host host..

Här är vi sjuka åter igen. Eller i alla fall jag.. Har en rejält uppsvälld hals och envis hosta. Känner mig segast på jorden.. Kasper har ju som sagt redan varit sjuk men man märker att han fortfarande är lite sliten.. Längtar tills det här är över! Håller ändå på med allt möjligt ändå. Tvättar för fullt, köket är invaderat av en massa bodys och små tröjor på galgar.. Har fått hem julkorten jag beställde så nu skriver jag adresser för fullt. Ska bara inhandla frimärken (som är det svåraste att komma ihåg att köpa!) och sedan skickas dom iväg! Nä, dags att göra middag - idag blir det köttfärssås på menyn! :)

Kyckling på fredag!

Visst är det så det ska va?! :) Håller på att tina kycklingen och förhoppningsvis hinner jag i alla fall skära upp den innan Charlie vaknar och ska ha ersättning. Ska även sköta kusinerna Ebba o Agnes en stund medan deras mamma stressar på! :) Vet egentligen inte varför jag satt mig här framför datorn just nu för jag har inte riktigt tid. Men trevlig helg på er alla! :)

Pepparkaksgubbar!

Eftersom dopbilderna uteblev så bjuder jag på lite pepparkaksgubbar istället!!





   

Behöver jag säga att Charlie har börjat dregla?! :)

Uppdate!

Så får man skämmas igen... lovade ju att jag skulle uppdatera redan i måndags och nu är det redan torsdag!

Kan ju börja med att säga att dopet blev lyckat! Enligt mig i alla fall. Några missöden såsom att Kasper lyckades tippa dopfunten med allt vatten över sig. Jag tog emot den vilket enbart resulterade i en flodvåg över Kasper huvud och allt. Han blev såklart dyngsur eftersom vi hällt i allt vatten från kannan (vilket man kanske inte behöver?!) Men "publiken" blev då road i alla fall och vi fick oss ett gott skratt! :) Så nu sägs det inom släkten att Kasper har lyckats döpa sig två gånger!

Fikat på Malmgården blev också väldigt bra. God smörgåstårta och ännu godare fika! Tack allihopa som hjälp till med dom underbara choklad-efterrätterna! :) Vi fick jättefina presenter såsom tavla från Isa Form, Presentkort på isa form, presentkort för fotografering hos Anna Eman, Min första bok-album, bumbostol, Tavla för att göra fotavtryck, kläder, pengar, leksaker, böcker m.m. Tack så hemskt mycket allihopa!! :) Det blev dock även lite missöden där av busbarnen som lyckades spilla en flaska dricka på en soffa och dränka en "pinnhäst" (en sån med huvud, pinne som barnen kan rida på) i vatten och sedan banga den i bordet så det stänkte vatten överallt! Kan ju påpeka att busbarnen var mest Kasper och dom andra hejjade på! :P

I veckan har jag haft fullt upp med tvättning, städning, göra och beställa julkort och ta fram julen. Det ä'r inte det allra lättaste när man har två barn hemma. Puh! Kasper har varit hemma från dagis till idag eftersom han haft hosta och varit snorig. Kanske han blev förkyld av dopvattnet? Men idag är det då lugnt och han längtade till dagis :)

Har tyvärr inte kort från dopet ännu eftersom vi "anställde" svärfar att ta kort. Ska ta mig i kragen och hämta dom snart så ni får se Algot Kenneth Charlie Svensson i sin snygga dopklänning :)

Dopet är nära nu!

Nu är det c:a 90 minuter kvar innan det är dags för dop.. vi ska alldeles strax iväg till Malmgården för en sista touch av dukningen m.m. Ska bara hoppa i kläderna och klä på grabbarna.. Har förresten köpt mig en dyrklänning från MQ - Bonafide(?) eller nåt, pris: 700 spänn - Å jag vet! Jag har ju egentligen inte råd men det ska nog lösa sig i alla fall. Ska ta en massa kort så förhoppningsvis blir nåt bra på mig så att ni får se. Uppdaterar imorgon! :)

Inför dopet..

