Semester!

Äntligen har Stefan semester i hela 6 veckor! Så skönt!! Jag är så slut nu för tiden och mitt bäcken håller på att gå sönder - känns det som i alla fall.. nätterna har även blivit plågsamma, steg upp 4 gånger i natt för att kissa och dricka vatten - å bara att ta sig upp ur sängen tar en kvart! Jag tror även att det är värmen som gör att jag sover dåligt och gör så att jag är helt slut på dagarna.. hur ska det här sluta??!! Har ju ändå minst 8 veckor kvar! Tack och lov att jag har stefan! :)

Idag har vi bara tagit det lugnt! Har legat mest på soffan.. det känns som att jag har varit bakis i två dagar sedan bröllopet - trots nykterheten! Men det kan ju ha och göra med att det blev en väldigt lång dag i lördags tack vare det underbara bröllopet! Eftersom jag var nykter så blev man ju även chaufför och det blev två vändor till öjebyn.. fick till slut lägga mig i sängen klockan 04:30! Det är nog - med säkerhet - 3 år sen jag var vaken så länge! Men oj vad vi alla hade kul! Jag har aldrig sett så många människor dansa så många timmar i sträck! Speciellt bruden och brudgummen dansade som galningar! Å varmt var det! :) Men allt var suveränt! Maten var supergod - men vad hade man förväntat sig då det var Bryggargatan som höll i det! :) Så tack Petra & Marcus för att vi fick dela denna dag/kväll/natt med er! :)

Kan också säga att den här första semesterveckan blir jättelugn.. imorgon orkar jag förhoppningsvis fara och jobba min sista kväll på Swedbank! I värsta fall far jag i alla fall dit med något gott att tugga på för alla andra! Å lämna tillbaka alla id-kort och hämtar mitt anställningsbevis.. känns lite sorgligt att lämna Swedbank för denna gång, speciellt eftersom det händer mycket nytt under hösten.. men förhoppningsvis så kommer jag tillbaka till våren! :)

Nä, nu måste jag gå och lägga min trotsiga 2-åring i sängen..får se hur det går.. håll tummarna! :)

PS/ Vill bara tillägga också att min bebismage är konstant sned och rör på sig hela tiden nu! Riktigt läckert men ser även väldigt lustigt ut! :) Lilltrollet där inne putar mest med rumpan åt höger!

Bröllop!

Håller på att smälta bort!! Vet inte hur jag ska få sminket att fastna i ansiktet senare i dag då det är dags för bröllop! Eller ännu värre, hur man ska undvika svettfläckarna!! Men det ska bli skitskoj att få se dom underbaraste gifta sig! :) Stefan har just farit iväg och ska hämta våran kamera som komiskt nog är hos brudparet (sedan möhippa/svensexan).. Hade tänkt ta minst 500 kort ikväll :) Svägerskans andra svägerska kom även på den bästa idén att Steffe skulle inhandla lite jordgubbar, choklad och cider till det blivande brudparet - så att dom har något gott att smaska på medan dom gör sig i ordning! :)

Nä, ska gå och underhålla Kasper litegrann nu.. han ska ju faktiskt inte vara med på själva mottagningen efter kyrkan utan han ska få fara till mormor o morfar och käka godis :)

Åter helg!

Så var det helg igen, veckan gick fort med all feber och annat.. Ultraljudet igår gick jättebra, blodtillförseln från moderkakan genom navelsträngen var jättebra och bebisen gissades väga runt 1600 gram - jättebra! Så mestr troligt har jag lågt SF-mått på grund av att bebisen ligger helt åt andra hållet - alltså inåt med benen och ansikte m.m. Så det är nog därför jag känner så svaga sparkar också, h*n sparkar inåt :) Å i och med att h*n  ligger så, så kunde man ju självklart INTE se om det var en kille eller tjej därinne.. så trots att jag är jätteglad och nöjd över att få veta att bebisen mår bra så är jag ju liiiiiite besviken på att jag inte fick stilla min nyfikenhet :)


