Ska jobba nu!

Idag är det jobb som gäller! Ska iväg och jobba 13-18 på Swedbank och tjäna lite pengar! Har en karl som är hemma sjuk från jobbet så för honom gäller soffan, tv:n och bara ta det lugnt.. avundsjuk?! Jao, liiiiiite.. Får bara hålla tummarna att jag och Kasper klarar oss från eländet.. Blev ett snabbt inlägg men måste iväg och handla innan jobbet.. stress, stress.. att man aldrig kan planera bättre :P


Ultraljudsbilder!!

  

Behöver man ens skriva något på detta inlägg? Förrutom att detta är min underbara bebis i magen! :)

Bebisen sparkar!

ÄNTLIGEN! Igår kväll så sprattlade det på ordentligt i magen! Kändes otroligt roligt att få "gosa" med bebisen innan man skulle sova.. :) Det är så läckert att man kan känna dom där små sparkarna! Jag tycker även att det var på tiden eftersom jag är i vecka 19 men det är visst väldigt olika.. Då kasper låg i magen så sparkade han på ordenligt vid det här laget.. Men som sagt - Äntligen!

Igår hade vi det trevligt på det lilla kalaset.. jag åt tyvärr så mycket av middagen att jag inte ens orkade öppna godispåsen jag inhandlat för kvällen.. villket i och för sig kanske är posivit :) Men den klarar sig nog inte ikväll eftersom då ska vi bara mysa! :)

Får se om jag tar mig i kragen och sätter ut lite ultraljudsbilder på lillbebisen senare idag! Senast imorgon i alla fall! :)

Ett litet gladare inlägg!

Okej, idag är vi lite mera positiva! :) Gick in på skatteverket igen och läste lite mer utförligt än förra gången och insåg att jag kommer att få tillbaka lite pengar! Känns väldigt skönt, fastän det inte riktigt var en höjdar-summa.. fast det hade jag inte tänkt mig heller eftersom försäkringskassan drar ju faktiskt endast 27 % då man är mammaledig.. tror jag ska ringa dit och be dom höja till 33 % till nästa mammaledighet..

Annars då.. Jo, min kära bror FREDRIK fyller 27 år idag! :) Så det blir att fara och fira honom med Varm Smörgåstårta och sedan en sån där underbart god marängtårta med jordgubbar i.. mmm.. Måste bara svänga in på typ EM och kolla om jag hittar nån mer liten present.. har redan köpt en men på grund av risken att han kanske läser detta så kan jag inte skriva vad det är :)


Hormoner!!

Nu är jag så jäkla arg och grinar av ilska! Jag är skitförbannad på A-KASSAN som endast ger mig 755 spänn trots att jag nästan aldrig någonsin jobbat så lite som i februari.. och på dom 755 spännen så ska jag ju egentligen räkna bort dom 420 spännen jag betalar varje jäkla månad!! Å jag är ännu mer förbannad på PITEÅ KOMMUN!! Som tyckte att det var en bra idé och dra tillbaka 1000 spänn som de antagligen betalat ut för mycket förra månaden.. dom 1000 kronorna var det enda jag skulle få eftersom jag bara jobbat 1 natt i februari.. men icke det.. fick 0 kronor av dom istället!!! ÄR DET SÅ JÄVLA SVÅRT ATT TA KONTAKT OCH BERÄTTA ATT NI BETALAT UT FÖR MYCKET?????!!! Det ligger ju självklart på mig, jag ska ha koll på min lönespec och se så att allt är rätt.. men fan också, det är ju lätt att missa.. garanterat att de såg redan i början av mars att de hade betalat ut för mycket men dom ids inte ta ut tummarna ur arslet och ringa utan dom tar det på nästa lön istället - vilket är FÖRÖDANDE ifall man är timvikarie som jag och aldrig riktigt vet hur mycket jobb jag har månad för månad.. jävla skitkommun!! Måste ju dock påpeka att det är jäkligt tur att jag är pedant och ekonomisk då det kommer till pengar! Eftersom jag lagt undan 8000 spänn sedan förra lönen - så jag överlever ju - men bara tanken!! Jag är nog inte den enda som drabbas av sånt här! Det är ju deras misstag från början!

