1:a Advent!

Nu är det 1:a advent! Tiden går så otroligt fort! Idag ska vi tända ljus och fika litegrann, sedan ska vi in till stan och se om vi träffar några tomtar på Skyltsöndag! Hade tänkt att Kasper skulle få ett paket eller två! :) Igår fick vi även ett gigantiskt stor julstrumpa av Kaspers farmor.. så jag tror att det blir ett litet paket i den varje advent... Det kommer nog inte att bli så stora grejer, men en liten bok eller studsboll eller liknande :) 

Från det ena till det andra, Unicef har underbara julkort nu som man kan beställa...  Och pengarna går ju till en god sak!

    


Julmys!

Här kommer lite bilder.......

        

Ok, en liten stjärna i tvättstugan, mycket rött i köket, spraysnö & stjärnor i hallen (hann bli lite förstört eftersom vi provade sätta upp en julstjärna som nötte bort lite snö) en gran på byrån i hallen, en tomte & ren i kaspers rum (glömde ta kort på julstaken i fönstret) härlig ljusstake i ek i gästrummet/datarummet, härliga röda gardiner + två stjärnor i vardagsrummet, små hjärtan i badrumsfönstret (inköpt på Mique, älskar dom, fast eg. är det väl meningen att man ska hänga dom i granen, men där ska de vita hamna) och till sist så tog jag kort på underbart goda saffransbulle i långpanna som jag bakade i veckan. Eftersom jag absolut inte tycker om lussekatter så får det här bli min variant på saffran!

Tjohoo!

Nu har jag städat fram julen!! Imorgon återstår att få upp en sista julstjärna, fixa en ny julduk och dammsuga/skura! JA, jag är ganska nöjd just nu! Ska ta lite kort senare så att ni får se vårat julmys! :)

Julen närmar sig!

OHH, blir nästan liiiiite stressad! Hade tänkt julpynta hela dan imorgon, men det får bli halvdag istället eftersom jag måste till Swedbank och göra en liten utbildning på 90 min.. Men min mamma skulle titta förbi och då brukar det bli "racer-fart" och allt blir gjort! :) Efter att ha fått hem en massa reklam på snygga adventljusstakar så börjar det klia i händerna, MEN jag får INTE köpa nåt eftersom jag handlade nästan allting nytt förra året (första julen i huset vårat) Men kanske nåt litet.......

Idag har jag tänkt fara förbi stan medan Kasper är på dagis. Måste köpa mig några nya strumpbyxor och ev. ett par av en tjockare variant också så man slipper frysa.. Sen ska jag byta storlek på ett par byxor som Kasper fått av sin farmor.. förhoppningsvis hittar jag en ny tunika eller liknande till mig själv också eftersom det känns som att jag alltid har samma kläder nu för tiden. Å javisst, ja.. behöver nya vinterskor.. Eller egentligen två par, ett par rejäla som man kan vara ute i timmar med, och ett par som man kan få vara lite finare i.. får se vad det blir.. Jäkligt tur att man fick en fin lön den här månaden - kan behövas! :)

Nästa vecka har jag fått mycket jobb på Swedbank, känns jäkligt skönt! Å det som känns ännu skönare är att av fyra dagar, så är tre dagar på dagtid!! Ska bli skönt att bara jobba en kväll.. så får man ha lite familjeliv kanske... :) Har även ögonläkaren nästa vecka.. pga mitt dubbelseende.. Om ni har missat det.. mitt öga skelar uppåt vilket orsakar dubbelseende, speciellt då jag kör bil och då jag är trött.. HMM, livsfarlig kombination! :/ Men förhoppningsvis så kan jag skaffa mig ett par underbara glasögon efter undersökningen!

Det var en ordentligen uppdatering! :) Måste ju bjuda på några höjdarbilder nu också! Det första kortet är döpt "Baka & Smaka" och det andra döper vi nu till "Fast & intryckt"

 

Boda Nova

Har varit inne på Boda Nova's hemsida och kikat på deras underbara grejer.. Om jag inte redan hade önskat mig en massa andra saker så skulle dessa grejer stå på önskelistan!

