Amanda Mendiant

Var inne och kikade på Amanda Mendiant's vackra och extremt läckra alster! På hennes sida www.houseofmendi.com får man ta del av alla hennes vackra illustrationer och canvas! Hon har nu sitt eget företag som frilansare och jobbar bland annat med olika designföretag, olika tidningar m.m. På denna sida kan man även köpa hennes tavlor, fast kan tänka mig att det kan kosta en del..
Här är några av hennes många exemplar som hon visar upp på hemsidan:

      

Jag gillar verkligen den här stilen! Så jag tipsar er verkligen att gå in på hemsidan och titta på ALLA hennes grejer!



Uteliv!

Igår fixade jag och min mamma lite blommor till vår tomt! Blev skitfint och började direkt fantisera om nästa år då, förhoppningsvis, tomten ska vara jämn och fin med ny fin gång och uppfart m.m. Ska även bygga ny altan till våren och ny inglasning. Längtar som en galen toka och hittade en massa snygg på Åhléns som jag skulle vilja ha. De är lite små detaljer som förgyller ens uteliv!

           

Jag hade ingen aning att Åhléns hade så snygga ute-grejer! Men det skulle inte förvåna mig ifall Piteå inte kan erbjuda allt ur deras sortiment.. Tror fasiken att jag ska köpa stenarna snart! Älskar verkligen stenar med vackra ord! Jag är en ord-människa! :) 


"Sack n´seat"

Måste ju bara berätta om vad jag fick hem med posten! En, vad det verkar som, helt fantastisk
"Sack n´seat" Sittsele.
Det är alltså en bit tyg som man kan sätta över en vanlig stol och sedan sätta barnet i. Då sitter barnet mer säkert och stabilt och det är ju självklart lättsammare för oss föräldrar att ta med oss en bit tyg än en hel barnstol då man ska på ex. middagar. Har inte testat den än, men tror verkligen att den kommer att funka - delvis, beroende på hur ivrig och rörlig Kasper bestämmer sig för att vara :) Kanske ska berätta att jag fick den från Semper, alltså barnmatstillverkaren. Hade samlat på mig 100 streckkoder från barnmatsburkar och fick då denna premie!


Ny kökslampa!

Har äntligen fått upp våran nya kökslampa! Eller "nya" kanske jag ska säga, eftersom den legat i kartongen några månader.. nu kanske ni tror mig om att jag har svårt att få tummen ur arslet! :)

Den heter i alla fall "Kansas" från Cottex, och så här ser den ut:

                            

Det är alltså en lampa som man kan vrida lite på, beroende på hur man känner att man vill ha det. Dock så måste jag säga att vi haft det lite jäkligt med den. Eftersom sladdarna är i gummiplast så är det svårt att få den att hänga rakt, men vi fick till det tillslut. Känner också liiiite att den hänger för högt upp, men vågar inte säga något till Steffe eftersom han förbrukade många svordomar tack vare denna lampa. Men nu är den i alla fall ÄNTLIGEN uppe! Nu får vi bara vänta och se när min "nya" vardagsrumslampa kommer upp! ;)

Sötaste Kasper!

Måste ju bara få visa er världen sötaste grabb!
Han har fått för sig att hans gamla mjukisdjur - Röda Hund - (pappas gamla) går att rida på.
Han blev helt till sig och det gick upp och ner, fram och tillbaka!

              

Mumsigt Gott!

Småsugen blir man då man hittar sådana här grejer....

Oskars Morotskaka. Detta är något som jag alltid velat göra eftersom det är såååå gott, men som jag tar aldrig tummen ur och gör en..
Chokladpaj med Pekannötter. Bara bilden på den här pajen slår ju igång dreglet.. Har tidigare gjort en chokladkaka med pekannötter - och nötterna var verkligen pricken över i:et!
Chokladrulle med Valnötter och Björnbär. Funkar ju nästan som substitut för tårta om man vill ha något mer annolunda.
     

