Bakis..

Idag är jag, tro det eller ej, bakis! Har bara varit bakis en gång tidigare på typ 4 år så det känns kan jag säga. Fast jag är inte liggandes och jag spyr inget. Utan det är den här konstiga känslan i kroppen och lätt illamående. Vet egentligen inte varför jag klagar för jag har då i alla fall inte ont i huvet :P Men igår blev det i alla fall avslutningsfest med PiteRevyn. Det var jättetrevligt och roligt! Kvällen började med att vi såg den allra sista showen för i år. Å varje gång dom har sista uppträdandet så brukar dom skoja med varann. Kan ju bara säga att steffe gjorde mig smått orolig då han kom ut i min svarta bh och mini-trosor och skojade med Petra o Annica. Praktiskt taget hela röven syntes och jag hann bli nervös att han skulle visa mer än vad han tänkt, haha :) Men det var roligt ändå! Efter det så blev det middag och fest. Petra o Hanna hade dessutom ordnat lite lekar som självklart hade med musik att göra. Men helt plötsligt hade jag druckit typ 3 öl, några cider och champagne och blev helt enkelt yr i bollen :P Så jag sprang ut för lite frisk luft och för att träffa underbara Carola! Hann surra med henne o sandra ett tag och tjuvröka (!) Sen frös jag bokstavligen arslet av mig så jag sprang tillbaka till festen. Allt som allt: Kom hem klockan 04:00 och sov idag till 12:30 -behövligt! Tack o lov sov mamma över efter barnvaktandet! Men nu är i alla fall den "första fyllan" avklarad. Får se om det kanske blir ganska lugnt på Western Farm nästa helg i alla fall :) Nu är man bara lite nervös över vad vågen kommer att visa imorgon - så länge det är minus så måste jag vara nöjd eftersom alkoholen igår blev totalt 1168 kalorier = inte bra!

Låååång fredag!

Idag känns det som att dagen har varat i en evighet. Det började med att charlie vaknade strax före 8.. Hinner jollra lite med honom, ge flaska och göra honom i ordning för dagen. Sen var det bara att klä på honom och mig ordentligt för då var det dags att hämta Kasper på dagis. Iskallt var det! Sen komma hem och tack och lov sov Charlie en ordentligt stund efter det. Runt 2 timmar! Så medan han sov så var det bara att göra lunch till kasper - våfflor o grädde - och sedan försöka få Kasper att sova middag en liten stund, vilket är svårare än det låter. Då han tillslut somnade in på soffan så vaknade Charlie och ville ha käk. Kasper vaknade och så var det dags att förbereda middag. Å javisst ja, har tvättat 4 (!) tvättar idag. Helt sjukt mycket tvätt fastän jag tvättat säkert 3 gånger i veckan! Men det var påslakan, handdukar, underkläder, barnkläder m.m. Sen började mitt i alltihopa att byta ut lite kort från dom vita ramarna vi har på väggen. Det har ju bara varit kort på Kasper och nu så måste ju Charlie få komma upp också :) Sen började jag möblera om i Kaspers rum och det blev ungefär som det varit en gång förut. Hade tänkt hinna sätta upp lite tavellisthyllor och klähängare men så kom steffe hem och det försvann liksom ur mitt huvud. Så har som dagen rullat på. Hoppades att nån skulle komma och hälsa på men icke det. Antar att alla, precis som jag, tyckte att det var för kallt :P Steffe var då i alla fall bara hemma en snabbis eftersom det är Revykväll. Tack och lov är det sista showen imorgon så då kan vi pusta ut. Nu har jag i alla fall fått Charlie att somna en stund innan det är dags för hans kvällsmat. Inse att pojkrackarn var vaken från 13:30 till 19:30!! 6 timmar! Han brukar vanligtvis i alla fall ta en powernapp på 20 minuter men inte idag inte. Så är ganska slut i kropp och själ efter gnäll och bära runt på honom. Jag gissar på att det är dags för nå tänder snart för han gnyr konstant, dreglar, käkar på allt och är lite rödblossig om kinderna titt som tätt. Plus att han sovit otroligt dåligt på nätterna - något som vi faktiskt inte är vana med. Men, men, vi får se vad som händer. Nu ska jag fortsätta göra i ordning Kasper för sängen. Får se om vi orkar fara och ha kul på Nimbys värld imorgon, nån som ska dit? :)

Bjuder på en bild då Kasper o Charlie badade tillsammans. Charlie var lyrisk över båt-leken och ljudeffekterna Kasper gjorde :) 