Nä, usch! Egentligen vill jag inte tänka på det, men ska fan ringa dom klockan 10 och låta dom höra vad jag tycker och tänker! Så jäkla mycket jobb har dom inte veckan efter löning.... svagt av dom!

(ursäkta för alla svordomar)

Skatteverket...

Försöker och försöker att ta mig in på min sida på skatteverket.. vill verkligen veta om jag får några pengar eller ifall jag måste betala.... förra året fick jag punga ut runt 2000 spänn och gissar på att det var eftersom jag varit mammaledig och inte skattat så mycket på det.. Den här gången hoppas jag på liiiiite plus.. skulle sitta fint, speciellt med tanke på att vi ska gräva upp tomten och bygga altan i år! Så det är bara att hålla tummarna! :)

Idag är jag en riktigt segpropp! Kasper vaknade 06 så då var det bara att stiga upp.. tror att jag blir seg bara då jag tänker på att jag ska iväg och jobba sen till klockan 18.. men,men.. är - vad jag än så länge vet - ledig resten av veckan sen! Ska bli riktigt skönt faktiskt! :)

Måste ju också berätta om den här härliga känslan då jag känner livmordern klart och tydligt då jag ligger ned.. en riktigt stor kula börjar det bli! :) Dock så har jag inte känt så himla mycket av bebisen.. nån gång kan jag känna ett litet sprattel i någon millisekund.. men inget mer.. måste vara en riktigt lugn bebis denna gång :)

Nytt BF!

Då har man äntligen fått se den underbara bebisen som bor i min mage! :) En jättesöt liten vig akrobat som verkar vara ganska lugn än så länge.. Bilderna vi fick blev skitläckra.. bebisen låg som en ostkrok.. med knäna framme vid munnen! :) Jag fick även ett nytt datum för Beräknad Förlossning = 26 Augusti.. Blev lite besviken först att det blev längre bort, men samtidigt så känns det okej om man ska tänka på bebisens skull.. kanske hinner det bli svalare och inte lika varmt och plågsamt som det ibland kan bli för en nyfödd.. Skulle även vara ganska läckert om jag gick över tiden och fick bebisen 09-09-09.. Vad som helst blir ju egentligen bra, bara bebisen kommer ut frisk och kry! :) Vi fick inte heller några svar på om det var en liten pojke eller en liten flicka där inne.. det var för svårt att se på grund av hur h*n låg.. men jag och steffe vi har våra gissningar och aningar! :)

Nä, nu måste jag göra mig ordning för lite jobb!

Ultraljud!!!!!

Idag är det dagen D! Idag ska jag och Stefan på Ultraljud! Ska bli riktigt kul! Håller även tummarna att dom kanske använder 3D-ultraljud.. skulle vara extra skoj! :) Så klockan 14 smäller det!

Idag ska jag iväg och jobba på Swedbank, vilket är bra så slipper jag gå runt och vänta.. så nu måste jag sluta skriva och gå och äta lite frukost istället med mina pojkar!

Uppdaterar förhoppningsvis ikväll..

Vecka 19

Nu var man i vecka 19! Tiden går fort och på måndag är det äntligen dags för ultraljudet! Enligt www.blimamma.se så är bebisen 13-15 cm från huvud till stjärt och väger runt 200 gram... inte illa! :)

Annars så har jag jobbat på i veckan! Två dar på swedbank och två nätter på Öjagården! Nu hoppas jag på mer jobb nästa vecka, så det är bara att hålla tummarna!!

I helgen så har min underbara Veronica kommit "hem" från Umeå så det blir att hitta på något skoj, mest troligt blir det poker hos oss på lördag! Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, men nåt ska man väl klara av att hitta på?! :)

Uppdatering på Kasper; Världens snällaste! :) Han har verkligen inte alls varit gnällig eller trotsig! Han har varit supernöjd och det kan väl delvis bero på att han varit på dagis hela veckan och ganska långa dagar, så då han väl kommit hem har han varit lugn och ganska trött! får hoppas att "nöjdheten" håller i sig hela helgen! :)


Jag är helt slut!

