27 December..

Så var julafton över! Vi hade en fantastisk jul trots en envis förkylning med lock i öronen och täppt näsa :) Vi fick ett berg med julklappar, speciellt till Kasper och Charlie MEN även till mig och Steffe. Jultomten var snäll (min pappa) och alla barnen överröste honom med kramar och dans! :)

Vet inte om ni är intresserade av en ungefärlig lista men här kommer det i alla fall :)

Kasper fick:
* en radiostyrd bil
* En riddarborg (tält)
* Kläder, sockar, pyjamas
* Ett bilgarage
* En mikrofon med stativ
* Play Doh-grejer
* 3 Filmer
* 4 Böcker
* Tågbane-grejer (station, bro m.m.)
* 2 Svärd
* Ett ritbord
* En snowboard/madrass
* Cd-spelare
* Läsbok m. cdskiva
* En ny matstol ( Som Wille har :)
* Riddarklädsel och spindelmannen-kläder
* Doktorsväska
* Kassaapparat med tillbehör

Charlie fick:
* Kläder ( 8 bodys, sockar, hak/dreggellappar, byxor och 4 pyjamaser)
* Labanmobil till barnvagnen
* Skallra, bitring, bok,
* Badböcker och badleksaker
* Ett mindre babygym
* En gå-stol
* En stor larv som blinkar och spelar musik
* Ett stort tåg med vagnar som blinkar och spelar musik

Steffe fick:
* Presentkort på Laitis
* Radio till köket
* Tidningsställ
* Verktygsväska
* Batteriladdare med batterier
* Tryckluftsats
* Brödrost
* Ardbec - whiskey

Jag fick:
* Väska
* 2 plånböcker
* Smink, bl.a. ögonskugga, mascara, Mary Key-makeup remover
* Presentkort på Mariasalongen
* Hårsmorsel till att platta håret
* Sängkappa
* Påslakan
* Handdukar och badhanddukar
* Dubbel-våffeljärn
* Stor kudde till soffan
* Snö - örhängen

Så ni kan väl förstå att vi är mer än supernöjda! :)

Äntligen Julafton!

Ska bara ta en liten paus från julstöket. Har just gjort klart dom underbara revbensspjällen så hela huset luktar förbjudet gott! :) Tack Carola än en gång för receptet! Har blivit en tradition på julbordet för min del! Har även kokat och skalat äggen och skalat potatisen. Har dukat ena bordet men väntar på en annan duk för det andra bordet.. Men snart så ska väl allt vara klart! :) Har till och med hunnit mysa med pojkarna och öppnat lite julklappar.. OCH plattat håret, haha .. Hörs det attt vi vaknar tidigt eller?! :)

Men egentligen ville jag ju bara säga GOD JUL och ha nu alla en mysig julafton! KRAM från mig!

God Jul


Snart är det jul!

Åh, har verkligen fått ett sådant där "längtar-il" till julafton nu! :) Paketen är inslagna och lagda under granen. Vi har bakat pepparkakshus och klätt granen. Vi ska fara och handla julmaten eventuellt imorgon och just nu sitter jag och funderar på om jag skulle ha bakat knäck, marängfudge och/eller Rocky road.. Det är ju alltid bra att ha en massa sliskiga sötsaker att bjuda på julafton. Vi ska ju som sagt vara hos oss tillsammans med Stefans familj och just idag fick vi veta att även Steffes morbror kommer med hans underbara döttrar Angelica o Daniella. Jag tycker att det är skitskojj då det blir lite mera folk - jag tror verkligen på talesättet "Finns det hjärterum så finns det stjärterum" :) Det blir lite trångt men språllatrålla - Så länge vi har det mysigt och trevligt så! :)


Här kommer lite bilder på Kaspers koncentration vid pepparkakshus-"baket" och även våran guld/lila julgran. Kasper envisades med att sätta julkulorna på enbart samma kvist så då han somnat så tassade jag tillbaka och redigerade det litegrann :P

    

Ljumskbråcket..