Skotta snö

Idag har jag varit ute och skottat! Det är ganska komiskt att det kan vara både härligt och uppfriskande samtidigt som det är kallt och jobbigt :P Men det är ju s.k. motion! Nu får vi bara hoppas att det inte blåser och driver mer snö!! Måste ju också berätta att det är inte lätt att skotta hos oss! Inte för att vi har något ovanligare än andra MEN sambon min är en perfektionist när det gäller skottning. Man ska skotta i raka linjer och allt ska vara bortSKRAPAT! Å det värsta enligt mig är att jag måste gå en mil bort med snön. Okej, kanske inte en mil men nästan, jag måste gå uppför en kulle och skjutsa iväg snön förbi halva våran tomt typ! Stefan envisas med det och har jag fuskat så ser han det - har provat och det går inte, haha :) Stefan är faktiskt likadan då det gäller gräsklippning, det ska bli ordentligt kort och vara raka linjer.. kommer ihåg en gång, sommaren då vi höll på att flytta in i huset, som jag var ute i 27 gradig värme och klippte gräset. Det tar över en timme och klippa allt pga kullar och nedförsdiken.. Då jag ÄNTLIGEN var klar så gick jag in och satt mig för att fika litegrann.. helt plötsligt så hör jag gräsklipparen starta och då jag tittar ut i köksfönstret så ser jag karljäkeln klippa gräset EN GÅNG TILL! Jag höll på att flippa ur. Å han klippte heeeeela tomten igen.. Hans försvar var att det inte blev nog kort... Men det var sista gången jag klippte gräset den sommaren! Nu skrattar vi tack och lov åt det och undrar vad grannarna tänkte egentligen..

Haha, det blev lite "back in the days.." men hoppas ni blev underhållna i alla fall :P

stooooorm

Så började den väntade stormen.. Har hunnit vara iväg en snabbis på Ica Supermarket i stan som har 50 % på allt idag - dock var det mesta redan utrensat men kunde köpa servettter, ljus, ballonger och fiskedammset till Kaspers kalas i februari och hittade även några tuttar till Charlie plus nappar till flaskan. Sen blev det lite vit o mörk blockchoklad och torrsåser och schampo/balsam till både mig och barnen. Sen självklart godis också. Malacos smala variant till mig och sen en massa jäkla godis till Kasper som kommer att räcka i flera helger. Nu i efterhand så ångrar jag att jag inte köpte mer smarties som jag hade kunna ha i fiskedamms-godispåsarna men vi överlever nog :P

Sen bar det av till Coop där jag handlade en massa jäkla fläskfilé och kycklingfilé till den kommande 30-års festen och då jag kom hem så insåg jag att jag redan lagt ut runt 900 spänn på den här festen. Å då är det mycket man ha oköpt. Tur att jag delar med Carola i alla fall :)

Nä, jag skulle egentligen bara göra bort och betala alla jäkla räkningar nu... Så bäst man gör det!

Storlek 74

Har just varit och dragit fram Kaspers gamla kläder - stl 74 - som nu Charlie kan ha! Gud, vad tiden går fort!! I- och för sig kan han ju fortfarande ha stl 68 men samtidigt känns det onödigt att "slita o dra" över bodys hela tiden, bättre att ha lite för stora kläder enligt mig! :) Plus att begagnade kläder har ju oftast krymp litegrann pga tvätt så dom passar nog som en smäck!

Samtidigt har jag ju självklart plockat bort för små kläder och då har jag två olika högar.. "spara" och "loppis" och jag är väldigt stolt över mig själv eftersom loppis-högen är mycket större! Inser att jag inte kan spara allt och då Kasper o Charlie får barn så vill dom ju säkert lik förbenat inte ha 2007-2010 kläder, säkert skitfult o omodernt i deras ögon :P Men litegrann sparar jag för mammahjärtats skull :)

Nä, nu ska jag läsa lite bloggar innan Charlie vaknar och innan det är dags att hämta Kasper på dagis!

Vägning..

Då har jag gjort veckans vägning och även denna gång blev det minus! -1,3 kg! :) Så jag är jättenöjd, speciellt med tanke på att jag bara hunnit ut och gå typ 2 gånger - men jag antar att det ger mycket då man både skjutsar en barnvagn och drar en bob samtidigt :P Förhoppningsvis hinner jag ut mer den här veckan! Total viktminskning på 3 veckor är nu i alla fall - 5,3 kg. Helt nöjd! Annars så är det ganska lugna puckar.. Jag har till och med haft tid att platta håret idag och det är så skönt att slippa se det vanliga ris-håret :) Steffe o Kasper är iväg och handlar lite korv som vi planerat att äta till middag - inget avancerat en måndag :P Förhoppningsvis så kommer Tobbe o Marie och hälsar på senare idag och man får se deras sötnos Elias - det var ett tag sen sist och eftersom Elias bara är en månad äldre än Charlie så är det riktigt kul att få se hur dom "följs åt".

