Dittan och Dattan

Idag har man hunnit med en storhandling på både Coop och Dollarstore. Så nu har man slösat runt 1000 spänn men det behövdes verkligen fyllas på med allt från flytande tvål till flytande margarin! ;) Var faktiskt underligt kul att handla idag bara jag och Charlie, ingen stress utan vi liksom strosade genom affärerna - det händer faktiskt inte allt för ofta! Har även hunnit med att stortvätta - det behövdes också! Så nu är tvättstugan fullproppad med tvätt som hänger på tork. Känns verkligen jätte-ointressant men fan, nu ids jag då inte ens radera det, haha :P

Annars då... jaaaa.....  Kasper tog kort på dagis igår - han hade behövt sig en hårklippning innan men det blev inte, men han blir säkert söt ändå lilltrollet mitt! :)

Nu har jag inget mer vettigt att skriva.. förrutom att göra er avundsjuka och berätta att det blir PALT hos underbara mamma & pappa idag! :P

Finns det nåt skönare?

Finns det något skönare än att betala räkningarna i lugn och ro, i god tid, och faktiskt få lite pengar över???! :) Känns helt sjukt, men skönt var det. Då var det gjort liksom - behöver inte tänka en tanke till på räkningarna förrän nästa månad!

Sitter förresten och funderar på julklappar. Håller på med en lista och förhoppingsvis kan vi "göra bort" och inhandla några paket åt barnen redan i veckan - Så man slipper den där klumpsumman i december! :) Inse att det snart är november och efter det så kommer juletiden! :P

Nåt vettigt?!

Har inte känt att jag har haft något vettigt att skriva på senaste tiden så jag har låtit bli. Men känner ju ändå att jag kan uppdatera med att:

* Charlie fick MVG hos tandläkaren, fast då har han ju bara 4 tänder i och för sig :P
* På Ikea fanns bara klädhängaren och barn-kastrullerna, jäkla Haparanda.. så blir nog en vända innan jul!
* Steffe har varit ledig torsdag och idag så vi får verkligen lååååånghelg och det är så förbaskat skönt! Kasper har till och med fått vara hemma från dagis dessa dagar bara för att vi ville mysa tillsammans! :)

Thats it för tillfället i alla fall! Imorgon vankas loppis mest troligt om inte Charlie har feber som han haft i morse. Steffe ska på 30-års fest som jag tyvärr avbokade pga C's feber men jag får överleva och vänta tills nästa helg då underbara Vettan kommer hem och vi tjejer ska ha nåt hålligång av nåt slag! :)

Hoppas ni alla får en härlig helg! Å hoppas också att det inte kommer nå mer snö! :P

Ikea!

Eftersom jag har underbara Linda som ska på IKEA så har jag ju självklart gjort en lista på vad jag vill att hon köper åt mig! Å enklast är ju att sätta ut bilder här så hon lätt kan kolla upp det genom telefonen då hon är i Haparanda! Känner mig mäkta stolt över att jag var så smart, haha! :)

TJUSIG
Hängare med 5 krokar
89 kr




KUSINER
Sänglåda
69 kr
(OBS! 2 st)


DUKTIG
Frukostset, 15 delar
79 kr



DUKTIG
Dessertset, 18 delar
79 kr


KUSINER
Låda
49 kr
(OBS!! 2 st)



DUKTIG
Gryt-/ stek-/ kastrullset 4 delar
99 kr
 

Tips på julklapp!

Ett tips för er som försöker som jag, att komma på vad man ska köpa för julklappar till sina barn. Köp dom ett barntält, en riddarborg, pippis hus eller nåt annat sorts "krypin". Jag kan lova er att dom kommer att älska det! Kasper fick sitt tält förra julen och BÅDA pojkarna leker där minst 1 gång om dagen! Det enda som krävs är ju att ni har plats där hemma! :)

    

Toaletten = drunkningsrisk??!!

I går så hände någonting ovanligt - något jag kan skratta åt nu men som fick mig att darra i början. Så berättar det från början:

Jag står i köket och plockar undan efter maten. Jag hör Charlie gråta lite dovt sådär och tänker att nu retas säkert Kasper med honom så jag avvaktar för att se om jag hör något mer. Hör samma dova gråt-läte och går mot vardagsrummet för att se vad det är MEN Charlie är inte där. Får lite smått panik och tänker "Vars tusan är han?". Ser att toa-dörren är öppen litegrann så skyndar mig dit och går in och får se två fötter sticka upp från toa-stolen. PANIK. Lyfter upp Charlie så jäkla fort och får se att han är blöt i ansiktet. Fy tusan va obehagligt. Han har alltså gått in på toa. Sträckt sig ner mot vattnet i toastolen. Ramlat ner med huvudet först. Fått toalocken över sig. Å varit så i säkert en halv till en minut! Helt sjukt! Har aldrig hört om något barn som drunknat i en toastol men fan, nu börjar jag tro att det faktiskt kan hända!

Dom jag berättat det för får ju lite skratt i sig och det får ju jag också nu, det låter ju lite halvkul och man säger "nu kanske han lär sig att inte vara där". Men paniken och se ett par fötter ur toastolen var fan sjukt. Himla pojkrackare som ska vara ÖVERALLT!

Fick en kommentar av en "Djurvän"

Fick en kommentar i förra inlägget ang. "skit-veterinären" och eftersom "Djurvän" var anonym så vill jag få en chans att svara tillbaka. Väljer därför att göra ett blogginlägg till svar.

