Sjukt hem..

Gud, vad seg jag har blivit på att blogga.. Här hemma går allt i sjukdomens tecken.. Steffe är sjuk och Charlie är extremt snorig - stackarn kan knappt andas ibland - så tack och lov för "snor-fridan" -heter det så egentligen??! :P
Själv så har jag låsningar i nacke och rygg tack vare att jag sitter som en ostkrok både när jag ammar och ger flaska.. Den enda som är någorlunda frisk är Kasper, så vi får ju verkligen hålla tummarna att det håller i sig!

Är så jäkla trött.. har haft riktigt jobbiga nätter med Charlie tack vare förkylningen.. Varje kväll så tänker jag att jag ska duscha eller bara slappa framför tv:n då barnen äntligen sover - MEN - det slutar alltid med att jag somnar själv! Så just nu går man i mjukisbrallor och är allmänt oduschad och ofräsch! Så förhoppningsvis så tar jag min efterlängtade dusch ikväll!

Haha, tror fan jag passar på och hoppar i duschen nu medan Charlie snoozar! Hörs senare! :)

Sköna söndag!

Så är helgen nästan över - det har gått alldeles för fort!

I fredags så var vi och spelade poker - skitta-skojj! :) Vi blev totalt 12 pers och jag slutade 4:a.. helt godkänt enligt mig, dock så missade jag pengavinsten. Tur att karln min vann ;P Avnjöt faktiskt en Bacardi Breezer och ett halvt glas öl och jag måste säga att det var ölen jag njöt mest av! :) Kände inte av alkoholen alls utan blev mest lite småtrött så det kändes som att jag likaväl hade kunnat dricka cola :)

Igår så hann vi träffa Veronica o Lennie en stund innan dom skulle iväg på fest. Så det blev lite spelande - "Från A till Ö" och "Galenpanna". Fick äran att agera "fyllechaffis" och skjutsade in festdeltagarna och då vi kom hem så gick jag direkt i säng - 22:30 en lördagkväll.. Men hade världens huvudvärk/migrän så det fanns inget annat att göra.

Idag mår jag - tack och lov - mycket bättre! Barnen är på gott humör och allt är tipptopp! :) Jag sitter och planerar lite inför dopet.. Har nu äntligen bokat Hortlax kyrka och Malmgården. Så det blir av den 22 november! Ska bara göra lite inbjudningskort (med Carolas hjälp) och skicka iväg dom, planera vad som ska bjudas på m.m. Vi måste även komma överens om vilka andranamn Charlie ska få - det är verkligen inte lätt! Men jag har fått reda på att både Stefans gammelfarfar och min hette Algot så jag kämpar för att "få igenom" det namnförslaget :)

Charlie 1 månad!

Har haft fullt upp i hjärnan så glömde helt bort förra gången att säga att Charlie nu hunnit bli 1 månad gammal, redan!! :) Tiden går så fort och allt går så otroligt bra! Ersättnings"givandet" går jättebra. Dock så måste jag ju säga att Charlie inte riktigt suger ordentligt från bröstet nu, eller så har jag mycket mindre mjölk nu.. Men det är som att Charlie tänker "Kom igen, ge mig den riktiga maten nu" när jag alltid ammar före ersättningen. :) Så vi får se hur länge till man kör med det. Man ska inte göra allt så jäkla omständigt, speciellt inte när man har en bebis som VILL ta flaska och VILL ha ersättning!

Annars så har vi haft fullt upp imorse. Charlie bestämde sig för att vakna klockan 5.. mest troligt eftersom han blivit ganska snorig och det blir svårt för honom att andas.. Kasper var inte heller sen, utan han steg upp kring 6-tiden.. men det passade lika bra för min del eftersom han skulle vara på dagis kl 08:15 för fotografering. Så jag kunde i "lugn och ro" göra i ordning honom och sedan skicka iväg honom med Stefan! :) Ska bli spännande att se hur korten blir! Vi hann fara en snabb tripp till Kaspers farmor i onsdags för en akut-klippning! Kaspers frisyr hade en lite "Rod Stewart-varning"..