Nä, bäst att ta tummen ur och duka bordet! Tjing bye!


Så var det helg igen...

.. å det är en lååååång helg! Steffe har revy fre, lör och sön så jag jag försöker komma på något att göra.. ska se om jag inte får hit Kasper & Charlies kusiner E & A och så kanske Carola kommer med pojkarna :) Ikväll har jag underbara mamma & pappa här som håller mig sällskap :) Så just nu spelar mamma Wii med Kasper och pappa ger Charlie flaska :) Så en behövlig paus fick jag eftersom Charlie varit skrik-tokig idag.. vet inte om det är magen som spökar eller om det är någon sorts separationsångest han fått redan nu. För så fort jag tar ett enda steg ifrån honom så börjar han gallskrika som om någon satt kniven i han. Så det har blivit en massa bärande idag - vilket kanske bara är bra eftersom motion har jag då inte alls hunnit med OM man inte räknar med dom drygt 7-8 minuterna till Kaspers dagis. :P

Nä, dags för lite mer nytto-göra!

Hemma-dag!

Idag är det full rulle.. kasper springer runt i bara kalsonger och leker med ALLT. Vi lät han vara ledig från dagis idag eftersom han var på kalas i Hemmings i går och kom inte hem förrän 20:30.. å då var ju farmor o kalle här så inte ville han gå och lägga sig då.. Plus att vi kände att nån gång måste han ju få en hemmadag.. jag är ju trots allt "bara" mammaledig! :)

Just nu så kokas det kaffe vilket behövs då man går och lägger sig kring midnatt.. Håller även på med andra tvätten och det kommer nog att bli 4 tvättar totalt! Å jag tvättade nyss! Helt sjukt, men tack och lov har man ju tvättstugan bredvid köket - jag tänker på stackarna som har tvättmaskin i källaren och som får kuta och och ner som en tok!

I går fick jag en skön 1 timmes promenad.. svettigt värre men skönt ändå! Bara att kunna höra sina egna tankar och få lite lugn och ro :) Förhoppningsvis hinner jag med några promenader till innan den här veckan är slut! Försöker även planera in vad jag ska äta i veckan.. i går gjorde jag en underbar god kalops med böngroddar - mums - men man blir ju smått less på det mesta när jag alltd gör storkok och fryser in och även äter det som lunch tre dagar i streck! :P Men nåt ska man väl kunna komma på?! :)


Charlie i famnen´...

Har Charlie i knät just nu så detta blir kort och snabbt inlägg.

Idag har vi varit på BVC och Charlie fick 5 månaders vaccin.. två sprutor igen! Inte så roligt men det gick ganska bra ändå.. Han hade bara gått upp 400 gram vilket gav ett rakt streck på kurvan men bm var då inte alls orolig utan det beror nog mest på hans förstoppning som gör att han inte alltid vill äta upp hela flaskan.. OCH det att han hade ett ordentligt skitkalas igår och fick ut det mesta :P

Annars så har vi inte gjort så mycket idag.. Har haft min vecko-vägning och den här gången blev det -1,2 kilo.. hade egentligen velat att det skulle vara mer men med tanke på att jag ätit ganska  gott i helgen så får ja vara nöjd... plus att 4 kilo totalt på två veckor känns ganska bra :)

Nu är charlie otålig så bäst att avrunda innan det börjar skrikas här :)




crosstrainer..

Ikväll får jag äntligen låna svärfars crosstrainer så nu blir det fasiken att svettas! Känner att det är dags att komma igång med konditionen och öka lite förbränning.. Har faktiskt tjuvvägt mig och det är inte alls lika mycket nedgång som jag hade velat att det skulle vara.. Så förhoppningsvis hinner jag tappa några hekton till innan måndag morgon :)

Läste även PT imorse och insåg vilken grej jag skulle vilja köpa till Kasper i födelsedagspresent när han fyller år i februari.. En BILIBO! Gud, vad han skulle ha kul med den! Så vi får se om det blir att beställa... Det är alltså en grej som man kan bl.a. sitta i och snurra runt på golvet med och så kan jag tänka mig att man glider jäkligt bra med den i snön..  :)




Update..