Om ni vill hitta de här recepten eller någonting annat så tipsar jag på sidan www.tasteline.se


MALLACHING

Okej - ska nu göra er uppmärksamma på en stjärna! Malin Lundström från Piteå! Hon är en sådan där tjej som jag alltid velat bli. Hon syr och fixar allt möjligt. Hon har sitt egna märke "Mallaching" och allt det hon gör är skitfint och läckert! Jag har själv beställt ett par byxor till Kasper från henne, så jag sitter och längtar efter dom.

Här är lite grejer som hon har gjort!

             


Den första bilden är på en omgjord babysitter, blev helt otroligt fräsch och modern med lite ikea-tyg. Andra bilden är EN av alla olika sorters pocketfodral som Malin gör och säljer! Nästa bild är en väska som hon gjort. Fjärde bilden är en body och matchande mjukbrallor till. Sista bilden är en barnklänning/tunika som är vändbar!
Jag blir helt "gåshudig" :) Jag gillar verkligen alla barnkläderna hon gör, och jag ÄLSKAR verkligen alla de olika tygerna och färgerna hon använder. Hade gjort vad som helst för att kunna det hon kan! 

***  Gå in på hennes blogg och kika vidare!     http://mallaching.bloggagratis.se


I'm back..

Är tillbaka från trippen till Maggans Djungelkiosk, och mina händer är TOMMA!! Vad förstår inte, var ju så peppad att få handla upp mina pengar! Nä, så här var det faktiskt - medan jag är på Maggans och gluttar på alla hennes nyheter så ringer telefonen. Då visar det sig att jag har främmande hemma som står och väntar vid dörren. Då var det ju bara att skynda sig hem! Men jag hann ändå hitta vissa saker som lockar till köp. Bland annat servettställe med text NAPKIN och tidningsställ med text NEWS - är i vit plåt, skitnice! Är även sugen på en speciell hylla i mörkmörkbrun färg.. Det är vad det lutar mot! Ska försöka hinna tillbaka till Djungelkiosken och köpa detta innan helgen! :)

Maggans Djungelkiosk!

Hade tänkt bege mig till Maggans djungelkiosk snart! Shoppa loss lite abstinens! :)
Har inte varit och shoppat NÅGOT ALLS på över en månad och nu är jag verkligen sugen!
Har ju som sagt ett presentkort där på 300:-, men om jag hittar någonting riktigt fint eller massor fina grejer så ska jag nog ta och unna mig lite extra också. På Maggans Djungelkiosk finns lite allt möjligt - Cult Design, Dixie m.m. vilket är märken som jag verkligen gillar. Så ni får vänta på den spännande uppföljaren: Vad inhandlas idag???!!!


  

Cosas.se

Har hittat riktigt fina grejer på www.cosas.se
De här fastnade jag för mest:

              

     

Vissa grejer är dyrare än andra - men helt okej pris ändå med tanke på hur mycket jag gillar det.
Lamporna heter Grape - eftersom designen är med vindruvor i åtanke. Jag tänkte direkt på Tomas o Carola då jag såg taklampan, eftersom dom har jättehögt i tak efter sitt nyutbyggda, renoverade vardagsrum.

Badrum

Eftersom vi fortfarande inte har renoverat våran andra toalett så surfar jag nu runt och söker inspiration. På sandra's blogg: Tjohalia.blogg.se så har hon just tagit upp ämnet Glasbetong - var skulle du använda det? Och det är väl främst i badrummet man förknippar glasbetong.. Jag har sett i en tidning om att ha glasbetong mellan duschdörrarna och väggen.. Och så vill jag ha ett duschhörn med dörrar som går att skjuta inåt när man inte duschar - får att få mer yta och plats. Älskar verkligen dessa duschdörrar som har lite frostat glas och mönster på sig. Lite insynsskydd IFALL...