Idag har jag haft färgning och klippningMariaSalongen i Öjebyn! Blev jättenöjd som vanligt! Billigt blev det också eftersom jag hade presentkort på 800 spänn totalt, inte illa! Sen hann vi gå litegrann på kyrkmarknaden, men det var nästan lite för varmt! Speciellt med denna mage i vädret.. *Puh* .. Får se om vi hinner tillbaka på söndag eftersom Kasper inte hann prova på tivolit där.. maybe maybe..


Imorgon vankas bröllop för svägerskan och M.. Ska bli jätteskoj! Provade dock min klänning från MQ och kände mig mest som ett stort partytält, haha :) Men vad ska man göra, det är bara att gilla läget! :)


Ultraljud idag!

Idag bär det av till spec.mödra för mitt ultraljud! Är faktiskt lite nervös men det ska nog gå bra.. anars så mår jag väl inte så himla bra idag - det trycker nedåt så otroligt mycket att det rent ut sagt gör jätteont att gå och i och med att det gör ont och att jag håller på att smälta bort i värmen så mår jag jätteilla.. å det hjälper ju inte att man sovit så skitdåligt inatt... usch, bara klaga å klaga..

Måste ju även berätta att Kasper haft 40 graders feber i tisdags, inte roligt för mammahjärtat! Så hela dan var vi i kvarnis och kurerade.. det slutade med att vi sov över där eftersom Kasper hann somna på soffan där kring 19-tiden och var brännhet över hela kroppen.. kändes inte bra att tvinga in honom i en varm bil då.. Så vi spenderade hela onsdagen där också - med feber men dock bara kring 38 grader då.. Körde även mikrolaxet igår eftersom vi hört att det inte är farligt trots feber, OCH att feber kan ha kommit pga förstoppningen.. Så då fick han sitta på pottan ett tag... men usch, där tog det ont i mammahjärtat igen eftersom han fick det lite kämpigt ett tag... men ut kom det!

Nä, måste verkligen lägga mig ned och vila innan det är dags för ultraljudet.. KANSKE jag uppdaterar senare om jag sett någon snopp eller inte.. man vet aldrig.. :)

BM-Besök & BVC-samtal!

I dag så var det dags för ännu ett Barnmorske-besök, denna gång i stan eftersom det är sommarstängt här i Hortlax. Hade bra blodtryck, hjärtljuden låg på 130-150 och SF-måttet hade ökat 2 cm till 27 cm totalt, så ligger fortfarande på lägsta kurvan.. Men for hem och trodde allt var bra tills barnmorskan ringde hem till mig för runt en timme sen och sa att hon pratat med Spec.mödra angående mitt Sf-mått.. dom tyckte att jag skulle komma in på ultraljud för säkerhets skull - så den 25 juni - på torsdag, är det dags.. Hoppas nu verkligen inte att det är något fel, men håller med dom, att det är bättre att kolla upp det en gång för mycket än en gång för lite.. Ska passa på att fråga vad det är för kryp i magen också - ifall man kan köpa något rosa kanske?! :)

Ringde även BVC idag för att höra om Kaspers diarre som han haft i nu en vecka.. Har alltid trott att antingen har man förstoppning eller så har man diarre.. men tydligen finns det något som heter Förstoppningsdiarre.. Så vi ska testa Mikrolax i några dagar och har det inte gått över ska vi ta kontakt igen.. Så hoppas verkligen på att det hjälper!

Å så till sist.. Har stökat på som en galning idag! Det började med att mamma kom med gröna panellängder som hon köpt åt mig att ha i vardagsrummet, plus en ny matta från EM..  så vi fixade det och lite till.. sen började jag sortera bort lite leksaker i Kaspers rum.. och sen blev det att jag drog dit hans säng och möblerade om litegrann.. upp med lite nya grejer osv.. Så fullt upp som sagt! Å är inte riktigt färdig än! :)

Midsommar-uppdatering!