Har nu jobbat totalt 14 timmar!! Först natt och sedan stiga upp och fara iväg och jobba kväll...är totalt slut i både kropp och själ! Ska snart krypa ned i sängen och snarka alldeles ljuvligt! God natt allihopa! :)

PENTIK

Jag måste ju bara visa er vad jag shoppade förra veckan på Pentik!! Förutom glasvasen så blev det även en jättecharmig ljushållare som man fäster och har inuti. Allt som allt: 160 kr.


...och här är det som jag skulle vilja ha, speciellt den härliga gröna fägen skulle passa riktigt bra i mitt vardagsrum:
  


Den här grejen var jag nära på att köpa, ville ha den så ooooootroligt mycket - trots priset (625:-)


Ny vecka, mera jobb!

Då var det dags för en jobbvecka igen! Idag har jag jobbat på Swedbank och imorgon jobbar jag natt för att på onsdag jobba på swedbank igen! :) Man ska inte klaga utan tänka mer; Pengar, pengar, pengar :) Har även fått mer nätter på Öjagården under påsk så då blir det underbar storhelgsersättning! :)

Annars så mår jag ganska finemang idag, kan bero på att det är ett härlig vårväder ute, trots all blötsnö och slask! Kasper har haft riktigt skoj med "pöl-hoppning" och annan vattenlek :)

Nä, ska gå och laga lite middag nu! Blir nog enklare mat idag.. typ varma mackor kanske :)

Vecka 18 och 2-åringen har Gnäll-sjukan!

Ok, nu har man gått in i vecka 18! Snaaaart dags för ultraljud!!! :) Hade faktiskt en mardröm inatt att jag vaknade och hade blödit ned hela sängen.. usch! då var det riktigt skönt att få vakna! Så ska bli härligt att få se en söt, sprattlande bebis i magen snart :) Gick faktiskt och la mig med Kasper igår klockan 20.. var helt slut efter Luleå-trippen! Caféet SMAKA var underbart och helt i min smak ;) Tack vare systeryster fick även jag och mamma hem lite "Kycklingsoppa med ädelost" som var helt superdupergod!! Den hade absolut sting i sig, men otroligt god!! Tyvärr så var Kasper på sitt bästa trots- och gnällhumör!! Å då man är gravid och har en massa hormoner i kroppen så är man inte så mottaglig för just denna gnäll-sjuka! Å det hjälpte ju inte rikigt att Pentik låg alldeles bredvid.. för då ville ju Kasper bara in dit och röra vid allt - vilket han inte fick - vilket resulterade i gnäll, småskrik, och en "lealös" kropp när jag bar honom.. *puh* Inte alls lätt! Men hann då i alla fall få shoppa en jättefin ljuslykta eller glaslykta för 160 spänn! Kommer att bli dyrt varje gång man ska sitta och fika på detta café :) Såg en massa annat som jag ville ha och ska ev. önska mig lite därifrån till då jag fyller år! :)

Annars då.. jo, skulle egentligen på tjejfest ikväll.. Kompisen/kusinen Carina har fyllt år så henne hade vi tänkt fira.. tyvärr så har jag ingen barnvakt ikväll pga att steffe ska iväg till en stuga med grabbarna.. så jag får väl sitta hemma och heja fram vinnaren i melodifestivalen själv istället! Har faktiskt laddat upp med chips och godis i skafferiet så jag tror jag överlever :)

Måste ju även bjuda på lite kort på min söta Kasper som en morgon hade fått för sig att ta på sig mammas mössa och ena vante + sina skor! Ett tag hade han även en tjocksocka på andra handen eftersom han inte hittade den andra vanten :)

  

SMAKA!

Idag bär det av till Luleå eftersom min underbara syster Madde har nu öppnat sitt café SMAKA mitt i city. Hon har tidigare öppnat Smaka Gott & Café i samma lokal som K-rauta men nu ville hon prova på att öppna mer centralt! Jag vet att det kommer att bli en succé eftersom det kan aldrig finnas för många caféer enligt mig! :) Så nya Smaka City finns på Köpmantorget i samma lokaler som Pentik, far dit och smaka ;)

Så här skriver hon på sin hemsida www.smakagott.st

"Till nya Smaka City kommer du om du vill äta en fräsch sallad, en matig soppa eller hembakat fikabröd.
Kanske vill du bara dricka en helt vanlig kopp kaffe eller en smarrig Cappucino?
I så fall har vi det du söker!"