Idag har vi hunnit vara hos kusinerna Ebba o Agnes på förmiddagen! Det var så otroligt längesen vi träffades och lekte så jag o Kasper beslutade oss för att fara förbi en snabbis! :) Jag har inte varit där sen jag fått Charlie och jag fick mig en smärre chock då jag såg huset - Dom har hunnit å otroligt mycket på deras hus-utbyggnad! Det såg ut som ett helt annat hus! Så en stor eloge till denna familj som jobbar så hårt! :)

I helgen blir det "min helg" eftersom min underbara Veronica alias Vettan är hemma från Umeå! :) Så ikväll vankas det Poker i Stensjökullen och jag ska erkänna - Jag ska smutta på en god Bacardi Breezer!! :)


    


Ersättnings-time..

Måste ju verkligen säga att mjölkersättningen fungerar superbra! :) Gav han en flaska nu på förmiddagen och nu sover han stenhårt! Han var även väldigt glad och alert efter flaskan igår kväll, istället för en massa gnäll och gråt. Dock så var det mycket tjorv i sängen för hans del men det gissar jag beror på magknip - detta eviga "poop-snack" ...

Annars händer det inte så mycket idag.. har gjort bort och märkt dom flesta av Kaspers dagiskläder idag, har skjutit upp det hur länge som helst men nu så! Gjorde bort och tvättade 3 maskiner igår men så missade (glömde) jag den sista så det var bara att tvätta om den imorse.. Man är lite virrig i pannan ibland :)

Idag blir det GODGOD middag! Ska göra Kycklingwok som är min favorit; Kycklingfilé i marinad, nudlar, paprika, minimajs, zuccini, chinese wok och fetaost.. till det sweet chili-sås och creme fraiche - MUMS! :)


BVC - attans också!!

Jo, då har vi varit på BVC idag och det var inte sådär jätteroliga nyheter.. Charlie har inte gått upp så mycket, endast till 3285 g vilket gjorde att hans viktkura bara blev rak istället för att gå uppåt.. Så nu måste jag börja ge ersättning.. Har ju redan gett ersättning en gång/kväll men nu blev rådet att amma och sedan göra ersättning och se hur mycket han orkar - i alla fall ersättning 3-4 gånger per dag..  Men BM ville ändå påpeka att jag HAR MJÖLK eftersom han växt otroligt mycket - han ligger nu på 55 cm - men att det inte riktigt räcker till vikten hans.. Så det är så det ligger till just nu..

Annars så var han helt perfekt.. hormonprickar som mest troligt kommer att försvinna om 1 månad - så det är bara att fortsätta kalla Charlie för "min lilla prickigkorv" ett tag till :) Han följer med blicken som han ska och han är stabil i nacken. Det känns otroligt skönt att han följer "BVC's mall" även om det egentligen inte ska spela någon roll.


Kasper vs Charlie - Likheter

Tittade igenom gamla kort från då Kasper var nyfödd.. Jag vet, vaddå nostalgi-tripp! :) Så jag tänkte att ni också skulle få se likheterna mellan Kasper och Charlie. Den enda stora skillnaden är ju vikten; Charlie 3130 g och Kasper 3845 g. Men nog syns det att dom är bröder! Å bild-ordningen är ju då alltså; Charlie - Kasper - Charlie - Kasper - Charlie- Kasper :P

     


Åter helg!

Så var det helg igen - äntligen kan jag bara säga! Har haft en körig vecka med gnälliga barn.. Men,men - det är väl så det kan vara ibland.. 