Så var midsommar över! Å vi hade jättetrevligt hos Tomas och Carola med god mat, bus med barnen och sedan tävling för dom vuxna.. Lite pilkastning, stövelkastning, hästskokastning, spiktävling m.m. Dock så kom jag på delad sistaplats.... inga kommentarer! :P Men det var jättetrevligt i alla fall och Kasper slog faktiskt rekord på att hålla sig vaken till strax efter 23! Vilket egentligen inte är bra eftersom han inte sover så mycket längre för det.. han beslutade sig för att vakna där kring 7:30..

Lördagen/Midsommardagen blev "inställd" för oss och vi beslutade oss att bara vara hemma.. Kasper har faktiskt haft ont i magen och diarre till och från sedan i tisdags och denna plåga fortsatte även då fredag och lördagen.. så vi kände inte riktigt för att fara till Luleå.. Ska nog ringa BVC imorgon och höra vad dom tror.. för det kan ju inte vara så bra med diarre i en vecka, trots att han är pigg och alert annars.. Började faktiskt fundera på om det kunde vara någon allergi? Gluten kanske? Det här är nog det värsta med att ha barn, man blir orolig och man har ingen aning vad man ska göra.. Men uttorkad är han då inte eftersom vi får i honom både vatten o välling, mat är det dock sämre med.. Men, men..  i och med att vi höll oss hemma så hann jag med lite sortering och har nu tvättat alla bebiskläderna och tagit fram lite leksaker.. Så det känns då skönt! :)

Idag så ska vi ändå på kalas och fira underbara Ebba som fyller 5 år på en vecka! Har faktiskt köpt henne spelet "Vem där?" som jag själv älskade när jag var liten! Ebba är en liten speloman och otroligt smart så jag tror att det där spelet går lätt som en plätt för henne fastän det egentligen var från 6 år..

Nä, ska se om Kasper vill sova middag nå idag eller om han envisas idag också..

Graviditetsvecka 31

Är nu inne i vecka 31..  det har verkligen börjat trycka nedåt nu - redan! Kommer inte ihåg att det började så här tidigt med Kasper, men som sagt, det är ju inte så mycket man kommer ihåg nu för tiden! Måste ju berätta om incidenten som hände i veckan. Var och handlade blommor på olika ställen tillsammans med Kasper och mamma.. tillslut då vi kommer till sista stället så hittar jag inte min plånbok - gräver fort igenom i minnet och så klickar det - jag la den på biltaket när jag kopplade fast kasper i bilbarnstolen!!! Svor litegrann och körde med ilfart tillbaka till det senaste stället där vi var - men ingen plånbok.. körde och stirrade längst vägen jag kört men ingenting! Tillslut gav jag upp och då jag var på väg hemåt så ringer Stefan.. "Jaha, har du tappat plånboken" är det första han säger.. Blir helt stum och får ut ett litet "jooo".. Då visar det sig att en äldre man ringt och sagt att han hittat den längst vägen uti diket - helt underbart!! Så en halvtimme senare mötte jag upp honom utanför Coop och fick tillbaka plånbok fylld med alla kort och alla pengar! Tack och lov att det fortfarande finns ärliga och underbara människor! Jag fick inte ens ge honom någon hittelön.. Det lustiga var att han hittat den på "gammelvägen" mot typ lantmanna.. och jag inhandlade blommorna uti gunnars kiosk.. så plånboken hade hållt sig fast på biltaket en riktigt lång bit! Men nu så har jag då lärt mig en läxa.. aldrig mer plånbok på biltaket.. i alla fall inte medan jag är gravid och extra borta i huvudet! :)

Från det ena till.... Imorgon blir det midsommarfirande hos Tomas och Carola.. vi ska ha med oss kycklingfile och italiensk potatissallad - mums!! Sen lördag bär det av till luleå på tivoli tillsammans med syrrans pojkar Robin o Liam, och Söndag så är det Kalas för underbara Ebba som fyller 5 år! Fullt upp helt enkelt!! :)

Trevlig midsommar allihopa!