I går var vi i Sunderbyn för att få en undersökning på Charlies ljumskbråck och enligt mig så var resan något onödig.. Läkaren vi träffade tittade, klämde och ansåg sig sedan vara klar. Typiskt nog så var ju inte heller Charlies ljumskbråck nere just då heller.. Men hon ansåg då i alla fall att vi ska komma tillbaka i januari för en ny undersökning och eventuellt operation i februari då han är 6 månader. Å hon tycke ju även som vi, att det var onödigt att vänta tills han blir ett år (åldern som det är vanligast att göra op) då han har så mycket problem med bråcket. Så får väl uppdatera er efter besöket i januari och förhoppningsvis så får vi en operation till våren. 

Uppdate

Förlåt att jag inte uppdaterat bloggen efter mitt "hemska" inlägg men det har varit så mycket just nu vilket jag tror ni förstår. Charlie mår då i alla fall bara bra förrutom att han fått en ordentlig hosta och är väldigt snorig. Men ändå är han glad och pigg! Själv så börjar man bli "som vanligt" igen. Har haft lite ångest över att vara själv med barnen men det börjar bli bättre i alla fall. Men är otroligt känslig just nu och det hjälper ju inte att man fått "lingonveckan" nu heller.. Så jag tror vi lämnar det här ämnet just nu och istället kan jag berätta att idag ska vi klä julgranen! Både Kasper och Steffe är hemma nu på dan så det är bäst att passa på! :)
Nu vaknade charlie så nu ska jag gå och ge honom ersättning. Tjingeling!

Mina underbara barn

 


Riktigt hemsk dag igår!!

Hade en otroligt hemsk dag igår som inkluderade ambulans och sunderbyn.. Vet egentligen inte vars jag ska börja och är alldeles darrig och tårögd när jag skriver det här. Det är fortfarande en chock fastän allting är bra nu.

I går eftermiddag satt jag ensam hemma och gullade med Charlie i mitt knä, han stod upp och hade hur roligt som helst och skrattade. Helt plötsligt försvinner han bara, stänger ögonen och blir slapp. Från ingenstans. Får panik och ropar "charlie" och skakar lätt på honom men ingenting händer. Paniken kommer direkt! Springer in i köket och säger högt för mig själv "Vad ska jag göra, vad ska jag göra?!!" Springer till telefonen och funderar på om jag ska ringa stefan eller SOS alarm. Ville ju veta vad jag skulle göra så ringde därför 112. Det brast i telefon och snyftande berättade jag om charlie. Operatören frågade om han andades och då klickade det att jag aldrig lyssnat. MEN tack och lov så gjorde han det! Han kvicknar till lite grann fast ändå jättetrött i ögonen och helt groggy. Dom skickar ut en ambulans och Charlie verkar piggna till lite mer, inte lika lealös längre. Lägger på luren och inväntar ambulans då jag kommer på att Steffe ska hämta kasper på dagis så ringde till honom för att förvarna honom att det kommer att stå en ambulans utanför huset. Då ambulanskillarna kom så var Charlie fortfarande ganska slö och orkade knappt hålla ögonen öppna. Vi for till akuten i piteå och där kollade dom "igenom" honom snabbt och konstaterade att han var utom fara nu eftersom han hade bra syremättnad. Men det blev ändå ambulans till sunderbyn. Väl framme så kollades han upp ordentligt och det beslutades att vi skulle stanna över natten för observation med EKG och syremättnadsmätning under natten.  

Läkaren sa att det mest troligt varit en "livlöshets-attack" och att vissa barn kan få det ibland. Han skrämde även upp oss och sa att om detta händer då barnet sover så kan barnet sluta andas och dö = plötslig spädbarnsdöd. Gråter då jag skriver det här eftersom jag inser hur tur jag hade som satt och lekte med honom då det hände! Å jag grinar också för det blir mer verkligt nu då man sitter och skriver det och tänker tillbaka. Grät ingenting under hela sjukhusvistelsen men då jag väl kom hem så fick jag panik då jag kom in i huset där allting hänt.. Så maktlös man kan vara!!! Vill aldrig vara med om det igen!

Innan vi for hem så fick vi i alla fall prata med en läkare som sa att det i alla fall inte var någon infektion eller virus. Vi ska få en remiss till sjukhuset för EEG om några veckor för säkerhets skull. Men hon lugnade ned oss lite grann och sa att det borde inte hända igen. Eventuellt så kan det vara så att han fick "spya" som fastnat i halsen som sedan tryckte på en nerv som gjorde att han svimmade, då blir barnet visst också väldigt slö. Fast jag tycker ju att jag skulle ha hört något gurgel eller hosta eller något och det gjorde jag aldrig..