Först bilden är ett par duschdörrar som jag verkligen älskar! Hafa IGLOO R Flower duschhörn heter den. Andra bilden är Hafa QUANT badrumsmöbel - otroligt fint, något liknande hade jag tänkt till badrummet vårt. Sista bilden är det jag snackade om. En duschhörna med glasbetong på sidorna. Denna variant heter Waikiki miljö 1. Kanske inte är exakt så här jag vill att det ska se ut - men på ett ungefär...

     

Tapeter

Har varit inne i ett Tapet-sug nu.. Tror att det är för att Tomme o Carola renoverar och ska få tapetsera en massa!
Läste Sköna Hem och hittade skitfina tapeter från CADORO, Kollektion: Hothouse, Designer: Suzy Hoodless

    

Eftersom vår fondtapet i hallen/vardagsrummet fått "mystiska" fett-fläckar lite överallt (Stefans verk) så är jag sugen på att kanske tapetsera om det till hösten/vintern. Men vi får väl avvakta och se. Jag gillar verkligen den första tapeten, med de lite rosa inslagen!



Det är ju mycket blommigt som är inne just nu, speciellt i tapeternas värld. Jag hittade en jättefin tapet på Jowa då jag skulle fixa till ett gammalt vitrinskåp som jag köpt på röda korset. Har hört flera som vill ha den tapeten på väggen.
Så här blev vitrinskåpet:

       



Här är andra fina blommiga tapeter som jag gillar. Jag kanske inte skulle tapetsera upp dom hemma hos oss, eftersom det inte riktigt är våran stil - men de är ändå läckra! Jag hittade dessa tapeter på innesweden.com

       
Dom 3 första tapeterna heter LORCA: Flaminia 01,03,06. De två sista heter LORCA: Ninfa 06,05



Carola Häggkvist och jag

Haha, läste just aftonbladet och insåg just att jag och den stora CAROLA "Fångad av en stormvind" Häggkvist har någonting gemensamt! Inse hur STORT det är!!!!
Det stod att hon var på Jay-Z's konsert tillsammans med en plastkirurg. Denna kirurg firade hon även midsommar med!! Han heter Dr Charles Randquist och han var ju MIN kirurg för läääänge sedan! Skitta-coolt! :)
Jag har alltid pratat gott om honom och Victoriakliniken! Han är verkligen genomgod och bryr sig om vad man själv vill. Bland annat sa han till mig att han aldrig skulle operera enorma bröst på någon. Han vill att det ska se normalt, jämnt och fint ut.. För ett tag sedan läste jag en artikel om honom att han just varit i Burma och hjälp alla de skadade där och att han även var i thailand kort efter flodvågen och hjälpte till. Förstår varför religiösa Carola valt honom.
Men fattar ni??!! Jag och Carola är typ nästan bästa buddies! haha :) Och ifall de nu är ihop och "humpabumpar" så har han varit "inuti mig" och inuti Carola... haha, så jäkla sjuk jag är!! :P




foto: aftonbladet.se

Bluebox.se

Har hittat en massa saker jag vill ha från blubox.se! Ovanligt, eller hur??!! :)

                                    