Först lite julsaker. Nr 1 är inspirerade 50-tals pepparkaksburkar designade av Karin Mannerstål. Ursnygga! Nr 2 är glöggkoppar som bland annat Leila har använt i sitt program. Nr 3 är riktigt fina vinglas som jag blev riktigt sugen på trots att vi redan har dyra vinglas från kosta boda... Nr 4 är glasen "joy" som jag alltid har gillat! Men eftersom jag har nog mycket glas för tillfället så... Men dessa glas tycker jag är en perfekt julklapp/present till ungdomar!  

  


Rensning!

I helgen har vi rensat ordentligt i garaget! Det behövdes verkligen eftersom vi har tänkt få in ena bilen där i vinter! Så nu har vi "möblerat om", flyttat på kartonger, hyllor och garderober. Jag har även rensat i kartonger och har tänkt skänka en hel del till Röda Korset i stan.. Å där kommer även vårat gamla vardagsrumsbord m.m hamna. Har även ganska mycket kläder som åkte, och många barnoveraller som Kasper fått ärva! Känns jäkligt bra att göra en god gärning, nu får man ju bara hoppas att dom blir av med det och får lite pengar för det! :)

I går så blev vi bjudna på middag hos svägerskan med familj! Åt en jättegod gratäng/gryta med fläskfilé, bacon och cantado "paprika/chili". Den var otroligt god! Efterrrätten var desto godare! En supersmarrig citronpaj! Åt kanske lite väl mkt av den eftersom jag kände att magen blev alldeles för mätt! Men man lär sig ju aldrig! Idag ska vi ha svärmor o hennes karl på middag, hade tänkt bjuda på kycklingfile med cantado och bacon lindad runt. Är otroligt gott! :) Så det är vad jag gjort i helgen, och så ska jag iväg och jobba natt kl 21 ikväll.. å få tjäna lite pengar! :)

Tävling på Vit Design..

Nu kan man tävla och få chansen att vinna ett hemligt paket med Linum-produkter.. Gå bara in på www.vitdesign.se/sandra och skriv en kommentar! För större chans att vinna kan du länka på din blogg..


Jobb..

Ni får en kort och snabb uppdate: Hann inte mer än komma hem frå Ume så skulle ringde dom och ville att jag skulle komma och jobba natt på Öjan.. så det är det jag har gjort plus jobba kväll på Swedbank - så det har varit lite mkt.. Å nu så håller jag på att tvätta och plocka undan en massa kläder som Kasper har vuxit ur.. Så har inte riktigt tid att blogga just nu heller.. jag får se om jag skriver nån snutt ikväll..

Syns på söndag!

Idag bär det av till Björkarnas stad (visst kallas den så??!) UMEÅ! Ska bli skitskojj! Men jag kommer att sakna Kasper som en tok! Har bara varit borta från honom en helg tidigare i hela hans liv, och det var i maj då jag tog trippen till sthlm.. Men för hans del går det nog bra, för Kasper och Steffe ska iväg till Ostvik och mysa! :)

Tänkte att ni skulle få se hur snygg Kasper är i sin nya overall som han fått i tidig julklapp av hans farmor!

   

Ume, snö och en massa annat!

Imorgon bär det av till Ume för min del, ska hälsa på Vettan eftersom det inte gick att fara i oktober. Så jag och morsan far dit imorgon eftermiddag. Det blir väl mest att ta det lugnt, äta gott, shoppa liiiiiite och hjälpa dom att flytta dom sista möblerna till deras nya lägenhet. Kommer nog att bli skoj! Det bästa är ju att jag kommer att få sovmorgon både lördag och söndag - fast skulle inte förvåna mig ifall jag vaknar upp pigg och alert där runt 8 i alla fall..

Idag så är Kasper på dagis, han var lyrisk över all snö på marken - ropade Snööö och vissa gånger Snoooo, lät skitskojj.. så han gick hela vägen till dagis - ville absolut inte sitta i vagnen! :)

Gör även en liten "To do-list" så ni får se hur dagens schema ser ut!
 
* Fara med våran lilla Ford till Kvarnbäcken eftersom pappa vill låna den under våran Ume-helg.
* Petra (svägerskan) kommer förbi ikväll och vi ska fixa klart Kalendern 2009, en perfekt julklapp åt mormor/farmor/morfar/farfar. Bilder på alla barnbarn, klockrent! :)
* Ska fixa o trixa med det sista till vårat Julkort för i år! Det är inte så "bara", och vill gärna vara ute i god tid för en gång skull..
* Skura golvet. Hade städdag igår och dammsög, tvätta m.m. MEN golvet behöver en ordentlig svabb också! 
* Handla mat så att Steffe oh Kasper inte svälter under helgen medan jag är borta! Ska även passa på att ta ut en massa pengar eftersom grannen kom över igår och sa att jultidningarna hade kommit... Har själv beställt ett Nalle Puh-kubpussel åt Kasper i julklapp, och Svärmor har även beställt några grejer som jag måste lägga ut för. 

