Många tårar..

Det har fallit många tårar igår och idag.. anledningen är för att Kasper har skickat alla sina tuttar till tomten och det är jobbigt för lillpojken som blivit så stor. Vi "skickade" dom lördagnatt och söndagmorgon så hittade Kasper ett jättestort paket ute på bron från tomten (som tack för tuttarna). Han skrek, gjorde glädjeskutt och blev som skogstokig. I paketet fanns det ett playmobil piratskepp (steffes gamla) med alla tillbehör; skattkistor, kartor, kanoner m.m. och jag kan ärligt säga att jag aldrig sett Kasper så nöjd! Å han har lekt med det dygnet runt! Så det var ju väldigt roligt, men då kvällen kom då ville man ju självklart ha tutten.. så man har haft väldigt ont i mammahjärtat och i ikväll så både sjöng jag go'nattvisor och kliade honom - allt för att få honom och slappna av. Så vi får hoppas att han nu får sova hela natten utan tårar!

Annars så har det inte hänt så mycket. Skyltsöndag igår, Barnens hus/Dollarstore idag.. så man har slösat pengar ja.. Men nu har jag då köpt klart ALLT förrutom en Batmandräkt till Kasper som ej fanns.. nån som vet om det finns på Toys r' us?

Nä, tror det blir att hoppa i duschen nu, se lite Gossip girl och sedan gå och lägga sig som den pensionär man är! :)

Underbara morgon!

Insåg just hur längesen det var sen jag uppdaterade så det har hunnits med en del! Jag kör även denna gång i punkform eftersom då blir det mindre "svammel-skrivet"! :P

* I helgen for jag och Steffe iväg till Skellefteå för att bo på hotell och umgås med; Carola, Tomas, Vettan, Lennie, Carina, Ante, Eva & Ante. Vi hade underbart roligt med bland annat Boda Borg (där man klumpigt nog stukade fingrarna rejält) - vinst för tjejerna, middag på Allstars och tro det eller ej, dans på hotellet! Skitskoj var det! :) Så det är bara och börja planera nästa tripp för det här måste vi ju bara göra om! Tack Tomas o Carola för denna underbara s.k. "Värd-present" :)

* Har nu gjort bort och köpt klart alla Charlies julklappar! Känns otroligt skönt och tror faktiskt vi prickat in det ganska bra! Så då är det bara Kasper kvar där vi har oköpt några paket till! :)

* Kan ju också berätta att vi ligger ganska bra till i julstöket. Har bakat snickerskaka för att ha något gott i kylen och tror jag ska satsa på att göra knäck och slå in paket ikväll. Vi har även börjat julpynta och det enda som saknas nu är julgardiner i köket och adventssljusstakar i köket. Måste bara hitta själva lamporna till adventsljusstakarna som jag noggrant lade undan förra julen och som jag nu inte hittar.... Typiskt mig!

* Det börjar komma bebisar till höger och vänster nu. Det är faktiskt något jag älskar, få se lyckliga nyblivna föräldrar och deras underverk. Så just nu så har det hittills kommit 1 tjej, 1 pojke, 1 tjej! Så grattis till alla er som vet vilka ni är! Näst på tur blir tvillingar för min kusin och hans A! Present är redan köpt till dessa två! Hela Stenbergssläkten väntar! ;)


Nu är det nog dags att göra lite frukost till grabbarna så..... Tjing bye! :)


Julkatalogen från Barnens hus!

Så har den kommit, den efterlängtade julkatalogen från barnens hus. Så nu kommer Kasper att peka ihjäl sig på vad han önskar sig i julklapp - ungefär som han gör i reklampauserna på nickelodeon "Maaaaaaaammaaaa - det där vill jag ha". Själv skriver jag listor för fullt och inser att det inte är så jäkla lätt att komma på vad man ska köpa till barnen. Plus att mor och farföräldrar frågar vad dom ska köpa och då måste man ju nästan "ge bort" sina bästa idéer och då har man knappt kvar någonting själv att köpa. MEN kommer på nya saker titt som tätt så det blir nog en tur närsomhelst till barnens hus för att göra bort inköpen. Sitter även och velar om man KAN köpa lite mindre julklappar till Charlie som faktiskt inte har någon uppfattning på varken antal julklappar eller varför han får en massa nya saker. Plus att om jag känner honom rätt så kommer han att vara ute efter Kaspers leksaker i alla fall.
Här är listan i alla fall:

