uppdate; Kasper!

Tänkte försöka mig på en liten uppdate på Kasper, var ju ett tag sen sist! Först och främst den största förändringen är ju att han pratar nu hela tiden känns det som! Han upprepar och härmar allt det man säger! Vilken är jättekul men inte så praktiskt alla gånger då det lätt slinker ut mindre bra ord från mamma eller pappa vid vissa tillfällen då saker inte går som man hade tänkt sig.. Man får verkligen passa sin tunga nu för tiden! Men annars är det jättecharmigt, speciellt då man säger svåra ord som Kasper egentligen inte vet vad det betyder eller vad det är.. :)

Kasper har även börjat räkna - allt! Sitter han på pottan och läser en bok så börjar han helt plötsligt att räkna saker - en, två, tre, fyr, fem.. charmknutte! Och räknar man med honom så går det låååångt - mest på grund av att han är i "härmings-perioden" :)

Det är nog hänt en massa mer sedan jag skrev en uppdate men just nu är det hjärnsläpp! Men jag kan ju säga att vi ändrat storlek på honom också! Nu kan han ha 98/104 i vissa kläder - stora killen! Är det en långärmad så blir det att vika upp vid händerna men det spelar ju ingen roll! Så nu har jag i alla fall beställt lite sommarkläder från H&M Rowells åt honom - hade behövt mycket mer men hade tänkt ta mig till stan någon dag och se vad våra butiker har att erbjuda! :)

Nu måste jag börja avrunda för jag har en pojk i soffan som ropar maaaamaaaaaaaaaaaaaaaa konstant! :)

Graviditetsvecka 23!

Tjohoo! Idag gick jag in i vecka 23! Tiden flyger iväg just nu! Mår väl hyfsat bra bortsett från halsbrännan och foglossningen! Men,men.. det är bara att väcka Stefan på natten då jag behöver vända mig i sängen, haha :)

Idag ska jag iväg och jobba 13-21 men innan dess så ska jag hinna med en tripp till stan.. Jag ska först och främst byta storlek på mina puma-skor som jag fick i present av stefan - han hade visst glömt bort att min skostorlek växte ett snäpp efter graviditeten med Kasper :) Sedan ska jag köpa lite doppresenter till Max och Sixten som ska ha sin dopdag på söndag.. Tror verkligen att jag kommit på den ultimata presenten.. eller nja, i alla fall en present som jag själv velat ha - och vill ha! :) Hoppas verkligen att dom och deras föräldrar blir nöjda!

Nu ska jag gå och platta färdigt håret, sminka mig, packa kaspers väska och diska undan - undra om det går på en och samma gång?! :)

Presenter!

Igår hade jag som sagt kalas och ojj vilket kalas det blev! Fullt med folk och barn överallt fastän jag egentligen inte hade tänkt ha det så märkvärdigt! Det blev en succé med all mat och även alla presenter jag fick!

* pumaskor, vita/rosa
* Vit väska
* Röda stövlar
* Cykelsits (för barn)
* Olika löste-sorter
* Stor matta till vardagsrummet
* Presentkort på Mariasalongen 500kr+300kr
* Påslakanset
* Marimekko-skål, blå/lila
* Alkoholfritt vin
* Tulpaner och rosor
* 3 tröjor till Kasper från Polarn o Pyret (från K's farmor, egentligen ingen present utan skulle bara få det "sådär", men för mig är det verkligen som en fin present!)

Har kanske gömt något men då får jag väl bara uppdatera senare! Idag vankas det jobb så jag ska gå och gräva i frysen nu och se om jag hittar någon middag att ta med eftersom arbetspasset är mellan kl 13-21.

Kalas imorgon!

Eftersom datorn har varit död så har det varit väldigt svårt att blogga - det plus att jag har jobbat mycket! :) Hade i alla fall tänkt säga att imorgon blir det kalas! Jag fyller hela 25 år på onsdag och vi gör bort kalaset redan imorgon då med lite smörgåstårta, ananaspaj, fransk kladdkaka och fika! I år har jag verkligen känt den här känslan - usch, vill inte bli äldre! Vet egentligen inte varför, men det känns mest jobbigt att fylla år..  Fast det är ju klart, Stefan har faktiskt inhandlat en massa presenter som jag faktiskt är väldigt nyfiken på att se vad det är.. eftersom han ställt vissa frågor så har jag min aning, men man kan ju aldrig vara säker :)

Idag, snart, ska vi iväg till kvarnbäcken till morsfars och grilla marinerade revbensspjäll med grillade majskolvar och strips! Enkelt men jäkligt gott! :) Så nu väntar jag bara på att Kasper ska vakna från sin lilla "napping-time" så drar vi iväg!

Hade även tänkt säga att till veckan blir det fullt upp med jobb, jobbar på Swedbank alla dar och två dar blir det långa pass, 13-21, så kommer nog inte att hinna blogga så mycket - ber om ursäkt redan nu :)

Foglossning!

