Hon var underbar..

Anna Bergendahl var helt underbar i semifinalen till Eurovision Song Contest MEN tyvärr var det inte nog många länder från "Tjottahejti" som förstod det. Men smaken är som baken, that's it. Det jag stör mig på OTROLIGT mycket är att Aftonbladet gör rubriker som "Schlagerfiasko" och skriver om Annas fiasko - det är inget jävla fiasko utan bara tråkigt. Anna gjorde det jättebra och det var ju faktiskt vi svenskar som röstade vidare henne, inte hon själv, punkt slut.

Jag anser att det är dags att göra om Eurovision lite grann. Först och främst ska det då INTE vara två stycken semifinalen. För i år blev det ju tyvärr så att alla toppfavoriter hamnade i 2:a semin och i 1:a semin var det ju bara 3-5 stycken bra låtar men 10 tog sig vidare. Jäkligt sjukt att det ska hamna på lottningen om vem som tar sig vidare.. Plus att jag tycker att man ska få rösta fastän ens land inte tävlar i semin. Vi får ju mest röster från norden och nu hade vi bara danmark i går.. Eller som Carola skrev DaMnmark :P

Men,men.. nu hejar jag då i alla fall på Ukraina. Sjukt bra låt. Andra länder är väl Azerbadjan, Moldavien, Rumänien.. typ.. kanske.. :)


Onsdag...

Dagarna går fort! Idag har jag varit med Charlie på BVC - på egen begäran. Eftersom han varit så sjuk med feber, diarré och dålig matlust så är han ju "spemager" och liiiite orolig blir man alltid i mammahjärtat. Så idag har vi vägt och mätt honom och pratat om maten. Han väger nu 8270 g och har alltså gått upp 170 g på en månad - INTE mycket men vad gör man då han är sjuk.. Men från och med nu blir det stora klickar smör i maten och jag ska kämpa på att få honom att äta välling istället för ersättning. Så förhoppningsvis går han upp ännu mer i vikt då! :)

Annars så händer det inget speciellt. Viktmässigt så ligger jag nu på -10,5 kg totalt. Alltså 82 kg. Så det går neråt hela tiden fast dock i saktare takt - tack vare att jag unnar mig samtidigt. I måndags hann jag med en powerwalk med underbara Carola och Barbro och igår, tro det eller ej, var jag ute och powerwalkade OCH joggade! Jag kan INTE jogga men igår gick det helt okej speciellt då jag kör med intervaller. :)


UNDERBARA BARN:

  


Gamla kläder = Nya kläder

Okej. Idag hade jag tänkt in till stan i panik eftersom både Kasper och Charlie saknar sommarkläder helt och hållet. Då är det speciellt shorts, highwater-byxor jag tänker på och även kortärmade bodies/t-shirts till Charlie. Sen så sa Steffe att jag kunde ju gå ut i garaget och gräva fram Kaspers sommarkläder från förra året för att kolla om det var NÅNTING han kanske kan ha i år. Allt beror ju på om byxan är stor i storleken eller liten. Å då jag är i garaget så börjar jag tänka.. hmm.. Kanske jag ska kolla igenom Kaspers sommarkläder från 08, men mest troligt är dom alldeles för stora..

Nu vill jag bara säga att jag haft en JÄKLIGT BRA ordning på Kaspers gamla kläder och det var rangordnat storleksmässigt, eftersom man har ju hört hur svårt det är att hitta i tid senare och i slutändan köper man det mesta nytt för 2:a barnet.

Hittade 4 stycken kartonger. Där i fanns det några shorts till Kasper som mest troligt kommer att passa i år igen eftersom dom var ganska stora förra året. Hittade även några shorts och highwaterbyxor till Charlie som han kommer att kunna ha PLUS en massa jäkla bodies i storlek 86 som är kortärmade! Som då Kasper hade 08 = 1 1/2 år. Jag har hela tiden i skallen tänkt att kläderna skulle vara alldeles för stora för charlie men nu visar det sig att dom kommer att funkar! Dock liiiiite för stora men inte så att det ser för taskigt ut! :) Så jag vill bara säga till er som planerat ett till barn - glöm inte bort att alla barn är olika oavsett om dom är syskon eller ej. Plus att begagnade kläder har ju krymt lite grann så ibland kan det till och med vara så att fastän det står stl 86 så är det mer som en stl 80. Bara ett litet tips från mig!

Men det blir ändå en sväng till stan idag för liiiiite shopping - men nog sparade jag ganska mycket pengar tack vare att jag tog mig i kragen och grävde bland kartongerna :)


Måste ju visa en bild på Kasper.. Känns helt sjukt att Charlie som är så liten ska kunna ha den här bodyn eftersom då Kasper hade den så var han alltså 6 månader äldre och sprang runt som en tok!

 



Pollenallergi, Eksem, Diarré osv osv osv..

Känns som att det är en ond cirkel med okrya barn här hos oss.. Charlie har haft feber igen.. resulterade i att eksemen blev ännu värre.. plus att han började äta dåligt igen och "diarréa" så fort han fått i sig nåt.  Värmen gör det ju inte bättre heller precis - Tror jag är den enda som klagat på solen dessa dagar..