Sitter annars och funderar över det jag inte inköpt till Kasper ännu.. Har gjort bort och köpt fleecejacka/byxor, overall, mössa, fingervantar, halsduk MEN ännu saknas det Vinterjacka, vinterskor, ordentlig vintermössa och tumvantar... Å så funderar jag på OM vi ska köpa höstskor också eller om vi ska försöka klara oss? Hemsk tanke? Eftersom Kasper är så varm av sig så kan han kanske klara sig med dom dojjor han har nu, men jag vet inte, kanske det blir för kallt i alla fall.. fast då är det väl bara att börja med vinterskorna i så fall.. Har även i år tänkt köpa dom fantastiska Kouma-skorna - dom är riktigt bra! Dock så kostar dom ju en ordentlig peng..

Intressanta tankar eller hur?! :P

Bjuder även på underbara kort på underbara barn..

 


Sjuk..

Så var det dags för den typiska "höst-förkylningen".. Kasper vaknade imorse helt täpp i näsan och med en envis hosta.. Letade frenetiskt efter "slurpan" aka "snorsugen" men den har bestämt sig för att jäklas med mig och gömma sig. Tack och lov så nös Kasper och typ 1 kg tjockt, grönt snor kom ut! :P

Har även en liten Charlie som tjorvat hela natten! Oftast hjälper det med att ligga kvar i sängen och bara ta fram bröstet - men inte denna gång. Tror att det är magen som spökar eftersom han inte fått bajsa.. Men nu äntligen så sover han.. önskar bara att man själv kunde gå och lägga sig en stund men jag får vänta tills Kasper ska sova middag och verkligen hålla tummarna att Charlie vill sova då också! Det är inte lätt att vara en trött 2-barnsmamma :)

Måste ju även tillägga att jag såg att Patrick Swayze dött.. Sörjer lite grann eftersom jag var döööööökär i honom under min Dirty Dancing-period! Har nog sett den filmen 101 gånger, minst! :) Plus alla hans andra filmer som Point Break, Road House, Ghost m.m.

Nä, kanske man borde gå och göra någonting vettigt?!

Hormonprickar..

Så har Charlie fått dom här jäkla HORMONPRICKARNA.. eller säger man hormonplitar? Språlla trolla, men skitirriterande är dom i alla fall.. Fulla ansiktet har han fått och det kan ju bara inte vara skönt! Är det någon som har några tips på nån "smorsel" man kan använda? Kanske Idomin? Det gör faktiskt lite ont i mammahjärtat - speciellt då jag vet att han fått det tack vare min hormonfyllda mjölk!

Kan ju också berätta att jag nu introducerat MJÖLKERSÄTTNING för Charlie! Har känt ett tag nu att det sinat med min bröstmjölk framåt kvällen så jag och stefan bestämde oss för att prova - Det gick jättebra och Charlie blev ganska proppmätt och jäst! :) Dock så somnade han inte som Kasper alltid gjorde utan Charlie blev mer alert och vaken, men det gör ju absolut ingenting så länge han är nöjd och inte skriker. Men det känns då skönt att veta att det funkar med flaska! Än så länge så behöver jag inte ge varje dag och nästa måndag ska vi på BVC och väga honom så förhoppningsvis så ökar han i vikt som han ska!


"Lugn" Söndag!

Så var helgen nästan över igen, hinner verkligen inte med nu för tiden! Idag har vi haft en lugn, mysig morgon, fast på något vis har jag ändå haft fullt upp! Håller på att tvätta för fullt, det är helt sjukt vad mycket tvätt man har nu! Kan ju delvis bero på att Charlie är en liten "kräk-bebis" som hinner spy ner alla bodys, filtar, kuddar m.m. Men det är ju delvis mitt och steffes fel eftersom vi inte hunnit träna upp reaktionsförmågan ännu :P

Idag händer nog inte så himla mycket.. Har tänkt planera in en dusch(!) och om jag hinner - platta håret! Har haft den planen i nästan 3 veckor nu men kanske idag så.. :) Kanske lustigt hur mycket ens hår kan påverka en dag! :)

Å nu avlsutar vi bloggandet för idag eftersom Charlie ropar!


Garagerensning!

Först och främst - Höftkontrollen igår på Charlie gick jättebra! Han har stadiga och starka höfter enligt läkaren. Nu kanske man slipper sunderbyn för ett tag!