Sitter just nu och läser...

....på aftonbladet om de förbannade jäkla äckliga personerna som misshandlat en 17 månader gammal pojke till döds i England! Jag börjar fan grina! och må jätteilla! Pojkens mamma, mammans karl och en bekant till mannen har alltså misshandlat pojken i typ 8 månader! Under socialtjänstens uppsikt! Över 50 skador registrerades - bruten rygg, nio brutna revben, kraftiga skallskador, saknade naglar, skada på munnen, sönderslitet öra och flera blåmärken över hela kroppen!!!! Är det nån mer än jag som gråter än??!! Att det finns så känslokalla människor! Så känslokalla mamma??!! Den som ska skydda barnet mot allt!!!! Och socialtjänstens försvar: "Mamman ljög och manipulerade oss" Ta ert ansvar och erkänn att ni gjort ett stort jävla fel som resulterade i en oskyldig pojkes död!!! Jag blir så jävla förbannad på sjuka människor som gör sådana här helt sjuka saker! I vanliga/vissa fall är jag emot dödsstraff, men detta är det enda jag kan tänka på nu.. I alla fall, sterilisera mamman för alltid! Fan, man ska fan inte ens kalla henne för mamma, man ska kalla henne för monster! Nån som känner som jag????!!!

Blev många svordomar i detta inlägg, men det är det enda sätt för mig att förmedla ilskan och hatet jag känner mot mördarna just nu!! Hoppas jag inte förstörde eran dag nu med detta inlägg!


Någon som ska till IKEA??

Skulle vilja ha lite små-tjaffs från IKEA! Det är egentligen inga märkvärdiga grejer och just därför känns det lite onödigt att köra upp bara för att köpa det.. Så därför skulle det ju vara perfekt om någon annan skulle göra denna tripp till Haparanda och ta min lilla inköpslista med sig! :)

Behöver: Ny, större, Barnpall till toan - så att Kasper kan nå upp och tvätta händerna, han börjar bli tung att lyfta upp titt som tätt.

Älskar: Presentpapper/julpapper. Inför jul så har ju Ikea tagit hem en massa härliga julomslagspapper som jag vill ha!! Då jag slår in mina paket så ska det helst inte bli så många av samma färg och papper. Vill även ha matchande etiketter som man knyter fast, tycker att det blir mycket snyggare!

Har upptäckt: Att Ikea har riktigt läckra OCH praktiska Bordstabletter! Eftersom mina gamla har börjat bli lite slitna så skulle jag gärna köpa mig ett ordentligt set, typ 10-12 st, i nån härlig färg! Vill ju även ha en uppsättning röda till julen! Svärmor har köpt limegröna och dom är skitfina och otroligt smidiga att torka av! Heter "Pannå" och kostar 19:-/st.

   


Nya upptäckter!!

Har just upptäckt några "nya" stjärnor på himlen! Surfade runt på Youtube och lyssnade på en massa artister och upptäckte hur mycket jag har missat!

* Den första är FIONA APPLE. Hon är ju skitbra, både hennes röst och hennes låtar! Lyssna på låten 'Paper Bag'.
* Den andra är en grupp - 30 SECONDS TO MARS. Såg att dom vann pris på EMA 2008 och jag vet att jag läst om den gruppen förrut på grund av att skådisen Jared Leto är sångare i bandet, men jag hade aldrig hört dom. Dom är riktigt bra!
* Måste ju även få säga att TRACY CHAPMAN spelas i mina hörlurar nu! Hon är en "gammal" stjärna för mig, har gillat henne länge nu, hennes röst ger mig rysningar! Hon låter lite som Anna i årets Idol - den här mörka härliga djupa rösten!
* Ett sista lilla tips är till er som gillar serien Gossip Girl. Ed Westwick, killen som spelar Chuck Bass.. han sjunger nån sorts indie/punk (tror att man kallar det så i alla fall).. att han har den härliga engelska accenten ger det hela det där extra.. Bandet heter THE FILTHY YOUTH och ni hittar dom på youtube i alla fall.. En bra låt - "Boy don't smoke"

   

Fars dag!