Kasper har kliat ögonen, snorat och nyst hela veckan - så igår ringde vi vårdcentralen så vi ska dit imorgon och kolla upp om det är det vi tror det är - Pollenallergi. Eftersom Steffe har det och det är ärftligt så tippar vi på det. Kasper har det väldigt jobbigt och det är väldigt svårt (läs;omöjligt) att hålla honom inne då det är så fint väder ute. Men förhoppningsvis så får han nån medicin eller ögondroppar trots sin unga ålder.

Så här är det fullt upp helt enkelt. Å nu var rasten min slut så det är bäst jag går och bär lite barn..  ;P



Nu händer det grejer!

Har ju glömt att säga att vi haft mycket att fira här hemma angående Charlie och hans s.k. utveckling :) Det började förra veckan då han ÄNTLIGEN bestämde sig för att krypa iväg - och redan nu går dt fort nere på golvet när han har sett något han vill ha. Så då har man det klart - Kryper - Check! :) Sen så blev det en rolig start på veckan när Charlie satt och bet mig på fingret och helt plötsligt känner jag något vasst - Kan det vara?! -var det första jag tänkte.. Jajemänsan - nu är tänder på gång! En tand där nere är på väg upp. Så nu kan vi säga ÄNTLIGEN där också! :) Tand - check! :)






Är så jäkla glad!!

Det KAN vara roligt på måndagar! Idag då jag ställde mig på vågen så stod den på -1,2 kg!! Men då har det ju hunnits med 4 st 1 timmes långa power walks också! Å inget slisk eller läsk hemma alls. Jag har unnat mig borta istället och med måtta. :) Så nu fortsätter jag i samma stil och förhoppningsvis så får jag ett bra resultat nästa vecka också! :)

Nu är det bäst jag ser var Charlie for krypandes! Tjing bye! :)

Charlie..

Först och främst kan jag ju informera att vi haft en tuff vecka med en sjuk Charlie. Han har haft kring 39-40 graders feber i två dar och några gnälliga dar efter det. Plus diarré heeeela veckan. Så trodde först att ÄNTLIGEN ska det komma tänder - men icke. Så mest troligt var det en påföljd av hans förkylning. Men, men.. nu är det då bättre.

Från det ena till det andra!

Läste just en intervju med Carina Berg där hon pratade om hennes och Kristian Luuks bebis Holger. Gjorde mig jäkligt fundersam. Detta sa hon:
-Det värsta hittills var när Holger skrattade så mycket att han kiknade och slutade andas. Vi åkte till akuten och de sa att det var en drunkningsreflex, han glömde bort att svälja, säger hon.

Så nu undrar jag som tusan - var det detta som hände Charlie då han mitt i en lek fylld med skratt, bara försvann/tuppade av/slutade andas???!! Å varför sa inte mina läkare det här som en tänkbar anledning? Det enda jag fick som förklaring var ju som sagt: Antingen plötslig medvetslöshet (typ början till plötslig spädbarnsdöd) eller så svimmade han. Men har googlat på denna så kallade drunkningsrelfex och hittar noll om detta hos bebisar.. Kanske det inte finns så mycket information om det..

Men nog funderar man!



Å tillslut kan jag tillägga att det är en fullspäckad helg! I dag har jag haft kusinerna Ebba o Agnes hos oss! Fullt upp och jätteroligt med frukost, play-doh-lekande, utelek, å våffel-lunch! Ikväll har vi varit på 20- års kalas hos min underbara kusin Linda! Imorgon ska jag, Kasper och mamma på Byagårdsloppis, på söndag ska vi först på Djurens dag på Grans och senare vidare till svärfar som fyller 60 år! Mycket fart och håll i gång och mycket, mycket roligt! :)

Det som fanns i shoppingbagarna från umeå!

Här kommer bildbevisen på vad jag handlade upp pengarna för i umeå!

            




Så var Valborg över

Oj vad dagarna går fort nu för tiden. Känns som att man inte hinner någonting. Här har vi det lugnt med en rastlös liten ille och en snorig och förkyld ännu mindre kille.

I helgen har vi haft det jättebra. Vi bjöd hem svägerskan med familj så kusinerna fick leka av sig. Det åts grillad fläskfilé, grillad kycklingfilé, bakad potatis, strips, beasås, dragonsås, grillade grönsaksspett (majskolvar, paprika, lök, tomat, champinjoner), vitlökssmör, bröd - å det var bara middagen! :) Vi begav oss efter maten till Majbrasan här i hortlax och sedan vidare till svärfar och satt i hans kåta och grillade/surrade. Sen hem till oss igen för att äta lite efterrätt, Chokladfondue med frukt. En fondue med Marabou choklad och en annan med Toblerone choklad. Frukten bestod av två olika melonfrukter, banan, päron, kiwi, färsk ananas, vindruvor och så 3 jordgubbar. Hade två askar jordgubbar med efter att ha sett hur äckliga dom var i botten så blev dom kastade tyvärr. Så det märks ju vad vi gjorde mest - åt.

I veckan blir det då bara lugnt.. Inget speciellt planerat förrutom en massa promenader trots jobbig rygg. motionerade inget förra veckan och det märks tyvärr på vågen - därav ingen viktstatus idag :P Men det tar jag igen i veckan istället!

RSS 2.0