Gott Nytt År

Måste ju bara önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!! :)

Själv ska jag fira tolvslaget på jobbet med lite pommac! Jag sörjer inte så himla mycket eftersom Kasper är så pass liten ännu, men det är klart, nog hade jag gärna smakat på svägerskans underbara mat........ :) Men det blir lite gotta på jobbet också! Å jag o Steffe "firade" lite igår, med grillat.. mmm, var riktigt gott! Å på söndag har vi tänkt fara och se PiteRevyns genrep och då ska vi nog ut och äta någonstans innan! Så god mat är det inte snålt med! :)

Jaja, nu ska jag lägga mig ned på soffan och bara ta det lugnt till ungefär kvart över åtta... då det är dags att ta sig ut i stormen och till jobbet! Ha det bra allihopa!!

Vilken jul!

Oj, oj vilken jul vi haft! Julafton började bra med god mat, jultomte, paket och hela köret! Kaspers ögon glittrade nästan hela tiden och det verkar som att han blev väldigt nöjd med sina julklappar! Juldagen var det tänkt att vi skulle fara till Ostvik/Farmor o Kalle, men då hade Kaspers kusiner feber.. Vi funderade på om vi skulle åka dit i alla fall, men då vi skulle ge Kasper sin lunch så märkte vi att han inte riktigt var på alerten.. Tog fram termometern och jajemänsan, han hade 38,3 - feber! Så det blev en febrig juldag hemma istället. Igår - Annandagen, så skulle vi till Hemlunda/Farfar o Anita, Kasper verkade piggare hela dagen, ända tills han hade sovit middag och vaknat.. 39,7!!! Så då fick han stanna hemma med mormor o morfar så for jag och Stefan ändå dit och käkade lite blodpalt.. kändes taskigt att ringa en halvtimma före man är ditbjuden och säga att man inte kommer så att säga.. därav barnvakt.. Ikväll ska vi egentligen till min mamma o pappa och käka porterstek med gratäng, mmmm.. men nu på morgon så har Kasper 38,7, så vi får se om det blir någonting..

Idag ska jag fara in till stan och byta lite grejer, speciellt min julklapp från Stefan.. låter lite taskigt, men då det handlar om ett halsband som kostar 1750 spänn, så känner jag att jag hellre byter till något halsband som jag verkligen vill ha! :) Plus så hoppas jag att jag hittar ett billigare halsband eftersom 1750 spänn är, enligt mig, alldeles för mycket för ett halsband, snåla jag! :)

Fastän jag betraktas som vuxen så fick jag riktigt fina julklappar i år!!! :) Jag fick en electrolux sladdlös dammsugare som jag velat ha hur länge som helst av mamma och pappa! Jag fick Boda Nova Vinglas av syrran, jag fick en Värmedyna från svärfar och en massa annat som värmeljushållare, mascara, smörgåsbestick  och så kläder till Kasper (eg. till kasper, men ser det som en julklapp till mig också eftersom det är jag som sparar pengar på det! :) Jag kan ju även berätta att jag valde silverljusstakarna som julklapp från Swedbank också!

Kaspers julklappar har jag ju redan skrivit lite lätt om, men jag kan ju fylla upp det hela med att säga att hans totala favoriter är ett bil-tält som han fick av sina kusiner Robin o Liam, musse pigg clubhouse figurerna, plastormen och pulkan.. än så länge i alla fall! :)

Dock så har vi ju inte hunnit fira jul klart ännu, imorgon så  blir det ett nytt försök att fira jul i ostvik, och då blir det en massa mer julklappar från bl.a. farmor som är klapparnas drottning! :)

     

Helg!!

Äntligen har det blivit helg! Allt ser ljusare ut; jag är ledig, Kasper börjar bli frisk och allt är tralalala! :) Ikväll har Steffe farit på julfest med jobbet och imorgon är det min tur då vi ska fira Carola som fyller år. Ska bli skitskojj med Lasergame, middag på Thaigarden och sedan fortsatt party! :) Ikväll är det pizza som gäller, vi har inget gott i kylen och har orkat fara och handla idag.. Men lite syndfull mat får man väl äta ibland fastän man är en liten tjockis?! :)

På söndag blir det att förbereda efterrätten till julafton - ska göra Semifreddo med hallon - riktigt gott och riktigt skönt att man kan göra den några dar innan utan att den blir dålig! :) Hade även tänkt förbereda kryddblandningen till revbensspjällen eftersom jag måste ge den till mamma som ska göra iordning allt.. Jag jobbar ju natt mån och tis.. känns lite jobbigt att komma hem julaftonsmorgon, öppna lite paket med Kasper och sen måste jag gå och sova några timmar! Men,men, då hinner Kasper och Stefan fara och önska God Jul till farfar och anita vi annars inte träffar förrän annandagen.. Men,men.. jobba bör man annars dör man! :P

Nä, nu är det dags för pizza! Trevlig helg allihopa!