KASPER:
* Bärbar dator - barnvarianten såklart. (Den här får han för att han ska skicka tuttarna till tomten)
* Åkmatta
* Gitarr, ev. elgitarr m. förstärkare o mirkrofon.
* Stor, hård väska med handtag
* Pannlampa
* Kylskåpsmagneter A-Ö
* Doktorsväska
* Spel.
* Bilbana
* Chipsmaskin (Från tv-reklamen på nickelodeon)
* Maskeradkläder typ batman, stålmannen m.m.
* Bil som man bygger ihop (som Wille har)
* Skidor
* Ev. skridskor (fast jag kan ju tycka att det räcker med att satsa på en s.k. sport åt gången)


 CHARLIE:
* Kastruller från IKEA
* Mjukleksaker Dessert/frukost från IKEA
* Trumma
* Tamburin
* Dammsugare eller Städset
* Hund som går och skäller
* Liten hård väska med handtag
* Bowling m. mjukisdjurkäglor.

Nu är det här ju bara en önskelista så får se vad man egentligen köper..
Sen har jag bara en nyfiken liten fråga.. hur många paket ger ni era barn? Eller hur mycket köper ni för? Jag vill ju gärna ge ganska många paket men samtidigt så har vi inte någon stor budget att röra oss med, så försöker hitta i alla fall en eller två s.k. "småsaker" som exemelvis pannlampan som kasper önskat sig, kostar typ 30 spänn.. Men vi ska väl i alla fall försöka hålla en budget på c:a 1000 kr åt Kasper och c:a 600 kr till Charlie (ev. lite på sparkontot också). Vi har tidigare köpt åt Kasper för c:a 800 kr eftersom vi har känt att det är bättre att hålla nere summan nu då barnen är små för då dom blir äldre kommer dom säkert att önska sig dyrare saker som spel, lego, sportutrustning m.m. och då får man lägga ut mer då istället! Men som sagt, är jättenyfiken, hur tänker ni kring paket????!! :)

'Saker som hänt sen senast'

Saker som hänt-punktlista kommer här!

* Shoppat loss på H&M's hemsida, dock inte till mig utan till Steffe men bara man får köp-känslan så mår man bra, haha! :) Lite fattigare men lika glada är vi för det! :)

* Steffe bakade bullar alldeles själv för några dagar sen. Otroligt imponerad av hans talanger som jag, efter 9 år tillsammans, inte visste att han hade! Jättegoda kanelbullar och chokladbullar!

* Charlie har börjat skratta det så kallade "Kines-skrattet". Ni vet, då dom kisar med ögonen och flinar så stort och biter ihop tänderna. Man behöver praktiskt taget bara säga HAHA så skrattar han! Härligt uppfriskande och lättar upp vilken dag som helst!! :)

* Kaspers dagiskort har kommit och ursöt var min lilla pojk som på själva fotot med dagiset inte var så liten längre (Äldst i dagisgruppen). Sen har vi även fått veta att han ska börja skolas in på den andra,3-5 års-gruppen snart och börjar där den 10:e januari, ganska lämpligt eftersom Charlie börjat på gamla avdelningen då! :)

* Vi har börjat kolla upp lokaler/catering/priser till B:et! Så nu är det bara lite velande fram och tillbaka som gäller.


"Stulet" av Monstermalla/ErikasHarmoni!

Älskar jul och längtar sedan flera månader tillbaka tills julen är här på riktigt! Så därför kändes denna lista suverän för mig!

Pepparkakor - Lussebullar

ischoklad - marsipan  (men om jag verkligen får välja blir det knäck!)

Köttbullar - prinskorv

Julkorv - Julskinka

Lax - Sill   (fast måste ju erkänna att jag är nybörjare på gravad lax!)

Revbensspjäll - Janssons frestelse   (börjar vänja mig vid jansson men "carolas" kryddstarka revbensspjäll skulle nog ingen tacka nej till!)

Paradis - Alladin

Rullsylta - Leverpastej 

Glögg - Julmust  ( dom som inte älskar julmust kan inte gilla julen!! Fast glögg funkar också)

Rödbetssallad - Dopp i grytan  (Har ALDRIG ätit dopp i grytan!)