Det går inte att förklara känslan jag hade då det hände eller känslan jag har nu. Att jag inte räcker till. Vi har då i alla fall lånat ett Andningslarm av några bekanta nu som Charlie ligger på. Svärfar ska beställa ett nytt till oss i veckan. Kommer nog inte att kunna sova ordentligt utan ett.

Är egentligen i valet och kvalet över att skriva det här i bloggen. Det känns för känsligt än. Men samtidigt vet jag att jag har många vänner och släkt som läser bloggen som vill veta vad som egentligen hände. Jag vill även säga tack till alla som hört av sig och som "hälsat" till oss genom våra familjer. Å till grannarna som direkt kom över och stöttade Stefan när han fick lov att stanna hemma med Kasper innan underbara svägerskan kom och skötte.

Vi är då i alla fall hemma nu och charlie är nästan sitt gamla jag - lite tröttare än vanligt, men det var väl en pärs för honom också. Nu gäller det bara för mig att varva ned och gå och lägga mig. Lättare sagt än gjort trots enbart 4 timmars oregelbunden sömn förra natten. Lovar att uppdatera lite mer senare men tror det tog nog länge att läsa igenom allt det här..


Hmm..

Känns som att det är tomt i huvvet.. vet egentligen inte vad jag ska skriva :P

Idag har jag gjort följande:

* Satt på frimärken på julkorten och lagt i det speciella kuveret man fått från posten - ska skickas iväg imorrn förhoppningsvis :)
* Tvättat 4 tvättar.. 1 vittvätt, 1 mörk tvätt, 2 handdukstvättar tack vare mina knallrosa handdukar som färgar (har fått erfara det den hårda vägen ;)
* Har gjort våfflor till lunch åt kasper
* Har lagat en jättegod karibisk kycklinggryta med ris.
* har plockat i diskmaskinen
* Käkat brända mandlar som min underbara mor köpt till mig.
* Gett Charlie ersättning 4 gånger och väntar på den 5:e när som helst..
* Läst säkert 20 bloggar!
* Spelat Bejeweled på facebook
* Tittat igenom kort som ska in i det nya fotoalbumet - innan julafton! - Så gästerna har något att titta på :)
* Har valt ut vilka kort som ska in i alla fotokalendrar jag ska göra till julklapp..

Har som ni märker egentligen inte gjort nå speciellt idag.. Men det känns som att det har varit en låååång dag och snart är det nog dags för sängen!


Tog den kända sprutan igår!

Igår fort vi iväg hela familjen för att ta den kända svin-sprutan. Gick väl relativt bra med tanke på att Kasper fick två stick i sig eftersom han ryckte till vid första så sköterskan drog ut nålen.. Stackarn! Han grät lite och var lite arg på oss eftersom vi tagit honom dit. Så jag gruvar mig litegrann över den andra sprutan som han ska ta i januari... Måste nog ladda upp med en massa klubbor misstänker jag!

Tyvärr så blev vi lite krassliga av sprutan.. Kasper har varit lite dålig inatt och klagat på ont i armen och att han fryser men idag så har det varit full rulle igen. JAG däremot blev skitdålig - "kröjmig" som man är! Har haft 38 i feber och ont i hela kroppen.. Så tack och lov så kom min underbara mamma hit och hjälpte mig med barnen! Fan, jag tror man är sjuk för sällan för då man väl blir det så ligger man pall! Å det hjälpte ju inte precis att jag fortfarande har ont i halsen och en envis hosta som väcker mig hela tiden..

Nä, slut på klagomål! :) Imorgon så mår jag förhoppningsvis bättre för då ska vi på kusin Ebbas dansuppvisning. Var och tittade förra året och dom var alla så söta! Å Ebba var otroligt mallig över hur duktig hon var! Så det ska bli jätteskoj!

Vi har även nu äntligen fått en remiss till Sunderby sjukhus för Charlies bråck. Så den 17 december far vi dit för undersökning! :)

RSS 2.0