Fortfarande sjuk!

Kasper är fortfarande sjuk med både hosta, feber och snor i mängder.. Ska jobba natt inatt och imorgon så nu har jag fixat så att morsan kan sköta Kasper imorgon när jag ska sova.. får se hur det blir på fredag...  Vi myste på hela familjen igår kväll trots sjukdom.. Vi har nu klätt granen, den blev riktigt fin! Hade först tänkt att bara ha guld och lila men ftersom det är Kasper som bestämmer så blev det även lite rött - En urtjusig gran blev det! Har även slagit in lite mer paket idag.. så nu har jag bara oslagit in 6 julklappar! Jag räknar ner! :)

VAB

Ok,har redn blivit ändrat på "schemat" i veckan! I natt har Kasper hostat som en galning och inte sovit mycket. Så det var bara att anmäla vård av sjukt barn, ringa och avboka mötet på arbetsförmedlingen och flytta provet på Swedbank till en annan dag! Så kan det gå,man kan inte planera allt då man har barn! Såidag blir det mycket mys i soffan och film istället! :)

Pepparkakor!

Har nu bakat lite pepparkakor ikväll med Kasper! Vi gjorde en plåt sedan blev han less och sa "NER".. så då fick jag och svärmor fortsätta litegrann utan honom. Men det var faktiskt kul i alla fall, han kavlade degen riktigt bra för sin ålder! Däremot blev det lite svårare då han skulle trycka ned formarna, han ville ju trycka typ 10 gånger och då blev det endast en massa småbitar :) Trodde faktiskt att Kasper skulle bli helgalen i degen och äta upp den (typ som man gjorde själv då man var yngre), men icke det - spottade ut degen illa kvickt! Däremot vräkte han i sig en massa pepparkakor då dom var färdiga! :)

    

Mer död än levande..

Har inte sovit mycket inatt.. somnade jättesent på grund av att jag jobbade natt igår och har svårt att vända om dygnet.. plus så ringde telefonen som fick mig att grubbla en massa.. Jag vaknade kl 6 pissnödig som attans och otroligt törstig! Steg upp och hörde hur Kasper började vrida och vända på sig... körde på det vanliga "schhhh" men det funkade inte.. Kasper sa NER.. Så då var det bara att stiga upp... Det kanske var lika bra eftersom jag ska iväg och klippa mig klockan 8 på Mariaslongen! Men det kommer att bli en lååååång dag eftersom eventuellt blir det pepparkaksbak idag!

Från det ena till det andra, har fått min julklapp från Swedbank! Problemet är bara att jag har så otroligt många varianter att välja mellan! Har lyckats få ned det till tre produkter som jag velar mellan! Så vad tycker ni?? Vad ska jag välja?

Mine-glas, Kosta Boda 4 st.
Queen Anne, 2 st ljusstakar.
Hotto-glöggmuggar, 4 st, Orrefors.
Zvizz-vas, Orrefors.
Mine-salladsskål med salladsbestick, Kosta Boda
.

Det lutar nog mot Mine-glasen, ljusstakarna eller Mine-skålen.. Vad tycker ni?

    


Pepparkakshus!

Igår gjorde jag och Kasper ett pepparkakshus.... hmm, hur det blev??? Jadu, ska citera Steffe: "Ser ut som en sorts vulkan som sprutar lava ur skorstenen" :) Det ser ut som att pepparkakshuset är gjort av en två-åring, och det är ju halvsanning i det.. Nä, det ville sig inte alls, först gick ena väggen sönder, men den lagade jag riktigt fint, men då det var dags för glasyren så sket sig allt!! Jag hade ingen sprits så jag körde i plastpåse och klippte ett litet hål i kanten - problemet var att den var lite för lös så tillslut bestämde jag mig för att bara köra "huller om buller" över taket.. det gick väl relativt bra efter det, Kasper proppade hela taket (och munnen) full med NonStop så det blev färgglatt.. Problemet var att Kasper satte godis i skorstenen och skulle sedan ta ut dom - vilket resulterade i att han hade sönder skorstenen - varav jag fick lov att sätta en massa glasyr på den också.. Så jag måste hålla med stefan, det ser fasiken ut som att lava har sprutat överallt :) Tog inga bilder "tyvärr", på detta konstverk.. men ni kanske ser pepparkakshuset framför er??! :) Men det var ändå en mysig grej att göra på 2:a advent! :)

Har fullt upp resten av veckan med:

Tis: Jobba natt på Öjan + hjälpa PiteRevyn
Ons: Sova + Jobba kväll på Swedbank
Tors: Klippning o färgning på Mariasalongen 
Fre: Hjälpa PiteRevyn + slå in julklappar + skriva adresser på 28 julkort!