Den första bilden är en otroligt fin väggdekor i vinyl som skulle passa riktigt bra i Kaspers rum, den kosta i och för sig en del - men nu på rea! Sedan en annan väggdekor, fast i små blommor. Vet inte vars jag skulle ha den IFALL jag skulle köpa den, men den var fin. Sedan kommer det en Städ-robot, som suger upp smulor från bordet. Skulle vara ett nöje både för mig och för Kasper. Ett jättefint förkläde åt Kasper! Han kanske inte riktigt får börja baka med mamma ännu, men han älskar att diska - vilket resulterar i en genomblöt Kasper. Bullformar i snygg design! Har kikat på dessa länge eftersom Piteå-butiken "Din Stil" säljer dom, men blir snål då det kostar unt 45 kr för 10(?) st. Sedan hittade jag barnbestick, har länge letat efter några fina OCH lättanvända bestick åt Kasper. Tyvärr fanns det bara i neonrosa. De läckra brickorna vet jag inte om man skulle använda någon gång, men de var otroligt fina. Kanske Kasper vill ha bjudning någon dag, man vet aldrig :) Designade papperstallrikar! Eftersom jag är ganska viktig om hur en dukning ska se ut så känns det alltid tråkigt att behöva dra fram vanliga, tråkiga, vita papperstallrikar. Det finns till och med matchande pappersmuggar! Hittade fodral till pocket-böcker. Jag är en sådan person som hatar då mina pocketböcker ser användna ut. Visst, låter kanske sjukt - men någon mer därute måste ju känna som jag, annars skulle man aldrig börja sälja pocketfodral :) Hittade detta läckra fodral till kort eller visitkort! Har sökt ett tag men vägrat köpa de här silvriga, helblanka, typiska visitkorthållarna. Enligt mig är det ett stort plus med lite design och "tjejigt". Allt det här hittade jag på ungefär 10-15 minuter, så hade jag kikat noggrannare så hade jag nog hittat ännu mer!

Född på 80-talet!

Hittade detta på johannasterrierister.blogg.se
Helt klockrent! Läs och halka tillbaka till den gamla goda tiden..

FÖDD PÅ 80-TALET


* Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
* Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-örestuggummin

* Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
* Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
* Vi som samlade på allt - främst kapsyler
* Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin
* Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"

* Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare
* Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade

* Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt
* Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola gömställen som det fanns på TV
* Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar
* Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning o dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar mail
* Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal
* Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian
* Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
* Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)
* Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen
* Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks
* Vi som började "hänga med våra polare" när det blev för ocoolt att "leka med våra kompisar"
* Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
* Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
* Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
* Vi som köpte sura droppar för tioöringar
* Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google
* Vi som drack Cuba Cola och Jaffa
* Vi som läste OÄ i skolan
* Vi som insåg att dagliga duschar och deodorant är en självklarhet
* Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV
* Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande
* Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och som har gjort massvis med busringningar innan "Anitan" dök upp
* Vi som lekte med Manicklar
* Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
* Vi som tvingades runt för att sälja bingolotter varje vecka
* Vi som fick fler finnar av Clearasil
* Vi som hade förstaklickare-kepsar Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten
* Vi som läste Lyckoslanten
* Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
* Vi som var med på rökrutornas tid
* Vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar
* Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag
* Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost

* Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra
* Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka
* Vi som är de sista att komma ihåg movieboxen
* Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan
* Vi som var de första i backen med snowboard
* Vi som använde telefonkort och beeper innan mobilernas tid

* Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna
* Vi som vågade säga nej till droger men som tvekade vad gällde våld (kampanjen)
* Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet
* Vi som hade föräldrar som inte helt förstod att varumärken betydde allt på skolgården
* Vi  som började med lunarstorm o vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
* Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt
* Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt
* Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel

* Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
* Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio
* Vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm
* Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra (!) till våra mammor
* Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal
* Vi som käkade Raider och inte Twix!
* Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband
* Vi som hade bänkar med lock på
* Vi som fick de blåaste tungorna av Vira Blåtira
* Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000
* Vi som gick omkring med väldigt korta magtröjor med oanständiga texter på de ännu ej utvuxna brösten och kunde göra så för att våra föräldrar inte förstod texten som stod på engelska
* Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet och fiskenätet
* Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp
* Vi som hade skateboards med bromskloss
* Vi som vattenkammade vårt hår inför lågstadiediscona
* Vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den
* Vi som vet hur man gör popcorn på spisen



Ni måste ju ha prickat in ganska många grejer som stämde in på eran barndom/tonårstid??!!


Lyckasmedmat.se

Har just surfat på vågorna - eller nätet rättare sagt! :) Har hittat sidan Lyckasmedmat.se som har en massa smågrejer som jag vill ha. 