Idag har jag stress i kroppen! Egentligen ganska onödigt eftersom jag planerat ganska bra. Men har i alla fall varit och storhandlat på Coop eftersom det ska bakas lite och göras smörgåstårtor. Sprang även in på en syaffär i stan och köpte två nya sidenband till dopklänningen - är verkligen less babyblåbanden så nu blir det turkos och grå. Egentligen letade jag efter mörklila band men det var tyvärr slut - hade velat matcha själva dukningen som just nu lutar mot att bli lila. Det enda jag måste fixa där är nå jäkla blommor men har inte hittat några fina ännu.... stress! Har hämtat upp nyckeln till Malmgården så jag ska duka iordning allt imorgon kväll så jag kan stryka det från "fixar-listan". Ikväll så ska jag träffa Veronica som kommer "hem". Hon ska ta med sig en massa klänningar som jag förhoppningsvis kan ha.. I värsta fall så har jag planerat in en tripp till stan imorrn för sista minuten-shoppning. Känns inte sååå kul att behöva köpa nåt då man fortfarande har minst 20 kilos övervikt... men behöver ju vara fin på jul o nyår också och är jag realistisk så inser jag att dom 20 kilona är kvar då också :P


Nu måste jag stressa vidare! :)

Vaccinering..

Idag har jag varit på BVC med Charlie som fått s.k. "3 månaders-vaccin".. Inte roligt! Fy farao vad ont det tar i mammahjärtat då man verkligen ser smärtan i ögonen då sprutan far in i benet.. Men det gick faktiskt över ganska så fort - tack o lov! Så nu sover han som en stock efter en alvedon supp. Dock så är man ju svamlig och springer fram och tillbaka och ser så att han andas... Tänker att man kanske kan vara allergisk av nåt i sprutan kanske?.. Nu är det bara att hålla tummarna att han slipper biverkningen Feber... 

Senare idag så ska Carola komma med sina pojkar så dom får leka av sig lite och så blir det att bjuda på middag eftersom dom skulle direkt vidare på kalas sen. Tyvärr så hade jag redan hunnit påbörja middagen lite lätt så det blir en "tråkig" maträtt idag. En sorts kalops med groddar. Enligt mig så är det förbaskat god, men alla kanske inte är lika matglada som mig?! :P 

Pratade även med Barnmorskan idag angående att vaccinera mot svininfluensan.. Å från att jag har varit helt emot det så inser jag nu att jag ända ska ta den där jäkla sprutan just för att försöka undvika att Charlie får den. Alltså ska även Kasper få sprutan, om jag lyckas övertala Stefan.. Enligt BM så tar svininfluensan som hårdast på dom sjuka men även dom mindre barnen, så just därför har jag ändrat uppfattning.

Stajling..

Igår var jag på Mariasalongen och klippte/färgade håret! Blev supernöjd som vanligt tack vare den bästa Ann-Sofie!! Blev bjuden av min underbara mamma så ett stort tack till henne! :) Det enda som är synd är att man måste gå och lägga sig tillslut - då jag vaknade upp i morse så var inte håret lika fint och rakt längre.. men ska stajla det ordentligt igen på söndag då det är dags för dopet! :)

Dålig mamma..

Idag har jag varit sämsta morsan någonsin - så känns det i alla fall! Kasper har knappt ätit något på hela dagen idag... Det blev "frukost/lunch kring 11 och då åt han några tuggor macka och lite drickyoughurt.. Sen for vi på kalas och då blev det ju några kakor... Då vi skulle börja bege oss hemåt så vaknade ju självklart lilleman Charlie och ville ha käk - han fick sig en flaska men det innebar ju att vi begav oss hem runt 16:30 istället och hade ogjort maten! Då jag börjar närma mig hemmet så inser jag att jag glömt ta någon nyckel och steffe for iväg på revymöte efter mig.. Så då var det bara att fortsätta köra till svärfar och ta extranyckeln.. Tack o lov att dom har en!! Då vi väl kommit hem har kasper hunnit somna i bilen - han hade ju inte sovit nå på hela dan.. Så han börjar störtgrina då jag bär in han - säkert av hunger och trötthet. Skyndar mig att koka upp varmkorv o makaroner och sen trycker jag i tuggor i munnen på han medan han fortfarande halvsover.. tillslut så vaknade han ju till ordentligt och han åt upp en stor portion, vilket han nästan aldrig gör, så nog fasiken var han hungrig!

Jag hatar då sånt här händer!! Jag är vanligtvis en riktig planerare och maten är nästan alltid på matbordet runt 16-16:30... så jag får ont i magen och dåligt samvete då jag "inte tänkt efter ordentligt"..

Inför dopet!

