefräscha, ser knappt användna ut! Kasper blev då i alla fall supernöjd med dom och två par används för fullt nu! Sedan shoppade jag två par väskor till mig, en var - mest troligt - en ÄKTA Louis Vuitton väska! 15 spänn styck! Har checkat av på en  sida på internet där dom tipsar om olika grejer att titta efter för att se om den är äkta eller falsk och min tyder på att den är äkta - dock så är det ju den äldre varianten typ brun med LV-loggor.. Men skit samma, den var läcker i alla fall! :) Sedan shoppade jag lite pärlor och pysselsaxar till kaspers favorittjejer/kusiner, sprillrans nya från Barnens Hus fast mycket, mycket billigare! Hittade två cult-ljusstakar - ni vet - såna som man kan byta "brickor" på, för 20 spänn, för båda!! Det var dock julbrickor på men skit samma, helt nya fortfarande i kartongen! :) Sist och inte minst, köpte en rutschkana i hårdplast till Kasper för 50 spänn! Har letat efter en sådan i typ ett år nu och ÄNTLIGEN! :) Så jag blev några kronor fattigare men ack så nöjd jag är! :)

Kort kommer väl med tiden, fast avvaktar nu tills datorn är fixad!

Trevlig helg på er alla!! :)

RSS 2.0