Måste även under denna vecka plugga inför mitt prov som jag har på Swedbank, handlar om försäkringar, har läst ut en bok på 360 sidor och har en annan bok kvar nu på 250 sidor.. Tjohoo!


Sitter just nu..

.. och surplar i mig bacardi breezer och auqa tini.... nån som är sugen?! :) Och den bästa vetskapen av allt - Stefan har lovat att stiga upp imorgon! :) Nä, nu ska vi fortsätta spela spelet "Babbel"

 

Update!

Ok, har varit lite frånvarande på bloggen.. detta beror på att jag jobbat natt och fick en natt till.. så nu äntligen ska jag få sova hemma ikväll :) Tyvärr så innebar natt-jobbet att jag missade afterworken/julfesten med Swedbank.. det kändes riktigt tråkigt, men vad ska man göra - får ju inte tacka nej.. plus så vill man ju inte tacka nej då man får pengar! Så jag kommer att få en riktigt fin lön i januari, tack vare 7 nätter på Öjagården plus ganska många timmar på Swedbank :) Känns bra! :)

Igår kväll då jag vilade just innan jag skulle fara o jobba så kom steffe in i sovrummet och väckte mig och sa att jag hade främmande... tänkte "vem tusen är det då?" .. Det visade sig att det var Vettan!!! Från ume! :) så vi ska sitta och parta lite hos oss ikväll! :) Ska bli både gott, skönt och roligt! :)

I dag medan jag sov så var Steffe och Kasper hos Kaspers farfar och hämtade jättemycket av Steffes gamla leksaker! Så det blev som att Kasper fick en massa extra-julklappar idag! En massa vapen, en tågbana, massor med böcker - speciellt Pixi-böckerna, och hans gamla Bob som vi lagade med en nyinköpt ratt! Kasper älskade ju förstås den så det har varit svårt att få honom att inte gå ut hela tiden :)

Från det ena till det andra så missade jag min ögonläkar-tid igår.. AHH, blev helt försörd... Men så är ligger det till: Jag har fått lov att omboka en massa gånger pga jobb som dykit upp.. och nu så skulle jag komma in i går (fredag) men eftersom jag jobbade torsdag natt så försökte jag boka om.. men de hade inga tider förrän januari.. så jag fick ju lov att behålla fredags-tiden.. så då jag kom hem från jobbet 7 på morgonen så hade jag tänkt vara vaken.. men alla sa att jag hinner ju sova 90 minuter ialla fall.. Så jag gick o la mig.. hmm, tror ni att jag vaknade av väckarklockan?! Näee.. Jag vaknade klockan 10 av klockan, men jag trodde den var nio... så jag gick och sminkade mig och klädde mig.. då jag plötsligt ser att klockan är alldeles för mycket.. och att jag missat min tid.. Så min väckarklocka hade alltså ringt konstant sedan kl 9 till kl 10.... men,men.. det var ju inte så mycket att göra åt det än att ringa och förklara och boka en ny tid (7 jan), plus att betala "straffavgift" för missad tid, typ 300 spänn!! Tycker som att de borde ha haft överseende med mig eftersom jag försökte boka om men eftersom de inte hade några andra tider så..... Jaja, ibland har man otur...

Nä, nu ska jag gå och käka lite lördagsgodis med Kasper! Hoppas ni alla får en bra helg! :)

Julklapps-köp!

Var på barnens hus igår med Steffe o Kasper! Det blev ett litet köp på 650 spänn! Det var inte meningen att handla för så mycket egentligen, men då man har en pojk med sig som har ögon som glittrar då han ser vissa saker.. då kan man inte låta bli :)
Så det blev detta:
* ett innebandymål
* en pulka
* Musse pigg figur + bil (han har dille på musse o mimmi just nu)
* En radiostyrd bil
* En plastorm (ögonen glittrade som mest vid denna, men 100 spänn! För en plastorm??!!)
Har sedan tidigare inhandlat:
* Barbapappapussel (i en väska)
* Nalle Puh-kubpussel
* En film med nå djungeldjur
* 3 böcker

Å nu har jag säkert glömt bort en massa.. men detta är då delvis vad Kasper kommer att få av oss! :) Vet att det kanske är liiiiiite onödigt att köpa så mycket nu då han är så liten.. men det är svårt att låta bli :)

Det här har jag..

...pysslat med på morgon...



Jag har slagit in en massa paket... Men har fortfarande några kvar att slå in, plus att jag inte har köpt alla julklappar klart ännu! Men,men.. tycker att det är riktigt mysigt på något sätt att få slå in paketen själv.. och med sjäv valda julklappspapper.. Dessa är köpta på Åhléns, Lagerhouse och Expo.

Köpte även en fantastiskt grej på barnens hus i veckan.. Vet egentligen inte vad det heter, men denna lilla plastgrej delar på snörena riktigt fint! :) Kostade bara 40 spänn för er som är intresserade att veta! :)


RSS 2.0