Gud, vad svårt det är att planera inför dopet. Vet att jag ska göra smörgåstårtor tillsammans med mamma och att svärmor köpt en massa varmkorv så själva "maten" är fixad. Vi har även bestämt oss att skippa tårtorna för att spara pengar och istället satsa på en massa olika goda choklad-efterrätter. Jag ska göra en variant av kladdkaka, Carola ska göra sin underbara 'Fransk kladdkaka', svägerskan ska ev. göra en kladdkaka och en chokladcheesecake och svärmor ska göra jättegoda pollytårtan. Vilka underbara vänner och familj man
har!!! :) Men det är ändå saker som servetter, blommor, gästbok m.m. som ska fixas.. Funderar även på en speciell låt som ska spelas i kyrkan. På Kaspers dop hade vi "Det vackraste" och jag funderade länge på låten "Mirakel" som jag älskar, men jag insåg att det är mer en låt mellan två par än en låt till ens barn. "Handens fem fingrar" är ju också väldigt fin men den låter bäst på gitarr och mest troligt blir det endast piano.... svårt! Har någon tips?

Annars så har jag ju fått eviga frågor om vad Charlie "önskar sig" i doppresent. Det här är vad jag kan tänka mig att lillponken vill ha!

* Presentkort på Lindex
* Presentkort på Barnens Hus
* Bumbo-stol (ska nog farmor köpa)
* Gåstol
* Mobil till spjälsängen
* "Min första bok"-album
* Tavla från 'Isa Form'
* Snygga bodys. (Han är en riktig snobb och gillar märken som Villervalla, Katvig, IsaT m.m. :P )
* Barnkammarboken (dock ej den vita eller gröna för dom har storebror redan)
* "Bildficka" från 'Isa Form'
* Smågrejer som ex. skallror, pekböcker, bitring, haklappar, sagoböcker m.m.

Charlies Ljumskbråck

Så har vi varit hos läkaren idag. Kan bara säga en sak - min tröja gick att vrida ur då jag kom hem! Jag svettades som en tok tack vare att Charlie grät hysteriskt som en tok från att jag tog av han kläderna tills allting var klart - typ 15 minuter. Men eftersom han skrek så mycket så kom då bråcket fram jättetydligt, som en jättestor röd bula, så då fick då läkaren se exakt vad jag har sagt hela tiden. Läkaren behövde inte titta och känna så länge så sa hon att hon skulle skicka en remiss till kirurgen direkt. Dock så är det bara en bedömning först och främst. Men även hon tyckte att vi borde operera så fort som möjligt eftersom han ha det så jobbigt med det. Egentligen brukar dom avvakta tills dom blivit större, men i vissa fall är det ju svårt, som för oss. Så ifall kirurgen gör bedömningen att vi ska operera så blir det att fara till Umeå för operation eftersom Sunderbyn inte opererar på barn under 1 år. Känns väldigt nervöst men samtidigt så vill jag inte att han ska ont. Han hade senast en "attack" ikväll då han bara skrek av smärta och var väldigt svårtröstlig och tog knappt bröstet. Tack och lov lugnade han ned sig tillslut. Men allt detta gör ju att man oroar sig, jag kan knappt lämna honom eftersom det än så länge bara varit jag som fått honom att tillslut lugna ned sig och att vi kunnat trycka in bråcket sen. Usch, det här är verkigen inte roligt. Börjar bli nervös över dopet nästa vecka - tänk om han får ont mitt under själva dopcermonin?! Antar att det bara är att ta en liten paus då.. Men,men.. annars, förutom bråcket, så är han ju världens snällaste och raraste lilla pojke!! Världens sötnos! :)

Imorgon barnläkaren!

Imorgon ska jag och Charlie träffa barnläkaren Hanna på grund av hans Ljumskbråck. Det har verkligen varit jobbigt för Charlie i över en vecka nu och vissa dagar har han skrikit som fan i några minuter och varit otröstlig. I söndags ringde vi till och med akuten som tyckte vi skulle komma in, men då vi skulle börja klä på honom så lugnade han ned sig och en stund därefter så åkte bråcket in igen - tack och lov! Men efter det här så känner både Stefan och jag att något måste göras. Så förhoppningsvis så får Charlie opereras snart!

Annars så händer det inte så mycket. Trött som vanligt. Blir blodpudding till middag. Tjohho -- eller så inte, men grabbarna mina gillar det. Har beställt en massa kort nu - äntligen - blev runt 320 stycken och hade 100 kr rabatt! :) Så då är det bara att fortsätta klistra in i album när man har tid och ork!

Bjuder på lite bilder självklart!

