Imorgon 30-års fest!

Imorgon är det dags för den efterlängtade 30-års festen för Steffe och Tomas! Är superstressad som en tönt och ändå sitter jag här! :P Igår inhandlades det sista för festen och idag ska jag iväg och hämta nyckeln till lokalen och senare ikväll blir det att ställa fram bord och duka lite fint! :) Hade även tänkt hinna med att förbereda lite mat till imorgon men tror att det mesta gör jag klart lördag morgon - känns som att det blir godare då :) Har gjort mig en liten "check-lista" där det till och med står att jag ska tvätta håret ikväll och platta det imorgon, haha! :)

I går så hittade jag faktiskt 2 (!) tunikor/klänningar på MQ tack vare mycket proffessionell hjälp och en av dom blir det att ha på sig imorgon tillsammans med accessoarer som Carola köpt. Det är tur man har en "personal shopper" ;) Förhoppningsvis ser man någorlunda okej ut trots att jag känner mig som heffaklumpen!

That's it!

Redan tisdag!

I lördags så var jag och Steffe med PiteRevyn och såg Älvsbyns revy! Det var faktiskt riktigt bra trots mycket lokala skämt om kommunhuset m.m. Sen begav vi oss tillbaka till Piteå för att äta 3-rätters middag på 1906. Otroligt gott! Blev vitlöksbröd + vitlöks&chilimarinerade scampi til förätt, oxfilé till varmrätt och hasselnötspanerad västerbottenost med varm hjortonsylt till efterätt! Mums!

I söndags hade vi 3-årskalas för Kasper och då även för snart 30-åriga gubben min. Var väldigt trevligt med mycket fika och mycket folk! Kasper fick bland annat en skateboard, ett hockeyspel, kläder i mängder, pussel, memory, pengar, play doh-grejer, riddarutrustning m.m. Det verkar som att var mycket nöjd över allt!

Trots mycket mat och mycket annat gott så var vågen på min sida! Har gått ned ytterligare 0,5 kg och känner mig rätt så nöjd. Så nu har man gått ned 7 kg totalt sen 4 januari! Å mer ska det bli! Minst 10 kg kvar.

Idag så har vi varit på BVC för Kaspers 3-års kontroll. Gick faktiskt väldigt bra trots mycket spring och trots i korridoren. Men han kan prata, hoppa, rita m.m. - vilket jag faktiskt redan visste ;P Vägde 15,9 kg och var 100 cm lång. Tjohoo! :)

Imorgon så ska jag fara med Charlie till sjukhuset och göra ett ultraljud för att se så att allt är bra i hans lilla mage - innan operationen.

På torsdag ska jag med Charlie till sjukhuset igen. Till barnavdelningen/labbet för att ta en massa blodprover. Trodde jag skulle till VC men eftersom han är så liten så har dom svårt att ta prover i armvecken.

Vet inte om jag hunnit berätta att vi nu fått papprena inför operation. Så vi blir inlagda söndag den 7/3 och Charlie opereras den 8/3 och den 9/3 får vi förhoppningsvis fara hem igen. Å operationen blir i sunderbyn. Själv trodde jag att vi skulle till umeå eftersom jag fått för mig att dom sagt att man inte opererar barn under 1 år i lule men tji fick jag.. dom kanske sa under 6 månader? Jaja, blir ju närmare i alla fall! :)

     

Ny bakgrund!

Haha, eftersom jag verkligen INTE är "high-tec" så har jag totalt ignorerat dom s.k. inställningarna med alla koder. Men ikväll så har jag - tro det eller ej - googlat mig fram till hur man byter och hittar nytt! Å hittade en underbar blogg där jag faktiskt lärde mig liiiiiite :) Så nu har jag lite nya färger i alla fall! Fast det är ju i all enkelhet, jag har ju inte lika fint som andra MEN det är ju då lite nytt i alla fall :) Vad tycker ni?

Charlie update

Pratade med BVC angående Charlies eksem/utslag igår och det är nu okej att smörja på med hydrokortison. Dock så kommer jag nog bara att göra det då det väl kliar för honom eftersom utslaget är så otroligt torrt och jag vill hellre satsa på mjukgörande. Håller på och smörjer som en tok antingen med miniderm eller barnolja. MEN oljan är ju så förbaskat kladdig och inte bara en timme utan några! Är det nån därute som har några tips??!