Idag vankas det i alla fall GARAGERENSNING. Har tänkt låna ett släp och fara iväg med en massa "skräp" Det blir en tripp både till soptippen och till Röda Korset.. Jag kan inte förstå hur man kan samla på sig en massa grejer på så kort tid.. tyckte det var nyss vi gjorde en sån här rensning.. Men,men.. förhoppningsvis så har vi ett fint, tomt garage innan kvällen :)

Kan ju även berätta att vi fått hem dom här papperna där man ska fylla i barnets fulla namn, så nu är vi lite stressade över att komma på två andrannamn till Charlie.. Jag är lite väl "noga" enligt Stefan som inte tycker att det spelar så stor roll - medan jag vill att andranamnen ska ha betydelse och gärna tas från någon person från släkten.. Så det första andrannamnet vi tagit är då självklart KENNET - efter min underbara pappa! Kasper heter ju LARS JOHN i andrannamn och då är Lars från Stefans pappa, därför blev det min pappas namns tur den här gången.. Men sen blir det svårare.. sitter och funderar på ALGOT (som stefan hatar, haha!) Det är efter Stefans gammelfarfar.. Enligt mig så klingade det ganska läckert - Algot Kenneth Charlie Svensson... Men det blir nog att dividera lite mer.. Gillar även ARNE efter min farfar.. Stefan tycker mest synd om Charlie :) Nä, vi får se om vi kör på John igen.. efter stefans farfar och min gammelmorfar.. Inte lätt!! Lovar att berätta sen vad vi valt! :)

Sunderbyn

Idag bär det av till Sunderbyn för lill-fisens höftkontroll. Först ska jag bara iväg och handla på Coop och sedan plocka upp storebror på dagis. MEN först och främst: Dricka Kaffe! :)

PS/ Måste ju säga att jag är djävulskt avundsjuk på svägerskan som åker till STHLM idag och ska bl.a. äta middag på restaurangen GRILL och se musikalen BUDDY HOLLY. Även min syster o hennes karl är iväg  - PARIS... behöver man säga något mer??!! Är otroligt sugen på att hitta på något sånt snart, bara pengarna tillåter! :)

Dagens..

En snabb uppdatering här..

Vi har haft främmande i form av mina kusiner Carina o Linnea o deras respektive - mycket trevligt och tusen tack igen för de fina kläderna, speciellt fleecejackan och byxorna som kommer att bli klockrena nu då det blir kyligare ute!

Jag har fått Charlie att "poopa" idag efter 3 dagars uppehåll. Jag vet - kanske inte alls det mest intressantaste MEN ack så viktigt! Å det var inte liiiiite som kom!

Det går jättebra på dagis för Kasper och nästa vecka kan vi äntligen börja med 5 timmar/3 dar i veckan istället! Ska bli skönt! Kanske jag o Charlie hinner med en tur i stan nästa vecka! :)

Eventuellt så ska jag börja med ersättning till Charlie på kvällen.. har inte bestämt mig ännu, men det verkar som att han är väldigt missnöjd då - som att han har klunkat i sig det mesta under dagen och att det bara är smådropparna kvar på kvällen. Igår låg han vid bröstet från 18 till 22 och somnade inte förräns jag la mig brevid honom i sängen. Han var otroligt grinig men jag vet ju inte om det berodde på "bajseriet" eller om han var hungrig.. Just nu så sover han så kanske mjölken räcker ändå. Blir galen att inte veta - ibland önskar jag att mina bröst var genomskinliga så man kunde se hur mycket han får i sig och hur mycket som finns kvar! :P Nä, men som sagt - får se hur det blir med ersättningen här framöver..

That's it för idag! Ikväll så vankas det idol å kanske lite popcorn! Å näee, är inte sådär fotbollstokig så jag måste se matchen... men tv:n står på..


Stressigt..