Oj, vad synd att du "Djurvän" var anonym så jag inte kunde skriva direkt till dig. Självklart förstår jag vad du menar, detta skrev jag i upprört tillstånd och SJÄLVKLART vet jag att vi alla är ofullkomliga och att han inte gjort det med flit. MEN då det handlar om sådana här jobb, så man hanterar liv, då måste man följa rutiner som innefattar lugnhet och att alltid vara 100 % säker på det man gör, oavsett om man själv har en dålig dag eller är jättestressad eller inte. Jag vet att ord står mot ord men just därför får man ju välja vem man ska tro på och vilken åsikt man vill ha och jag väljer att "stötta" kattägarna i detta fall. Jag tror inte ett dugg på att kattägarna var där för att avliva katten å sen "ändrade sig" eller valde att göra en anmälan bara för att få pengar eller få veterinären att se dålig ut. Jag tror att ett misstag skett och skulle bara veterinären sagt till tidningarna att han var hemskt ledsen osv. så skulle jag nog tycka lite synd om veterinären också som får leva med detta misstag resten av livet. Men som sagt, jag vet ju inte ALLT, håller med om att tidningar kan vinkla saker hur som helst och det är ju jättetråkigt om dom vinklat allting fel. Men om det man läst stämmer så undrar jag fortfarande varför han inte gick igenom allt steg för steg? Eller är det dom s.k. rutinerna han nu börjat med (som han sagt i tidningarna)? Det är inte lätt och jag vill inte vara s.k. "dum" mot någon, men JAG tycker synd om kattägarna som förlorade en katt på ett onödigt sätt. That's it! Ber om ursäkt om ni som känner veterinären blivit upprörda/ledsna över det jag skrivit men som sagt, jag känner ju inte personen så jag kan ju eg. inte ha någon personlig åsikt om denna person egentligen, jag pratar mer om själva händelsen.

Nu lämnar jag detta och förhoppningsvis så förstår ni där ute vad jag menar och vad jag vill ha sagt.

Skit-veterinär

Läste i PT och aftonbladet om katten Brownie som råkat bli avlivad av en veterinär i Luleå fastän katten bara skulle kastreras. Grymt onödigt och otroligt slarvigt av veterinären! Men jag kan liksom inte förstå att det skedde. I Öjebyn så hade dom jättebra personal då jag avlivade Baltazar. Tjejen kom in och förklarade VARENDA steg hon gjorde. Att hon förberedde sprutan osv. Å hon gav honom först och främst lugnande så att han nästan somnade. Å efter det förklarade hon att hon skulle ge honom sömnmedel, så mycket så att han tillslut skulle sluta andas. Skulle veterinären i Luleå ha gjort detta, utan stress, så skulle katten fortfarande leva. Tycker så otroligt synd om kattägarna, det är aldrig kul att behöva ta bort sitt husdjur genom val, MEN att veta att en veterinär avlivat ens katt enbart på grund av slarv - det skulle jag inte kunna släppa alls. Å värre då han inte ens medger att det var hans fel. Jäkla skit-veterinär. Så onödigt!

sköna/osköna fredag!

Idag har man röda veckan - ont i magen/ryggen, uppsvälld hals - ont att svälja, ont i huvudet - för lite sömn.

Livet leker helt enkelt, eller?! Men tack vare en underbar mamma som kom så fick jag faktiskt lägga mig ner och vila idag. En av världens bästa mamma/mormor och jag vet inte vad jag skulle göra utan henne! :)

Just nu väntar vi på att mannen i huset ska komma hem från jobbet. Jag funderar på köpes-mat eller att hitta på något med kycklingfilé. Får se. Barnen är söta och myser i soffan framför tv:n och Kasper har faktiskt fått smarties att smaska på. Sköna fredag, tack och lov! :)

En ohärlig känsla i kroppen, en jättehärlig känsla i själen. Trevlig helg på er allihopa! :)





Vi vann!

Det känns som om vi vann för det blev inge mer magsjuka här inte, så vi är väldigt glada och tacksamma över det! Däremot så har nu Charlie börjat snora av bara den och sover lite oroligt på natten så vi får väl bara vänta och se om denna förkylning försvinner, stannar av eller blir värre. Hoppas självklart INTE på det sista.

Annars då.... ja, känns som att jag inte har alltför mycket att skriva om. Jag beställde en massa foton igår - Äntligen. Så totalt blir det 733 kort som kommer hem i postlådan. Så jag vet vad jag gör i höst/vinter. Å jag kan ju även berätta att nu har vi bokat kyrka! Enligt s.k. bröllopstips så var det detta man skulle göra först av allt och ungefär ett år i förväg. Så nu är datumet äntligen bokat och klart. MEN vi har valt att inte säga något utan det tar vi lite närmare....


Magsjuka

Här hemma har vi nu fått oss en fläng av magsjuka. Eller än så länge bara Kasper men man väntar liksom bara på nästa. Tar ont i mammahjärtat å se han ha så ont i magen och bli alldeles kritvit i ansiktet men nu verkar det då ha lagt sig, han har fått i sig lite mat och leker och har sig som vanligt.

Angående ögonen mina så fick jag höra att tidigare har mina ögon varit svaga, nu är dom usla. Kändes ju inte alltför roligt att höra speciellt med tanke på att det inte finns så mycket att göra. Men ska i alla fall få träffa chefsläkaren på ögonmottagningen i november så förhoppningsvis så har han lite mer idéer på vad man ska göra. Har även fått hem ett par provglasögon med ett s.k. prisma så får se om det hjälper litegrann.

Nä, kanske man ska fortsätta plocka leksaker som vanligt?! :P


RSS 2.0