Funderar även på när tänderna ska komma fram.. han dreglar lätt igenom typ 6 bodys på en dag nu och biter i allt och alla. Kasper fick ju sin första tand när han var 6 månader och dom är ju rätt lika i allt annat så kanske dom följs åt i detta också.. Man vet ju aldrig :) Men det är riktigt intressant att läsa gamla anteckningar på hur gammal Kasper var då han började med vissa saker och hur det går för Charlie. Dock så märker man att Charlie är mycket mindre viktmässigt och det är ju klart det påverkar exempelvis balansen när han ska sitta. Men han är otroligt duktig i alla fall trots lutningar till höger och vänster ;)

I helgen blir det i alla fall att fara och se revy i älvsbyn och sedan ut och äta på statt. Ska både bli roligt och gott! Dock så ska vi hem relativt tidigt för att se glimtar ur melodifestivalen samtidigt som jag bakar pollytårta, kladdkaka, tårta och smörgåstårta. För vi ska ju ha kalas på söndag i förskott för Kasper :) Det är ju inte så lätt att fira honom den 28:e då han fyller år eftersom vi haft storbrakafest den 27:e och pappa stefan säkert ligger halvt död i sängen hela dan. Det gör man visst när man fyllt 30 :P Men för oss så spelar det egentligen ingen roll när man firar så länge man firar lillgubben ordentligt! Så det blir fika, bus och fiskedamm! :)  


Bilder

      

Igår var det vägning... igen!

Igår var det dags för vägning igen.. var lite orolig på grund av att jag unnat mig godis i helgen plus att vi åt ordentligt med tacos i söndags som sagt! Men tack och lov så stod vågen på 86 kg nu = -0,8 kg. Helt godkänt med tanke på att jag ändå äter goda saker! :) Så nu är mitt mål att få minst samma minus nästa måndag också. Dock så har jag fått den s.k. lingonveckan nu så känner mig både hängig och allmänt sugen på ALLT! Förhoppningsvis så går det över och kanske jag får ett motions-il istället :P

Annars så går allt i lugnets tecken. Tvättar, plockar, dricker kaffe, funderar på vad man skulle ha hittat på för middag idag.... Som vanligt helt enkelt :) Charlie är en gnällspik men tror att det beror på det kliande eksemet. Har märkt att om jag stryker honom ganska hårt över ryggen/kliar honom så lugnar han ned sig och somnar, i alla fall då han är övertrött :) Fick tyvärr inte tag på bvc idag.. Kunde inte låta bli att "skratta irriterat" (har ni gjort det nångång?!) På telefonsvararen säger bm att hela vårdcentralen har eftermiddagsmöte-tjosan och därför så har hon ingen telefonrådgivning denna förmiddag.. JAHA??!! Mötet är ju på eftermiddagen så varför inni h-vete kan hon inte svara i telefon på förmiddagen då??? Hon kanske tog sig en sovmorgon..........

Kommer även att bjuda på lite bilder senare idag eftersom jag tagit tummen ur och laddat in korten från kameran. Så snart så!!

Alla Hjärtans dag!

Idag har vi haft en riktigt mysig s.k. "kärleksdag" :) Började med att vi for till Pottan för lite korvgrillning, skoterkörning och bob-åkande i backen! Sen då vi kom hem så blev det tacos till middag med svärmor o kalle! Å då fick barnen lite hjärte-presenter i form av kläder, kalsonger, haklappar, tuttar m.m. Så egentligen var det ju till mig också! :) Måste ju också berätta att jag faktiskt fått 2 stycken alla hjärtans dag-paket av Steffe! Det är inte varje gång man får det så tro mig att jag blev chockad! En eltandborste och ett snyggt halsband från glitter :)

Imorgon blir det förhoppningsvis en snabbis på stan för att fixa lite inför 30-års festen... men det är inte "så bara" längre då man har två småpojkar så om jag har tur får jag någon barnvakt en timme eller två :) Ska även ringa BVC för att höra vad jag ska göra med Charlies utslag som han fått över HELA kroppen! Då jag var där i torsdags så trodde både läkaren och bm att det berodde på förkylningen men han håller ju för tusan på att klia ihjäl sig! Man riktigt ser hur han får ryck i benen av hur mycket det kliar! Så tror det är dags för nå kortison för att mildra det men vågar inte börja smörja utan "tillåtelse" av läkare/bm. Förhoppningsvis försvinner det snart!


Sjukstuga!

Här började veckan med "Snorungar".. Kasper var först ut med extrem snuva och lite hosta och tisdagkväll/natt så var det Charlies tur. Å stackarn har haft det jättetungt! Var uppe MINST en gång i timman inatt och snöt han, gav alvedon, vaggade honom i famnen. Så har varit ganska slut idag - MEN - tack o lov har man en underbar mamma som kom och "tog över" en stund så jag fick faktiskt lägga mig ned och vila!