Först vill jag ha ett mått - ETT mått med ALLA mått, förstår ni?! Heter Dalla Piazza Nuscup och verkar jättesmidig.




Vill även ha  krydd o dressingshakern Gemini från "Zack". Skitläcker - och jag älskar alla olika sorters salladsdressingar, ett måste i mina sallader!



På den här sidan finns det också en massa olika kryddor att inhandla från Fiddes Payne. Är galen i kryddor och det jag verkligen gillar är dessa olika kryddmixer - så slipper man blanda ihop själv och chansa.




Skitläckra severingshänder. Man kan servera pasta, sallad m.m. Det ser ut som porslin men är tålig som plast. De är från Nigella Lawsons serie Living Kitchen




Iskrossare från Westmark. Egentligen ingenting jag verkligen behöver eftersom vi knappt längre använder is, men det lät smidigt och skönt under sommaren :)




Ska ta tummen ur arslet!

Köpte dessa små, mjuka fåtöljer till Kasper på loppis för några veckor sedan. Har planer att köpa nytt tyg, helst i Lime-grönt och fräscha upp dom litegrann!








MAIRO också läckra varianter! Men måste gå in djupare och se ifall de säljer som metervara eller ifall det bara finns som påslakan m.m.

    


Våran Midsommar!

Vi hade otroligt trevligt igår. Vi hade bjudit hem Simon och Åsa med deras två charmtroll Hampus och Viggo - dom kom heeeela vägen från Umeå! Vi käkade som mest hela tiden, var det inte mat eller efterrätt så blev det godis eller chips! Efter en stund kom Mange och Isabelle med deras 6 dagar gammal NOVA, hur söt som helst! Det rycker i livmodern!
Då barnen somnat så blev det lite spel, bland annat "Alias" som gjorde Steffe ganska så sur, hehe..
Blev riktigt nöjd med dukningen - men servettvikningen var ett försök till att göra en näckros, måste ha missat någonting eftersom jag blev tvungen att improvisera och sätta stenar i mitten eftersom det bara ville flika upp sig :)

                    


Här är Midsommargänget!
(Jag måste ha missat Steffe helt och hållet - men jag lovar, han var där! :)


                 





HeMmA - sTäLLeT DäR PeRsOrNeRnA SoM äLsKaR DiG bOr

Tänkte bara sätta ut lite kort på hemmet vårat, så att ni får se hur vi har det just nu..

                             

                      


Bild nr 1 visar vårat gästrum/datarum. Bild 2 visar vårt stora badrum. Bild 3 visar våran hall. Bild 4 visar vardagsrummet. Bild 5 visar våran ofärdiga kakelugn. Bild 6 visar en del av vardagsrummet. Bild 7 visar köket. Bild 8-9 visar en del av tvättstugan. Bild 10 är ännu en liten bild från kaspers rum, hans lilla myshörna.

Ska även ta mig i kragen och ta kort på sovrummet, vår klädkammare och själva köksdelen. Våran lite mindre toalett som är i anslutning till "the master bedroom" har vi ej börjat renovera ännu. Det ser för jäkligt ut eftersom vi rivit en vägg till ett liten förråd och tagit bort kakel o klinkers. Hade också tänkt ta en bild på självaste huset, för er som är lite nyfikna.
Men det kommer lite senare! :)

PS/ Glad Midsommar på er allihopa!

Filmtips!



                                                                                                 
Har just sett filmen 10,000 BC!
Vad kan man säga, förrutom att den är så j-kla bra!! Den får helt klart 5 plus av mig!
Alla skådisar är okända för mitt öga - och det är ganska vältränat då det gäller skådespelare och filmer, och jag tror att det var ett stort plus. Hade det varit någon stor stjärna så hade man kanske mest suttit och analyserat eller stirrat sig blind på enbart den personen. (måste påpeka att tjejen som har ena huvudrollen känner man igen, och hon har bl.a. varit med i "When a stranger calls"-otroligt vacker!)