Varmt!

Alla hormoner gör så att jag håller på att svettas ihjäl!  Har idag i och för sig hållt på att tvätta och rensa bland alla mina kläder men ändå! Känns jäkligt skönt att bli av med en massa kläder och få mera plats i garderoben. Ska kasta bort en massa håliga och noppiga tröjor och skänka två påsar till röda korset.. Det är många plagg som jag inte använt på evigheter pga att jag inte haft storleken på flera år.. Det är helt knäppt att man behåller sådana kläder så länge! Men nu så blev det ändring på det! Blev riktigt luftigt och fint! :)

Från det ena till det andra - I går så planterade jag blommor ute! Blev riktigt nöjd över resultatet! Brukar faktiskt varje år ringa till min mamma och be om hjälp eftersom det är hon som har dom gröna fingrarna, men den här gången tog jag tag i det själv och det blev riktigt bra.. dock så kom mamma och skötte Kasper i går kväll och hon var faktiskt och gjorde om i en kruka.. hade visst satt blommorna lite för tätt :) Måste ju erkänna att det inte är allt för mycket blommor eftersom jag bara hade tänkt ha blommor på framsidan i år på grund av två anledningar.. blommorna steks av solen på baksidan och snart så påbörjas ju vårat altanbygge! :)

Måste ju berätta om Kasper också! Han har i över en veckas tid börjat varje morgon med att säga "Jag ha plättar"! Haha, ändå sedan han fick hjälpa mormor sin att göra plättar förra veckan så har han surrat om dessa plättar! :) Men eftersom jag är lite försiktigt med mjölmat pga Kaspers känsliga mage så har jag fått lov att göra honom besviken varje gång! Men idag så fick han äntligen som han ville! Å eftersom han höll på att tjata ihjäl mig hela morgonen så blev till och med lunchen tidigare idag och han tryckte i sig en hel plätta! Gullungen min! :)


Helgen över!

.... å jag har inte hunnit med alls! i går var Steffe borta hela dagen/kvällen på Svensexa så jag och kasper underhöll oss med lite Loppis och sedan var vi i Kvarnbäcken och åt.. For hem och såg lite film - Slumdog Millionaire - otroligt bra! Å sen så var den lördagen över :) Stefan skrämde slag på mig då Kasper vaknade och grät kring halv 4, 4... och karl-sloken var inte hemma!! Tänkte, nu har något hänt så jag skyndar och ringer... Då sitter alla grabbarna på Big Boy o käkar skrovmål!! Helt sjukt, det var så jäkla längesen jag var ut att jag glömde att man gått på sommar nu och håller öppet till 3.. Så Steffe kom då tillslut hem kring halv 5 (!) eftersom de skulle cykla hem.. ojojoj.. hur dom orkar dessa karlar?! :)

Det är så mycket just nu.. planerar för altanen fast måste vänta tills efter midsommar.. i veckan jobbar jag, steffe jobbar + har en massa dömningar och arbetsfest.. så det blir att plussa ihop scheman och skaffa barnvakt!

Insåg även idag att jag bara jobbar runt 2 veckor sedan är det ju 1 juli och havandeskapspenningen börjar! Fast jag måste ju säga att jag faktiskt inte jobbat så mycket i juni då jag var krasslig första veckan och sedan har det bara blivit kvällar.. så har tänkt hinna med minst 6 kvällar till innan juni är över! :)

Studentfirande idag!

