Fridfull dag!

Sitter och dricker min första kopp kaffe för dagen och bara njuter. Steffe o Kasper är iväg för att byta lite trasiga leksaker på Barnens hus plus för att fynda en DVD på mellandagsrean och förhoppningsvis hittar vi en till bra pris :) Charlie leker på för fullt med sin nya bil och det känns som om det fortfarande är jul :) Dock så börjar mina shopping-nerver att rycka lite då mamma kom hit med några svarta snygga stövlar som hon köpt TILL MIG! 225 spänn - som fått - och det var det ju för mig - underbara mamma!! :) Men trodde jag skulle klara av att blunda för denna rea och inte bry mig men tji fick jag. Är grymt sugen på några nya smycken, klänningar/tunikor och diadem å kanske några nya sängkläder, handdukar osv.. Får se om man hinner in nå onsdag eller torsdag..

Tack vare julen så är dagarna inte riktigt i ordning ännu, visste knappt att det var måndag idag och *poff* så ringde telefonen - min BM - och sa att jag missat tiden hos henne. Pinsamt för en fullvuxen människa men tack och lov så gick det bra för denna gången att fixa p-pills över telefon. Å på tal om dessa p-pills. Vill verkligen inte "råka" bli med barn nu men eftersom det verkar som att alla får bebisar nu eller ska ha bebisar så har jag ett ENORMT sug efter en till. Men, men.. jag får bearbeta Steffe lite mer några år, skaffa ett bra betalt jobb och börja rita på hur man kan bygga ut huset först.. Tack och lov att det finns bebisar som man får låna och sniffa på under tiden :)

Efterfest!

Så var det dags för själva efterfesten efter julafton och den fylls då alltså med lek, lek och ännu mera lek med alla leksaker dom fått i julklapp! Å jag måste säga att ALLA julklappar var en succé och barnen har lekt med allt vilket inte alls händer varje år! :)

För er som är nyfikna som mig så har ni en lista på vad barnen fick.

Kasper:

* Skattkista fylld med spännande saker
* Piratdräkt
* 2 svärd
* 2 pistoler
* Elgitarr med mikrofon
* Fiskespel/bollspel
* Sällskapsspel
* Målarkritor till badet
* Åkmadrass
* Munspel
* Kläder
* 2 skotrar på släp
* Dator
* El-bilbana
* Transformer

Charlie:

* Sparkbil, Toy Story
* Dammsugare
* Städset
* Kastruller
* Bilratt
* gitarr
* en bil
* 2 skumgummisvärd
* trumma
* Skällande hund
* Kläder
* Pengar

Favoritjulklapparna måste ju vara skattkistan åt kasper och dammsugaren åt Charlie. Än så länge i alla fall :) Dock måste jag säga att Barnens hus inte riktigt hade så bra kvalité på grejerna som dom brukar ha, fiskarna i fiskespelet tappar deras klistermärken till ögon - ALLA, nästan obehagligt :P Nerf-pistolen får vi inte upp batteriluckan på och elgitarren har en lucka för batterier men bara plast inuti. Så det blir att fara en sväng och få nya saker där! Lite tråkigt eftersom Kasper vill ju leka med det men,men..


De vuxna i familjen fick också en massa julklappar. Tänk att vi varit så snälla också?!  :)

* 2 stekpannor
* 3 pajformar varav 2 i keramik
* 2 köksknivar
* mascara
* Fiskespöväska
* sockar
* muffinsform
* julduk
* luktljus
* ungsvantar
* väska
* choklad
* matta
* vardagsrumsbord
* 2 spotlightlampor
* 2 kuddar
* kniv-vässare

Det blev dubbel uppsättning av stekpanna och pajform eftersom det var egentligen det enda jag önskat mig och behövde och jag måse säga att det var perfekt!! :) Sen måste jag ju bara berätta hur duktig tomte vi hade; han frågade om Kasper behövde gå och kissa eftersom han stod och studsade ivrigt. Man riktigt såg hur Kasper började fundera om varför tomten frågade det som pappa alltid brukar fråga.....  :)

    



Ps/ Grattis till kusin Niklas och Anna som fick sina underbara tvillingpojkar igår!! :)

Merry Christmas!

Jag gissar på att detta blir det sista blogginlägget innan jul så då är det väl bäst man passar på och önskar GOD JUL! 



 


Annars kan jag ju bara tillägga att här är det fullt upp, fast det är det väl för alla just nu kanske?! :) Men idag blev i alla fall de sista julklapparna färdiga och ikväll har det varit paket-inslagning. Fick ett il av julstämning och ser fram emot imorgon då vi ska fara och julhandla lite och sedan på kvällen då vi äntligen får ta fram och sätta alla julklapparna under granen.


Blogger-i Blogger-a

Känns som att det var evigheter sen jag skrev nåt på bloggen men det har varit fullt upp med sjuka barn och revy-ande.. Men tack och lov så blev det bättre i helgen så vi har kunnat mysa på ordentligt. I lördags fick Kasper fara och sova över hos mormor och morfar bara hips vips och han verkade ha njutit i fulla dar. Han glömde snuttefilten hemma men den ville han inte att vi skulle komma med (steffe var i närheten) mest troligt på grund av att han var rädd att han skulle behöva följa med hem då :) Å jag fick besök av underbara Sandra som till vardags håller hus i ume. Så det hann bli en massa fika och surr - mest om bröllop - och det känns skönt att veta att man har en nära vän att ringa till om man behöver råd om allt möjligt kring detta :) Det enda lilla negativa från den här helgen är att jag och karln i huset har blivit snörvliga, hostiga och allmänt ont i hela kroppen men förhoppningsvis går det över snart..