Filmen handlar om vad den heter. 10,000 år före kristus. Vad hände då? Hur levde dom då? Man får en hel överblick över HUR det hade kunna se ut.. Handlar om en ung jägare, D'Leh,  som självklart har en kvinna, Evolet, som han älskar över allt annat på jorden. Man får se hur kvinnan och några andra jägare blir tillfångatagna som slavar och D'Leh beger sig ut på en räddningsaktion där han bl.a. måste kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur.

Enligt mig är denna film helt uppslukande, jag släppte inte blicken för en sekund. Själva handlingen är kanske lite klyschig, men jag gillar sånt, evig kärlek m.m. Tekniken är helt underbar, till och med mammutarna ser så verkliga ut som de KAN göra..

Så mitt tips! Se filmen 10,000 BC . Den är värd eventuella pengar ni lägger ut!


Plus detta:

Hittade det här just nu!!!! INSE hur mycket det här påslakanet skulle passa in!!!! :)



Kaspers rum

Sitter och funderar och drömmer mig bort.. Vill så gärna fixa upp lite i Kaspers rum. Han börjar ju bli jättestor och till hösten hade vi tänkt skaffa en barnsäng........ det betyder alltså att han inte längre ska sova i vårat sovrum!!
Det är en otroligt STOR grej för mig. Men med detta i tankarna så skulle jag vilja göra hans rum ännu mysigare och med lite mera praktiska grejer. Exempelvis bordet och stolarna som jag visat tidigare. Just nu är det turkost som lyser starkast i hans rum pga fondväggen. Jag skulle gärna vilja ha lite mera limegrönt, tycker att lime och turkos glänser lite extra läckert. Har redan en lampa i fönstret i lime och går efter den. Har hittat en skitläcker taklampa från Ellos, en sorts risbollslampa fast med spets. Frågan är om det blir lite tjejigt? ..inte för att det gör så mycket.. Har även ögonen på en sänglampa som är fin..




                                                                                         



Så här ser Kaspers rum ut nu:
(behöver rensas upp, plus en extra kvist till "trädet" hade jag tänkt fixa)










Middag till midsommar!

Hade tänkt annonsera ut vad vi ska bjuda på till midsommar! På så sätt så kan jag ju inte sluta ut det - det brukar lätt bli att det lika väl blir kött, strips och bearneise "som vanligt". 
     Till FÖR-förrätt så blir det munsbitar. Det är tortillabröd med pesto, skinka och riven ost i. Sedan rullar man ihop och steker lite lätt. Sedan skivar man till små bitar. Detta är riktigt gott och jag brukar använda både grön och röd pesto. Det värsta med denna rätt är att den är så J-KLA god så att man äter sig mätt.
     Till förrätt så blir det en enkel toast med skagenröra. Jag rostar brödet, gnuggar med vitlöksklyfta, pluttar på röran, skivar tunna rödlöksbitar och sedan lite lätt med citronpeppar över. Otroligt enkelt och otroligt gott.
     Varmrätt blir grillad marinerad fläskfilé. Liiite tråkigt, men karl'n min måste ju få säga till om något! Men hade ändå tänkt lyxa till det med en jättegod ugnspotatisrätt till. Jag river rå potatis och sätter ut i två längder på en plåt. Sedan sätter jag getost/fårost på och färsk rosmarin på. Sedan kör man ett lager med potatis över det och Svoosch - in i ugnen
     Till efterrätt ska jag göra en Semifreddo med hallon, en variant på parfait. Innehåller bland annat grädde, vit choklad, grekisk yoghurt, maränger och hallon såklart. Semifreddo betyder typ "halvkall", så man kan väl säga att det är som en glass. Till det serveras extra vispad grädde och maränger, men även en lyxig chokladsås på blockchoklad och grädde.
Hur många kalorier detta innehåller vill jag inte prata om.. :)

Kan ta lite kort innan vi käkar upp allt, så ni får se vad jag menar, och kanske förstå hur gott det verkligen är!