Har hunnit med två ordentliga promenader i veckan redan! Ikväll tog det emot lite då man såg -23 grader men hade som mål att gå 30 min i alla fall och det slutade på 45! Så är otroligt nöjd och känner att jag vill gå mer! Det är skönt med både tystheten men samtidigt skönt o ha någon med sig och surra av sig lite! Har tjuvvägt mig och det går då i alla fall i rätt håll! :)

Måste ju också berätta att jag var med Charlie till Sunderbyn igår för en koll av bråcket! Å läkaren konstaterade än en gång att det var ett stort bråck och att det skulle behövas opereras. Tack o lov så blir han ju 6 månader den 22 feb så då är det "good to go".. Så vi ska få en remiss till ultraljud till veckan för att kolla att allt ser bra ut i magen och vi ska även till vårdcentralen och ta en massa blodprover - dock så måste jag ju vänta med det tills han blivit frisk! Han måste vara frisk minst två veckor innan operation så jag kan ju inte förvänta mig operation innan mars. Men ändå - det är på gång! Hon berätta också att eftersom han är så liten och vi bor i piteå så innebär det att vi måste bli inlagda söndag eftermiddag/kväll och måndagmorgon opereras han och sen får vi sova över till tisdag eftersom dom kommer att vilja observera honom. Det känns ju absolut jätteskönt! Speciellt med tanke på allt som hänt tidigare! :)

Nu är det dags för Charlies sista flaska för kvällen och en alvedonskvätt.. stackarn är kokhet och snorig som f...


Då var helgen över - igen!

Det känns verkligen som att veckorna bara rusar iväg. Nu är det söndagkväll och helgen är över - igen. I går var vi som sagt i Boden på Western Farm. Vi hade OTROLIGT trevligt! MEN hotellet hade ju kunnat vara liiiiite bättre och Western Farm är då tamefan dom snålaste, i alla fall då det gäller maten! Dom som åt kött fick en liten köttbit med lite bearneise på och en liten klick potatismos på tallriken. That's it! Dom kunde väl i alla fall slängt dit lite grönsaker men icke det. Jag fick en bakad potatis, ugnsbakad tomat fylld med grönsaker - thats it! Å min förrätt bestod av en avokad med en klick lime-creme fraiche och mangobitar. Hmm, nå räkor hade ju inte varit fel.. men,men.. Å efterrätten var en fjuttig klick chokladmousse med en jordgubbe.

Skrattar åt mig själv nu.. i efterhand kan man ALLTID klaga men just då - nä, inte sa jag ett pip! Men det var då tur att man hade underbara människor omkring sig - så tack PiteRevyn för en jätterolig kväll! :)

Imorgon är det vägningsdags och jag kommer nog inte att berätta vad det står på vågen. Känns som att jag drack alldeles för många cider o öl igår + go'middag idag. Det bådar inte gott så därför ska jag undvika pressen och skippa att skriva nå imorrn. Så ni får ha överseende med detta och vänta till nästa måndag istället då jag banne mig ska ha MINST -1kg! 

Western Farm imorgon!

Känns som att det är mycket som snurrar runt i mitt huvud nu! Den kommande 30-års festen är på första plats och sen blir det en till 30-årsfest för stefans släkt.. Så två fester under 1 månads tid! Tycker det är skitkul att planera men jag blir så förbenat stressad! Åsså är det ju som jag nämnt dags för bröllop till sommaren och det innefattar ju planering både för det OCH för den roliga möhippan! :)

Har också hunnit stressa upp mig över bantningen också, har haft en tuff vecka som innefattat att jag syndat = våffla med grädde, chokladkaka och säkert annat också som jag lyckats förtränga. Har tjuvvägt mig och jag har faktiskt ändå gått ned MEN eftersom vi sticker till Western Farm imorgon för att äta gott och dricka lite så kommer det nog att stå på plus på måndag! Tyckte jag var smart som bad att få vegetarisk mat istället för entrecote eller vad det nu var.. men då insåg jag ju att vegetarisk mat kan ju faktiskt vara feeeet.. Jaja, så länge jag inte proppar i mig hela förrätten och hela varmrätten och kanske bara tjuvsmakar efterrätten så kanske det går bra?! :P Nä, måste tänka på att jag ALDRIG är "ute i svängarna" nu för tiden så nu då jag äntligen ska göra nåt så borde jag väl slappna av och unna mig!

Idag blir det då i alla fall fredagsmys ändå. Främst för Kaspers skull, jag får väl sitta bredvid och dregla då han äter sin Tom&Jerry-påse :P Men lite god mat ska jag äta - en lightare variant av Flygande Jakob! Å nu ska jag gå och göra mig i ordning för att hälsa på fina faster! :)


Bröllopsplanering!

Haha, fast inte mitt och Stefan då! :P

Ikväll har vi träffat Tomas & Carola och planerat lite kring deras bröllop till sommaren. Jag och Steffe har ju fått äran att både vara brudtärna och marsalk OCH även värdpar! Så det är tänkt att vi ska hjälpa till lite i planeringen deras plus planera lite själva. Kommer att bli skitskoj! :) Barnen har i alla fall busat som galningar ikväll och jag kan bara säga att det såg ut som att en orkan varit i Kaspers rum, i köket, vardagsrummet, gästrummet - ja, nästan överallt :) Men nu somnar då säkert Kasper gott i alla fall!

Tjing pling från mig! ;)

RSS 2.0