Idag tar min underbara kusin Linda studenten! Så det blir att fara en snabbis till strömbacka och se henne springa ut och vara överlycklig :) Sedan ska vi även på studentmiddag, blir riktigt trevligt! :) Bjuder på en bild också tillsammans med Kasper och Wille, men måste ju påpeka att den är över ett år gammal!



Grattis Linda!!

Graviditetsvecka 30 & godkänd havandeskapspenning!

Tjohoo! Inse hur lycklig jag är nu! Fick godkänd havandeskapspenning från och med 1 juli! Känns sååååååååå skönt!! :) Visst, man får lite mindre pengar i fickan, men det är ingenting vi inte överlever! Får verkligen hoppas att jag inte mår allt för dåligt eftersom jag vill kunna njuta av sommaren tillsammans med karln och Kasper! :)

Gick förresten in i vecka 30 idag! Å det känns! Jag tror magen/livmodern/bebisen har växt otroligt mycket nu den senaste veckan! På bara några dagar har det helt plötsligt blivit nästan omöjligt att ta på sig tennisdojjorna eller ens plocka upp något från golvet.. Men det är ju bara 10 veckor kvar nu, det ska jag väl ändå klara! :)

Idag har jag som sagt tagit det lugnt på förmiddagen och sen då Steffe och Kasper kom hem så blev det mer ruschigt med gräsklippning och matlagning! Tror jag klippte gräset i drygt 10 minuter - stolt ändå :) Å så blev det spaghetti och köttfärssås på middagsbordet! Jag och Kasper har också hunnit med att baka negerbollar nu på kvällen - jag bakade, han åt :) Så snart är det dags att få på lillpojken sin pyjamas och myspys med välling!

Dålig sömn i natt..

I natt har jag inte sovit många timmar.. sover inte gott nu för tiden, det är mardrömmar, värmeslag, ryggont och halsbrännan som antingen håller mig vaken eller så väcker mig.. Den här natten har jag vaknat av halsbrännan runt 4 gånger, det har varit något kokande i strupen för jag har nästan dött! Eller så inte, men nästan! Fasiken va ont det gör! Har fått lov att sova med en novalucol-tablett i munnen så det kändes inte så värst fräscht när jag steg upp i morse och var alldeles vit på tungan.. men vad ska jag göra??!! Nä, idag blir det nog ganska lungt, kanske man somnar en stund på soffan medan kasper är på dagis.... får skjuta upp mina ärenden på stan till senare idag eller så imorgon..

Sparkar för fullt i magen nu!

Oj vad det blev ruschigt i magen nu! Lillflickan/Lillpojken lever rövare och sparkar konstant och hickar i omgångar! Riktigt härlig känsla - en bekräftelse på att det finns ett litet troll därinne! :) Å det härligaste är ju då min underbara Kasper börjar inse att det verkligen är något därinne som rör sig.. han har sett magen röra på sig och ev. känt någon liten spark! Känns riktigt roligt! :) Finns inget mysigare än att ha sin "stora" pojke i storsängen på morgon och han myser med mamma och håller handen på magen - Underbart! :) Hoppas verkligen att han kan fortsätta mysa då bebisen tittar ut.

Annars så har då helgen varit lugn, fredag så mös vi framför tv:n och hann avverka två (halvdåliga) filmer, Bridewars/Bröllopsduellen och The House Bunny (eller bunny house) - vi hade överlevt utan att se dom.. men det är ju lätt att vara efterklok.. Det var då mysigt hur som helst eftersom jag hade en underbar man som masserade och kliade mig över hela ryggen i säkert en timme - sjukt skönt!!! :) Lördag hade vi middagsfrämmande, blev en annorlunda kompott med Carola o enbart Kevin och Peter, Steffes kompis.. man kan tro att vi försökte oss på en "matchmaking" men icke det, Carolas Tomas var på svensexa - till vilken han "lurade" Steffe o Peter till senare på kvällen.. så jag o carola surrade och surfade på nätet och försökte photoshopa lite tills det var dags att hämta hem gammelgubbarna igen..