Så har karln börjat jobba igen.. känns väl sisådär.. Blir lätt stressigt på morgon då Kasper ska iväg på dagis - allt måste klaffa - vilket det nästan aldrig gör! Man är även ganska groggy och trött på morgonsidan eftersom det blir två uppvakningar på natten då Charlie ska ha mat. Men det jobbigaste just nu är ändå Kaspers dagis.. Han ska vara 3 timmar varje dag den här veckan - som en liten "mini-inskolning" efter sommaruppehållet å så.. Det känns som  att jag får oriva Charlie för att lägga honom i vagnen och sedan försöka övertala Kasper att ta på sig kläderna osv.. Jag kan säga att jag o Kasper fått bråka litegrann med påklädning och promenaden till dagis, han har helt enkelt inte varit sugen på dagis då han säkert vet att mamma o charlie ska vara hemma.. Å sen då man kommit hem så är det bara fram med chickorna igen och amma för att sedan ev. tömma diskmaskinen, tvätta eller plocka undan en massa skit.. Sen är klockan mycket och det är dags att hämta Kasper igen.. då är det bara att klä på charlie igen.. Hinner knappt få i mig nåt att äta - därav mycket godisätande..

Igår var vi i alla fall i Sunderbyn för Hörselkontroll på Charlie - det första testet blev inte godkänt på BB så därför fick vi en remiss.. Själva testet var klart på 2 minuter och det blev godkänt! :) Dock så kändes det ju liiiite onödigt att köra hela vägen dit för 2 minuter.. men,men.. På torsdag bär det av dit igen för då är det höftkontroll som gäller - eftersom Charlie låg i säte hela graviditeten så ville dom kolla upp höfterna med ultraljud för säkerhets skull fastän han på läkarkontrollen hade helt okej höfter.. Vi får väl se hur länge den undersökningen tar..

Nä, ska försöka kasta i mig nå lunch nu innan Kasper ska hämtas!

Lugn Helg!

Tänkte att det var dags att skriva en rad eller två..

Här är det lugn och skönt! Den enda nackdelen är att Stefan ska iväg och dömma fotboll både idag och imorgon, men,men - ett jobb är ett jobb. Kan även meddela att lilla Charlie nu blivit mer alert och vaken av sig - så nog är han ganska lika sin bror ändå, ska gärna ligga i famnen och titta runt. Me så länge han sover på nätterna så är jag glad! :) Var även hos barnmorskan i torsdags eftersom Charlies navel lossnat. Men det såg ganska bra ut trots att han var lite röd och att naveln putar ut litegrann så det blev bara en rejäl "tvättning" där. Fick chansen att väga honom igen och lillfisen hade gått upp till 3150 gram! Känns skönt att han går upp i vikt som han ska! Dock så känns det som att jag har mindre mjölk i chickorna nu - vet inte om jag inbillar mig och är nojig.. jag hoppas då det! Kan även meddela att infektionen verkar ha gett med sig helt och hållet nu! Mår bara bra nu!

Tänkte slutligen bjuda på lite bilder på mina små favoritgrabbar!

 


Sovande grabbar!

Just nu sover båda mina pojkar så nu passar man på att varva ned framför datorn :) Dagarna känns faktiskt oändligt långa så tack och lov att man får besök då och då - som idag då min faster varit förbi med en massa fika! :) Det är som att alla är rädda för att komma och hälsa på. Som om dom är rädda för att störa.. Men det är ju bara trevligt att få sitta och surra och dricka kaffe och självklart: Få en ursäkt till att fika, haha! :) Det är ganska komiskt faktiskt hur mycket kaffe man pimplar i sig som nybliven mamma. Jag slutade dricka kaffe för ett år sen ungefär på grund av min kassa mage - men nu är det ett måste igen! Man är inte människa innan den första koppen kaffe! :)

Angående livmoderinfektionen.. Det börjar bli bättre, tror jag i alla fall. Har inte haft den där extrema smärtan nå inatt. I och för sig hade jag två "attacker" igår.. Men inget idag än så länge! Kanske pencillinet har börjat verka?! Förhoppningsvis så börjar det ljusna i alla fall! :)

RSS 2.0