Uppdate; Kaspers 2-års kalas!

Äntligen kan man väl säga! Nu har jag laddat upp alla kort från kameran.. här kommer ett smakprov från Kasper kalas för några veckor sedan!

      

Okej.. snabb överblick; Första bilden är på det nya släpet som han fick till sin bobby-car, andra bilden är då vi ska sätta oss ned och äta tårta.. Kasper skulle envist sitta på en vanlig stol som Wille, så tyvärr så försvann han nästan på bilden :) Sen kommer en bild på ursöta Kevin som redan hunnit bli 1 år! Även min faster är med på bild. Sen kommer ju Carola och Tomas..Om ni kikar noga så ser ni Carolas nya tatuering som hennes pappa har gjort.. Hittade även ett kort då Kasper blåste ut ljuset på tårtan, tyvärr lite suddigt och med en "big mama" i bakgrunden.. att man aldrig lär sig att man ska själv vara den som tar kort! :) Sen lite kort på då Kasper öppnar paket.. här är det farmor som har med sig miljarders med presenter så vi satt på golvet ett bra tag :) Detta blev dock alla kort eftersom vi inte varit så alerta med kameran den dagen och så för att jag har en vän som inte vill att hennes dotter ska cirkulera på internet så det måste vi ju självklart respektera..

Hjärtslag!!

Fick höra bebisens hjärtslag igår!! :) Var så nervös så då vi väl hörde det så började jag grina.. jätettöntigt jag vet, men med alla hormoner i kroppen så kunde jag inte låta bli.. låg runt 140-145... Längtar bara nu ännu mer på ultraljudet den 23/3!

BM-Besök..

Idag bär det av till barnmorskan.. är jättenervös.. vill verkligen veta att min bebis mår bra där inne.. annars kommer det att bli väldigt ledsamt här hemma för ett tag.. Men förhoppningsvis är allt som det ska och kan kan andas ut!

Uppdaterar senare!

Barnmorskan!

Idag har jag pratat med barnmorskan.. känner att jag inte kan gå runt och ha ont i magen hela tiden eller må sjukt illa.. Fick en tid imorgon och då ska vi ska ta lite blodprov, blodtryck och förhoppningsvis får jag höra ett litet hjärta slå också och kan lugna ned den oroliga delen av mig! :)

Idag har jag faktiskt bara tänkt slöa mig.. får man erkänna något sånt?! :) Hade först tänkt göra en massa ärenden som ex. handla mat, fara på apoteket m.m. medan Kasper är på dagis men känner mig helt slut efter helgens jobb så det kan faktiskt vänta.. Vi kan göra det efter dagis istället :) Egentligen hade jag behövt städa också.. som vanligt.. men får se om jag bara nöjer mig med att plocka undan leksaker, kläder m.m. och så tar jag dammsugningen imorgon istället.. Tycker inte om att erkänna att jag är lat vissa dar.. men det är sanningen :)

Mer Graviditetskrämpor

Usch, vad jag "kröjmar" = klagar! Känner mig absolut inte pigg och alert.. Sitter på jobbet med världens halsbränna och smärta i mellangärdet... har garanterat fått magkatarr än en gång så på måndag blir det att ringa Barnmorskan och höra vad jag kan få käka för tabletter för det.-. Har ett illamående som går upp och ner och foglossning, speciellt efter nattjobb... Börjar verkligen bli less och har mååååånga veckor kvar! Dom här besvären kom inte alls så här tidigt då jag väntade Kasper.. plus att då jag väntade Kasper så kunde man lätt bara ligga i soffan framför tv:n en dag.. det kan man inte nu med en vild 2-åring hemma! Hoppas verkligen att dessa graviditetskrämpor ska lätta snart!

Annars då.. Igår sov jag.. :) Steffe o Kasper for iväg och körde skoter, grillade korv och åkte bob hos Kaspers farfar.. där var också kusinerna och dom hade en jätterolig utedag.. känns lite trist att sova bort det, men vad ska man göra när man arbetat natt förutom det.. Jag känner mer och mer hur less jag är på att arbeta kvällar och helger, för det är ju då som man kan vara en hel familj, man kan göra roliga saker tillsammans.. Nu får jag ju bara hoppas att det dyker upp mer dagjobb på Swedbank så man kanske kan ta bort en kväll i alla fall.. och hoppas att jag får mer vardagsnätter på Öjagården istället för helger..