Okej, liten snabb uppdatering då..

* Igår var en ledsen dag.. For med våran kisse Baltazar till djurkliniken och lät honom somna in. Väldigt ledsamt!
* Charlie har börjat dregla så otroligt mycket att han nu fått röda utslag under hakan - stackarn!
* I veckan fick vi hem en bröllopsinbjudan och det var från min kusin Linnea och hennes David. Så då blir det 2 SOMMARBRÖLLOP i år! :)
* Det har beslutats att det blir en resa för mig och stefan i år! Vi ska mest troligt på en weekend och då får vi se vars och när lite senare. Förhoppningsvis blir det Rom, Paris eller London om jag får som jag vill! :)
* Vi har även bokat in en liten tripp till Western Farm den 6 februari med hela PiteRevy-gänget!


Ikväll har steffe revy och jag ska fara till Carola och se lite film. Först var det tänkt att barnen skulle få följa med men så fick man barnvakt av mamma och pappa så det ska bli skönt att få "varva ned" lite efter en intensiv vecka.


Matlagning..

Idag känns det som att det enda jag gjort är att laga mat.. Började göra en s.k. makaronilåda med kassler, makaroner, purjolök och äggstanning - blir middag till steffe o kasper. Sen var det bara att påbörja min mexicanska köttfärssoppa som tog en evighet, innehåller bl.a. potatis, kidneybönor, majs, krossade tomater, tacosås, chilipeppar, vitlök, sambal oelek, morötter, vitkål, buljong och älgfärs. Den är riktigt god och väldigt "smal" :) Men efter allt detta så är det en enormt stor hög disk! Kanske man borde ta tag i den istället för att sitta här?! :)

Igår kväll var jag i alla fall hos Carola och planerade vidare på Stefan o Tomas 30-års fest! Det är inte så bara, fan va alla dom här smågrejer ändå tar lång tid! Men snart så ska vi väl ändå kunna skicka iväg lite inbjudningar :) Vi ska faktiskt dit ikväll också - men på kalas! Då Kevin fyller hela 2 år! Våran present till honom blir en pippi långstrump-väska med lite smått grejs inuti :) Det är inte lätt att komma på vad man ska köpa, men förhoppningsvis så gillar han det! :)

Vägning!

Då är första vägningen avklarad och jag är supernöjd! Vågen visade på - 2,8 kg och nu håller jag bara tummarna att det fortsätter så här!

Annars så sitter jag bara och är helt seg! Somnade inte något före 03, har för mycket i tankarna!.. kasper börjar om dagis idag och vi har fått dom sämsta tiderna - 07:30-10:30 varje dag.. Vi sover ju oftast till minst 7:30!! men,men.. vad ska man göra?! Det är bara att gilla läget..

Måste även ringa djurkliniken idag för att boka in en tid för Baltazhar - våran kissekatt.. känns jättetråkigt och jag är jätteledsen men tyvärr måste vi nog låta honom somna in. Mest troligt så har han fått njursvikt, leversvikt eller diabetes, han har blivit jättekonstig, har magrat så inni sjutton och han är på jakt efter mat och vatten HELA tiden trots att han har både torrfoder och kattmat och vattten.. Pratade med veterinären tidigare förra veckan och dom tyckte det lät som det.. Det skulle dock kosta minst 1000 spänn för enbart ett blodprov och inte ens då finns någon säkerhet att han skulle överleva med medicin..  Usch, att man kan älska en katt så mycket?!! Vi skaffade honom då jag och stefan varit ihop i 1 år så han har ju hunnit bli 7,5 nu! Hjärtat känns tungt..

Nu vaknade Charlie så nu är det ersättningsdags!

En snabb en..

En snabb uppdatering :)

Igår kväll var mamma och Linda här och hälsade på och busade med barnen.

Idag har jag ÄNTLIGEN tagit ned julgardinerna och all julbelysning. Medans jag gjorde detta så var Steffe och Kasper iväg och badade i badhuset och busade i sporthallen. I kväll har även Brorsan varit förbi och Carola varit här med Wille och Kevin och busat.

Imorgon ska jag äntligen träffa Ida och Felicia - var en evighet sedan! Ska bli jättekul att få surra ifatt och barnen få leka. Plus så har hon ju inte hunnit se Charlie ännu - så det var verkligen på tiden!! :)

Kan ju bara säga en sak - man blir otroligt social när man bantar. Man vill göra saker så man håller tankarna och händerna sysselsatta till fullo - allt för att skippa godistankar och annat syndigt :)

På måndag ska det vägas och då banne mig ska det stå minst - 2 kg!