Idag är de Fars dag! Vi ska snart iväg till Stefans pappa en snabbis och sedan vidare till min pappa för middag o tårta! Har faktiskt tänkt göra det enkelt med Fars Dags-presenter och köpa lite blandade skraplotter! Förhoppningsvis får de vinna 25 spänn i alla fall! :) Annars har det inte hänt så mycket.. ryggen har blivit bättre men känner av den då och då.. Igår var vi i ostvik hos Svärmor och Kalle, där blev vi bjudna på en skitgod middag och tårta. Vi fick 10 st paltar med oss hem - som kommer att bli middag på tisdag! :) Javisst ja, vi fick ju även med oss hem typ 4,5 kg älgköttfärs och typ 6 st älgstekar!!!! Inse att våran frys är fullproppad just nu!! :) Så det fick vi köpa för en riktigt billig peng! :)

Måste ju även bara få berätta att min underbara Kasper har nu börjat att gå på pottan! Han har ju i och för sig alltid velat bajsa på toaletten sedan flera månader tillbaka.. Men nu är det säkert över 2 veckor sedan jag bytte en bajsblöja! Idag var han s duktig att han bajsade först, och sen satt kvar några minuter, därefter kissade han på pottan! Han gör visst detta på dagis också! Inse hur stolt jag är!!! För det är ju relativt tidigt med en liten pojk på 20 månader att börja pottträna och bli torr?!! :) Hehe, gick faktiskt in och störde honom eftersom jag ville ha en liten bild på pott-pojken!



Ryggont!

AHH! Har fått en rejäl jäkla sträckning i ryggen!!! Käns inte alls skönt.. hela vänstersidan av ryggen, armen och bröstet värker, bränner, sticker och ilar.. Fan också! Att en sån liten grej som att plocka upp en stretande Kasper kan göra en sån här grej.. trodde just det ögonblicket det hände att jag skulle tuppa av.. men överlevde och nu käkar jag alvedon och använder värmedyna.. Får se hur det känns imorgon.. ska ju jobba på Swedbank imorrn och på torsdag.. får se om det ens går.. jaja, tänkte bara ge er en uppdate..


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Carola och måste ju påpeka att jag skrivit en liknande grej tidigare, så får se ifall jag kommer på heeeela 7 grejer som ni inte redan vet...

♣ Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
♣ Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
♣ Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
♣ Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Har som "intresse" att lära mig alla skådespelare eller kändisars namn och ansikte.. Ibland blir det till och med lite onödigt vetade.. som exempelvis igår då jag satt och såg Singing Bee och såg att en av deltagarna hette AnnaKarin och som jag vet har varit gift med "Robinson-Robban" (den där jobbiga jäkeln)
2. Har dille på att kolla på klockan hela tiden, till och med när jag ska sova.. så måste jag kolla klockan och på ett ungefär räkna ut hur många timmar jag får sova..
3. Tycker om att se på "töntiga" filmer när jag är ensam hemma. Exempel på töntiga filmer; High School Musical, Lindsay Lohan-filmer m.m.
4. Har något otalat med frusna hamburgare.. För exakt 3 år sedan skulle jag dela ett par frusna hamburgare och slant.. Blev över 7 stygn på min lilla tumme och ärret syns och känns fortfarande. Den pinsamma delen är att jag gjort samma sak tidigare fast då högg jag mig ordenligt i handflatan.. den gången blev det inga stygn eftersom jag inte hade tid att fara in, skulle jobba natt.. Men ärret finns kvar, runt 1,5 cm stort.. Att man aldrig lär sig?!
5. Har inte varit ute på krogen alls sedan Maj 2006 (Innan for jag nog ut varje helg!)
6. Första gången jag träffade Stefan tyckte jag han var en snobbig, skrytig, egotrippad diva som jag inte alls skulle kunna tänka mig som pojkvän.. MEN han lyckades charma mig och jag föll ordenligt för honom några månader senare! Tur var väl det, för han gav mig ju världens bästa present - Kasper! 
7. Då jag var mindre hade jag alla mina väggar i rummet täckta med posters, mest på Backstreet boys.. haha! :)


Vet nu inte vem jag ska utmana.. Men vi kan väl säga Åsa, jessica och sandra i alla fall.. :)

RSS 2.0