Imorgon har jag i alla fall inte tänkt sova bort hela dan utan ska försöka ta mig upp där runt 2-tiden och kanske hinna vara ute lite med Kasper innan det blir mörkt... eller kanske vi tar en tripp till stan för inköpslistan på apoteket bara växer - behöver allt ifrån Alvedon till Miniderm till barntankräm.. Förresten, ingen som har något bra tips på ett milt schampo för barn? Har använt Bamses schampo till Kasper men han har fått torr hårbotten och jag märker att det kliar för Kasper då och då.. Har läst om att Libero har börjat med ett schampo, nån som provat det?


Vecka 17!

Gud, vad tiden går fort nu.. hinner fasiken inte med.. Idag gick jag in i vecka 17 och det känns jättebra! Har dock fått konstiga/jobbiga tankar just nu att allt inte ska vara okej med bebisen.. har för mig att jag var så här orolig när jag väntade Kasper också.. Men det är faktiskt skitjobbigt, för TÄNK OM bebisen inte lever längre.. Usch, får inte tänka så!!!!! Ringde faktiskt och bokade ultraljud i veckan.. så den 23 mars är det dags.. tyckte det var i senaste laget - vecka 19 - men som sagt, tiden går ju fort! Men ni må ju tro att jag längtar!!!! :)

I veckan har vi bara tagit det lugnt och mått dåligt.. Både jag och Kasper har drabbats av en sorts magsjuka som innebär; illamående, kräksjuka , svag och dålig aptit.. Tjohoo..inte.. Känns som att det har gått bättre idag både för mig och Kasper så det är bara att hålla tummarna att det är över!

Från det ena till det andra så fick vi någonting i postlådan som gör att man skiner upp trots sjuka! Inbjudan till BRÖLLOP!! Vi har ju dock vetat om detta bröllop ett tag fast eftersom det varit en liten hemlighet så har man fått lov att bita sig i tungan några gånger! Men nu kan jag äntligen säga att Svägerskan och hennes Macke ska gifta sig!! Ska bli riktigt skoj trots den stora magen jag kommer att ha då! Längtar som en galen ko! haha, något sånt i alla fall! Så nu sitter jag och funderar på vad vi skulle ha inhandlat i bröllopspresent.. man har ju några idéer..

Nä, ska gå och fortsätta marinaden av fläskfilén som jag lovat Steffe.. Blir att grilla och sedan äta i pitabröd tillsammans med en sallad och hemmagjord rhode island.. riktigt gott!

Tjolahopp!

Nu är jag "tillbaka" efter kalasfirande m.m. Det har varit fullt upp känns det som och det är nog därför jag inte tagit mig tid att sätta mig ner framför datorn tills nu... och nu är jag faktiskt på jobbet och klockan är 04:36 :)

Det blev i alla fall ett jättetrevligt kalas fyllt med tårta, paket, ballonger och självklart en massa familj och vänner! :) Jag tror favoritpresenten för Kasper blev nog Tom & Jerry-filmerna han fick av sin farmor o Kalle, en liten kundvagn fylld med en massa käk som han fick av kusinerna Ebba och Agnes och en teletubbie som spelade som han fick av sin mormor och morfar! Men jag har faktiskt blivit glatt överraskad att han lekt med absolut varenda en av leksakerna han fick!

Från det ena till det andra så kräktes Kasper igår kväll! En trevlig liten kaskad över golvet-.. vet inte om det är en magsjuka på gång...det är svårt att säga eftersom han var hur kry som helst hela dagen och åt som en häst under middagen och efter spyan så var han pigg och alert igen... så vi får väl se vad som händer imorgon, stefan ska då i alla fall vara hemma från jobbet för säkerhets skull medan jag ska sova!

Så här ser resten av veckan ut för mig:
Ons: Sova pga natt-jobb + Swedbank
Tors: Swedbank
Fre: Natt-jobb
Lör: Natt-jobb
Sön: Sova, sen leeeeeedig! :)

RSS 2.0