Gud, vad jag har foglossning just nu! Ser ut som en gungande anka när jag går.. men,men.. vad ska man göra? Kom ju också på att jag glömt att säga att jag är nu i vecka 21! Snart i vecka 22 faktiskt! Nu går tiden så fort att jag till och med glömmer bort vilken vecka jag är i.. märks att detta är andra graviditeten - man är inte lika "noggrann".. Men det känns då skönt att tiden går i och med alla krämpor jag har! :)

Tänkte även berätta att jag ska lägga upp en massa kort från påsken snart - bara datorn blir fixad! Men det blir nog några kort eftersom vi tagit runt 200 kort :)


Påsk

Så nu var det påsk! Vi har hunnit vara i Ostvik i nästan 3 dagar hos Kaspers farmor och bara myst och haft skoj! Vi har hunnit äta Filips Filé, grillade kotletter, Nubbesallad, Påskskinka, Chokladmoussetårta och så självklart en massa GODIS! :) Idag så begav vi oss hemåt för att endast byta kläder för att fara till mamma o pappa/mormor o morfar.. Där blev det kött och gratäng som smakade riktigt gott! Så denna helg har man väl ganska tippat gått upp runt 5 kilo! Men ikväll så blev det att jobba natt på Öjagården och tjäna lite pengar och där sitter jag just nu kl 05:00! :) Just nu är det ganska lugnt och jag tänkte passa på att skriva en rad här eftersom datorn våran har nu krashat hemma.. tjohoo.. Får väl se om vi får den till liv igen..

Annars så vankas det mer jobb i veckan - inget långt "påsklov" blev det för mig.. Måndag jobbar jag natt igen, tisdag är det kvällsjobb på swedbank och onsdag/torsdag dagjobb.. Men som jag sagt tidigare - money, money, money! :)

Glad Påsk på er alla!


Bebisens Hjärtslag

Hade en tid hos barnmorskan idag efter jobbet och det kändes såååååå bra! Jag fick höra lillbebisens hjärtslag, dock efter lite om och men.. BM hade först svårt att hitta hjärtslagen och det gjorde att man kände paniken komma lite smått - men tillslut så kom dom fram! Å många hjärtslag var det = 160 .. Så hur är nu myten? Höga hjärtslag = Tjej eller? :) Annars så var det egentligen inget annat speciellt från BM-"mötet" förutom att jag hade lite för högt blodtryck - i alla fall undertrycket - men det skulle vi kolla upp mer nästa gång, vilket blir i mitten av maj.. så det är ett tag kvar, men,men.. Jag är då nöjd för tillfället! :)

Måste ju även få berätta om min gullpojk Kasper också! Ikväll då Steffe skulle natta honom i storsängen säger han jätteduktigt "Nä, sova lilla säng" och så la han sig i sin "nya" lilla säng - och somnade alldeles själv!!! :) Det händer inte ofta! :) Å då vi kikade in efter en stund så ser vi att han somnat med ett grepp om kanten av sängen, som att han vill hålla i sig.. fasiken va söt han är!! :)

Imorgon bär det av till Ostvik = Svärmor/Kaspers farmor/Steffes mamma och hennes karl Kalle där vi ska äta gott, leka ute och eventuellt pimpla! Dit kommer även sötnosarna Ebba o Agnes med föräldrar! Så det blir nog att stanna där till lördag mest troligt och då hinner vi bara hem för att byta om och fara på middag hos min mamma och pappa.. för att sen fara och jobba natt! Fullt upp under påsk - som det ska vara :)

Nä, nu är det nog Go'natt! :)

Trött, liten Kasper..

Idag har dagen bestått av jobb på Swedbank! Känns skönt att få tjäna bra med pengar nu denna vecka och nästa! :) Det enda som känns tråkigt är att man inte kan hitta på så mycket under påsken.. men det är väl bättre att ta jobb nu än sen då Kasper har blivit några år äldre och verkligen vill hitta på något speciellt.. På tal om Kasper.. han har verkligen varit trött hela dagen idag.. det började redan på morgon då han började bråka med mig om en bajsblöja som han inte ville att jag skulle byta.. då den dispyten äntligen gick över så började han gråta ännu en gång då jag lämnade honom på dagis.. och så sen ikväll då jag kom hem från jobbet och Kaspers lekkamrat Wille med company hade farit hem.. då börjar han grina för allt möjligt... han ville ha vällingen kall - inte varm.. sedan ville han se film och sedan skulle vi inte få lägga madrassen i sängen.. Inte lätt för en trött, liten 2-åring! :)

Javisst ja!! Ikväll har vi nu introducerat den nya, lilla sängen för Kasper! Han har ju legat i spjälsäng ända tills nu - vi har kanske varit lite sega med det - men nu har vi (min mamma o pappa) lagat Steffes gamla barnsäng från då han var liten.. den har även blivit målad vit! Så nu sover Kasper sött i den i vårat sovrum! Vi hade väl tänkt flytta över den till hans rum och 1 månad ungefär.. vi får hoppas det nu funkar bra! :) Ska ta lite bilder på den sen så ni får se!


