Jag frestar er!

Frestning på hög nivå. Idag blev det bakning på schemat och jag bestämde mig för att testa något nytt. Såg ett recept på "Norris Smörbullar" bakom ett mjölkpaket så det blev testning. Men nu måste jag ju erkänna att jag inte smakat dom själv ännu men enligt säkra källor så var dom goda. Utseendemässigt så skulle väl smöret fara ner lite mer i ett s.k. hål men tycker ändå dom såg rätt så goda ut! Gjorden även Kaspers favoritkaka, en s.k. Fransk Kladdkaka men den görs rätt så ofta här hemma så det blev inga kort där. :) Var verkligen klockrent att ha bakdag idag eftersom "poff" så hade vi främmande där kring 10-tiden och det är alltid kul att få bjuda på nybakat :)

 

Det flyter på!

Har varit extremt lat att uppdatera bloggen, men kan då konstatera att allt flyter på - jobbet, hemmet, barnen osv.. Allt känns superbra just nu! :) Har fått ett ryck att komma igång med bröllopet och har just designat klart ett inbjudningskort så det blir att ta en sväng in till stan och köpa in mer papper så man kan göra, hmmm... typ 66 st till. :) Har även fått höra att det blir en resa med Revyn. Så då ska vi dividera om vi ska fara eller inte.. men Paris lät ju jäkligt kul!! :) plus att man får en väldigt fin peng tillbaka på skatten så fastän det mesta ska gå till bröllopet så har vi nog råd att ta nå sedlar till fickpengar därifrån :)

Nä, dags att förbereda sig för lite Greys Anatomy och Off the map - onsdagar är verkligen min tv-kväll! :)


Alldeles, alldeles underbart!

Idag blir det enbart ett glatt, härligt, roligt och supernice blogginlägg! Känner mig redo att berätta att jag fått jobb som personlig assistent!! Känns så himla bra! Jag börjar redan nästa vecka och får då starta med 75 % men kommer troligen få gå upp till 100 % i maj/juni nångång om jag vill och det låter ju inte helt fel! :) Jag är så otroligt glad så ni kan inte tro det! Först få ett jobb där man trivs så otroligt bra och så äntligen slippa vara vikarie och oroa mig månad för månad hur mycket man ska få i lön. TJohoo! :) Tänker även "skryta" och säga att det komiska var att samma dag jag blev erbjuden det här jobbet så ringde även personal care och erbjöd mig fast anställning.. kände mig väldans populär men valde då självklart jobbet som jag mest av allt ville ha. :)

Annars kan jag säga att allt flyter på jääääääkligt bra här hemma. Vi är alla friska, vi njuter av solen och bara mår gott! :) God mat i helgen - igår gjorde jag plankstek till oss, mamma, bror och M och idag blir det att bjuda svärmor och K på färsk lax i ugn med rotsaker och en otroligt underbar citronsås! Tror jag kommer att vara mätt till i april! :)


Vardagsmat

Jag sitter och tänker på det här med vardagsmat.. jag kan väl ändå inte vara den enda i världen som får hjärnsläpp och har svårt att komma på vad jag ska laga till middag minst några gånger i veckan? Så tänkte att jag skulle skriva upp vad jag brukar laga till middag och så får ni hemskt, hemskt gärna kommentera och tipsa på vad ni brukar göra!

* Korv och makaroner
* köttbullar, gräddsås och potatis/makaroner
* korvstroganoff och ris
* baconröra med spaghetti
* skinksås med spaghetti
* Lasagne
* Köttfärsås och spaghetti
* Fiskpinnar/fiskbullar och potatis
* "Biff" med lök (fläskytterfilé) och ris med sötsur sås
* Varma mackor
* Pannkaka
* Plättar
* Leverbiff, lök, potatis och gräddsås
* Makaronipudding
* Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och ärtor
* Grillad kyckling med ris
* Kycklinggryta med ris.
* Piroger
* Kassler med ananas och ris. (eller bulgur)

Å så nu kommer jag inte på något mer MEN det kan ju vara hjärnsläppet som spökar... :P
Sen kan jag ju säga att t.ex. lasagne, leverbiff, makaronipudding och piroger görs kanske 1 gång på 3 månader, om ens det. Brukar även göra tacos och pajer men det blir mer på fredagar och det är ju nästan helg då så det räknas ju inte. Men som sagt - kom gärna med tips på vad ni brukar laga till middag måndag till torsdag!

Och det VAR ljust..

..några dagar.. MEN så fick Kasper feber igen i fredags.. hade feber hela helgen vilket resulterade i att inga barn kom på Kaspers kalas - MEN - som tur var kom många vuxna så vi firade våran stora, stora kille i alla fall! Ska lägga upp bilder sen från en sjuk, men jäkligt glad kille sen! :) I alla fall så behöll jag barnen hemma från dagis i måndags både för att Kasper skulle få hinna samla kraft men självklart även för att det var hans födelsedag :) Sen har jag varit på jobbmöte och skrivit under lite papper och i går var jag och fick introduktion på mitt andra (eller typ 3:e) nya "vikarie-jobb", och det har varit jättekul! :) Mindre kul var att Charlie nu har feber - men är ni chockade?! Inte jag i alla fall, så nu är det att vara hemma och kurera sig och förhoppningsvis är barnen friska i helgen så man kan ha barnkalas och kanske få vara ute och köra skoter/grilla korv. Men nu för tiden vågar man ju knappt planera in något då man inte vet hur friska eller sjuka man är.

Det var uppdateringen för den här gången. Nästa gång lovar jag att inlägget ska vara mer positivt :)

/Ps. Maten vi gjorde i lördags blev gooooood! Förrätten var en stor succé och det blir absolut att göra den igen! Tobleronepannacottan tyckte dom andra var riktigt god medan jag hellre bara hade ätit toblerone eller vanlig pannacotta - tyckte den kändes som nån hård chokladpudding. OM det blir att göra den igen så blir det minst 1 gelatinblad mindre. Men som sagt, mätta och belåtna blev vi, gånger 10! :)

RSS 2.0