Vad jag vill ha just nu...

Vill ha mycket just nu till hemmet. Har blivit helt fast i bloggvärlden och dess hobby-inredare. Så är runt mycket och kikar, självklart så fastnar man för mycket. Allt handlar dock om pengar och därför måste vi avvakta. Men drömma får man väl alltid göra.

Bland annat så vill jag ha FIVE Brickbord, skitfint med möjlighet att byta färg på brickorna. Har sett dom i olika affärer med olika färger och priser.



Vill ju även ha nytt vardagsrumsbord och matchande tv-bänk. Vill gärna ha ganska mörk färg på dom, eftersom det mesta i huset är i vitt eller ek. Vill också att V-Bordet ska ha två våningar, alltså en skiva nertill eftersom vi alltid har en massa tidningar och annat skräp överallt. De här möblerna kommer från MIO:s sortiment

                          

Till kaspers rum är jag sugen på att köpa ett bord och två stolar. På Åhléns har dom en jättefin serie, Planetpolarna, som jag verkligen gillar. Var inte SÅÅÅ jättedyrt ändå.





Har även fått dille på alla små saker man kan köpa till hemmet. Det där lilla extra, pricken över i:et etc. Har helt och hållet fastnat för alla grejer som Pluto Produkter säljer. Speciellt med blad och grenar-tema. Här här lite smått och gott därirfån som jag har och verkligen VILL HA..





Det är alltså en skitläcker ljusstake som skulle glänsa perfekt i mitt vardagsrum under hösten. Nästa är en fruktskål som jag vill ha otroligt mycket - har alltid mycket frukt hemma nu för kasper äter som en häst. Sedan kommer en servetthållare - jag har de matchande servetterna så jag behöver ju verkligen denna. Den sista bilden är en hängare, där man t.ex. kan hänga kökshandukar - och det är samma här, jag har ju den matchande kökshanduken så...
Vill ha mycket, mycket mer men får lov att avvakta. Ska dock köpa någon av dessa, tack vare ett presentkort på 300:- på Maggans Djungelkiosk som säljer dessa.

Vi hejade på Sverige!



I helgen så hejade vi på Sverige, det gick ju NÄSTAN hela vägen.. men,men, vi får väl bara heja mera nästa gång!
Vårt lilla charmtroll fick sin alldeles egna Sverige-tröja!

Nu var det dags!

Hejsan allihopa därute! Nära och kära och även obekanta!

Kände att det var dags att prova på detta blogg-liv som alla lever och snackar om.
För er som inte vet vem jag är, här är lite kortfattat om mig:
Heter Cecilia Öhlund, kallas för Cicci. Är just nu 24 år, utbildad undersköterska, mamma till 16 månader gamla Kasper och fästmö/sambo med Stefan. Bor i Piteå i ett totalrenoverat hus. Har en katt som heter Baltazar och jobbar några kvällar i veckan på Swedbank. Intressant va?!

Som intressen finns Inredning och design - har många planer och idéer men ibland får jag inte loss tummen ur aslet. Gillar även film otroligt mycket - fast sedan Kasper kom in i mitt liv så finns det inte lika mycket tid kvar för soff-nötande.
Lagar mycket mat och bakar då och då. Älskar att prova på nya recept, trots ångesten då man undrar hur det smakar. Älskar även att ÄTA mat!

Så, vad kommer då denna blogg att "handla om"? Jo, mig självklart! Haha, och om barn - speciellt då Kasper, inredning och hus, viktminskning - eftersom jag kämpar, och även om matlagning - Mums! Bra kombination, haha.

Så jag hoppas nu att jag fattar nog mycket hur man hanterar denna sida och blogg. Så att den kanske kan se någorlunda proffsig ut. I'll keep you updated.

// Cicci

RSS 2.0