Nu var helgen över!

Gud, vad helgen har gått förbi fort! I går var vi ute i friska luften hela dan - Den stora Pimpeltävlingen i Blåsmark! Tyvärr så vann vi varken skotern eller eu-moppen så lite besviken blev man.. Men,men.. det var härligt väder och vi hade trevligt sällskap runt omkring! Kaspers underbara tremänning Oskar var med och han är ju världens goaste! Han kämpade  på med att skjutsa Kasper på boben och roade honom med bl.a. maskar :)

Kvällen blev sedan fylld med middagsfrämmande - Svägerskan Petra, Macke och underbara flickorna Ebba och Agnes! Kasper stod i nästan en timme bredvid fönstret och ropade efter dom! Å tillslut dök dom upp och det var bara att duka upp för middag. Det blev grillad, marinerad fläskfilé med något nytt - Potatisstubbe! Var väldigt intressant, speciellt eftersom jag egentligen inte fick något recept från Carola utan hon mer sa "Sätt i det du tycker om" :) Men det var riktigt gott, potatis i smördeg helt enkelt.. med lite färskost, creme fraiche, rosmarin m.m. Dock nu i efterhand så insåg jag att jag hade inte behövt vara så feg med kryddorna eftersom smördegen inte smakar så där jättemycket! Å lite mer "geggamojja" i är inte fel det heller :) Men kvällen blev jättetrevlig! Barnen busade på till klockan 21 och sen somnade Kasper och vi hann med att spela lite Wii.. Bowling är verkligen skitkul!

Då middagsfrämmandet hade farit hemåt så stannade jag och Stefan uppe och spelade lite mer Wii.. dock så blev det Baseball och idag så kan jag knappt röra armen och har träningsvärk ÖVERALLT! Haha, riktigt läckert att ett tv-spel kan ge så mycket! Så det blir väl att träna mer under graviditeten så kanske man inte går upp allt för mycket i vikt! :)

Får tillbaka mer på skatten!

Haha, vet inte hur jag lyckades se fel på internet.. men fick min deklaration med posten idag - och det blev en ordentlig segerdans i köket!! :) Fick flera tusenlappar mer än vad jag trodde!!! Så ikväll är jag glad trots att tjejkvällen på stan uteblev!

Vecka 20 och Foglossning!

Idag har jag nu äntligen gått in i vecka 20! Det känns som att det tog så otroligt länge eftersom jag "halkade bak-fram" efter ultraljudet med 6 dar.. men nu så! Jag måste ju konstatera att vecka 20 kunde ha börjat bättre eftersom idag har jag otroligt mycket foglossning!! Det kan ha och göra med i går då vi var och busade på Familjens Hus men ändå! Idag kan jag knappt röra mig utan att det tar ont och hela natten har jag sovit dåligt eftersom jag är en "vändare" och så fort jag skulle vända mig i sängen så skjuter smärtan från ryggen ut i benet..  känns inte så kul men förhoppningsvis så kanske det bara är idag jag har som värst...

Annars då? Kasper ska på dagis idag och jag ska bara vara hemma och pyssla på.. det finns mycket man kan göra - tvätta, renbädda sängen, märka kaspers kläder.. ja, så nåt sånt blir det säkert! Eventuellt blir det att fara på tjejkvällen om jag orkar.. är otroligt sugen på en ny väska och såg att Accent hade många fina s.k. crossovers eller axelväskor.. med tanke på att dom har klubbdag idag och 20 % rabatt så kanske man borde fynda egentligen.. så vi får väl se hur det blir! :)

Fina väskor!!


Handväska Handväska Crossover Handväska Handväska Väska

2-åring med mumsmums!

Måste ju bara visa er resultatet av att ge en 2-åring en mumsmums! Måste jag påpeka att både byxor och tröja hamnade i tvättkorgen efteråt.. mumsmums smakar underbart men är som klister då det inte hamnar i munnen! :)

  

Igår hade vi, från det ena till det andra, en underbar myskväll då jag kom hem från jobbet.. möttes efter jobbet av en halvnaken pojk som ropade maaaaaammaaaa och hoppade rakt in i famnen på mig! Kan det finnas något bättre?! :) Sedan satt vi i soffan ett bra tag och sjöng en massa visor och ramsor från våra två "Barnkammar-böcker" Kasper har blivit en riktigt hejjare på att sjunga "Lilla snigel" och den låten var jag tvungen att sjunga sjuhundrasjuttioelva gånger! :) Sedan gillar han även "Hoppe hoppe hare", "Fem små apor", "Bockarna Bruse",  "Ekorrn satt i granen", "Blinka lilla Stjärna",  "Tänk om jag hade en liten apa" och en massa fler! Så det blev en härlig, musikalisk kväll! :)

Å idag så bär till snart av till Familjens Hus i stan.. Det blir jag och Kasper, Carola och Kevin och så mamma! Ev. skulle väl Mia och Oskar också följa med! :) Ska bli roligt att låta barnen springa runt som tokar ett tag :)

RSS 2.0