Våra planer inför morgondagen är i alla fall att ta in julgranen och få den på plats. På dagen blir det pepparkaksbak med barnens farmor så man har rätta julstämningen inför kvällen då granen ska bli påklädd :)

Hade inte nå vettigare att säga just nu och tror faktiskt jag ska pensionära och gå och lägga mig snart - sådär runt 21-snåret - ovanligt? Naeeee.. ;P

Utmanad!

Har blivit utmanad av Carola i en 4-antalgrej så det är väl bäst man kör på då.

4 TV program jag kollar på för det mesta
*
Greys Anatomy
* House
* Gossip Girl
* Halv 8 hos mig
(måste ju bara påpeka att det inte räcker med 4 då jag spelar in det mesta på boxern såsom Biggest Loser, United States of Tara, Medium, Desperate Housewives, Cougar Town, The Mentalist osv... )

4 saker jag har gjort idag
* Lunch till barnen
* pratat med försäkringskassan
* insett att internetdosan är blockerad
* sminkat mig
(Till mitt försvar - gjorde mer "nyttiga" saker igår så idag blev det lugnt :P )

4 saker jag längtar efter
* Julen såklart
* Att Kaspers trots ska försvinna
* Att Charlie ska få mer tänder
* Vettan

4 saker på önskelistan
* Pajform i keramik
* Stekpanna
* Köksknivar
* Kuddar
( Å fred på jorden såklart ;)

4 saker jag hatar
* Falska människor
* Folk som enbart tänker på sig själva
* Snöstorm
* Då jag kommer försent

4 personer som jag utmanar
Vettan
Magdalena
Anna
Jenny





Tisdag - igen..

Lite helg-update; Middagen blev väldigt lyckad! Förrätten var den personliga favorittallriken med rom, creme fraiche, rödlök, citron och dill serverat med vitlöksbröd. Sen blev det en varmrätt bestående av marinerad oxfilé, potatiskaka med chevreost tillsammans med färsk sparris stekt i vitlökssmör o citron och timjankryddade morötter. Potatiskakan var det första gången jag gjorde och den var faktiskt riktigt god så det blir en repris sen nångång! Vi gjorde även hemmagjord bearnaisesås för första gången och den gick den också! I början blev den lite väl syrlig av vinägern men efter att den fått stå och dra sig ett tag så blev det alldeles lagom. Sen så premiär-gjorde jag Creme Brulee till efterrätt och den var så jäkla god. Å lite impad är jag att jag klarade det (var inte så svårt som jag trott) :) Tog lite bilder fast erkänner att jag först och främst missade att ta kort på den fina dukningen jag gjort och sen så var vi så glupska så vi missade att ta kort på efterrätten också.. men här är bilder på förrätten och varmrätten:

 


Sen måste jag ju även visa vårat fina pepparkakshus som Kasper designat själv! :) Dock så blev det inte så mycket godis på utan det hamnade nog mest i magen :)

   

Å slutresultatet med allt små-plojs omkring:




Nu avrundar jag med att berätta att här är det sjukstuga gånger 2. Charlie vaknade upp och spydde ner hela spjälsängen lördagnatt, vet ej om det berodde på hosta, feber eller för mycket godis men söndag hade han feber i alla fall. Söndagkväll så blev Kaspers hosta värre och det blev spykalas för honom också - dock i mina händer då man är smidig och har bra reflex och fångar upp det innan det tar golvet.. mest slem för hans del och igår/idag har han feber. Så jätteroligt har vi inte fast måste ju säga att pojkarna är rätt så krya ändå och leker på hela dagar! Ursäkta om jag gjorde er illamående eller nåt men så här är det med småbarn eller hur?! :)


Trerättersmiddag!

Idag vankas det Trerättersmiddag hos oss och det är svägerskan och karln hennes som är våra förhoppningsvis lyckliga gäster. Har tänkt att den s.k. menyn ska bli en överraskning så tyvärr kan jag inte säga vad det bjuds på MEN jag kan berätta att det är tre grejer som jag ALDRIG gjort förrut - men det lät gott och man kan ju aldrig veta om man inte provar. Efterrätten är då klar och jag är glad att det gått som det ska - fast följer man recepet så ska det ju banne mig bli bra. Nu får vi hoppas de andra gillar den bara :)

I går gjorde vi i alla fall det årliga pepparkakshuset och kasper har redan frågat hundraelva gånger om han får äta upp det nu. Men det blev ju rätt så fint med tanke på att ett barn har varit med och "designat" det :) I år blev det rosa/vit glasyr och det snajsade upp det hela rätt bra :)

Men nu har jag inte tid att sitta här och skriva då det ska hackas, skalas, stekas, vispas osv.... plus att man kanske borde piffa upp sig också! Å då man har två barn så är det bra om man försöker planera dagordningen så man har gott om tid med allt :) Hoppas ni där ute har en bra helg!

RSS 2.0