   

Ny vecka!

Så var det en ny vecka igen! Å snöööö.. är verkligen ingen vintermänniska, hatar att köra bil då och hatar att behöva en massa tjocka kläder för att slippa frysa.. Det enda som är bra med vintern är självklart julen men även att se hur roligt Kasper har med skoterkörning och snögubbe-tillverkning :)

Igår firades fars dag. Först firades Steffe som fick ett paket med en rosa/svart-randig t-shirt i.. Sedan begav vi oss till svärfar, dock utan present eftersom den skulle inhandlas av svägerskan. Sen vidare till min pappa där vi fick en god middag bestående av hasselbackspotatis, stek och jättegod champinjonsås. Mums! :)

Idag har jag faktiskt hunnit med en massa medan Kasper varit på dagis. Storhandlade på Coop - 1200 spänn! Men laddade upp med välling, ersättning, blöjor, tvättlappar, våtservetter och allt annat dyrt! Sen sprang jag in på Lindex och köpte lite mer bodys och byxor till Charlie + en urgullig (eller skitlejd) vintermössa. Har verkligen inga kläder till honom nu då han växt så mycket. Han har nu storlek 62, ev. dubbelstorlek 62/68.. Alla Kaspers gamla kläder i den storleken är sommarkläder så det blev inte mycket till användning där.

Måste avsluta abrupt.. Kasper har en sticka!

Försenad höst

Idag fick jag ett il.... kom på att jag inte alls hade några bilder på kasper ute från i höst och eftersom det är standard att ge bort almanackor i julklapp till familjen så kände jag att det behövdes. Så jag klädde på barnen och förberedde Kasper på en liten "fotoshoot" genom att säga att kameran skulle följa med ut och att han skulle skratta och le :P

Det gick jättebra, tills efter typ 3 minuter.... Kasper var på G men inte kameran som slutade fungera på grund av slut batteri! Vaddå bra planering!!! Så det var bara att springa in och ladda kameran. Efter 10 minuter så var kaspers fingervantar dyblöta så då jag sprang in ännu en vända för nya vantar så tog jag batteriet från laddaren och chansade. Å visst, det gick att ta kort igen - MEN - nu när jag sitter vid datorn så ser jag att kameran inte riktigt orkat hänga med. Av ungefär 100 bilder så blev 80 suddiga.. Eller suddiga vet jag inte, men typ dubbliga - det blev som en suddig kant runt om hela Kasper - så bilderna blev ganska otydliga..

Får nog satsa på en till dag ute här framöver :) Men bjuder på ett av dom bättre korten!


En lååååång lista!