Ris a la Malta - Risgrynsgröt (Är det inte samma sak? Gröt äter jag då och då, året om)

Äppelmos - Senap ( Måste ju dock erkänna att Steffe m. familj lärde mig att äppelmos inte är såååå farligt till en julskink-macka)

Hemma - Borta (Det är riktigt mysigt att bara vara hemma)

Utomlands - Sverige

Ge -   (Ger samma känsla, fast ibland känns det fasiken bättre att ge)
 

Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss  (Va?)

Chokladkalender - Paketkalender  (vilka disskusioner vi haft här hemma, jag tycker det räcker med en chokladkalender och steffe är uppvuxen med paketkalender.... )

Plastgran - Äkta (Har kört med plast "forever" men i år blir det faktiskt äkta - så får se om man ändrar sig)

Arne Weise - Ernst  

Junkie!

Just nu ser jag ut som en "junkie". Alltså jag ser totalt hög ut med stora pupiller. Har varit hos ögonläkaren idag och självklart fick jag dom hemska dropparna som gör att jag kommer att se suddigt resten av dan. Så ni måste förstå att det är otroligt svårt att skriva just nu, kan inte ens se om jag stavat rätt eller inte :P Men i alla fall, ögonläkaren sa att det enda jag kan göra åt mitt dubbelseende är att skaffa glasögon. Så det blir det. Det är tyvärr fel på hjärnan och inte egentligen ögonen. Men förhoppningsvis hjälper glasögonen mer då jag får själva prismat inristad i glaset. Så nu sitter jag bara och funderar på om jag får ut något på försäkringen med detta.... 

"Recap" av dom senaste dagarna!

Nu fick jag mig äntligen ett il och kände för att skriva lite i bloggen igen! Känns som att det har varit "ruschigt" här den senaste tiden men samtidigt har man inte gjort allt för märkvärdiga saker. Men kan ju blicka tillbaka och nämna att:

* Idag har jag och pojkarna varit och badat badtunna hos min fina moster Cia. Charlie badade med mössan på och alla hade hur roligt som helst. Åt även en guuuuuuudomlig bulle som hon gjort i långpanna - ni vet en sån där jättesockrig och kladdig en!

* I söndags så hade vi en massa främmande. Mamma och Vettan kom en stund innan hon skulle bege sig tillbaka till Ume. Lite senare dök brorsan upp och strax därpå även Tomas o Carola med barn o vovve. Bjöd på underbart god citronpaj (tack underbara svägerska för receptet, det används ofta!). Blev även kyckling-tacomiddag med Fam. Karlsson den dagen!

* I lördags så for vi tjejer; Jag, Vettan, Carola, Carina o Eva + mamma - till stora staden Luleå. Vi for på loppis på Arcushallen där det fyndades en del och sedan en snabbvisit på storheden. Jag drabbades tyvärr av migrän men orkade med en middag på Golden Dragon, några öl o cider hos Carina på kvällen och några spel-omgångar! Supertrevligt!! :)

* I fredags umgicks jag och pojkarna med underbara Ida och hennes F. Underbart roligt och alldeles för länge sedan sen sist. Senast vi var med varann måste ha varit på Steffes 30-års fest i februari. Fy skäms på mig men förhoppningsvis tar vi oss båda i kragen nu! Har redan bokat in ett besök på Nimbys värld med barnen. Kasper blev smått förtjust i "den nya tjejen", alltså Ida's F, och surrar om henne titt som tätt nu! :) På fredagkvällen vankades det skräckfilm tillsammans med Carola, Vettan o Eva. Vet inte om filmen "Shutter" var sååå hemskt, vi satt mest och irriterade oss på att dom aldrig "tog tag i situationen" så att säga :P

* I torsdags var vi förbi svägerskan med familj och jag "fick" äntligen gå upp och kika på renoveringarna dom sysslar med på övervåningen. Kanske jag inte skulle ha gjort eftersom jag kände den där avundsjukan komma fram. Ljust och fint och jag blev helt plötsligt jääääääääkligt sugen på att taptetsera om nästan överallt hemma för att få det lite ljusare! :)

That's it. Blev ju ändå en liten "recap" på vad vi sysslat med dom senaste dagarna! Å känner mig nöjd över att ha skrivit så pass mycket och inget blablabla-snack om tvätt, disk eller dylikt! :)

Bjuder även på lite höstbilder innan Vintern är här!!!

  


RSS 2.0