I veckan hoppas jag på lite sol och värme och så ska jag shoppa lite kläder/skor inför bröllopet vi ska på den 27:e, jag ska även jobba som vanligt och så på fredag så blir det att fira underbara kusin Linda som tar studenten! Har en känsla att den här veckan kommer att gå fort också!

Har blivit dumpad...

... för nu är det bara fiske som gäller för Stefan.. Fiskeväskan är konstant på bordet, han surrar endast om fiskar, fiskedrag, vars han ska fiska och när.... Är redan less och det är bara böran av juni - ojojoj...  Stefan kom hem strax efter 00:00 tisdagnatt och han VÄCKTE MIG för att berätta att han fångat en stoooooor gädda! Just då tänkte jag att han var helt knäpp i huvvet.. men sen då han visade mig bilden på onsdagmorgon så förstår jag att han hade adrenalinet kvar..



Behöver jag säga vars han är just nu??!!

Barnmorskan igår!

Var hos Barnmorskan igår och tog nya prover och mätningar och allt ser bara bra ut! Magens SF-mått har växt hela 3 cm så nu ligger jag på 25 cm - Skönt! :) Ligger ändå mer mot understa kurvan men det spelar ingen roll, magen växer ju i alla fall! :) Har även tagit blodprov som ska visa om jag bildat några antikroppar eftersom jag är RH-negativ.. OM jag har gjort det så ska jag visst få en spruta.. typ efter förlossningen eller? Haha, helt sjukt men jag vet faktiskt inte, har inte riktigt hängt med tror jag.. :)

Annars så är då allt bara bra, skönt att värmen är kvar sedan helgen men inte lika plågsam :) Helgen gick fort, "vi" (steffe o kalle) målade huset så nu ska vi bara måla andra varvet på baksidan så är vi klara.. förrutom att vi måste måla allt det vita runt fönstrena och gavlarna också.. men till helgen så! Det är ju visst fotbollsmatch på lördag så kanske vi bjuder hem någon igen (utnyttjar-tankar igen) haha :) I söndags så var vi på kalas hos kusin Agnes som fyllde 3 år! Där fikade vi väldigt gott bl.a. tårta och äppelpaj! Barnen hann även med att bada i lill-polen några vändor :) Sedan blev det även en tripp till Max där vi alla åt en s.k. mors dag-middag :) I måndags så kom mamma/mormor hem från Umeå så då var vi där hela dagen! Det märktes verkligen att Kasper saknat henne eftersom han fjantade sig och kunde inte lämna henne för en sekund!


Själv så känner jag mig ganska risig/hängig just nu.. Är supertrött i hela kroppen och konstant huvudvärk - tjohoo! :( Vet inte om det är något försenat solsting sedan helgen men jobbigt är det då! Så ska passa på att sova middag med Kasper idag och se om det vill ge med sig, hade som hoppats på att kunna jobba idag eftersom jag var hemma igår.. Fan, vad man förlorar pengar på att vara sjuk! Å vad hemmet ser extremt stökigt ut bara för att man inte "plockar" en dag!

Djurens dag på Grans!

Här kommer en VÄLDIGT försenad bild-uppdatering från Grans. Vi var där då dom hade Djurens Dag för många veckor sedan! :) Kasper var överförtjust i alla djur, speciellt kossorna som slickade på hans händer, den historien fick vi höra måååånga gånger efteråt hur "slicka kossa hand min, hahaha".. ungefär så lät det då Kasper ivrigt skulle berätta vad som hänt :) Kasper fick även rida på en mini-pålle, tack vare att jag stod i över 40 minuter i kö för hans skull! Men överlycklig var han både under ridturen och efteråt, så självklart var det värt det! :)

     

Kan ju förklara att den andra bilden är Kasper favorit eftersom det var som han säger "Baaaaaajs" från kossorna som for där.. haha :)

RSS 2.0