1. Hur gammal är du om fem år? Hela 30 år!
2. Vem var den senaste du träffade? Stefan o barnen såklart.
3. Hur lång är du? 171 cm.
4. Vilken var den senaste film du såg? Texas chainsaw massacre (nåt sånt)
5. Vem ringde du senast? Stefan
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Vettan: Har för mig att du vet sånt här, om man ska skicka brev till ex. norge, behöver man extra frimärken då? Puss! (typ)
7. Vad är dagens planer? Eftersom klockan är sju på kvällen så finns det inga planer för idag längre endast barnnattning, amning och tv-tittande.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? ringa
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta, firar 20 år till jul
10. När såg du senast din mamma? Idag.
11. Vilken ögonfärg har du? Grönblå
12. När vaknade du idag? Först en sväng mellan 03-04 och sedan klockan 07:15
13. Har du någon gång hittat en katt? Nope.
14. Vilken är din favoritplats? I sängen - skulle kunna sova hur mycket som helst!
15. Vilken plats föredrar du minst? Bilen vintertid
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Är en typisk fotbollsmamma som skjutsar barnen på träningar och förhoppningsvis har jag fast anställning på ett jobb som är underbart :) EVENTUELLT ett barn till :P
17. Vad skrämde dig som barn? Näcken i bäcken i Kvarnis..
18. Vem fick dig att skratta senast? Kasper - just innan han och steffe skulle fara iväg så tittar han på mig och säger helt plötsligt "Jag är bäst" och stänger ytterdörren och går. :)
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja
20. Har du stationär eller bärbar dator? stationär.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Helst utan eller tunt linne.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4 totalt.
23. Har du någon gång spytt på fyllan? Många gånger, senast var väl för c:a 3-4 år sen
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota trots att mina fötter oftast är kalla som is.
25. Är du social? Är en periodare
26. Vilken är din favoritglass?
Låter tråkig men.. Gammeldags vanilj
27. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Haha, låter tråkig igen.... betala av huslånet och sen resa.
28. Tycker du om kinamat? Älskar all mat!
29. Tycker du om kaffe? Japp, fast har blivit lite mesig på sistone och måste ha mjölk och socker i.. 
30. Vad dricker du till frukost? Är en periodare här också, ibland oboy, ibland nyponsoppa, ibland annat.
31. Sover du på någon särskild sida? Vrider och vänder på mig hela tiden, ligger dock aldrig på rygg
32. Kan du spela poker? Absolut!
33. Tycker du om att mysa? Ja!
34. Är du en beroendemänniska? Ja!
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej, faktiskt inte..
36. Vill du ha barn? Just nu så känns det som att det räcker..
37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och kanske tre meningar på franska..
38. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
39. Föredrar du havet eller en pool? Poolen.. fast havet har en större mysfaktor trots all sand o sten
40. Vad spenderar du helst pengar på? Är otroligt ekonomisk av mig.. men spenderar väl mest pengar på barnen just nu.
41. Äger du dyra smycken? Nej, 2 attling- halsband o örhängen är väl det dyraste. Fick dock ett Kernberg/Dern halsband av steffe i julklapp förra året som kostade 1700 spänn - jag tvingade honom att lämna tillbaka det för det var alldeles för dyrt! Men det var ju tanken som räknades!!! :)
42. Vad var det senaste du stoppade i munnen? middagen - ugnstekt falukorv.
43. Vem är den roligaste människan du känner? Svår, men mamma har nog fått dom flesta att skratta ordentligt nån gång - ni som känner henne vet vad jag menar! :)
44. Välj ett ärr på din kropp? Tummen.. skulle dela på nå frysta hamburgare och snittade upp hela tummen = 7 stygn..
45. Vad har du för ringsignal?  En sån där vanlig tråkig ringning.
46. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Njaee, tror nåt gammalt plagg är på min gamla docka men resten har nog mamma gett bort till tjocka släkten.
47. Flirtar du mycket? Var nog mer än 8 år sen sist, om man inte räknar med all flört med steffe såklart.
48. Vart togs din profilbild för din blogg? I hallen.
49. Kan du byta olja på bilen? Med lite vägledning
50. Har du fått fortkörningsböter? Nej..
51. Vilken var den senaste bok du läste? Var länge sen jag hade tid att läsa.. men det var väl linda rosings bok senast - var inte så avancerad så det gick fort.
52. Läser du dagstidningen? Ja.
53. Prenumererar du på någon veckotidning? tog ett erbjudande så just nu är det amelia som gäller.
54. Dansar du i bilen? Haha, ibland faktiskt
55. Vilken radiostation lyssnade du på senast? The Voice - på kanal 5 - imorse
56. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Vilken mat vi skulle välja från statt, dit vi ska med Revyn på lördag. Kan ju berätta att det blev: kantarelltoast, grillad oxfile och pannacotta på vit choklad!
57. När var du i kyrkan senast? I somras - Svägerskan's bröllop
58. Vad ska du göra nu? Värma upp lite vatten för att charlie kommer att vakna vilken sekund som helst.

Elände..

Har varit och hämtat upp Kasper på dagis efter en timme där.. han är inte riktigt kry - eller 100 som man brukar säga. Han har dock inte feber men VÄLDIGT seg, trött, ledsen, tuttsnutt-sugen.. Så då jag likaså är hemma så vill jag ha honom hemma också! Så nu hoppas vi bara att han orkar ta igen sig och bli lite piggare! :)

Själv är jag också lite hängig och har jäkligt ont i magen och i ryggslutet.. har haft ont ända sen i onsdags mer eller mindre och vet inte vad det är. Känns som en blandning av magkatarr, mensverk och magkramp. Jag ber till gudarna att det ska gå över av sig själv så jag slipper springa till läkare som ändå inte vet vad det är....

Annars så händer inte så mycket, har betalat in en massa mer pengar till kommunal då det tidigare jag betalat inte räckt.. Storsuck!! Så totalt ska jag visst betala in 442 spänn varje månad trots mammaledighet - enligt mig för mycket!

Kan inte låta bli att skratta då jag läser det här inlägget - inget jag skrev var riktigt positvit - ber så mycket om ursäkt! :)  Ska skärpa till mig och skriva något roligare nästa gång! :)

RSS 2.0