Äntligen lite bilder!


       


Ok, snabb resumé av bilderna! :) Första bilden är Charlie i hans snygga BUMBOstol som han fick i doppresent. Riktigt superbra! Sen Kasper som busar i snön som vanligt! Sedan bilder på Charlie och Kasper på julafton. Dock så kan jag ju säga att en minut efter att jag tagit på dom där kläderna så kräktes han ju självklart! Han dock fånga upp det mesta så vi kunde ta på honom den röda flugan och ta lite mer kort med svägerskans kamera :) Sen en bild på Kasper i hans julkklapp - spindelmannen-dräkt! Sen en liten bild på allra första provsmakningen av banangröt. Underbart härlig bild på Kaspers kusin Liam och han från annandagen. bilden var ju inte bäst men den här dan var han less dom s.k. "finkläderna" och därför körde vi på fusk t-shirt med inprintad slips :) Sista bilden på Charlie i hans gåstol som han mest backar i. Förhoppningsvis kommer framåt-stegen snart :)

Hinner inte med...

..tiden går helt enkelt för fort! Här är det full rulle enligt mig.. känns som om jag lagar mat HELA tiden eftersom jag lagar "smal-mat" till mig och annat till pojkarna.. Å det här med bantning är verkligen ingen lek, det gäller att hela tiden ligga steget före och planera så man inte hinner bli för hungrig för då kommer det där förbaskade sötsuget! Men det går bra än så länge! :)

I går var jag, carola, linda, carina o carro och såg på underbara PITEREVYN! dom är så otroligt duktiga och snygga som vanligt ;) Tycker verkligen att ni som har chansen ska fara och se dom. Speciellt andra akten var bra - fylld med gamla godingar eftersom dom iår firar 10 år. Måste ju också säga att det var otroligt skönt att få vara barnledig i några timmar. Har inte varit det sedan Charlie skrämde upp oss och nu känns det gode bra ändå, man måste ju gå vidare nån gång :)

Annars så kan jag berätta att Charlie har börjat med smakportioner.. Nu kör vi mest med potatis, palsternacka, morötter, banangröt och så alla dessa söta fruktpuréer såklart som självklart är hans favoriter. Vågar dock inte ge alltför mycket och inte riktigt alla dagar eftersom jag tänker på hans bråck. Eftersom maten kan få honom förstoppad så vill jag inte riskera att han tar i för kung och fosterland då han bajsar så tarmarna ska sjunka ned ännu mer än det redan gör. Och på tal om bråcket så har vi nu fått en ny remiss till sunderbyn!! Den 28 januari så ska vi dit för en till undersökning och bokning av operation!

Försenat Gott Nytt År ;)

Okej, kände att det var dags att uppdatera bloggen lite :) För det första - Gott nytt år! Vi har haft sköna mellandagar och en härlig, LUGN Nyårsafton med Steffes pappa o sambo och min mamma o pappa. Jag höll mig nykter mest pga av Charlie. Men nu är det som sagt Januari 2010.. Steffe har jag knappt sett röken av eftersom han tränat toklånga dagar med PiteRevyn som har premiär på tisdag.. Ska bli skönt då det bara blir slut med det faktiskt så jag får tillbaka min karl! :)

Håller även på just nu att planera Stefan & Tomas 30-års fest med Carola.. Vi hade först tänkt att vi skulle köra en överaskningsfest men insåg fort att det är ganska svårt att vara hemlighetsfull. Men det kommer ändå att bli otroligt kul tror jag!

Har haft fullt sjå med att kolla in nll.se. Insåg att det nu är s.k. babyboom igen.. Hittills 4 stycken bekanta som fått och nu väntar jag ivrigt på att en till bebis ska komma ut.. Att man är så baby-sjuk av sig, knäppt! :) så Grattis än en gång, alla ni som fått nytillskott!

Kan också meddela att imorgon så börjar jag officiellt att banta - vilket vissa av er kanske tänker var på tiden?! ;) Har skrivit in mig på Viktklubb.se och ska köra på i 6 månader ungefär. Ska även bli medlem på Nautilus eftersom det värsta jag vet är att motionera i snöväder *kröjm* Men jag är väldigt peppad och förhoppningsvis så hinner jag gå ned minst 15 kilo innan Tomas & Carolas bröllop i Juli där bland annat JAG ska vara brudtärna.. Så håll tummarna för mig! :)

Nä, kanske dags att sova snart?

RSS 2.0